NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Rugsėjo 29 d. kova dėl Turkijos prezidento taurės.
*Spalio 4 d. startuoja Eurolygos sezonas.
*Spalio 10 d. Stambulo derbis Eurolygoje.
*Spalio 25 d. į Stambulą atvyksta Eurolygos čempionai.
*Lapkričio 15 d. Šaras atvyksta į Kauną.
*Gruodžio 17 d. Šaro vizitas "Palau Blaugrana" arenoje.

Š.Jasikevičius: "Komandos atrodo gerai, bet kol kas viskas tik ant popieriaus"

2024-09-26
Iki Eurolygos starto likus savaitei laiko Stambulo "Fenerbahce" komandos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius bendravo su S Sport kanalu. Duotame interviu lietuvis daugiausiai kalbėjo apie šio sezono komplektaciją

- Treneri, sezoną pradedate su dideliais lūkesčiais po to, kai praėjusį sezoną pasiekėte Eurolygos finalo ketvertą. Koks jausmas pradėti sezoną su tokiu jausmu?
- Man nerūpi tas jausmas. Mums treneriams šiek tiek lengviau. Mes turime žiūrėti vieną treniruotę, vienas rungtynes į priekį, bei stengtis įtraukti žaidėjus. Manau, kad tie dalykai, kuriuos paminėjote yra kažkur labai toli. Nėra jokio reikalo taip toli žvelgti, reikia koncentruotis į mažus dalykus, kasdienį darbą ir tobulėjimą, žiūrėti kaip prisitaikome prie naujų dalykų ir sistemos. Tiek toli aš tikrai nežiūriu.

- Trenerio ar žaidėjo darbas lengvesnis?
- Žinoma žaidėjo. Treneris turi galvoti apie visą programą, o kai esi žaidėjas, tai pagrinde atsakingas tik už save. Taip, jei esi veteranas tai stengiesi būti atsakingas ir už komandos draugus ir ko treneris nori aikštelėje. Trenerio darbas yra visiškai kita istorija. Per daug atsakomybių už viską - bendravimas su žiniasklaida, žaidėjais, trenerių štabu, gydytojais, viskas krenta ant tavo pečių.

- Praėjusį sezoną perėmėte komadą kuri nebuvo Jūsų suburta, o šią vasarą galėjote sukomplektuoti savo komandą. Kokie pagrindiniai skirtumai?
- Daug čia Turkijoje sako, kad tai nebuvo mano komanda. Bet praėjusių metų ekipa buvo labai gera, surinkta gero trenerio ir vadybininko. Man tikrai pasisekė, kad turėjau šiuos vaikinus. Manau, kad buvo šiek tiek pertekliaus kai kuriuose pozicijose. Bandome daryti nedideles korekcijas, gal bandome eiti su kiek didesniais gynėjais. Gali daug ko norėti kas yra rinkoje, bet turi atsiževlgti į savo pajėgumą ir surasti tą viduriuką tarp visko. Pažiūrėsime, šiuo metu aš pats dar nežinau kur būsime po dviejų ar trijų savaičių.

- Su kiek vasarą nusitaikytų žaidėjų pavyko pasiekti susitarimą?
- Manau, kad mes gana greitai susitarėme su žaidėjais, kurių norėjome. Mums nepasisekė greitai susirasti penktos pozicijos žaidėjo, kažkas nesuveikė, o dėl kai kurių dalykų mes nebuvome tikri. Per paskutines dešimt dienų radome du žaidėjus. Dabar esame laimingi.

- Manau Jūsų prioritetas buvo Baldwinas, kokie lūkesčiai iš jo?
- Neturiu jokių lūkesčių, vis dar esame procese bandant išsiaiškinti dalykus. Jis atvyko po traumos, dėl kurios "Maccabi" komandoje nežaidė du mėnesius. Stengiamės su juo eiti išlėto, neskubant. Žinoma grįžtant po tokio periodo ir traumos jis nebus 100 procentu pasiruošęs. Sezonas ilgas ir kai yra tokio pajėgumo žaidėją tu bandai su juo pasirašyti sutartį. Bet tai ne tik apie jį. Norėjome turėti šiek tiek daugiau pataikymo, veterano patirties todėl turime Bonzie, Hallą ir Melli. Bendrai paėmus turime būti labai patenkinti ką turime.

- Kokie skirtumai tarp Calatheso ir Baldwino?
- Šių žaidėjų stiprybės skirtingos. Nickas yra daugiau pasuojantis žaidėjas, Wade'as yra dinamiškas, kuris gali pelnyti taškus, vesti komandą, daugiau žaisti baudos aikštelėje. Dabar turime būti kantrūs ir žiūrėti kaip sudėlioti visas detales kartu ir kaip padėti žaidėjams būti geriausiomis jų versijomis.

- Draugiškose rungtynėse matėme, kad Hallas ir Guduričius taip pat žaidžia pirmoje pozicijoje, kaip Jums patinka jų kūrybiškumo lygis?
- Man kaip treneriui svarbiausia, kad jie visi skirtingi. Manau, kad mišinys tarp Devono ir Wade'o yra labai geras, abu skirtingi, Marko įžaidėju bus tik labai jau kritiškoje situacijoje. Tai tikra prabanga turėti visus šiuos žaidėjus, kurių pozicijas gali keisti ir būtent to mes ieškojome.

- Wade'as ir Bonzie turi gerą ryšį nuo praėjusio sezono. Koks bus modeliavimas turint du žaidėjus iš tos pačios komandos?
- Jie puikiai žino vienas kitą. Puolime mes nieko daug nekeisime, didžiausia jų problema bus gynybos sistema, nes ji skiriasi nuo "Maccabi".

- Daug kalbama, kad ši komanda daugiau bėga, matysime daugiau greitų atakų. Kaip svarbu turėti daugiau opcijų, koks planas?
- Tai ką mes ir stengiamės daryti, daugiau metimų. Manau, kad Devonas ir Bonzie yra labai svarbios komandos detalės, nes yra puikūs metikai iš statinės padėties. Khemas taip pat bus pavojingas su jam aukštai paduotais perdavimais, Bobanas vis dar gali padaryti nemažai žalos po krepšiu. Aš turiu savo idėją apie šią komandą ir reikia išlėto įgyvendinti visus tuos dalykus, o tai nėra lengva.

- Kurioje rolėje matysime žaidžiantį Nicolo Melli, nes pirmoje savo karjeros stadijoje jis buvo ketvirtas numeris, o vėliau aikštę išplėčiantis penktasis?
- Abejuose, visu 100 procentu. Tai prabanga, kad žaidėjas gali keisti pozicijas. Jis kitoks, nei Nigelis, Sertačas, Khemas. Mums reikėjo daugiau veteranų patirties, jis turės svarbią rolę aplink, kad komanda žaistų teisingą krepšinį.

- Ar nemanote, kad turėdami Hayesą, Colsoną, Biberovičių ir Pierre'ą turite geriausia puolėjų rotaciją visoje Eurolygoje?
- Nežinau, net negalvojau apie tai. Kaip sakiau, mums patinka ką turime, bet kol kas viskas tik ant popieriaus ir viskas turi būti perkelta į aikštelę.

- Nigelis vasarą turėjo galimybę išvykti į NBA, tačiau liko čia. Ar teko su juo kalbėti ir įtikinti likti?
- Ne, niekas nebuvo įtraukta. Jis turėjo kontraktą ir mes jį pratęseme dar ilgesniam laikui. Žinau, kad Nigelis kaip ir dauguma žaidėjų turi svajonę žaisti NBA, bet jis čia ir mes esame laimingi.

- Kokia buvo situacija su Luka Šamaničiumi, kuris paliko komandą?
- Jeigu kažkas paprašo, kad nori palikti komandą, tai turi prie to prisitaikyti ir eiti vėl į laisvųjų agentų rinką. Esame patenkinti Lukos darbu, bet jis pajuto, kad turi būti kažkur kitur. Nieko dėl to negalime padaryti, bet turime Khemą, kuris puikiai įsiliejo per trumpą laiką ir turime Bobaną, kuris labai intriguoja.

- Ar sezono metu galime tikėtis papildymo?
- Negaliu į tai atsakyti. Pradėsime sezoną tuo ką turime dabar. Toks klubas kaip "Fenerbahce" turi visada stebėti rinką, bet mano darbas yra dirbti su vaikinais, kuriuos turiu.

- Šį sezoną matome daug komandų pasirašė sutartčių su dideliais vardais ir turi gilesnias rotacijas, nei ankščiau. Ar nemanote, kad komandose per daug žaidėjų?
- Manau, kad kiekviena komanda stengiasi patobulėti. Turime specifinę situaciją Graikijoje, kai tik vienas laimi kažką didelio, kitas pradeda panikuoti. Mes matome tą pastaruosius 15-20 metų. Kiekvienas stengiasi atlikti kuo geresnį darbą, visos topinės Eurolygos komandas pasidarbavo puikiai.

- Koks šiuo metu Eurolygos kokybės lygis?
- Kaip ir kiekvienais metais bus labai sunku. Komandos labai geros, bet kol kas viskas tik ant popieriaus, tad pamatysime.

-Ką manote apie "Efeso" ėjimus?
-Mes kiekvienais metais tikimės gero "Efeso". Komanda su puikiomis tradicijomis, biudžetu, sudėtimi, geromis idėjomis. Jie bus geri, bet aš visada stengiuosi koncentruotis ties savo darbo dalimi ir nežiūrėti kitur. Mes tikimės, kad "Efes" bus viena geriausių komandų Eurolygoje.

1 comments:

Anonimiškas rašė...

/WHEN YOU BELIEVE POWER WILL COME/HAPPY GREAT SEASON 2024/2025/

Rašyti komentarą