NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Australija |2000.10.01 Dėl Olimpinės bronzos| (VIDEO)

2013-08-20
2000-ųjų metų Sidnėjaus olimpinės žaidynės. Lietuvos rinktinė po dramatiškos kovos pralaimėjusi pusfinalio mačą JAV "Svajonių komandai" buvo priversta trečiose Olimpinėse žaidynėse iš eilės kovoti dėl bronzos medalių. Kovojo dėl medalių Lietuvos laukė tie patys varžovai kaip ir 1996-aisiais metais Atlantoje - šeimininkai australai.

Australijos krepšininkai su legendiniu Andrew Gaze'u priešakyje dėjo dideles viltis į šias Olimpines žaidynes. Šeimininkai puusfinalyje neprilygo Prancūzijai. Kovoje dėl bronzos lietuviai jau pirmosiomis rungtynių minutėmis pasiuntė šeimininkus į nokdauną, o vėliau australai nesugebėję atsitiesi pralošė mačą 71-89. Tuo tarpu Lietuva trečioje Olimpiadoje iš eilės iškovojo bronzos medalius.

Lietuvos rinktinė nuo pat pirmų rungtynių minučių demonstravo greitą žaidimą ir nepaprastai taiklų taklumą. Šarūno Jasikevičiaus ir Sauliaus Štombergo tolimi metimai buvo it peilis aikštės šeimininkams. Sužaidus 5 minutes pirmajame kėlinyje lietuvių persvarą siekė 12 taškų (20-8). Australai niekaip negalėjo prilygti mūsų šalies rinktinei ir po pirmojo kėlinio jų deficitas siekė 16 taškų (51-35).

Antrojo kėlinio pradžioje Lietuvos persvara išaugo iki 24 taškų (59-35). Susikrovę saugią persvarą J.Kazlausko auklėtiniai sumažino tempą, o tuo pasinaudoję šeimininkai sumažino atsilikimą iki 14 taškų. Vis dėlto lietuviai neleido varžovams priartėti arčiau ir padidinę tempą iškovojo pergalę 89-71, bei olimpinius bronzos medalius. Nuaidėjus finalinei sirenai po Š.Jasikevičiaus marškinėliais atsidūrė kamuolys atnešęs pergalę.

Šarūnas Jasikevičius rungtynėse dėl olimpinės bronzos per 34 minutes pelnė 22 taškus (1/2 dvitaškiai, 6/10 tritaškiai, 2/2 baudos), atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 kamuolius, perėmė 1 kamuolį, 5 kartus suklydo, bei 3 sykius prasižengė.

Lietuvos rinktinės įžaidėjas buvo vienas geriausių krepšininkų visame olimpiniame turnyre. Š.Jasikevičius užėmė 6-ąją vietą pagal pelnamus taškus - 14 taškų ir 3-ąją pagal rezultatyvius perdavimus - 5,1 perdavimas per mačą.


0 comments:

Rašyti komentarą