NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Duke 1997.01.26 (VIDEO)

2010-04-24
Jaunasis Šarūnas Jasikevičius mokslus pasirinko ne Lietuvoje, bet užsienyje. 1994 metais jis persikėlė už Atlanto pasirinkdamas Merilendo universitetą. Tuo pačiu metu jis žaidė ir už savo universiteto komandą Merilendo "Terrapins". Pirmieji du metai buvo sunkūs ir rezultatai nebuvo itin aukšti, tačiau likę du metai buvo kur kas geresni. Jis jau buvo vienas iš komandos lyderių.

Dabar jums pristatau 1996/1997 metų NCAA reguliariojo sezono rungtynes tarp Merilendo ir Duke universitetų. Rungtynės kurios nuo pradžių iki galo vyko atkakliai. Dėka gero Šarūno Jasikevičiaus, Keitho Booto ir Larono Profito žaidimo Merilendas iškovojo sunkią pergalę rezultatu 74-70. Šarūnas Jasikevičius šiose rungtynėse susitiko akis į akį su dabartiniu Maskvos "CSKA" žaidėju Trajanu Langdonu. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo ne paskutinė jų akistata. Jie buvo susitikę 1998 metais Pasaulio čempionate, kai dėl boikoto Jungtinėse Amerikos Valstijose jie neišsiuntė į Pasaulio čempionato geriausių savo žaidėjų. Tada po atkaklios kovos Lietuvos rinktinė palaužė Amerikiečius. Taip pat šie du krepšininkai buvo susitikę praeitų metų Eurolygos finale, tą kart ir vėl triumfavo Šarūnas Jasikevičius.

Šarūnas Jasikevičius, tai viena ryškesnių Merilendo žvaigždžių kuri vėliau sėkmingai tęsė savo profesionalo karjerą. Už Merilendo universitetą, taip pat yra žaidę ir kiti dabar garsūs krepšininkai, tai dabartinis Šarūno Jasikevičiaus bendraklubis "Panathinaikos" komandoje Drew Nicholas, taip pat Terencas Morrisas kuris šiuo metu žaidžia "Regal FC Barcelona" komandoje.

Šarūnas Jasikevičius svariai prisidėjo prie šios pergalės. Lietuvis per 31 minutę pelnė 15 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Unikalūs vaizdai iš šių rungtynių video medžiagoje.
SARAS.vs.Duke.1997.01.26
Uploaded by MVPjasikevicius. - Discover the latest sports and extreme videos.

0 comments:

Rašyti komentarą