NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Vyksime į Stambulą su tikslu laimėti dar vieno Eurolygos titulo"

2012-04-14
Šį savaitgalį Graikijoje šventinės nuotaikos, nes artėja Šv. Velykos. Ta proga keletą laisvų dienų gavo ir Atėnų "Panathinaikos" krepšininkai. Šarūnas Jasikevičius duodamas interviu Graikijos žiniasklaidai kalbėjo, kad poilsio labai reikia, nes pastarieji du mėnesiai buvo labai varginantys. Gynėjas taip pat sutiko su Ž.Obradovičiaus nuomone, kad komanda dar nežaidžia taip kaip galėtų, tačiau neslėpė ryžto, kad į Stambulą važiuos laimėti penktojo titulo.


- Šarai, kaip šiandien jaučiatės, pailsėję?
- Nuo šiandienos mes gauname, tai ko labai laukėme - laisvų dienų. Apie, tai mes kalbėjome su komandos draugais ypač po serijos su Tel Avivo "Maccabi". Mums labai reikėjo poilsio, kadangi abu treneriai, žaidėjai ir visas personalas įdėjo labai daug pastangų prie mūsų sėkmingo pasirodymo ir patekimo į finalo ketvertą.

- Pastarąjį kartą atrodėte labai pavargęs.
- Dabar galime pailsėti, atsipalaiduoti ir pakrauti savo baterijas lemiamoms sezono kovoms. Mes patekome į finalinius etapus tiek Eurolygos, tiek Graikijos čempionato varžybose ir būsime jiems pasirengę. Paskutinei du mėnesiai "Panathinaikos" komandai buvo per daug varginantys, tačiau turime dar šiek tiek laiko pakeisti kai kurias žaidimo detales.

- Sezono pabaigoje "Panathinaikos" laimėjo pirmąjį trofėjų ir dabar artėja link kitų dviejų tikslų.
- Labai malonus jausmas, kai vis dar turime galimybę pasiekti savo tikslus, o ir jau esame iškovoję vieną titulą. Šiais metais ir vėl norime laimėti visus tris titulus. Po laimėtos Graikijos taurės mes patekome į Eurolygos finalo ketvertą Stambule. Mums buvo labai svarbu įveikti tokią komandą kaip "Maccabi", o dabar Turkijoje stengsimės apginti titulą. Žinoma, mes labai džiaugiamės iškovoję Graikijos taurę, tačiau mums to neužtenka. Vyksime į Stambulą su tikslu laimėti dar vieno Eurolygos titulo.

- Jūs  patekote į finalo ketvertą, tačiau Željko Obradovičius prieš kelias dienas sakė, kad jūs dar nesate pasiruošę tokio aukšto lygio rungtynėms.
- Sutinku su Obradovičiumi, nepaisant to, kad laimėjome mes neparodėme viso savo potencialo. Galiu pasakyti, kad serijoje su "Maccabi" sužaidėme gerai tik pirmąsias rungtynes. Žinoma džiaugiamės, kad patekome į finalo ketvertą, tačiau manau buvome kur kas geresnė komanda už "Maccabi" ir turėjome laimėti kur kas lengviau.

- Ką gali pasakyti apie tai kokią "Panathinaikos" komandą matėme visus šiuos metus?
- Daugelyje rungtynių mes darėme vis tas pačias klaidas. Nors mes sugebame žaisti gerai, tačiau neišlaikome  persvaros ir leidžiame varžovams mus pasivyti.  Jei Stambule norime kažką pasiekti, neturime leisti, kad tai pasikartotų.

- Šaras ruošiasi savo penktajam finalo ketvertui karjeroje ir yra vienintelis žaidėjas nė karto finaliniame etape nepralaimėjęs. Koks tai jausmas?
- Tai nėra kažkoks ypatingas jausmas. Aišku malonu laimėti, tačiau svarbiausia yra čia būti. Galiu pasakyti tiesą apie, tai kol kas negalvoju. Dabar galvoju kaip aš praleisiu šias 3-4 laisvas dienas. Turime apmąstyti, tai ką treneris sakė, kad mes nesame dar pasiruošę ir nepasiekėme savo tokio žaidimo kokio norime. Mes turime dar daug ką patobulinti jei norime vykti į Turkiją ir kautis dėl titulo.

- Penktasis titulas yra papildoma motyvacija tau?
- Žinoma, tai didžiulė motyvacija papildyti savo kolekciją dar vienų Eurolygos titulu, tačiau visada atsiranda motyvacijos, kai eini žaisti tokios reikšmės rungtynių.

- Prieš finalo ketverto varžybas jūs turėsite Graikijos pirmenybių ketvirtfinalius ir pusfinalius ar tai suteiks jums naudos?
- Graikijos čempionato rungtynės mums padės geriau pasiruošti Eurolygos finalo ketvertui. Privalome žaisti aukščiausiame lygyje su didžiule energija, nes tik tada turėsime galimybę pasiekti savų tikslų.

- Esate žaidęs daugybėje Europos ir Amerikos arenose, kaip manai kas nutiko penktose serijos rungtynėse su "Maccabi" OAKA arenoje?
- Visų pirmą, tai sveikinu visus su Šv. Velykomis. Aš visada sakiau, kad mums reikia sirgalių paramos ir kad jie visada ateitų į areną. Mes norime visada matyti užpildytas visas vietas kaip, tai buvo paskutinėse rungtynėse su "Maccabi". Tai kas buvo paskutinėse ketvirtfinalio rungtynėse buvo neįtikėtina, atmosfera buvo nuostabi. Aš tikiuosi, kad jie ir toliau mus palaikys, o mes juos nudžiuginsime dar dviem titulais.

Už pagalbą verčiant didelis AČIŪ Georgia'i!

0 comments:

Rašyti komentarą