NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius dėl savo karjeros apsispręs per dvi savaites

2014-06-18
Vienas garsiausių šio amžiaus Lietuvos krepšininkų Šarūnas Jasikevičius neslepia, kad jo sprendimui, ar kitą sezoną dar žaisti krepšinį, reikšmės gali turėti ir jau gauti pasiūlymai tapti treneriu, rašo Lietuvos rytas".

Įspūdingoje Š.Jasikevičiaus titulų kolekcijoje vis trūko Lietuvos čempiono aukso žiedo. Tačiau pastarąjį sezoną pagaliau apsivilkęs vaikystės svajonių komandos Kauno „Žalgirio“ marškinėlius, įžaidėjas įkopė ir į Lietuvos čempionato viršūnę.

Pirmąją atostogų savaitę po permainingo, emocingo ir, kaip pats sako, ne itin vykusio sezono Š.Jasikevičius praleido Škotijoje, atsidėjęs savo aistrai golfui.

Iki liepos vidurio iki išnaktų krepšininkas rymos prie televizoriaus, stebėdamas pasaulio futbolo čempionato kovas Brazilijoje ir, kaip visada, sirgs už Anglijos rinktinę. Jau kitą savaitę prasidės ir Vimbldono turnyras, o tenisas – dar viena Š.Jasikevičiaus aistra.

Tačiau greta golfo, kuriam įžaidėjas rasdavo laiko ir Lietuvoje, greta futbolo ir teniso – svarbiausias klausimas, į kurį Š.Jasikevičius tikisi atsakyti per artimiausias dvi savaites. 38 metų 193 cm ūgio krepšininkas turi apsispręsti, ar dar nori žaisti krepšinį, o gal vis dėlto atėjo laikas pamėginti tapti treneriu?

- Šarūnai, nesunku atspėti, kad jei paklausiu tiesiai, ar kitą sezoną dar žaisite krepšinį, atsakysite, kad sezonas ką tik baigėsi ir pirmiausia norite pailsėti. Todėl klausiu kitaip: ar jau esate pasirengęs dėti tašką krepšininko karjeroje?
- Iš tiesų, atsakyčiau taip, kai ir sakėte (juokiasi). Tačiau šie metai – tikriausiai pirmieji, kai nesu tikras, kaip pasielgsiu. Pernai žinojau, kad dar tikrai žaisiu. Sprendimą priimsiu maždaug po dviejų savaičių ir žinau, kad nebebūtų problemų, jei nuspręsčiau, kad žaisti baigiu. Taip pat nebūtų jokių bėdų, jei apsispręsčiau dar žaisti.

Jei pernai buvo šimtu procentų aišku, kad žaisiu, tai šiemet – 50 prieš 50.

- 2012 metais buvote sulaukęs pasiūlymo tapti Atėnų „Panathinaikos“ treneriu, tačiau tuomet šia galimybe nesusidomėjote. O apskritai tokia galimybė vilioja?
- Taip.

- Gal jau turite pasiūlymų ateinantį sezoną dirbti treneriu?
- Turiu.

- Neatskleisite, kas siūlė?
- Žinoma, kad ne.

- Bet šie pasiūlymai ne iš Lietuvos, nes „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas tvirtino, kad apie tokią galimybę su jumis nesikalbėjo?
- Taip, šie pasiūlymai yra ne iš Lietuvos.

- Ne kartą esate minėjęs, kad jūsų sprendimui, kur žaisti, didelės reikšmės turi tai, kur gerai jaučiasi jūsų šeima. Tikinote, kad itin mėgstate šalis, kuriose praleidote geriausius karjeros metus: Ispaniją, Graikiją, Izraelį. Ar pasiūlymus pateikė vienos šių šalių krepšinio klubai?
- Galbūt.

- Ar šie pasiūlymai gali turėti reikšmės jūsų sprendimui tęsti krepšininko karjerą ar ją baigti?
- Žinoma, kad gali. Noriu, kad viskas nusisėdėtų, o ne spręsti iš karto. Pasibaigus bet kuriam čempionatui savaitę ar dešimt dienų komandos nori laisviau pakvėpuoti ir tik tada kibti į darbus. Tik tada taps aiškesnė vizija ir bus priimami sprendimai.

- Jei rinktumėtės trenerio kelią, pirmiausia norėtumėte padirbėti asistentu, pavyzdžiui, su treneriais, kuriems ne kartą išreiškėte pagarbą, kad ir Željko Obradovičiumi, ar vis dėlto jaučiatės iš karto pasirengęs tapti treneriu, kaip karjerą baigę NBA žaidėjai Dereckas Fisheris ar Jasonas Kiddas?
- Neturėčiau problemų, jei pradėčiau dirbti iš karto.

šaltinis: lrytas.lt / Eglė Šilinskaitė

0 comments:

Rašyti komentarą