NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š. Jasikevičius apie Eurolygos finalus: „Esame silpnesni, nes senesni“

2012-05-10
„Nepatinka man tik liesti tą taurę. Ar likę ant jos mano atspaudai? Ne, gal jau nuvalyti“, - juokėsi penktąjį kartą Eurolygos finalo ketverto varžybose kovosiantis ir keturis kartus Eurolygos taurę savo rankose laikęs Lietuvos krepšinio rinktinės ir Atėnų „Panathinaikos“ komandos žaidėjas Šarūnas Jasikevičius. Likus dienai iki Eurolygos finalo ketverto kovų krepšininkai skyrė laiko ir į taurę pasižiūrėti, ir į žurnalistų klausimus atsakyti.
Atėnų „Panathinaikos“ ekipoje kovojantis Š. Jasikevičius ketvirtadienio popietę pusvalandį skyrė ne tik Eurolygos rėmėjams, autografų medžiotojams, bet ir galimybei žvilgtelėti į taurę, dėl kurios nuo penktadienio Stambule (Turkija) užvirs žūtbūtinė keturių stipriausių Eurolygos ekipų kova.

- Ar Š. Jasikevičiaus rankos neprarado magiškų galių – jos ir toliau traukia nugalėtojų taures?
- Kas praeityje, tas praeityje. Rytoj šie dalykai nieko nelems – tai tik gražūs prisiminimai. Ir viskas...

- Šių metų Eurolygos finalo ketverto ekipos yra tos pačios, kurios buvo ir 2009-ųjų lemiamame finalo etape. Tada žaidėte su Atėnų komanda ir tapote laimėtoju. Ko reikia, kad pasikartotų ši istorija?
- Daug ko reikia: reikia gerai žaisti, šiek tiek sėkmės, būtina vykdyti trenerio nurodymus... Pergalei reikia daug – labai daug... Mes, turbūt, nesame tokie stiprūs, kokie buvome 2009 metais – senesni esame, po du, po tris metus čia žaidžiame...

- 2009 metais buvo šioks toks kriminalas su teisėjais – nebijote, kad istorija gali pasikartoti?
- Turime žaisti krepšinį – tai ne mes turime kontroliuoti. Kiekvienam iš žaidėjų reikia stengtis padėti savo komandai.

- Prasitarėte, kad šis „Panathinaikos“ yra silpnesnis už 2009-ųjų Eurolygos nugalėtoją „Panathinaikos“. Kuo ši sudėtis silpnesnė?
- Esame trejus metus senesni už tą „Panathinaikos“. Kitą vertus, trejus metus esame protingesni už tą ekipą. Žiūrėsime, kas bus: ką gali žinoti, kas yra svarbiau – jaunystė ar protas.

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą