NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše Š.Jasikevičiaus pavardės nėra

2010-04-22
Dienraštis „Lietuvos rytas“ ketvirtadienį skelbia Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašus. Nei pagrindinės, nei rezervinės rinktinės sąrašuose nėra Šarūno Jasikevičiaus ir Rimanto Kaukėno pavardžių, nors iki šiol nebuvo skelbta apie jų atsisakymą atstovauti rinktinei.

Toks kandidatų sąrašas nustebino Lietuvos rinktinės strategą Kęstutį Kemzūrą, kuris yra pagrindinis žmogus, atsakingas už žaidėjų atranką.

„Pirmą kartą iš jūsų tai girdžiu, – „BasketNews.lt“ paklaustas, ar tiesa, kad Jasikevičius ir Kaukėnas net neįtraukti į kandidatų sąrašus, atsakė Kemzūra. – Šie žaidėjai nesako „ne“, bet kol kas yra dvejonių.

Nemaža dalis sezono dar priešaky, todėl suprantama, kad jie gali dvejoti“.

Platinamas neoficialus kandidatų sąrašas nustebino ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinį sekretorių Mindaugą Balčiūną.

„Kažkas užsiima saviveikla ir sudaro sąrašus be mūsų žinios. Mes neplatiname kandidatų sąrašų, o preliminarioje rinktinės sudėtyje yra abu žaidėjai – tiek Jasikevičius, tiek Kaukėnas“, – „BasketNews.lt“ sakė Balčiūnas.

Oficialus kandidatų sąrašas turėtų būti paskelbtas maždaug po poros savaičių. Gegužės 4-ąją renkasi LKF vykdomasis komitetas, kuris nustatys rinktinei keliamus tikslus ir patvirtins kandidatų sąrašą.

Tarp dienraščio skelbiamų pirmosios rinktinės kandidatų yra Martynas Pocius ir Martynas Gecevičius, kurie anksčiau niekada nebuvo kviesti į pagrindinės rinktinės stovyklas.

Antrosios rinktinė kandidatų sąraše yra Arvydo Macijausko, taip pat rinktinėje debiutuojančių Arvydo eitutavičiaus, Tado Klimavičiaus, Mindaugo Kuzmisnko pavardės.

Neoficialūs Lietuvos rinktinės kandidatai, skelbiami „Lietuvos ryte“:

Mantas Kalnietis (Kauno „Žalgiris“), Tomas Delininkaitis (Salonikų PAOK, Graikija), Martynas Gecevičius (Vilniaus „Lietuvos rytas“), Martynas Pocius („Žalgiris“), Artūras Jomantas („Lietuvos rytas“), Mindaugas Lukauskis (Liono ASVEL, Prancūzija), Simas Jasaitis (Stambulo „Galatasaray“, Turkija), Jonas Mačiulis (Milano „Armani Jeans“, Italija), Linas Kleiza (Pirėjo „Olympiakos“, Graikija), Paulius Jankūnas (Maskvos sr. „Chimki“, Rusija), Kšyštofas Lavrinovičius (Sienos „Montepaschi“, Italija), Darjušas Lavrinovičius (Madrido „Real“, Ispanija), Marijonas Petravičius („Armani Jeans“), Robertas Javtokas („Chimki“).

šaltinis: basketnews.lt

0 comments:

Rašyti komentarą