NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Italija |2004.08.27 Pusfinalis| (VIDEO)

2013-08-27
2004-ųjų metų Atėnų Olimpinės žaidynės. Lietuviai sėkmingai įveikę ketvirtfinalio barjerą ketvirtą kartą iš eilės olimpiadose žaidė pusfinalyje. Daugelis mūsų šalies rinktinę vadino "Svajonių komanda" ir mažai kas tikėjo jog lietuviai gali pralaimėti Italijos krepšininkams.

Prieš metus vykusiame Europos čempionate italai pasidabino bronzos medaliais, o Lietuva tuomet tapo Europos čempione. Italija parodė, kad dabar, tai naujas krepšinio puslapis ir vedami savo snaiperių 100-91 atėmė iš lietuvių Olimpinę viltį pasidabinti aukso medaliais.

Pusfinalį sėkmingiau pradėjo Arvydo Macijausko vedami Lietuvos krepšininkai. Rinktinės snaiperis per pirmąjį kėlinį pataikė 4 tritaškius ir iš viso surinko net 16 taškų, o lietuviai pirmavo 26-20.

Antrojo kėlinio pradžioje mūsų šalies rinktinė įgijo dviženklę persvarą (34-23), tačiau tuomet prabilo italų krepšininkai. Varžovai laimėję atkarpą 21:0 po pirmosios rungtynių pusės išsiveržė į priekį 43-49.

Trečiajame kėlinyje lyderio vaidmens ėmėsi Šarūnas Jasikevičius pataikęs tolimą metimą, o vėliau ir dvitaškį. Dar po kelių akimirkų Ramūnas Šiškauskas dėjimu išlygino rezultatą (53-53). Visgi Carlo Recalcati auklėtiniai vėl surengė spurtą ir prieš lemiamą kėlinį įgijo dviženklę persvarą (63-73).

Visas rungtynes tylėjęs Saulius Štombergas iššovė paskutiniame ketvirtyje. Komandos kapitonas per pirmas 3 kėlinio minutes pelnė 12 taškų iš eilės ir išvedė Lietuvą po ilgos pertraukos į priekį (78-73). Tačiau tuomet penktąjį kartą prasižengė spurto iniciatorius Štombergas ir lietuvių žaidimas pradėjo strigti. Italijos krepšininkai į tai atsakė laimėta atkarpą 16:1, bei įgijo solidžią persvarą. Kėlinio pabaigoje Kšištofas Lavrinovičius dar pataikė du tritaškius, tačiau laiko atsitiesti jau neliko. Lietuviai pralaimėjo pusfinalio mūšį 91-100.

"Atėnuose mums viskas ėjosi idealiai: atvažiavome geros formos, gerai žaidėme. Tas pralaimėjimas pusfinalyje Italijai buvo tarsi iš niekur, kaip ir 1999-ųjų Europos čempionato ketvirtfinalyje. Abejos tos rungtynes man yra skaudžiausios karjeroje. Tada Atėnuose tiek buvo pridaryta klaidų, kad baisu. Ir žaidėjų, ir trenerių. Man iki šiol labai pikta dėl to pralaimėjimo" - prabėgus keturiems metams kalbėjo Š.Jasikevičius.

Šarūnas Jasikevičius per 37 minutes pelnė 9 taškus (2/8 dvitaškiai, 1/7 tritaškiai, 2/2 baudos), atliko 9 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 5 kamuolius, 3 kartus suklydo, perėmė 2 kamuolius ir kartą prasižengė.


0 comments:

Rašyti komentarą