NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Po tiek pralaimėjimų reikia pakelti žaidimo lygį ir žaidėjų moralę" (VIDEO)

2015-03-11
Kauno "Žalgirio" krepšininkai šį pentadienį Eurolygos Top16 etape susitiks su daugkartine šio turnyro nugalėtoja - Atėnų "Panathinaikos" komanda.

Š.Jasikevičius bendraudamas su Žalgirio TV atskleidė, kad Graikijos čempionams galima įkąsti, tačiau dabar reikia daugiau koncentruotis dėl "Žalgirio" žaidimo ir moralės pakilimo.

- Ar treniruotėse dabar didžiausias iššūkis - rotacija priekynėje linijoje?
- Ne, pralaimėjus keletą rungtynių iš eilės reikia daugiau dėmesio atkreipti į paprastas detales. Darbas vyksta su visais, stengsimės pagerinti gynybą, bei pakelti žaidėjų moralę, kad viskas sugrįžtu į savo vėžes. Reikia truputi daugiau rodyti pastangų ir kovoti.

- Kur galėtų būti stiprioji "Žalgirio" pusė mače su "Panathinaikos"?
- Vietų kur juos galime atakuoti tikrai yra. Turime pranašumą priekinėje linijoje, turime ir kitų kozirių. Juos analizuoti dabar būtų nelogiška. Po tiek pralaimėjimų daugiau reikia koncentruotis į save, pakelti žaidimo lygį ir žaidėjų moralę.

- Ar "Panathinaikos" atvažiuoja į Kauną jausdama spaudimą po dviejų pralaimėjimų?
- Aš nežinau, bet visi kas čia atvažiuoja žino, kad lengva nebus. Mes kaip ir bet kuri komanda prie savų sirgalių esame stipresni. Iki penktadienio dar yra daug laiko, todėl reikia susitelkti ties treniruotėmis ir žaidimo gerinimu.

- Treniruočių metu turbūt dar tenka pasistumdyti vienas prieš vieną. Ar esate labai nutolęs nuo pačio krepšinio?
- Jau toli, nemanau, kad reikia žaisti vienas prieš vieną. Kai pereini į kitą pusę stengiesi koncentruotis ties treniravimu, komandos problemomis ir pozytiviais dalykais.

- Sportinę formą palaikote? rytais bėgioje ar tenisą pažaidžiate.
- Ne, teniso kažkaip nespėju pažaisti, bėgioti stengiuosi kaip įmanoma dažniau, bent minimaliai palaikyti formą.

- Sezoną pradėjoje būdamas visiškai naujas treneris, dabar jau antroji sezono pusė. Ar jau turite platesnį žinių bagažą?
- Be kalbų metai labai naudingi. Atėjau su savo įdėja apie krepšinio filosofiją ir ji visai nepasikeitė. Šie metai labai naudingi žiūrint iš vidaus, sprendžiant problemas, padedant vyriausiajam treneriui. Labai įdomūs metai, bet jie šiek tiek ramesni būnant asistentu, nei kad žaidėju ar vyriausiuoju treneriu. Galbūt man kaip tik to ir reikėjo.

- Būdamas asistentu vis dar pakylate nuo atsarginės kėdės ir emocingai reaguojate, ar vis dar jaučiama žaidėjo dvasia?
- Ne, nemanau, kad tai turi kažką bendro su buvusiu žaidėju. Manau, kad tai yra pastangos padėti komandai iš bet kurios pusės. Jeigu komentaras čia ar čia, tai yra daroma tik vardan vieno tikslo. Visi stengiamės padėti "Žalgiriui" kuo daugiau laimėti, siekti geresnių rezultatų ir kad sezonas baigtusi kuo geriau.

- Ar jaučiate sumažėjusį žiniasklaidos dėmesį jumis?
- Šie metai įdomūs, dėl tos karjeros labai daug pagerbimų, bet aišku smagiau, kad su spauda tenka bendrauti mažiau.

- Ką jums reiškia Eurolygos legendos titulas?
- Tokie dalykai yra malonūs. Tai buvo neeilinis dalykas iš Eurolygos ir jeigu esi įtrauktas į sąrašą su labai nedaug žmonių ir jų pavardės labai garsios, tai kažką reiškia. Malonu, ir šeimai buvo malonu.

- Visai greitai Eurolyga pristatys filmą apie jus, ar buvo lengva įsileisti žiniasklaidą į savo namus?
- Ne, aš tokių dalykų stengiuosi nedaryti. Bet tai buvo susieta su pagerbimu ir žinau, kad Eurolyga daro viską gražiai, todėl padariau išimtį. Stengiuosi savo privataus gyvenimo neįtraukti ir daug nerodyti, vis dėlto buvo proga taip ir gavosi.

- Koks jausmas vaikščioti Kauno gatvėmis būnant treneriu, o ne žaidėju?
- Aš vasaromis daug laiko leisdavau čia ir su rinktine, ar lankydamas artimuosius, todėl negali sakyti, kad aš atsijungęs nuo Kauno gyvenimo. Man viskas čia sava. Smagu, kad Kaunas eina į priekį ir gyventi darosi smagiau.

- Kaip jūsų šeimai Kaunas?
- Viskas tikrai labai "super" esame laimingi.

- Ar jūs mokate graikiškai?
- Moku.

- Su žmona bendraujate graikų, anglų kalba?
- Anglų.

0 comments:

Rašyti komentarą