NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Z.Sagadinas: "Šarūnas - vienas iš geriausių sprendimų mano gyvenime"

2015-04-26
Eurolygos oficialaus puslapio apžvalgininkas Vladimiras Stankovičius savo straipsnyje papasakojo kaip Zmago Sagadinas atrado talentingąjį Šarūną Jasikevičių.

Liublianos "Union Olimpija" treneris į 1999-ųjų Europos čempionatą Prancūzijoje vyko speceliai stebėti Lietuvos rinktinės varžybų dėl Š.Jasikevičiaus.

"Mano šaltiniai Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur žaidė Šarūnas pranešė apie jo talentą ir atsiuntė keletą vaizdo įrašų. Tiesa, kad man jis patiko. Taip pat turėjau keletą pranešimų iš Lietuvos, todėl nusprendžiau pamatyti jį gyvai 1999-ųjų metų Europos čempionate Prancūzijoje. Praleidau 10 dienų stebėdamas Šarūną, tačiau komandoje jis nevaidino svarbaus vaidmens ir žaidė nedaug. Turėjau pasitikėti vaizdo įrašais ir savo instinktu. Nusprendžiau pasirašyti sutartį su juo ir galiu drąsiai pasakyti, tai buvo vienas iš geriausių sprendimų mano gyvenime. Šarūnas buvo puikus žaidėjas, jis turėjo viską - talentą, techniką, charakterį, vadovavimo sugebėjimus. Jis taip pat daug dirbo. Man jis tarp 10-ies geriausių visų laikų Europos krepšininkų" - kalbėjo Z.Sagadinas.

Šarūnas Jasikevičius Liublianoje praleido vos vieną sezoną (1999-2000), tačiau tapo ryškia Europos krepšinio persona. Eurolygos varžybose lietuvis rinkdavo po 13,6 taško ir atlikdavo po beveik 5 rezultatyvius perdavimus.

Slovėnijoje su "Union Olimpija" komanda Šaras laimėjo šalies taurę, o krepšininkas buvo pripažintas naudingiausiu finalo žaidėju. Lietuvis taip pat tapo nacionalinės lygos reguliaraus sezono naudingiausiu žaidėju, tačiau pasidabinti aukso medaliu nepavyko.

Po sezono Slovėnijoje lietuvis pasuko į saulėtąją Barseloną. Buvęs Š.Jasikevičiaus treneris nebandė sukliudyti šiam persikėlimui sakydamas, kad tokia galimybė gali pasitaikyti tik kartą gyvenime.

0 comments:

Rašyti komentarą