NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Balandžio 24 d. Monake startuoja Eurolygos atkrintamosios varžybos
*Balandžio 26 d. Antrasis Eurolygos ketvirtfinalio serijos mačas
*Gegužės 1 d. ketvirtfinalio serija keliasi į Stambulą.

Olimpinis čempionas Emanuelis Ginobilis - baigė karjerą

2018-08-29
Legendinis Argentinos krepšininkas Emanuelis Ginobilis paskelbė kabinanti sportbačius ant vinies.

Paskutinį savo sezoną Manu sužaidė vilkėdamas San Antonijaus "Spurs" komandos marškinėlius, kurioje ir praleido visą savo karjerą NBA lygoje.

Argentinietis per savo karjerą iškovojo daugybę skambių pergalių atstovaudamas tiek nacionalinei rinktinei, tiek klubams.

E.Ginobilis keturiskart tapo NBA čempionu su "Spurs" komanda (2003, 2005, 2007, 2014), o 2001-aisiais atstovaudamas Bolonijos "Kinder" laimėjo Eurolygos trofėjų.

Vienas didžiausių Manu pasiekimų, tai 2004-aisiais metais Atėnų Olimpinėse žaidynėse iškovotas aukso medalis. 2002-aisiais metais Ginobili tik per žingsnį liko nuo Pasaulio čempiono titulo (finale nusileido Jugoslavijai).

Pirmosios Šaro ir Manu dvikovos įvyko 1998-ųjų Pasaulio čempionate Graikijoje. Tada Lietuvos ir Argentinos rinktinės tarpusavyje susitiko dukart ir abu sykius stipresni buvo lietuviai.

Vienas skaudžiausių pralaimėjimų argentiniečiams įvyko 2008-ųjų Pekino Olimpinėse žaidynėse kovoje dėl bronzos medalių. Nors tada E.Ginobili aikštėje nepasirodė, tačiau jo komandos draugai 87:75 palaužė mūsų šalies rinktinę ir pasidabino bronzos medaliais.

0 comments:

Rašyti komentarą