NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Ši grupė - nesuvokiamai sunki"

2016-03-17
Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius atvykęs į Graikiją vietinei žiniasklaidai papasakojo apie sutiktus sunkumus vyriausiojo trenerio kelio pradžioje, stabilų I.Vougiouko žaidimą, pirmąją pergalę prieš "Olympiacos", beprotiškai sudėtingą grupę, bei atsigaunantį "Panathinaikos":

- Ar buvo sunku perimti komandos vairą įpusėjus sezonui?
- Buvo labai sunku. Manau, kaip ir visiems, tačiau norėjau ateiti taip kaip visą tai įsivaizdavau. Reikia laiko ir galimybės pritaikyti, bei perteikti savo įdėjas, filosofiją ir mentalitetą žaidėjams. Kai viskas paaiškėjo - atsidūriau priešais kalną! Pirma, neturėjau laiko, antra praradau M.Kalnietį, kuris išvyko į Milaną ir be viso to turėjome žaisti sudėtingiausioje Eurolygos grupėje aukščiausiu lygiu be patyrusio įžaidėjo. Taip jau sutapo, kad tuo pačiu laikotarpiu traumą patyrė ir R.Javtokas. Daug nutiko ir tai tikrai nebuvo geriausia pradžia, tačiau aš žiūriu į priekį.

- Bent jau tu negali jausti spaudimo dėl patekimo į atkrintamąsis.
- Spaudimas visada yra. Mes iš tų, kurie treniruojasi, kad taptume geresniais. Stumiu save, ir kartu su kolegomis, bei žaidėjais atiduodame maksimumą savo galimybių kiekvieną dieną. Kartais pavyksta, kartais mažiau. Kas dėl atkrintamųjų, kitoje grupėje galbūt galėtume būti arčiau ketvirtfinalio varžybų slenksčio. Šioje grupėje tiesiog per sunku, vien todėl, kad lygis - iš kitos planetos. Mes turime šešias komandas finalinio ketverto lygio ir dvi iš jų net nepateks į ketvirtfinalį.

- Kaip vertinate pirmuosius du mėnesius vyriausiojo trenerio karjeroje?
- Esu laimingas žaidėju nusiteikimu, kurie sunkiai dirba ir turi teisingą mąstyseną. Kiekvieną dieną treniruotėje jie atiduoda visą save, su keliomis išimtimis. Dabar nesiskundžiu ir negaliu prašyti daugiau.

- Grįžkime šiek tiek į vasarą, kuomet labai teigiamai atsiliepėte G.Krapikui apie I.Vougiouko įsigijimą. Nežinau ar tikėjotės, bet Ian'as žaidžia šiais metais puikiai ir pagal jūsų nurodymus gali žaisti dar geriau.
- Nežinau ar visą tai yra tiesa ką pasakėte, bet jis žaidžia puikiai nuo sezono pradžios. Europos krepšinis greitai pamiršo koks geras ir naudingas žaidėjas yra Vougioukas. Jis - stabiliausias komandos žaidėjas ir įrodė, kad praėjęs sezonas buvo tik nesėkmingas, tiesiog buvo netinkama komanda.

- Pakalbėkime apie "Olympiacos", komanda prieš kurią pasiekėte savo pirmąją pergalę Eurolygoje, bei turbūt užkirsite kelią į atkrintamąsias. Norėčiau paklausti, kaip išgyvenote šias rungtynes, bei kaip žinios ir patirtis žaidžiant prieš juos keletą metų padėjo laimėti?
- Manau, kad Sfairopoulos vadovaujamas "Olympiacos" žaidžia visai kitokį krepšinį, nei ankščiau, ypač gynyboje. Dabar jie daugiau dėmesio tam skiria, kuria spąstus, žaidžia daug agresyviau. Puolime vis dar remiasi "stipriausiomis kortomis" -  Spanoulis, Printezis ir Hackett'as , kuris pakyla nuo suolelio ir žaidžia daugiau iškritus iš rikiuotės Lojeskiui. Dauguma taškų renkama dėka geros gynybos. Kaune, mes nusprendėme surizikuoti ir leisti ne tokiems patikimiems metikams mesti, taip nenukenčiant nuo jų spaudimo gynyboje. Tai buvo vienas iš kartų, kai planas pavyko puikiai, todėl taip lengvai laimėjome.

- Ar pirmoji pergalė trenerio karjeroje buvo ypatinga, ypač tokio lygio grupėje?
- Kuomet gavome grupę žiūrėjau į būsimas 12 rungtynių Top 16 etape ir negalėjau nuspėti, kurios galėtų būti "pasiekiamos". Ši grupė - nesuvokiamai sunki, ir tikrai nežinojau ar būtume pasiekę pergalę. Akivaizdu, kad pergalė prieš dukart Eurolygos čempionus per pastaruosius ketverius metus davė mums neįtikėtiną pagreiti, būtiną ramybę ir tikėjimą, kad judame teisinga kryptimi.

- Manau, kad gavote sveikinimų iš draugų Graikijoje, kurie palaiko "Panathinaikos"?
- Jie yra gerbėjai. Jie suteikia didelę reikšmę pergalei, skirtingai nuo mūsų. Turi pamiršti šias rungtynes, nes kitą dieną prasideda pasiruošimas kitam mačui.

- Kaip įsivaizduojate rytojaus rungtynes su "Olympiacos"? Graikijos čempionai rodo, kad dėl traumų, daugybės pasikeitimų, greičio stokos nebėra dominuojanti Eurolygos komanda.
- Nėra jokių abejonių, kad "Olympiacos" vis dar stipri komanda, finalinio ketverto lygio. Pakilimus ir nuosmukius šiais metais stipriai įtakojo traumos, bet taip pat ir esama grupė. Komandos, kurios pralaimėjo, ar pralaimės Kaune neišvengiamai praras galimybę tęsti pasirodymą. Ant popieriaus mūsų varžovai atrodo stipresni ir padarys viską, kad laimėtų. Nuo rungtynių pradžios turime nusverti energiją savo pusėje, bei susitvarkyti su spaudimu. Taip pat labai svarbų vaidmenį atliks Spanoulis ir Printezis. Jei pavyks juos sustabdyti kaip padarėme pirmajame ture, bei kontroliuoti tempą, tuomet turime šansų. Dabar su nauju įžaidėju Jerome Randle'u tikiuosi ištverti didesnį spaudimą.

- Kokį tobulėjimą matote "Panathinaikos" žaidime?
- Buvo malonu matyti "Panathinaikos" žaidžiant vėl gražų krepšinį ir atrodo sugeba puikių dalykų. Manau, kad trys nauji žaidėjai padėjo nuimti spaudimą, kuris buvo labai pakilęs. D.Diamantidis ir visa komanda atrodo atranda ritmą reikiamu laiku. Ankstyvieji požymiai nuteikia optimistiškai. Telieka išsiaiškinti ar šis entuziazmas išnyks ar šie trys papildiniai padės "Panathinaikos" pasiekti daugiau, nei atkrintamąsias.

0 comments:

Rašyti komentarą