NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Gegužės 8 d. lemiamas penktasis serijos mačas Monake.
*Gegužės 13 d. Turkijos lygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Barcoje" turime laimėti titulus"

2022-09-30
Šarūnas Jasikevičius su "Barca" šįvakar atidaro Ispanijos lygos sezoną, o po savaitė pradeda kovas Eurolygoje.

Bendraudamas su Ispanijos žiniasklaida lietuvis papasakojo apie komandos naujokus, spaudimą laimėti titulus, naują ACB lygos taisyklę, Palo Laso, NBA ir kitus dalykus:

Apie sezono startą: "Labai sunku pasakyti ar esame pasiruošę. Bet privalome. Niekas mums nepalengvins dalykų. Žinome su kokiais sunkumais susiduria komandos turinčios naujų žaidėjų, kurie ką tik atvyko iš Europos čempionato, bet yra kaip yra. Daug komandų panašioje situacijoje."

Apie naujokus: "Taip, labai įdomu, bet pradžioje visada sunkiau. Svarbu, tai kad šie žaidėjai patyrę, kurie praėjo per daugelio trenerių rankas ir turi patirties įvairiose situacijose. Jie turi greičiau prisitaikyti."

Apie komandos pranašumą su prieš tai buvusią: "Pažiūrėkime. Manau, kad kai kur mes patobulėjome, o kitose pažiūrėsime. Atėjo žmonių, kurie jau yra laimėję. Tai labai svarbu. Visi kurie atėjo, išskyrus Da Silva, kuris yra jaunas matė daug gerų trenerių, turiu gerus įpročius ir yra pasiruošę daugelyję situacijų."

Apie Satoransky pranašumą prieš Calathesą: "Mažose detalėse taip, bet ar daug pakeis nežinau. Mes visada stengiamės žaisti ties kiek įmonama geresniu metimu, ar tai būtų 2-ąją ir 24-ąją sekundę. Manau, kad jis turi gerų ir blogų dalykų, bet manau, kad Satoransky suteiks daug džiaugsmo."

Apie greitesnį žaidimą: "Sakoma, kad "Barca" yra labai sisteminga arba labai lėta, bet mes esame viena iš komandų, kuri Eurolygoje atlieka daugiausiai atakų. Teoriškai Satoransky turėtų padėti daugiau ties tuo."

Apie naują ACB lygos taisyklę: "Kai žaisime Eurolygoje, tai kentėsime nuo šios taisyklės. Sunku prisitaikyti, bet labai padeda žmonės su patirtimi. Jau turėjome keletą pasiruodymų Supertaurės varžybose. Pavyzdžiui, kai turėsime dvigubas Eurolygos savaites, tai per 48 valandas turi pasikeisti, tuomet gal pamiršime.

Tai daro krepšinį greitesniu. Kalbėjome apie tai ACB lygos trenerių susitikime, kad kartais būna painu, bet turi suteikti šansą. Bet viskas gerai, tai daro žaidimą daugiau dinamiškesnį ir greitesnį. Mažiau nuobodu."

Apie tikslus: "Mums visada svarbu turėti galimybes laimėti, patekti į finalus. Dar laukia ilgas kelias, bet turime suteikti sau galimybę laimėti titulus. Ir tikimės, kad galėsime juos užbaigti."

Apie spaudimą laimėti Eurolygą: "Aš nesuku galvos apie spaudimą. Žinau, kad tai didžiulė šio klubo, mūsų žmonių iliuzija, bet dabar tai toli. Negalvoju apie tai. ai svajonė, bet pirmiausia reikia viską daryti teisingai, pakloti pamatus ir suteikti sau galimybę ją laimėti. Tikėkimės žaisime finalo ketverte, o ten viskas sprendžiasi labai greitai."

Apie prastą praėjusio sezono pabaigą: "Tiesą pasakius, sezono pabaigoje atvykome ne pačiu geriausiu būdu. Turėjome puikų sezoną ir jo neužbaigėme. Žmonės supranta, kad mums sekėsi labai gerai, bet "Barcoje" turime laimėti titulus. Tai vienintelė tiesa."

Apie minučių paskirstymą: "Jei pažiūrėtume į minučių skaičių, kurį mes duodavome, tai Europoje yra tik keletas komandų, kurios taip išdalindavo minutes kaip mes. Mirotičius, kuris žaidė daugiausiai, žaisdavo 24 minutes per rungtynes ir su kaikuriais laisvais savaitgaliais. Išbandėme visus įmanomus būdus, bet čia ne NBA."

Apie rungtynių skaičių: "Pagal rungtynių skaičių, tai panašu į NBA. Žaidėme daugiau, nei 90 rungtynių, bet mes neturime užsakomųjų reisų ir paslaugų, kurias jie turi. Eurolygoje mumis labai gerai rūpinamasi, bet ACB lygoje nėra taip, kaip NBA."

Apie Mirotičių: "Niko tęsia savo programą, daugiau ar mažiau esame tokioje eigoje kaip ir tikėjomės. Turime būti kantrūs su juo."

Apie Pablo Laso: "Man atrodo keistai, nenoriu daug kalbėti, nes būnant "Barcos" treneriu viskas per daug išsipūs. Bet man tai pasirodė šiek tiek keista...

Apie Aito: "Aíto visada gerai užbaigia sezonus, jis yra to meistras. Jis suteikia daug galimybių jauniems žmonėms. Europoje yra daug komandų, kurios ketina atkreipti dėmesį į Žironos žaidėjus. Jie turi labai patyrusį trenerį ir su tokiais žaidėjais kaip Colomas ar Marcas, jaunuoliai daug ko išmoks. Žaisdamas vienas rungtynes per savaitę, Marcas gali būti vienas labiausiai lemenčių žaidėjų ACB lygoje. Prisimenu savo rungtynes Žironoje ir ten visada buvo sunku laimėti."

Apie galimą Marco Gasolio sugrįžimą į "Barcą": "Ne, tiesa ta, kad mes apie tai daug negalvojame. Net nežinau, ar Marcas norėjo. Niekas man nepristatė tokios galimybės."

Apie Ispanijos rinktinės pasirodymą Europos čempionate: "Nemeluosiu, nesitikėjau, kad jie laimės. Tai, ką Scariolo padarė su šia komanda, turi daug nuopelnų. Jie laimėjo skirtingus čempionatus, su skirtingais stiliais ir su skirtingomis komandomis. Kai jie buvo favoritai ir kai niekas už juos nedavė nė cento. Tai turi daug nuopelnų."

Apie NBA: "Kiekvienais metais mažiau žiūriu į ją. Mažiau žinau apie ateinantį jaunimą, nes mažiau žiūriu koledžo krepšinio. Manau, kad vyksta kažkas labai blogo. Dauguma net nebestoja į koledžą, o tiesiai į G lygą. Dabar svarbu tik pinigai, uždirbk daug ir labai greitai. Trumpuoju laikotarpiu tai gerai, bet per jų karjerą, manau, tai yra vienas iš blogiausių dalykų, kurie jiems gali nutikti. Matau finalą ir atkrintamąsias, man labai patinka, kad europiečiai vis labiau išryškėja, kad jie yra lemiami žaidėjai. Be to, mano šeimoje esame labai už "Golden State Warriors", todėl gerai, kad Curry viską laimi."

0 comments:

Rašyti komentarą