NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[2005] Trečiasis Šaro finalo ketvertas: "Maccabi" Era (VIDEO)

2012-05-04
Tel Avivo "Maccabi" ekipa 2004-05 metų sezonui išsaugojo savo smogiamąjį ketvertą - Šarūną Jasikevičių, Anthony Parkerį, Nikolą Vujčičių ir Maceo Bastoną, o Izraelio čempionų noras buvo vienas užkopti dar kartą į Europos viršūnę ir pamėginti apginti prieš metus iškovotą titulą.

"Maccabi" reguliariajame sezone iškovojo 10 pergalių ir to pakako, kad grupėje užimtų pirmąją vietą. Top16 etape Tel Avivo krepšininkai sau lygių nerado ir iškovojo visas 6 pergales, bei užtikrintai žengė į kitą etapą. Ketvirtfinalyje Šarūno Jasikevičiaus ekipa žaidė seriją iki 2 pergalių prieš Pezaro "Scavolini" komandą. Seriją žydų ekipa laimėjo 2:0, tačiau Italijoje teko gerokai paprakaituoti dėl pergalės. Dvi pergalės atvėrė "Maccabi" komandai kelią į finalo ketvertą Maskvoje.

Pusfinalis: Maccabi 91 - 82 Panathinaikos
Pusfinalyje Tel Avivo "Maccabi" krepšininkų laukė Atėnų "Panathinaikos" komandos išbandymas. Rungtynės prasidėjo Maceo Bastono alley-oop po Šarūno Jasikevičiaus perdavimo. Graikai atsakė sėkminga atkarpa 0:6 ir išsiveržė į priekį, tačiau po N.Vujčičiaus taškų pirmavo vėl "Maccabi" (12-9). Kėlinio pabaigoje Talis Buršteinas pataikė iš toli suteikdamas Tel Avivo komandai 7 taškų persvarą 25-18. Antrojo kėlinio pradžioje Eurolygos čempionai padidino persvarą iki 9 taškų, tačiau "Panathinaikos" Dimitrio Diamantidžio pastangomis sumažino deficitą iki 4 taškų (31-27). Vėliau įsimėtė Derickas Sharpas po kurio sėkmingo žaidimo "Macccabi" susikrovė dviženklę persvarą (43-33). Po pirmos rungtynių pusės žydų pranašumas buvo 8 taškai 49-41. Trečiajame kėlinyje žalieji pradėjo vytis ir rezultatas tapo 52-50, o vėliau N.Hatzivrettas išlygino 52-52. Pini Gershono auklėtiniai nebuvo linkę pasiduoti ir D.Sharpo bei Anthony Parkerio pastangomis susigrąžino pranašumą 68-62. Ketvirtojo kėlinio pradžioje "Maccabi" vėl turėjo dviženklę persvarą (72-62). Šią persvarą geltonieji sugebėjo išlaikyti viso kėlinio metu per daug neprisileisdami "Panathinaikos" ekipos. To pakako, kad "Maccabi" iškoptu į finalą ir pabandytu apginti čempionų titulą.



Šarūnas Jasikevičius per kiek daugiau nei 33 minutes pelnė 13 taškų (2/6 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 6/7 baudos), atliko 8 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo, perėmė 1 kamuolį, 2 kartus prasižengė, išprovokavo 6 varžovo pražangas ir surinko 15 naudingumo balų.

Finalas: Maccabi 90 - 78 Tau Ceramica
Šarūno Jasikevičiaus komandos finale laukė Vitorijos "Tau Ceramica" ekipa su Arvydu Macijausku. Rungtynių pradžioje 2-5 į priekį išsiveržė ispanai, bei neilgai trukus Jasikevičius baudų metimais išvedė "Maccabi" į priekį. Vėliau po lietuvio metimo "Tau Ceramica" paprašė minutės pertraukėlės (12-5). Kėlinio pabaigoje po Šaro dvitaškio "Maccabi" persvara tapo dviženklė (21-11). Antrojo kėlinio pradžioje žydų persvara padidėjo iki 14 taškų, tačiau tuomet Macijauskas sumetė 4 baudos metimus ir iniciajavo Vitorijos spurtą 0:7. Tuomet Jasikevičius tritaškiu truktelėjo savo komandą į priekį, o po dviejų kėlinių "Maccabi" pirmavo 50-39. Trečiojo kėlinio pabaigoje po Macijausko baudos metimų "Tau Ceramica" prie varžovų priartėjo iki 3 taškų, o vėliau ir iki 2 (62:60). Tuomet Jasikevičius šsmeigė tritaškį taip užbaigdamas trečiajį kėlinį (65-62). Šarūnas ketvirtajame kėlinyje ir toliau demonstravo puikų žaidimą vesdamas "Maccabi" ekipą į priekį. Likus žaisti 6 minutes Tel Avivo persvara vėl šoktelėjo iki dviženklio skaičiaus (76-66). Pini Gershono auklėtiniai nepaleido persvaros taip apgindami Eurolygos čempionų titulą. Šarūnas Jasikevičius buvo pripažintas naudingiausiu Eurolygos finalo ketverto žaidėju.



Finale Šarūnas Jasikevičius per daugiau nei 36 minutes pelnė 22 taškų (4/8 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 5/5 baudos), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 6 kamuolius, 3 kartus suklydo, perėmė 2 kamuolius, 4 kartus prasižengė, išprovokavo 3 varžovo pražangas ir surinko 26 naudingumo balus.

"Šiandien mes perrašėme istoriją. Nuostabus jausmas būti šios komandos dalimi. "Tau Ceramica" gera komanda, ji visąlaik mus vijosi, kai atrodė, kad jau kontroliuojame situaciją aikštelėje, jie pataikydavo iš toli ir priartėdavo. Vitorijos klubas nusipelno pagyrų už puikų sezoną. Tačiau geltona lieka madingiausia Europos krepšinio spalva. Leiskite man kai ką jums pasakyti - "Maccabi" yra jėga!"

Šarūnui Jasikevičiui, tai buvo jau trečiasis Eurolygos čempionų titulas iš eilės ir tai lietuvis pasiekė su dviem skirtingomis komandomis.

0 comments:

Rašyti komentarą