NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: nedažnai po rungtynių būname geros nuotaikos

2010-12-10
Po Vilniaus "Lietuvos ryto" ekipos antrosios pergalės Eurolygoje Šarūnas Jasikevičius buvo pakilios nuotaikos bei šmaikščiai bendravo su žiniasklaidos atstovais.

"Pirmas geras klausimas per pastarąjį mėnesį", - į žurnalisto klausimą apie tai, kada krepšininkas paskutinį kartą buvo tokios geros nuotaikos atsakė "auksinis berniukas".

- Ko anksčiau trūko, kad žaidimas būtų buvęs toks, kaip šį vakarą?

- Galbūt šitas varžovas buvo mūsų lygio priešininkas. Iki šiol žaidėme su komandomis, kurios buvo stipresnės už mus, todėl buvo sunku jas nugalėti. Turėjome nemažai traumuotų krepšininkų. Nematau prasmės pasakoti tas pačias istorijas. Dabar žiūrėsime, ar dar galima kažką padaryti, ar jau vėlu. Visi žino, kad mūsų situacija teoriškai blogesnė nei prancūzų. Jeigu jie gali namuose laimėti prieš Stambulo "Fenerbahce Ulker", tai kodėl mes negalime nugalėti "Regal Barcelona"? Bus labai, bet tai nėra kažkokia neįmanoma misija. Pastarąją savaitę treniruotės yra sėkmingesnės, visi vienas kitą geriau supranta. Į rikiuotę grįžęs Jerry Johnsonas įnešė teigiamų emocijų. Ar viskas per vėlu - pamatysime po savaitės, dviejų.

- Ar mačas prieš "Regal Barcelona" jums bus ypatingesnis nei kitiems komandos draugams?

- Tai, kad Barselonos komandoje neliko tų žaidėjų, su kuriais kartu žaidėme. Juanas Carlosas Navarro traumuotas, todėl nežinau, ar jis atvyks į Vilnių. Daug kartų esu jau žaidęs prieš "Barcelona". Daug sunkiau grįžti į jų areną. Visus sentimentus užgožia būtinybė laimėti. Dar labiau reikia galvoti apie savo sportinę formą, kuri nėra pati geriausia. Reikia ją kažkiek gerinti, kas, manau, yra kažkiek normalu. Yra kitų dalykų, kurie svarbesni už sentimentus. Svarbu, kad "Barcelona" futbole laimėjo prieš Madrido "Real", todėl viskas gerai (juokiasi).

- Aukštaūgiai vis dar sunkiai pagauna jūsų perdavimus.

- Galbūt aš ne kokius juos metu paskutines dvi savaite. Gaunasi toks mūsų derinys, kad kartais aš suklystu, o kartais jie nepagauna kamuolio. Man tų klaidų prirašo, o aš visų laikų istorijoje einu aukštyn su šiuo rodikliu, nors norėčiau su perdavimais. Neišeina.

- Po Brado Newley bloko tyčia susidaužėte krūtinėmis?

- O kaip tau atrodo? Žinoma, kad taip. Negi čia netyčia tokie dalykai įvyksta. Pasikartosiu, kad jau seniai po rungtynių buvo gera nuotaika. Daug dirbame kartu, kad sukurtume gerą atmosferą komandoje. Kartais apsipykstame, kartais apsikabiname. Kol kas mums sunkiai tai gaunasi, nes pralaimi vienas rungtynes, paskui kitas. Patys viską matote.

- Rungtynių ne per daug?

- Europoje rungtyniauja du kartus per savaitę, o tai yra normalu. Jeigu normaliai paskirstai krūvį - viskas normalu. Visada būdavo po du mačus per savaitę. Nieko čia naujo. Tegu tik būna tos rungtynės, treniruotis dar spės atsibosti.

- Būgnų dundesys padėjo?

- Nenoriu nieko sakyti, galbūt kažkam nepatiks, kad tie būgnai pakeitė palaikymą. Žinau tą "chebrytę", ji mus palaikė visada, pažįstu daugelį iš jų asmeniškai. Negaliu sakyti, kad būgnai mus privertė greičiau bėgti ar taikliau mesti. Ne visos valstybės turi tokius fanus, todėl čia yra viena iš mūsų stiprybių.

- Su "Regal Barcelona" reikės didesnio žiūrovų palaikymo?

- Turėtų daugiau susirinkti sirgalių, nes žmonės žino, kad čia jau gali būti paskutinės Eurolygos namų rungtynės šiame sezone. Atvyksta Eurolygos čempionai, todėl, manau, kad "Siemens" arena bus pilna. Vilniečiai tikrai nori pamatyti dar bent jau tris rungtynes. Žiūrovų bus, tik gerbėjai niekada už mus nieko nepadarė ir nepadarys. Jie tik gali kažką pridėti, o aikštelėje vis tiek žaidi penki prieš penkis.

šaltinis: krepsinis.net

0 comments:

Rašyti komentarą