NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[FIBA WC 2010] Lietuva - jaunoji karta pasiruošusi skrydžiui

2010-08-26
Iki didžiausio krepšinio įvykio - Pasaulio krepšinio čempionato lieka vos dvi dienos. Rugpjūčio 28 dieną visų krepšinio aistruolių žvilgsniai kryps į Turkiją kur vyks Pasaulio krepšinio čempionatas. Smagu ir tai, kad šiame čempionate dalyvaus Lietuvos rinktinė, o nedaug trūko, kad durys būtų užsivėrusios į Turkiją. Po to kai mūsų šalies rinktinė praeitais metais katastrofiškai pasirodė Europos čempionate Lenkijoje mes praradome ir šansus pakovoti dėl tiesioginio kelialapio į Pasaulio čempionatą. Dėka LKF (Lietuvos krepšinio federacijos) vadovų iniciatyvos ir rėmėjų paramos Lietuva gavo vardini kvietimą į čempionatą.

Lietuvos vyrų rinktinė žais D-grupėje kartu su Kanada, Prancūzija, Libanu, Naujaja Zelandija ir Ispanija. Net neabejojama, kad grupės fovorite bus dabartinės Pasaulio čempionė Ispanija. Nors Ispanijos rinktinei Turkijoje nepadės Pau Gasolis ir J.M.Calderonas, tačiau ispanai visada turi kuo pakeisti savo lyderius. Naujoji Zelandija taip pat atrodo visai neblogai, nors tiesa jų žaidimas daugiau priklauso nuo jo lyderio Kirko Penney, tačiau ir be jo yra kam žaisti. Prancūzija jauna, atletiška ir ambicinga rinktinė, tačiau pasirengimo etape ši rinktinė neblizgėjo, tačiau galbūt čempionato etape atsiskleis. Kanada ir Libanas jos vadinamos grupės autsaiderėmis, tačiau nurašyti iš anksto jų tikrai negalima.

Į Pasaulio krepšinio čempionatą Turkijoje važiuos šie krepšininkai: Martynas Andriuškevičius, Robertas Javtokas, Tadas Klimavičius, Paulius Jankūnas, Linas Kleiza, Jonas Mačiulis, Simas Jasaitis, Martynas Pocius, Renaldas Seibutis, Tomas Delininkaitis, Martynas Gecevičius ir Mantas Kalnietis. Ekipos vyriausias treneris Kęstutis Kemzūra.

Lietuvos rinktinę po nesėkmingo pasirodymo 2009-ųjų metų Europos pirmenybėse paliko vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas. Šio vietą užėmė naujas strategas Kęstutis Kemzūra, kuris praeitais metais vadovavo Latvijos nacionalinei rinktinei. Šiais metais Lietuvos rinktinėje neišvysime tokių žaidėjų kaip Šarūnas Jasikevičius, Rimantas Kaukėnas, Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai. Visi šie žaidėjai dėl vienokių ar kitokių priežasčių negalės padėti mūsų rinktinei. To pasekoje šiemetinė rinktinė yra labai atjaunėjusi. Vyriausias žaidėjas yra kapitonas Robertas Javtokas, kuriam 30 metų, o jauniausias Martynas Gecevičius jam 22-ieji metai. Lietuvos rinktinėje yra ir 5 naujokai, kurie Lietuvos vyrų rinktinės marškinėlius vilkės pirmą kartą, nors ne kartą yra žaidę už Lietuvos jaunimo rinktines. Lietuvos rinktinėje debiutuos šie krepšininkai Martynas Andriuškevičius, Tadas Klimavičius, Martynas Pocius, Renaldas Seibutis ir Martynas Gecevičius. Iš dabartinės rinktinės net 6 krepšininkai jau turi Pasaulio čempionato patirties. Robertas Javtokas, Paulius Jankūnas, Linas Kleiza, Simas Jasaitis, Tomas Delininkaitis ir Mantas Kalnietis visi šie krepšininkai žaidė 2006-ųjų metų Pasaulio krepšinio čempionate Japonijoje.

Gerokai atjaunėjusi rinktinė nuteikia tikrai optimistiškai. Lietuvos pagrindinė rinktinė pasirengimo etape per dešimt sužaistų rungtynių iškovojo septynias pergales. O nusileido tik tiems varžovams, kurie potencialiai buvo stipresni, tai du syk pralaimėta Ispanijos rinktinei ir kartą Jungtinėms Amerikos Valstijoms. Atrodo, kad Lietuvos jaunimas tikrai yra pasirengęs žengti ant parketo ne tik žaisti, bet ir skinti pergales.

Pasaulio krepšinio čempionatas Turkijoje bus trečiasis per visą Lietuvos krepšinio istoriją. Iki tol Lietuvos rinktinė dalyvavo 1998-ųjų metų čempionate kuris vyko Graikijoje, bei prieš ketverius metus Japonijoje vykusiame Pasaulio čempionate. Abu kartus Lietuvos rinktinė užėmė 7-ąją vietą. 1998-ais metais Lietuvos rinktinės garbę gynė ir Šarūnas Jasikevičius. Šaras per devynerias sužaistas rungtynes vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 12 minučių, pelnydavo po 4.6 taško ir atlikdavo po 1.4 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Belieka palinkėti mūsų šalies rinktinei pergalių ir sėkmingo čempionato!

0 comments:

Rašyti komentarą