NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: „Jaučiuosi pakylėtas ir pagerbtas“

2010-03-17


„Tiesiog neįtikėtina. Kas galėjo pamanyti, kad būsiu išrinktas ne vieno sezono ar turnyro laureatu, o tarp geriausių viso dešimtmečio krepšininkų!“ – emocingai kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

Keturis Eurolygos čempiono titulus iškovojęs lietuvis taip sutiko žinią, kad yra išrinktas į ULEB Eurolygos dešimtmečio žvaigždžių rinktinę. „Vien tik pasižiūrėjęs į tuos vardus, kurie per pastarąjį dešimtmetį žibėjo Europos krepšinio aikštėse, supranti, jog dalis žaidėjų liko nuskriausti. Turiu galvoje tai, kad dešimtmečio dešimtukas – per mažas. Nusipelniusių pagarbos krepšininkų yra gerokai daugiau“, – Graikijos laikraščiui „Sportday“ kalbėjo 34-erių įžaidėjas Š.Jasikevičius, šiuo metu atstovaujantis Atėnų „Panathinaikos“ komandai. Į ULEB Eurolygos dešimtmečio rinktinę pateko dar vienas Lietuvos krepšininkas – Ramūnas Šiškauskas. 2003 m. su „Barcelona“ (Ispanija), 2004 m. ir 2005 m. – su Tel Avivo „Maccabi“, o pernai – su „Panathinaikos“ Eurolygos taurę laimėjęs Š.Jasikevičius prisipažino, kad karjeros pradžioje netgi nedrįso svajoti apie tiek trofėjų.

- Šarūnai, kaip jūs pats įvertintumėte pastarąjį dešimtmetį?

- Buvo puikus laikas. Tik metams bėgant supranti, kad tai neįtikėtina. Karjeros pradžioje būtų buvę beprotiška net galvoti apie tai, kiek paskui pasiekiau per dešimtmetį. Aš jaučiausi pakylėtas, kad krepšinio aistruoliai ir žiniasklaidos atstovai mane išrinko į Eurolygos dešimtmečio žvaigždžių rinktinę.

- Kas jums per tą laiką buvo svarbiau – iškovoti trofėjai ar komandos, kuriose žaidėte?

- Tai skirtingi dalykai ir skirtingos istorijos. Svarbiausia, kad aš žaidžiau ir žaidžiu garsiuose klubuose ir stengiuosi, jog jie ir liktų garsūs. Pavyzdžiui, Barselonoje juokaudavome, kad jei nepasiseka „Barcelona“ futbolo klubui, jo garbę gelbėja krepšinis. „Maccabi“ – daugiau nei krepšinio komanda. Tai Izraelio kultūros dalis. Tel Avivo klubas – šalies krepšinio vėliava ir netgi diktuoja visos Europos krepšinio madas. Dabar žaidžiu „Panathinaikos“ klube ir negaliu užmiršti momentų, kai po pergalių oro uoste mus sutinka aistruoliai. Gaila, bet pastaruoju metu tai vyksta per retai.

- Jaučiatės laimingas?

- Esu matęs daug profesionalių krepšininkų, kurie buvo nelaimingi. Kodėl? Jie nebuvo sutikę gerų trenerių. Man pasisekė, nes krepšinio pamokas gavau tik iš geriausių trenerių.

- Ką išrinktumėte į dešimtmečio žvaigždžių ekipą?

- Dejaną Bodirogą, Anthony Parkerį, Nikolą Vujčičių, Ramūną Šiškauską ir Dimitrį Diamantidį. Tai puikiai savo darbą išmanantys krepšininkai. Aš paminėjau tik tas pavardes, kurios man iškarto šovė į galvą. Be abejo, nusipelniusių žaidėjų tikrai yra daugiau.

šaltinis: l.rytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą