NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Dešimtmetis po antrojo Šaro triumfo Eurolygoje!

2014-05-01
Lygiai prieš dešimt metų (2004-ųjų gegužės 1-ąją dieną) Šarūnas Jasikevičius antrą sykį triumfavo Eurolygos varžybose.

Lietuvis prieš metus (2003 m.) ant Eurolygos čempionų sosto užlipo kartu su Barselonos ekipa, o po metų į viršūnę užvedė ir Tel Avivo "Maccabi" komandą.

Tik stebuklo dėka į Eurolygos finalo ketvertą patekę  "Maccabi" krepšininkai nenuvylė savo sirgalių ir jų akivaizdoje iškovojo garbingiausią trofėjų.

Tel Avivo klubas pusfinalyje susitiko su Maskvos CSKA komanda, kuri geriau pradėjusi mačą po pirmojo kėlinio pirmavo 9 taškais. Vėliau žydai vedami A.Parkerio ir Š.Jasikevičiaus sugebėjo atsitiesti ir palaužę rusus 93-85 iškopė į finalą. Lietuvis pusfinalyje pelnė 18 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Dėl Eurolygos čempiono titulo "Maccabi" kovojo prieš Bolonijos "Skipper" ekipą. Šeimininkai jau pirmajame kėlinyje pasiuntė varžovus į nokdauną (31-13) po kurio italai taip ir neatsigavo. Tel Avivo krepšininkai finaliniame mače savo varžovus sutriuškino net 44 taškų skirtumu  (118-74).

Š.Jasikevičius prie pergalės pridėjo 18 taškų ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Naudingiausiu finalo ketverto žaidėju buvo pripažintas A.Parkeris.


0 comments:

Rašyti komentarą