NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

A.Trifunovičius: Š.Jasikevičiaus smegenys dirba kaip šveicariškas laikrodis

2010-12-20
Blankiai šį sezoną pradėjusi Lietuvos krepšinio čempionė Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda, panašu, įveikė krizę ir vis labiau atsitiesia. Pergalių serija lapkričio ir gruodžio mėnesiais sugrąžino ekipai bei jos aistruoliams viltį apie kovų Eurolygos ir VTB Vieningosios lygos varžybose pratęsimą. Pirmame turnyre „Lietuvos ryto“ likimas paaiškės jau gruodžio 23-ą dieną, po paskutinio pirmojo etapo mačo su Zagrebo „Cibona“. Vieningoje lygoje, kurioje vilniečiai kaunasi dėl patekimo į Finalo ketvertą, Lietuvos klubui lemiamomis taps sausio mėnesio dvikovos su Kazanės „Uniks“ bei Maskvos CSKA.
 
Apie padėtį turnyruose, ilgai laukto stabilumo žaidime atsiradimą ir apie Šarūno Jasikevičiaus poveikį komandos rungtyniavimui VTB Vieningosios lygos svetainė internete kalbėjosi su vyriausiuoju „Lietuvos ryto“ treneriu 43 metų serbu Aleksandru Trifunovičiumi.

– Akivaizdu, kad „Lietuvos ryto“ žaidimas pagerėjo kartu ir su Šarūno Jasikevičiaus atėjimu į komandą. Pasidalinkite savo nuomone apie šį žaidėją, koks jo vaidmuo komandoje?
– Labai džiugu, kad mūsų gretas papildė tokio lygio žaidėjas, kaip Šarūnas. Pagal savo žaidimo lygį jis galėtų rungtyniauti bet kuriame stipriausiame Europos klube. Pastebėjau, kad Š. Jasikevičius labai teigiamai paveikė komandą. Žaisdami su juo kiti krepšininkai stengiasi peržiūrėti savo žaidimą, pagerinti jį, žaisti geriau komandai.

Tuo pačiu reiktų nepamiršti, kad Šarui jau 34-eri ir jam dažnai tenka varžytis su jaunesniais bei atletiškesniais krepšininkais. Tačiau už Š. Jasikevičiaus pečių – milžiniška žaidimo patirtis ir meistriškumas, kuriais jis sumaniai naudojasi. Fizinius duomenis jis kompensuoja sugebėjimu mąstyti aikštelėje. Jo smegenys dirba visą laiką – kaip šveicariškas laikrodis.

Prieš pasirašydamas sutartį su „Lietuvos rytu“ Š. Jasikevičius beveik pusę metų nežaidė krepšinio rimčiau, tačiau būtent dėl savo kovinių sugebėjimų jis po truputį susigrąžina tą žaidybinę formą, kuri anksčiau tiesiogine prasme varė siaubą varžovams.
 šaltinis: delfi.lt

0 comments:

Rašyti komentarą