NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Skamba keistai, bet "Žalgirio" pasiūlymas buvo kur kas geresnis už "Barcos"

2017-07-13
Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius šią savaitę pluša krepšinio stovykloje Barselonoje, o jau kitą savaitę Graikijoje sumainys aukso žiedus su savo išrinktąja Anna.

Ispanijos žiniasklaidai treneris atskleidė, kad "Žalgirio" pasiūlymas buvo kur kas geresnis, nei kad pateikė "Barcelona".


- Kodėl netapote "Barcelona" treneriu?
- Viskas labai paprasta - nepavyko pasiekti susitarimo. "Žalgirio" pasiūlymas buvo geresnis. Skamba keistai, bet buvo žymiai geresnis.

- Kalbant tik finansiniu aspektu?
- Taip, kalbant tik finansine prasme. Žinau, kad tai skamba keistai, bet "Žalgirio" pasiūlymas buvo tikrai daug geresnis. Visą sezoną sakiau, kad esu čia mylimas ir man leidžia dirbti. Turiu labai gerus ryšius su visais personalo nariais. Visada sakiau, kad su malonumu liksiu "Žalgiryje" kol kas nors pasiūlys geriau. Esu labai laimingas Kaune. Dirbu su žaidėjais kurie labai stengiasi dėl komandos ir manęs. Tiesa, kad esu labai, labai, labai geroje situacijoje. Norėdamas eiti į kitą komandą turėčiau gerai apgalvoti, nes kitaip nebūtų prasmės.

- Nacho Rodriguezas keletą kartų minėjo, kad Sito Alonso visada buvo pirmas pasirinkimas.
- "Barca" privalo tai sakyti. Nematau dėlto jokios problemos. Klubas turi laikytis savo strategijos ir aš neketinu nieko blogo sakyti. Kai kurie dalykai stebina, bet negali visada būti laimėtojas ir būti viršūnėje. Esu tikras, kad "Barca" su Nacho, kuris yra rimtas ir sunkiai dirbantis žmogus sugrąžins "Barcą" komandą į viršų.

- Grįžtant prie "Barcelona" pasiūlymo, kai kurie klubo nariai susidarė nuomonę, kad kiekvieną kartą, kai duodavo tai ko prašydavote atsirasdavo kažkas daugiau...
- Tai visiškas melas. Mes neturėjome tiek daug susitikimų, nei kad kai kurie žurnalistai skelbė. Jie greitai suprato, kad turiu daug geresnių pasiūlymų ir "Barcos" pasiūlymas buvo blogiausias iš visų kuriuos turėjau.

- Ar turėjote geresnių pasiūlymų už "Žalgirio"?
- Taip, daug geresnių.

- Kokie?
- Aš nenorėčiau apie tai kalbėti, tai buvo Eurolygos komandos. Jų pasiūlymai buvo didesni nei "Žalgirio", bet manęs tai neįtikino. "Žalgiryje" mes dirbame labai rimtai. Didelės komandos kasmet gali imti žaidėjus. Esame labai laimingi dėl žaidėjų su kuriais sudarėme sutartis. Eurolygoje labai sunku, jei laimi rungtynes, tai nežinai kada laimėsi kitas. Pažiūrėsime ar galime laimėti daugiau nei dešimt rungtynių ir pakovoti dėl vietos aštuonete.

- Be ekonominių sąlygų ar buvo dar ko prašėte "Barcos"? kaip, kad savo trenerių štabo, žaidėjų sutarčių, ar tai buvo problema dėl kontrakto?
- Ne, šiais metais tai nebuvo bėda. Tai nutiko praėjusiais metais, kuomet "Barca" neleido man pasiimti daugiau kaip asistento. Aš visada noriu ateiti į komandą su patikimais treneriais, tai man labai svarbu. Jei kur einu, tai noriu eiti su patikimais žmonėmis. Bet šiais metais iki tokių kalbų nebuvo prieita. Kitoms komandoms kurios norėjo manęs buvo aiškiai pasakyta, kad tai būtina. Daugelis vyriausiųjų treneriu atvyksta į komandą su savo štabu.

- Ar kvalifikacija nebuvo kliūtis jog negalėsite treniruoti Ispanijoje?
- Tai netiesa. Aš nors ir praėjusiais metais galėjau treniruoti "Barceloną". Yra sąlygos, kurios leidžia treniruoti net be dviejų metų stažo Eurolygos komandoje.

- Manai, kad durys į "Barcą" uždarytos? ar ateityje viskas gali pasikeisti?
- Niekada negali žinoti. Nemanau, kad turime galvoti apie ilgalaikes perspektyvas. Viskas labai paprasta, tai derybos tarp trenerio ir komandos, šiai dienai susitarimo nepavyko pasiekti. Visi žino mano jausmus "Barcai". Kaip bus ateityje nežinau, tačiau kaip treneris turiu aiškias idėjas kaip dirbti. Būtina būti apsuptam gerų žmonių, profesionalų, sukurti šeimynišką atmosferą. Turiu aiškią savo viziją kaip noriu dirbti ir tikiuosi rasti komandą, kuri man tai leis. Visą tai ir daugiau turiu Kaune.

- "Žalgiris" šią vasarą prarado keletą svarbių žaidėjų, bet greitai į tai sureagavote.
- Žiūrint į sezoną kurį turėjome ir krepšinį, kurį žaidėme, tai yra daug žaidėjų, kurie norėjo atvykti. Net už mažesnį atlyginimą, nei kitos komandos siūlė. Tai man suteikia daug pasitikėjimo darbe. Bet, tai klausimas kuris šią vasarą mane labiausiai neramina. Praradome 5-6 žaidėjus, bet esu laimingas dėl jų, nes jie kyla į aukštesnį lygį. Labai svarbu, kad naujai atėję žaidėjai įsilietų į komandą. Neturime geros atmosferos, mes turime fantastišką atmosferą rūbinėje.

- Kokie artėjančio sezono "Žalgirio" tikslai?
- Manau per greitai apie tai galvoti. Gali dar daug visko nutikti. Pagal kontraktą dar du mūsų žaidėjai iki liepos 20 dienos gali palikti komandą. "Žalgiris" nėra CSKA ar "Fenerbahce", kurios priverstos pasiekti ketvirtfinalį (Eurolygos). Mums kiekviena pergalė Eurolygoje lyg šventė. Mano mintys artėjančiam sezonui išlieka panašios. Norėčiau pasiekti pergalių pradžioje, kad nenuvažiuotu traukinys, o po to jau žiūrėsime kiek toli galime eiti.

- Visi jus žino kaip krepšininką, o koks treneris?
- Manau, kad panašus. Man svarbiausia asmeninės savybės, krepšinis lieka antrame plane. Stengiuosi sudaryti sutartis su žaidėjais, kurie rūbinėje išgyventu dešimt mėnesių. Man geriau pasirašyti sutartį su žaidėju, kuris turi mažiau talento, bet dirbs sunkiai, gerai treniruosis ir rūpinsis komandos draugais.

0 comments:

Rašyti komentarą