NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius apie Nikos Galis: "Jis vienas iš geriausių, vienas iš tų kurių nekenčiau, kai atėmė iš mūsų lietuvių auksą" (VIDEO)

2013-07-21
Vienas geriausias visų laikų Graikijos krepšininkas Nikas Galis šių metų gegužės mėnesį buvo pagerbtas Salonikų "Aris" klubo arenoje. Nors krepšininko karjerą "geležiniu žmogumi" pramintas N.Galis baigė prieš 19 metų Atėnų "Panathinaikos" ekipoje, tačiau net 13 sezonų jis praleido "Aris" klube.

Amerikoje gimęs ir augęs krepšininkas į Graikiją persikėlė 1979 metais. Dėl savo neįtikėtino žaidimo šalyje jis buvo vadinamas Graikijos Michealu Jordanu.

1987 m. Europos pirmenybėse su Graikijos nacionaline rinktine Galis pasidabino aukso medaliu, o vidutiniškai per rungtynes pelnydavo net po 37 taškus. Finale graikai 103-101 palaužė Sovietų Sąjungos rinktinę su Valdemaru Chomičiumi, Šarūnu Marčiulioniu ir Sergėju Jovaiša.

Savo įpūdingą karjerą Nikas Galis baigė 1994 m. paskutinius du sezonus žaisdamas Atėnų "Panathinaikos" ekipoje, kurioje buvo ir komandos kapitonas.

2013-ųjų gegužės 7 dieną  iškilmingoje ceremonijoje į "Aris" arenos palubes buvo iškelti 6-uoju numeriu pažymėti Galio marškinėliai, o arena pervadinta jo vardu.

Šarūnas Jasikevičius kalbėdamas apie N.Galį negailėjo krepšininkui pagyrų. Nors abu sportininkai yra tos pačios pozicijos žaidėjai, tačiau lietuvis net nenorėjo savęs lyginti su graiku, kuris pasak Š.Jasikevičiaus buvo atletiškesnis:

"Jis vienas iš geriausių. Vienas iš tų kurių nekenčiau po 1987 m. Europos čempionato, kai atėmė iš mūsų lietuvių auksą. Gerai, tai buvo Sovietų Sąjunga, bet vistiek... Jaučiu nepaprastai didelę pagarbą šiam žmogui. Tai vienas iš mano dievaičių po Arvydo Sabonio.

Negaliu lygintis su juo, nes jis buvo labai atletiškas žaidėjas, o aš žinote... tragiškas. Žemesnis už mane, tačiau šokdavo virš medžių, pelnydavo taškus iš kur tik norėdavo, perduodavo kamuolį, jis darydavo viską. Tai vienas iš tų žaidėjų, kurie nusipelnė tokios pagarbos. Be abejonės vienas geriausių žaidėjų kalbant ne tik Graikijoje, bet ir kitose šalyse".

0 comments:

Rašyti komentarą