NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Tai nebuvo tikrasis "Žalgirio" veidas"

2015-01-17
Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo 58-77 "Panathinaikos" ekipai Graikijos žiniasklaidai aiškino, kad komanda nebuvo pasiruošusi žaisti prieš varžovus tiek protiškai, tiek fiziškai.

Lietuvis taip pat papasakojo apie "Žalgirio" klubo perspektyvas, kelionių sunkumus, bei sugrįžimą į Atėnus.

- Kokios Jūsų mintys pasibaigus rungtynėms?
- Atvykome čia be energijos. Buvome lėti kiekviename žingsnyje. Mūsų komanda pasirodė visiškai nepasiruošusi kovoti su "Panathinaikos" ekipa tiek protiškai, tiek fiziškai. Už tai turėjome sumokėti skaudžiai, o tai mus labai žlugdo.

- Ar sunku sugrįžti į OAKA areną kaip varžovui?
- Kaskart kai atvykstu į Atėnus sirgaliai man parodo didžiulę meilę. Norėčiau padėkoti už tai kaip jie mane sutinka ir myli, bei pasakyti, kad aš juos taip pat myliu. Labai myliu šią komandą, čia praleidau keturis metus ir buvau labai laimingas. Išgyvenau nuostabias akimirkas, kurias visas norėčiau pakartoti... ačiū, ačiū, ačiū!

- Vilkint kostiumą lengviau?
- Sutinku. Būnant trenerio asistentu emociškai nėra sunku. Tačiau kai turėjau čia žaisti, man buvo tikras košmaras. Labai norėjau, kad šis susitikimas neįvyktu, jei tai būtų įmanoma.

- Atsižvelgiant, kad turite namus Atėnuose ir antrają pusę iš Graikijos, ar nebūtų perdėta pasakyti, kad esate pusiau graikas?
- Bet mano namai Barselonoje. Žinoma, čia aš praleidau daugiausiai laiko per savo paskutinius kelerius gyvenimo metus. Esu laimingas, kad įsisavinau graikišką kultūrą. Esu lietuvis su viduržiemio jūros regiono gyventojo mąstysena. Jaučiuosi puikiai, tiek Tel Avive, Barselonoje ar Atėnuose. Be abejo kai atvyksti čia ir sirgaliai tau parodo begalinę meilę pasijunti lyg namuose.

- Kuomet "Panathinaikos" žaidė su "Fenerbahce Ulker", Ž.Obradovičius pasakė, kad jam buvo gėda dėl savo komandos prieš sirgalius. Ar Jums buvo panašiai?
- Keletą kartų tikrai taip jaučiausi. Dėl to, kad mūsų komandos veidas buvo - komandos, kuri neturi šansų laimėti. Ir tai nėra tikrasis "Žalgirio" veidas. Skaudžiausia ne tai, kad pralaimėjome, bet tai, kad pralošėme rungtynes anksti, nuleidę rankas. Tokia yra realybė. Turėjome keletą trikdžių, tačiau tai vis tiek nuvilia dėl mūsų žaidimo OAKA arenoje.

- Kas nulėmė tokį "Žalgirio" rezultatą?
- Kai žaidi Eurolygoje veiksnių atsiranda daugiau. Turime nepamiršti, kad kelionės yra vienas iš jų. Čia ne NBA, kur skrydžiai yra užsakomi ir per dvi valandas pasieki vietą. Ketvirtadienį, trečią valandą ryto mes pradėjome kelionę į Atėnus. Kai kurie žaidėjai visą naktį nemiegojo. Tai gali skambėti kaip pasiteisinimas, tačiau kartais kelionės gali turėti neigiamos įtakos svečių komandai. Be jokios abejonės pastangų šiandien buvo per mažai.

- Kaip manai, kiek reikėtų metų, kad "Žalgiris" sugrįžtu į aukštesnį lygį?
- Nežinau. Europos krepšinyje daugelis dalykų priklauso nuo finansinės situacijos. Žinoma jei turi stambų remėją ar savininką viskas keičiasi. Didžiulis klubo nuopelnas, kad "Žalgiris" ugdo savus žaidėjus ir suteikia jiems galimybes atsiskleisti. Yra tam tikrų išlygų, kuriomis siekiame sustiprinti komandą, tačiau klubo grindžiama įdėja pagrįsta jaunais žaidėjais, kurie norėtų čia likti ilgą laiką ir tobulėti. Kitą vertus "Žalgiris" yra dalis visos šalies. Turime šalies čempionatą ir norime jį laimėti, o Europoje stengiamės siekti geriausių rezultatų. Su ribotu biudžetu ir jaunais žaidėjais privalai daug ir sunkiai dirbti jei nori kažką pasiekti.

- Kokį įspūdį palieka "Panathinaikos" komanda?
- "Panathinaikos" yra komanda, kuri išmeta daug tritaškių. Toks yra jų stilius, todėl bus daug pakilimų ir nuosmukių, o ypač tarp namų ir išvykos rungtynių. Jie žaidžia aukšto lygio krepšinį ir neabejotinai bus viena iš komandų, kuri turės didelę galimybę žengti į atkrintamąsias. O ten jau gali, bet kas nutikti. "Panathinaikos" visada turės galimybių. Ši komanda per daugelį metų įrodė, kad yra viena geriausių ekipų Europoje.

0 comments:

Rašyti komentarą