NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Nuo Kauno „Žalgirio“ trenerio asistento Šarūno Jasikevičiaus velnių gauna net draugai

2014-09-04
Toks pat užsidegęs ir toks pat griežtas. Taip Kauno „Žalgirio“ trenerio asistentu tapusio Šarūno Jasikevičiaus darbą vertina žalgiriečiai. Treniruočių stovykloje Turkijoje Š.Jasikevičius turi ypatingą progą atsiskleisti. Kol „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas su Lietuvos rinktine dirba Ispanijoje, komanda – Š.Jasikevičiaus rankose. Anksčiau atviravęs, kad fizinio parengimo treniruotėse jam nuobodu, dabar Š.Jasikevičius tiesiog mėgaujasi naujomis pareigomis. Komanda jau aktyviai kuria ir šlifuoja derinius krepšinio aikštelėje.

„Dabar jau darbo yra kaip reikalas. Pats tikrai labai normaliai jaučiuosi. Tam labai padeda vyrai, nes jie labai gerai dirba. Sezonui ruošiamės pagal planą. Pavyko daugiau mažiau padaryti tai, ką buvome suplanavę su treneriu G.Krapiku, ir viskas tikrai yra gerai. Aš patenkintas, kaip vyrai dirba. Dėl to man ir pačiam smagiau dirbti“, – 15min.lt treniruočių stovykloje Turkijoje sakė Š.Jasikevičius.

Ir patys komandos nariai, rodos, jau apsiprato matydami Š.Jasikevičių ne aikštelėje, o dirbantį treneriu. „Jam puikiai sekasi, treniruotės vyksta gerai, nors, žinoma, viskas dar tik paaiškės, kai prasidės rungtynės“, – sakė „Žalgirio“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis.

Jis atviravo, kad Š.Jasikevičius, tapęs treneriu, liko toks pat karštakošis, koks būdavo aikštėje. „Velnių tikrai gauname visi po truputį“, – šyptelėjo krepšininkas.

Šaras „velnių“ negaili ir savo draugams Robertui Javtokui ir Dariui Songailai. Nors už aikštelės ribų visi jie kone geriausi draugai dar nuo Lietuvos rinktinės laikų, tačiau tapęs treneriu bičiuliams Š.Jasikevičius nenuolaidžiauja.

„Draugams vadovauti man nesunku. Jei aš to nedaryčiau, tai jie ir patys nelabai suprastų, ko čia tada aš išvis atėjau. Jei reikia kažką pagirti ar pakritikuoti, vis tiek negali išskirti savų draugų. O už aikštelės ribų mūsų santykiai nė kiek nepasikeitė ir nemanau, kad jie kada nors galėtų pasikeisti. Kita vertus, nebūčiau ėjęs jų treniruoti, jei nebūčiau žinojęs jų charakterių, jų profesionalumo lygio, to, kaip sunkiai jie dirba ir kiek atiduoda savo komandai. Žinojau, kad problemų neturėtų būti“, – 15min.lt pasakojo Š.Jasikevičius.

Vidurio puolėjas R.Javtokas sakė, kad prie Šaro vadovavimo buvo pripratęs dar tada, kai Š.Jasikevičius buvo įžaidėjas, o ne trenerio asistentas.

„Jis visada buvo kaip treneris net ir aikštelėje, todėl visai nekeista jį stebėti. Taip ir turėjo būti“, – pažymėjo R.Javtokas.

Tiesa, jis nebuvo linkęs Š.Jasikevičiui dalyti ankstyvų komplimentų ir tikino, kad jo darbo kokybė geriausiai pasimatys, kai „Žalgiris“ pradės rungtyniauti.

Pirmos draugiškos šio sezono rungtynės Kauno „Žalgirio“ laukia jau šį penktadienį. Turkijoje. Kauniečiai susitiks su Izmiro „Karsiyaka“.

šaltinis: 15min.lt|Liepa Želnienė

0 comments:

Rašyti komentarą