NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Kitą mėnesį pasirodys autobiografinė knyga apie Š.Jasikevičių

2015-04-23
Gegužės pradžioje knygynų lentynose pasirodys sporto žurnalisto Pietro Scibettos autobiografinė knyga apie legendinį Lietuvos krepšininką Šarūną Jasikevičių.

Knyga itališku pavadinimu "Vincere non basta" bus išleista keturiomis skirtingomis kalbomis: lietuvių, anglų, italų ir graikų. Ją sudarys 256 puslapiai. Knygą bus galima įsigyti tiek knygynuose, tiek internetu. Tiesa, reikia paminėti, jog angliškoji versija bus tik elektroninė.

Lietuviškąją knygos versiją pristatys leidykla „Eugrimas“, o tikslus šios versijos pavadinimas dar nėra patvirtintas. Deja, bet norintiems įsigyti lietuvišką versiją teks kiek nusivilti, pasak leidyklos projektų vadovės Gražvilės Lukoševičiūtės, ji greičiausiai pasirodys tik rudenį.

Knygos autorius tinklapiui SARUNAS13LT atskleidė, kad visi pasakojimai buvo išgirsti iš paties Š. Jasikevičiaus lūpų: "Praėjusią vasarą su manimi susisiekė Jasikevičiaus agentas Maurizio Balducci, kuris paprašė manęs būti krepšininko autobiografinės knygos autoriumi".

Kūrybiniai darbai prasidėjo 2014-ųjų spalį, kai italų žurnalistas atvyko į Kauną ir čia praleido savaitę bendraudamas su pagrindiniu knygos veikėju. Vos grįžęs į gimtinę P. Scibetta pradėjo rašybos darbus ir nuolatos palaikė ryšį su krepšininku.

"Tai buvo nuostabi ir unikali patirtis. Džiaugiuosi turėjęs galimybę "pavogti" jo mintis ir savo raštu jas teisingai perteikti reprezentuojant Šarą", - džiaugėsi P. Scibetta.

Pasak autoriaus knygos pavadinimą "Win Is not Enough" pasiūlė pats jos herojus.

P. Scibetta sporto žurnalistu dirba nuo 1999-ųjų metų ir, kaip sako pats, beveik 100 procentų savo gyvenimo praleido gyvendamas ir mylėdamas krepšinį. Knygos autorius yra dirbęs radijuje, internetiniuose portaluose, laikraščiuose bei žurnaluose. Dažniausiai jis apžvelgdavo svarbiausius klubinio krepšinio įvykius: Eurolygos varžybas, Europoje vykstančių turnyrų finalinius susitikimus, NBA. Be to, P. Scibetta iki šiol dirba „Eurosport“ televizijos krepšinio komentatoriumi savo gimtinėje.

"Jasikevičius - vienas mano mėgstamiausių visų laikų krepšininkų, dėl savo įgūdžių, krepšinio supratimo, asmenybės ir didingų pasiekimų. Man šios knygos rašymas buvo svajonės išsipildymas bei didelė garbė", - kalbėjo P. Scibetta.

0 comments:

Rašyti komentarą