NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[2003] Pirmasis Šaro Finalo ketvertas: Svajonės išsipildymas

2012-04-23
Šarūnas Jasikevičius į Barselonos ekipą atvyko iš Liublianos "Union-Olimpija" komandos. Po dviejų sezonų Katalonijoje lietuviui taip ir nepavyko pasiekti Eurolygos finalo ketverto. Tuomet klubas ėmėsi permainų ir 2002-2003 metų sezone prie ekipos vairo jau stovėjo serbas Svetislavas Pesičius pakeitęs iki tol dirbusi Aito Garcia Renesą. Kartu su naujuoju strategu į komandą atvyko ir dvi garsios Europos žvaigždės - Dejanas Bodiroga ir Gregoras Fučka.

"FC Barcelonos" klubui buvo didžiulis stimulas patekti į finalo ketvertą kadangi finalinis etapas būtent turėjo vykti Barselonoje. O kur daugiau jei ne namuose būtų geriausia švęsti iškovotą trofėjų, o jei jis dar pirmasis  klubo istorijoje?

Katalonai jau reguliariajame sezone įrodinėjo, kad šį sezoną jie rimtai yra nusiteikę į finalo ketvertą. Pirmajame etape Barselonos krepšininkai iškovojo 11 pergalių ir patyrė 3 pralaimėjimus, tiesa pirmosios vietos grupėje nepavyko užimti, juos aplenkė Trevizo "Benetton" komanda.

Top16 etape Šarūno Jasikevičiaus ekipa įgavo dar didesnį pagreitį ir antrajame etape patyrė vos 1 pralaimėjimą, tačiau su 5 pergalėmis užėmė 1-ąją vietą grupėje ir su dideliu trenksmu pravėrė duris į finalo ketvertą.


Pusfinalis: Barselona 76 - 71 CSKA
Pusfinalyje šeimininkų laukė Maskvos CSKA iššūkis, kurių gretose žaidė lietuvis Darius Songaila. Rungtynių pradžioje su jauduliu pirmieji susitvarkė rusų krepšininkai, kurie pirmajame kėlinyje surengė spurtą 11:0. Barselonos krepšininkai nesutriko ir kėlinio pabaigoje po Nacho Rodriguezo tritaškio komandas jau skyrė vos 1 taškas (20-21). Antrojo kėlinio pradžioje katalonų ekipos kapitonas R.De la Fuente persvėrė rezultatą šeimininkų naudai (28-27). Antrajame kėlinyje "FC Barcelona" surengė sėkmingą atkarpą 12:0 ir prieš didžiąją pertrauką įgijo 7 taškų persvarą 45-38. Trečiajame kėlinyje šeimininkai įgijo didžiausią 9 taškų persvarą (50-41), tačiau tuomet sekė CSKA spurtas 13:2 ir prieš lemiamą kėlinį susigrąžino persvarą 57-60. Katalonai jau pirmoje atakoje įsmeigė tritaškį ir išlygino rezultatą Viso ketvirtojo kėlinio metu vyko atkakli kova taškas į tašką, o likus žaisti 2 minutes Barselonos persvara buvo vos 2 taškai (70-68). Likus žaisti 22 sekundes šeimininkai pirmavo 74-68. Tuomet CSKA gynėjas graikas Nikos Hatzivrettas pelnė 2 taškus su pražanga ir sušvelnino atsilikimą. Maskvos krepšininkai dar bandė gelbėtis prasižengdami, tačiau Dejanas Bodiroga sumetė baudos metimus, o "FC Barcelona" 76-71 žengė į turnyro finalą.

Šarūnas Jasikevičius pusfinalyje žaidė 28 minutes pelnė 9 taškus (1/5 dvitaškiai, 1/7 tritaškiai, 4/4 baudos), atliko 4 rezultatyvius perdavimus atkovojo 5 kamuolius, 1 kartą suklydo po 2 kartus prasižengė ir išprovokavo varžovo pražangas, bei surinko 7 naudingumo balus.

"Tai buvo labai sunkios rungtynės. Mes žinojome, kad Ivkovičiaus komanda ketina žaisti gynybinį krepšinį. Finale turime žaisti taip pat labai protingai", - po pusfinalio kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.


Finalas: Barselona 76 - 65 Benetton
Finale Barselonos ekipos laukė susitikimas su Trevizo "Benetton" krepšininkais. Abi šios ekipos tarpusavyje žaidė reguliariajame sezone ir pasidalino po pergalę. Nuo pirmų rungtynių minučių užvirė atkali kova. Įpusėjus kėliniui R. De la Fuente dvitaškiu padidino "FC Barcelona" persvarą iki 3 taškų (16-13), tačiau kėliniui baigiantis italų gynėjas Tyus'as Edney įsmeigė tritaškį ir išvedė "Benetton" į priekį (23-25). Antrajame kėlinyje po R. De la Fuentes ir D.Bodirogos dvitaškių katalonai įgijo didžiausią persvarą (40-28). Po ilgosios pertraukos Trevizo krepšininkai ėmėsi darbo mažinant deficitą ir po M.Bulleri taškų "Benetton" prie ispanų priartėjo iki 4 taškų (46-42). Neilgai trukus Trajanas Langdonas tritaškiu išlygino rezultatą (47-47). Trečiojo kėlinio pabaigoje dominavo Š.Jasikevičiaus ekipa laimėjusi atkarpą 8:1 ir prieš lemiamą kėlinį įgijusi solidesnę persvarą 55-48. Ketvirtajame kėlinyje likus žaisti 8 minutes italai sumažino deficitą iki 3 taškų (55-52), tuomet Šarūnas Jasikevičius įsmeigė tritaškį, o vėliau J.C.Navarro pataikė dvitaškį ir katalonai vėl susigrąžino turėtą persvarą (61-54). Likus žaisti pusantros minutės "FC Barcelona" persvara šoktelėjo iki 11 taškų (69-58), o katalonų sirgaliai tribūnuose pradėjo dainuoti pergalės dainas. Trevizo ekipa nesugebėjo atkurti intrigos 76-65 Barselona tapo naująją Eurolygos čempione. Tiek "FC Barcelona" komandai, tiek Šarūnui Jasikevičiui, tai buvo pirmasis toks iškovotas trofėjus.

Šarūnas Jasikevičius finale žaidė 24 minutes, pelnė 8 taškus (1/6 tritaškiai, 5/5 baudos),  atliko 1 rezultatyvų perdavimą, atkovojo 1 kamuolį ir 4 kartus suklydo.

"Jaučiuosi neapsakomai laimingas. Eurolygos čempiono titulas buvo viena mano gyvenimo svajonių. Dabar ji išsipildė. Džiaugiuosi, kad padarėme šventę čia gyvenantiems žmonėms. Žaisdamas Barselonoje supratau, ką ši pergalė reiškia "Barsos" sirgaliams. Atmosfera buvo fantastiška. Pirmą kartą gyvenime žaidžiau tokioje aplinkoje". po finalo emocijų neslėpė Šarūnas Jasikevičius.
"Tik po Sidnėjaus olimpiados širdis buvo kupina dar didesnių emocijų. Man atrodo, kad tokių pergalių vertę geriausiai gali suprasti tik buvęs sportininkas. Pati daug laiko praleidau rankinio aikštėse, todėl Šarūnui po finalo rungtynių jaučiau baltą pavydą - žinojau, kaip sūnui dabar gera. Tokios akimirkos geriausiai nuplauna  visas traumas ir sunkų darbą", kalbėjo Rita Jasikevičienė


Brolių Jasikevičių sekmadienis
Tą sekmadienio vakarą Barselonoje džiaugėsi abu broliai Jasikevičiai, kadangi jaunesnysis Vytenis su "Žalgirio" jaunimo ekipa taip pat iškovojo Eurolygos trofėjų. Jaunieji žalgiriečiai finale 87-80 įveikė Tel Avivo "Maccabi" bendraamžius. Vis dėlto ryškiausia Šarūno Jasikevičiaus brolio žvaigždė suspindo būtent rungtynėse prieš Barselonos jaunimą. Grupės varžybų metų Palau Sant Jordi arenoje Likus žaisti 11 sekundžių, kai rezultatas buvo lygus (78-78), Vytenis Jasikevičius ėmėsi lyderio vaidmens ir atakavo iš toli. Nors jo tritaškis nepasiekė tikslo, Vytenis pats atkovojo kamuolį ir pašokęs iš vidutinio nuotolio, aidint sirenai pataikė pergalingą "Žalgirio" metimą (80-78).

"Tai buvo nuostabi diena. Malonu, kai 17 tūkstančių žiūrovų akivaizdoje per vieną valandą apdovanoja abu tavo vaikus",- Linas Jasikevičius.

0 comments:

Rašyti komentarą