NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Rugsėjo 29 d. kova dėl Turkijos prezidento taurės.
*Spalio 4 d. startuoja Eurolygos sezonas.
*Spalio 10 d. Stambulo derbis Eurolygoje.
*Spalio 25 d. į Stambulą atvyksta Eurolygos čempionai.
*Lapkričio 15 d. Šaras atvyksta į Kauną.
*Gruodžio 17 d. Šaro vizitas "Palau Blaugrana" arenoje.

Šaras - Lapkričio mėnesio apžvalga |2010|

2010-11-30
Šiandien skaičiuojame paskutinę Lapkričio mėnesio dieną ir kaip jau tapo įprasta apžvelgiame svarbiausius mėnesio įvykius. Be abejonių pati  svarbiausia lapkričio mėnesio žinia, kad Šarūnas Jasikevičius pasirašė sutartį su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa.

Lapkričio 10 d. Malagos „Unicaja“ ekipa pasiūlė dviejų mėnesių sutartį Šarūnui Jasikevičiui. Andalūzų ekipai prireikė pastiprinimo po to, kai gavo traumą pagrindinis atakų organizatorius amerikietis Terrallas McIntyre‘as.

Lapkričio 11 d. Šarūnas Jasikevičius nepriėmė Malagos „Unicaja“ pasiūlymo. Krepšininko agentas Maurizio Balducci sakė: „Toks garsus žaidėjas yra vertas daugiau nei trumpalaikis kontraktas. Laukėme iki lapkričio, palauksime dar šiek tiek, kol gausime visavertę sutartį”.

Lapkričio 16 d. Šarūnas Jasikevičius pasirašo sutartį su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Su Lietuvos čempionais įžaidėjas pasirašė sutartį iki sezono galo, tačiau konkretesnės kontrakto dėtalės nėra atskleistos.

Vos tik atvykęs  į Vilnių žaidėjas jau dalyvavo ir komandos treniruotėje, kuri ruošėsi gana atsakingai dvikovai eurolygoje prieš Zagrebo „Ciboną“.

Lapkričio 17 d. Prieš dieną atvykęs Šarūnas Jasikevičius pasirodė aikštėje jau pirmose rungtynėse prieš Zagrebo „Ciboną“ komandą. Tiesa lietuvis aikštėje pasirodė, kai nugalėtojas jau buvo aiškus. „Lietuvos rytas“ laimėjo rungtynes 90-62. Šarūnas aikštėje praleido 6 minutes, taškų nepelnė, tačiau atliko rezultatyvų perdavimą.

Lapkričio 19 d. Vilniaus „Lietuvos ryto“ valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas patvirtino, kad Šarūnas Jasikevičiaus Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje iki sezono pabaigos gali nelikti. Teigiama, jog Vilniaus ekipai nepatekūs į eurolygos Top16 etapą, bus nutraukta sutartis, nes žaidėjas bus perbrangus. Nors pasirašant sutartį buvo sakoma, kad Š.Jasikevičius vienas pigiausias „Lietuvos ryto“ žaidėjų.

Lapkričio 21 d. Šarūnas Jasikevičius grįžta į gimtąjį Kauną, tačiau žaisti prieš šio miesto komandą Kauno „Žalgirį“ Grandų dvikovoje intrigos nebuvo, Kauno ekipa užtikrintai nugalėjo „Lietuvos rytą“  85-60. Šarūnas Jasikevičius vilniečių gretose buvo vienas geriausių žaidėjų, jis pelnė 10 taškų ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Lapkričio 24 d. Vilniaus „Lietuvos rytas“ patyrė dar vieną pralaimėjimą eurolygoje. Vilniečiai savo arenoje nusileido Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ekipai rezultatu 75-81. Šarūnas Jasikevičius pelnė 12 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Lapkričio 27 d. Šarūnas Jasikevičius sužaidė pirmąsias VTB lygos rungtynes, tačiau „Lietuvos rytas“ tik po labai atkaklios kovos rezultatu 90-84 palaužė Minsko „Minsk-2006“ komandą. Šarūnas Jasikevičius pelnė 13 taškų ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Jau rytoj Vilniaus „Lietuvos rytas“ žaidžia svarbiausias sezono rungtynes prieš Sienos „Montepaschi“ komandą. Tad palaikykime ir tikėkime jais! O Jums blogo skaitytojai linkime gerų artėjančių švenčių!

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Montepaschi 2008.03.13 (VIDEO)

2007/2008 metų eurolygos Top16 etapas. Atėnų "Panathinaikos" su Šarūnu Jasikevičiumi atsakomose rungtynėse prieš Sienos "Montepaschi" komandą po labai atkaklios kovos vos vieno taško skirtumu 77-76 įveikė savo varžovus.

Nors rungtynių pradžia nieko gero nežadėjo Atėnų "Panathinaikos" komandai, kuri pirmąjį kėlinį pralaimėjo rezultatu 17-27, vėliau atsitiesė ir išlygino žaidimą. Jei pirmajame kėlinyje dominavo "Montepaschi" komanda, tai antrajame iniciatyva priklausė šeimininkams. Iki didžiosios pertraukos Šarūno Jasikevičiaus komanda sušvelnino skirtumą iki dviejų taškų 43-45. Antroje rungtynių pusėje kaip ir buvo galima tikėtis vyko kova taškas į tašką. Vis dėlto rungtynės sėkmingiau susiklostė "Panathinaikos" ekipai, kuri tik po dramatiškos kovos sugebėjo palaužti savo priešininkus. Bei atsirevanšavo Italijos čempionams už pralaimėjimą jų arenoje.

Šarūnas Jasikevičius per 28 minutes surinko 12 taškų (1/4 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 4/5 baudos) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Šaras kurs namus Vilniuje

2010-11-29
Į Lietuvą grįžęs ir „Lietuvos ryto” krepšininkų gretas papildęs Šarūnas Jasikevičius (34 m.) šiuo metu ne tik daug treniruojasi, bet ir ieško būsto.

Krepšininkas tikisi kuo greičiau susirasti patogų butą, kad Atėnuose likusi jo šeima galėtų persikraustyti į Vilnių.

Nors apie asmeninius reikalus Šaras nelinkęs kalbėti, vis dėlto „Stiliui” prasitarė, kad Graikijoje šiuo metu gyvenanti jo draugė 23 metų Anna Douka su dviejų mėnesių dukrele netrukus atvyks į Lietuvą.

Kol kas Š.Jasikevičius su mylimąja bendrauja telefonu.

Ar pergalių talismanu pramintam krepšininkui sunku būti tėvu?
„Nėra lengva, bet džiaugsmo tikrai daug”, – atsakė Šaras.

Sportininkas tikina, kad kol gyveno su šeima, dukrelei ir sauskelnes keisdavo.
„Manote, kad tik mamos tai daro?” – šypteli krepšinio žvaigždė.

Na, o kol po treniruočių ir rungtynių nereikia keisti sauskelnių, Š.Jasikevičius rado laiko ir nusifotografavo mados žurnalo „Stilius plius” viršeliui. Gruodžio 7 dieną pasirodysiančiame vyrams skirtame žurnale Š.Jasikevičiui sukurtas netikėtas ir kiek šokiruojantis įvaizdis.

„Kartais įdomu pabūti modeliu”, – nustebęs į veidrodį žiūrėjo nugrimuotas krepšininkas.

Vyrų madai ir laisvalaikiui skirto žurnalo „Stilius plius” numeris gruodžio 7 dieną bus dovana visiems „Stiliaus” skaitytojams. Nuo gruodžio 8 dienos jį bus galima įsigyti kaip atskirą leidinį.

šaltinis: stilius.lrytas.lt

Šarūnas Jasikevičius 11:3 Montepaschi

Šį trečiadienį eurolygoje Vilniaus "Lietuvos rytas" išvykoje susitinka su Sienos "Montepaschi" komanda, kurioje žaidžia du lietuviai Rimantas Kaukėnas ir Kšyštofas Lavrinovičius. Apie šių rungtynių svarbą vilniečiams net nereikia kalbėti. Pralaimėjimas sumažintų vilniečių šansus patekti į Top16 etapą dar labiau. "Lietuvos rytas" su viena vienintele pergalę C-grupėje užima penktąją vietą, o artimiausias varžovas "Cholet Basket" turi tris pergales.

Siūlau prisiminti Šarūno Jasikevičiaus akistatas su daugkartiniais Italijos čempionais Sienos "Montepaschi" komanda. Vilniečių įžaidėjas prieš šią ekipą yra žaidęs net 14 kartų, 11 kartų pergalę šventė Šarūno komandos, o 3 kartus laimė nusišypsojo italams. Reikia pabrėžti ir tai, kad dauguma dvikovų tarp Šaro ir Sienos ekipų vykdavo labai atkakliai, kuriuose prireikdavo net ir lemiamų metimų.

Pirmą kartą Š.Jasikevičius su Sienos "Montepaschi" ekipa susitiko 2003-2004 metų eurolygos reguliariajame sezone. Ir jau pirmu sykių Šaro komanda Tel Avivo "Maccabi" nugalėjo savo varžovus išvykoje 89-85. Lietuvis pelnė 9 taškus. Atsakomoji dvikova Tel Avive baigėsi taip pat "Maccabi" pergale 88-86, o Šarūnas Jasikevičius sužaidė savo geriausias rungtynes prieš šią komandą jis pelnė 27 taškus ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Jau kitame eurolygos sezone šias ekipas vėl į vieną grupę suvedė burtai. Pirmose rungtynėse Tel Avive Š.Jasikevičiaus ekipa po sunkios kovos palaužė "Montepaschi" komandą rezultatu 93-88. Šarūnas pelnė 22 taškus ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Atsakomose rungtynėse Italijoje pergalę ir vėl šventė "Maccabi" ekipa įveikusi šeimininkus rezultatu 90-86, Šaras įmetė 16 taškų ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Tačiau 2004-2005 metų sezone tai buvo ne paskutinės šių dviejų ekipų dvikovos. Burtai ir vėl lėmė, kad Top16 etape teks dar kartą susitikti. Pirmoji akistata Tel Avive baigėsi eiline šeimininkų pergale 85-84, o Šarūnas Jasikevičius tapo rungtynių didvyriu įmetęs lemiamus taškus ir taip pasidovanojęs prieš gimtadieninę dovaną sau. Tuose rungtynėse Šaras pelnė 13 taškų ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Akistata Italijoje susiklostė kiek lengviau, nei buvo galima tikėtis, Šaro vedama "Maccabi" palaužė "Montepaschi" ekipą rezultatu 81-68, Šaras pelnė 15 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Po dviejų sezonų praleistų NBA sugrįžęs į Europą Šaras jau pirmajame sezone vėl susitiko su Sienos ekipa. Pirmosiose Top16 etapo rungtynėse Italijoje Šarūnas Jasikevičius pirmą kartą patyrė ką reiškia pralaimėti šiai ekipai. Jo atstovaujama Atėnų "Panathinaikos" komanda rezultatu 75-84 turėjo pripažinti šeimininkų pranašumą. Šarūnas pelnė 16 taškų ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Rungtynės Atėnuose susiklostė dramatiškai ir tik vienu tašku rungtynes laimėjo "Panathinaikos" 77-76, Šaras pelnė 12 taškų ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Įspūdingai pasibaigusiame 2008-2009 metų sezone Šarūnas Jasikevičius su Sienos "Montepaschi" ekipa susitiko net šešis kartus. Reguliariajame sezone abi ekipos pasidalino po vieną pergalę iškovotas savo arenoje atitinkamai pirmose "Panathinaikos" 81-76 "Montepaschi", ir "Montepaschi" 82-77 "Panathinaikos". Vėliau šios ekipos susitiko eurolygos ketvirtfinalio serijoje. Pirmosios dvi rungtynės vyko Atėnuose, pirmąsias laimėjo "Panathinaikos" rezultatu 90-85, Šaras pelnė 4 taškus ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o antrose turėjo pripažinti "Montepaschi" komandos pranašumą 79-84, Šaras pelnė 11 taškų. Vėliau serija persikėlė į Italiją, tačiau jau pirmose rungtynėse šeimininkai buvo nušluoti nuo žemės paviršiaus patyrę triuškinantį pralaimėjimą rezultatu 53-72, Šarūnas pelnė 10 taškų. Ketvirtose rungtynėse pergalę pasiekė vėl "Panathinaikos" ekipa 91-84 ir laimėjusi ketvirtfinalio seriją 3:1 pateko į eurolygos finalinį ketvertą, kuriame vėliau ir triumfavo.

Šarūno akistatos prieš "Montepaschi" komandą: 
2003.12.18 Montepaschi 85-89 Maccabi (VIDEO)
2004.02.19 Maccabi 88-86 Montepaschi
2004.11.11 Maccabi 93-88 Montepaschi (VIDEO)
2005.01.06 Montepaschi 86-90 Maccabi
2005.03.03 Maccabi 85-84 Montepaschi
2005.03.31 Montepaschi 68-81 Maccabi
2008.02.27 Montepaschi 84-75 Panathinaikos (VIDEO)
2008.03.13 Panathinaikos 77-76 Montepaschi (VIDEO)
2008.11.13 Panathinaikos 81-76 Montepaschi (VIDEO)
2009.01.08 Montepaschi 82-77 Panathinaikos (VIDEO)
2009.03.24 Panathinaikos 90-85 Montepaschi (VIDEO)
2009.03.26 Panathinaikos 79-84 Montepaschi (VIDEO)
2009.03.31 Montepaschi 53-72 Panathinaikos (VIDEO)
2009.04.02 Montepaschi 84-91 Panathinaikos (VIDEO)

Istorija kalba, kad Šarūnui Jasikevičiui sekasi žaisti prieš Sienos "Montepaschi" komanda, tačiau beveik visos dvikovos vykdavo iki paskutinių sekundžių. Šaras išviso į Italijos čempionų krepšį yra įmetęs 176 taškus ir atlikęs 52 rezultatyvius perdavimus. Vidutiniškai prieš Sienos klubą lietuvis įmeta po daugiau nei 12 taškų ir atlieka po daugiau, nei 3 rezultatyvius perdavimus. Tad belieka palinkėti sėkmės Šarūnui Jasikevičiui ir jo komandai rungtynėse Italijoje.

ŠARAS vs Minsk-2006 2010.11.27 (VIDEO)

2010-11-28

Š.Jasikevičius pripažįsta, kad "Lietuvos ryte" atmosfera - prasta (VIDEO)



šaltinis: eurobasket.lt

Anna su dukrele Aila atvyko į Lietuvą

2010-11-27
Šarūno Jasikevičiaus širdies draugė Anna Douka ir judviejų dviejų mėnesių dukrelė Aila jau atvyko į Lietuvą. Kaip teigė rungtynių komentatorius Linas Kunigėlis "Lietuvos ryto" ir Minsko "Minsk-2006" rungtynių metu, Anna su Aila vieši Vilniuje, o dukrytę prižiūrėti padeda Šarūno Jasikevičiaus mama Rita Jasikevičienė.

Aila šį pasaulį išvydo šių metų Rugsėjo 22 dieną Atėnuose. Šarūnas Jasikevičius į Lietuvą atvyko Lapkričio 16 dieną, tačiau be savo šeimos. Teigdamas, kad šeima atvyks į Vilnių kai jis susiras butą sostinėje.

Lietuvos rytas - Minsk-2006 2010.11.27 (FOTO-2)

Lietuvos rytas - Minsk-2006 2010.11.27 (FOTO)

"Lietuvos rytas" po sunkios kovos įveikė "Minsk-2006" komandą

Šarūnas Jasikevičius šiandien sužaidė pirmąsias VTB lygos rungtynes. Jo atstovaujama komanda Vilniaus "Lietuvos rytas" savo arenoje po labai sunkios ir atkaklios kovos rezultatu 90-84 įveikė Minsko "Minsk-2006" komandą. Tai buvo jau antroji vilniečių pergalė vieningojoje lygoje ir bendrojo įskaitoje pakilo į trečiąją vietą praleisdami į priekį tik Kazanės "Unics" ir Maskvos "CSKA" komandas.

Rungtynės prasidėjo kiek netikėtu scenarijumi nors "Lietuvos ryto" krepšininkai pirmieji pelnė taškus, tačiau svečiai į tai atsakė dviem tritaškiais ir perėmė rungtynių iniciatyvą į savo rankas. Minsko komanda visą kėlinį sėkmingai žaidė ir kėlinį laimėjo 24-20. Antrojo kėlinio pradžia nežadėjo nieko gero šeimininkams, tačiau likus žaisti iki kėlinio pabaigos šešias minutes Šarūnas Jasikevičius pataikė tritaškį išjudinusį visą komandą. Vėliau sekė dar keli tikslūs metimai ir Vilniaus "Lietuvos rytas" po labai ilgos pertraukos vėl išsiveržė į priekį 39-36. Vis dėlto vilniečiai po dviejų kėlinių pirmavo tik dviem taškais. Trečiasis ketvirtis prasidėjo vėl lygia kova, tačiau kėlinio pabaigoje vilniečiams pavyko susikrauti 9 taškų persvarą. Paskutinio kėlinio pradžioje atrodė, kad "Lietuvos rytas" pagaliau pajuto žaidimą, tačiau, tai tik buvo apgaulė. Šeimininkai turėjo 12 taškų persvarą, tačiau tada praleido tris tritaškius iš eilės ir pranašumas ištirpo iki trijų. Intriga sugrįžo, tačiau Minsko krepšininkams pritrūko ir laiko ir jėgų, kad įveiktų šeimininkus.

Šarūnas Jasikevičius aikštėje praleido 22 minutes, pelnė 13 taškų (2/4 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 3/4 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, tačiau padarė 6 klaidas.

Vytenio Jasikevičiaus dvitaškis atnešė pergalę "KK Kauno" ekipai

Kauno "KK Kaunas" šiandien išvykoje rezultatu 74-72 palaužė Utenos "Juventus" ekipą BBL iššūkio taurės varžybose. Vytenis Jasikevičius, kuris rungtynes pradėjo startiniame penkete įmetė lemiamą dvitaškį, kuris nulėmė rungtynių nugalėtoją.

Rungtynės prasidėjo atkaklia kova taškas į tašką, nei vienai ekipai nepavykdavo įgyti solidesnės persvaros. Po Vytenio Jasikevičiaus tritaškio "KK Kaunas" turėjo keturių taškų persvarą, tačiau vėliau šeimininkai perėmė iniciatyvą. Pirmasis kėlinys baigėsi 21-19. Antrajame kėlinyje ir toliau vyko arši kova. Likus iki antrojo ketvirčio 24 sekundėms Vytenis Jasikevičius įmetė dvitaškį ir išlygino rungtynių rezultatą prieš ilgąją pertrauka 32-32. Trečiasis kėlinys prasidėjo kauniečių spurtu, kurio metu įgyjo 7 taškų skirtumą. Bet vėliau Utenos "Juventus" krepšininkai prisivijo atitolusius varžovus, o kėlinio gale ir išsiveržė į priekį dviem taškais. Paskutiniame kėlinyje kaip ir visas rungtynes vyko atkakli kova, o rungtynių pabaigoje netrūko dramos. Likus žaisti daugiau uteniškiai dar buvo priekyje 72-70, tačiau tada A.Drungilas išlygino rezultatą, o Vytenis Jasikevičius pateikė dvitaškį, kuris nulėmė "KK Kaunui" pergalę 74-72.

Vytenis Jasikevičius aikštėje praleido net 39 minutes per jas surinko 7 taškus (2/7 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai), atkovojo 9 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Edita Pučinskaitė palieka didįjį sportą

Viena garsiausia ir tituluočiausia Lietuvos dviratininkė Edita Pučinskaitė, kuri per savo karjerą yra iškovojusi daugiau, nei 100 pergalių baigia sportininkės karjerą. Šį rudenį pasaulio plento dviračių sporto čempionė paskutinį kartą startavo pasaulio pirmenybėse, nes apsisprendė palikti didįjį sportą. Šiandien atsisveikinimo šventę Italijoje gyvenančiai dviratininkei rengia šios šalies muziejus, kurio ekspozicija skirta dviračių sporto čempionams. Būtent šiandien Lapkričio 27d. E.Pučinskaitei sukanka 35-eri.

Per savo ilgą profesionalią karjerą lietuvė yra iškovojusi ne vieną skambią pergalę, tarp kurių ryškiausios yra šios: 1995 m. iškovojo pasaulio čempionato bronzos medalį, 1998 metais laimėjo "Tour de France" lenktynes, 1999 metais pasaulio čempionate iškovojo auksą ir bronzą, 2001 metais pasaulio pirmenybėse pelnė sidabro medalį, o 2006 ir 2007 metais triumfavo "Giro d'Italia" lenktynėse.

Sveikiname Editą gimtadienio proga ir tariame didelį AČIŪ už nuopelnus garsinant Lietuvos vardą pasaulyje, bei linkime kuo didžiausios sėkmės tolimesniame gyvenime.

Lietuvos ryto TV laidos "Burbulas" reportažas apie Šarą |2010.11.18| (VIDEO)

2010-11-26

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Bobcats 2005.11.16 (VIDEO)

2010-11-25
2005/2006 metų NBA reguliarusis sezonas. Pirmasis Šarūno Jasikevičiaus sezonas stipriausioje pasaulio lygoje ir prieš penkerius metus vykusios rungtynės tarp šeimininkų Šarlotės "Babcats" ir Indianos "Pacers" komandų. Šarūno Jasikevičiaus Indianos "Pacers" komanda turėjo pripažinti varžovų pranašumą 90-122.

Šarūnas Jasikevičius per beveik 16 minučių pelnė 5 taškus (1/2 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 3/3 baudos) ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

ŠARAS vs Fenerbahce Ulker 2010.11.24 (VIDEO)

2010-11-24

Lietuvos rytas - Fenerbahce Ulker 2010.11.24 (FOTO-4)

Lietuvos rytas - Fenerbahce Ulker 2010.11.24 (FOTO-3)

Lietuvos rytas - Fenerbahce Ulker 2010.11.24 (FOTO-2)

Lietuvos rytas - Fenerbahce Ulker 2010.11.24 (FOTO)

Solidus Šarūno Jasikevičiaus žaidimas nepadėjo iškovoti pergalės prieš Turkijos čempionus

Vilniaus "Lietuvos rytas" patyrė penktąjį pralaimėjimą eurolygoje. Vilniečiai savo arenoje rezultatu 75-81 turėjo pripažinti Stambulo "Fenerbahce Ulker" ekipos pranašumą. Su viena vienintele pergalę "Lietuvos rytas" C-grupėje lieka penktoje vietoje, o šansai patekti į eurolygos Top16 etapą tapo labai nedideli.

Pirmuosius taškus rungtynėse pelnė Stambulo "Fenerbahce Ulker" komandos lietuvis Darjušas Lavrinovičius. Viso pirmojo kėlinio metu svečiai iš Turkijos turėjo nedidelį pranašumą. Šarūnas Jasikevičius aikštėje pasirodė iki pirmo kėlinio likus žaisti tris minutes. Vos tik įėjęs į aikštę Šaras atliko gražų rezultatyvų perdavimą Milko Bjelicai, o po dviejų minučių Š.Jasikevičius pelnė pirmuosius savo taškus šių metų eurolygos sezone. Po trijų sužaistų minučių antrajame kėlinyje Vilniaus "Lietuvos rytas" po taiklaus Martyno Gecevičiaus dvitaškio pirmą kartą išsiveržė į priekį. Vėliau Turkijos čempionai susigrąžino iniciatyvą į savo rankas. Baigiantis kėliniui į aikštę grįžo Šarūnas Jasikevičius, kuris ir vėl įnešė gyvybės į vilniečių žaidimą. Po dviejų kėlinių komandas skyrė keturi taškai 36-40. Trečiasis kėlinys prasidėjo, taikliu turkų tritaškių, o vilniečiai į tai atsakė triuškinančiu Milko Bjelicos dėjimu. Šiame kėlinyje "Lietuvos rytą" į neviltį varė taiklūs varžovų tritaškiai, kurių dėka "Fenerbahce Ulker" ekipa atitrūko 15 taškų skirtumu. Ketvirtajame kėlinyje varžovai ir vėl tiksliau žaidė tiek puolime, tiek gynyboje. Rungtynių pabaigoje "Lietuvos rytas" dar bandė gelbėtis tolimais metimais, tačiau tritaškiai dažniau skriejo pro šalį. Vienintelį dalyką ką pavyko šeimininkams padaryti, tai sumažinti skirtumą iki šešių taškų. Vilniečiams, tai jau penktasis pralaimėjimas eurolygoje

Šarūnas Jasikevičius buvo vienas naudingiausių savo komandoje per 23 minutes praleistas aikštėje jis pelnė 12 taškų (2/4 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 2/2 baudos) ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Š.Jasikevičius ir D.Lavrinovičius 2010.11.24 (FOTO)

Šaras renkasi prabangų automobilį BMW automobilių salone Vilniuje (FOTO-2)

Šaras renkasi prabangų automobilį BMW automobilių salone Vilniuje (FOTO)

Naujas Šarūno Jasikevičiaus gyvenimas Vilniuje: pirkiniai už 200 tūkst. litų!

Villnių iš Graikijos praėjusią savaitę persikraustęs garsus krepšininkas Šarūnas Jasikevičius rūpinasi ne tik treniruotėmis, bet ir buities reikalais. Žvaigždė netrukus rengiasi įsigyti butą ir prabangų automobilį.

Antradienio vakarą portalo Panele.lt žurnalistai krepšininką pastebėjo viename prašmatniame sostinės automobilių salone kruopščiai besirenkantį automobilį.

Į naujutėlaičių BMW gražuolių saloną Š. Jasikevičius vakarop atvyko su geru savo bičiuliu, „Lietuvos ryto" krepšinio komandos trenerio asistentu Dariumi Maskoliūnu.

Šaras automobilių salone užtruko apie valandą. Atrodė pavargęs ir susirūpinęs. Po valandos jis įsėdo į paprastutę "Škodą" ir paliko saloną.

Panele.lt išsiaiškino, kad Š. Jasikevičius yra pasiruošęs pirkti prabangų automobilį. „Lietuvos ryto" žaidėjas rinkosi iš šių naujų didžiųjų modelių: 5 serijos BMW „Gran Turismo", BMW X1 ir BMW X6. Jų visų kaina prasideda nuo 200 tūkstančių litų. Ilgiausiai Šaras užtruko prie raudonojo BMW X6, buvo atidaręs dureles, įkišęs nosį į vidų.

Tačiau, pasak šaltinių, Jasikevičius automobilio dar neišsirinko - jis žada apžvelgti ne tik BMW, bet ir kitų ženklų salonus.

Pranešama, kad Šarūnas jau netrukus įsigis ir butą sostinėje. Kai tik taip atsitiks, į Lietuvą iš Graikijos atvyks jo 23-ejų metų žmona Anna Douka su dviejų mėnesių dukrele.

Beje, šiandien, trečiadienį, Šarūnui bent trumpam teks pamiršti automobilio pirkimo rūpesčius, mat „Lietuvos ryto" laukia svarbios rungtynės su „Fenerbahce Ulker" namuose.

šaltinis: panele.lt

"KK Kaunas" be V.Jasikevičiaus nusileido Panevėžio "Techaso" komandai

2010-11-23
KK Kaunas
Šiandien Kauno "KK Kaunas" sužaidė dar vienerias BBL iššūkio taurės varžybų rungtynes, kuriose susitiko su Panevežio "Techaso" komanda. Rungtynes laimėjo panevėžiečiai rezultatu 80-77.

Rungtynių pradžia geriau susiklostė kauniečiams, kurie susikrovė aštuonių taškų persvarą prieš antrąjį kėlinį. Tačiau antrajame kėlinyje šeimininkai vedami Dariaus Šilinskio sugebėjo prisivyti pabėgusius varžovus ir išlyginti rezultatą. Trečiajame kėlinyje vyko lygi kova taškas į tašką ir nei vienai, nei kitai ekipai nepavyko susikrauti solidesnės persvaros prieš prasidedant paskutiniam kėliniui. Ketvirtajame kėlinyje šiek tiek sėkmingiau žaidė Panevėžio "Techaso" komanda, kuri beveik viso kėlinio metu turėjo nedideli pranašumą prieš savo varžovus iš Kauno. Vis dėlto rungtynių pabaigoje intriga išliko, po taiklaus S.Venes dvitaškio su bauda skirtumas ištirpo iki trijų taškų, vėliau kaunietis Tautvydas Barštys buvo nubaustas nesportine pražanga ir atrodė, kad viltis laimėti palaidotos, tačiau "Techaso" komanda tuo nepasinaudojo ir suteikė dar vieną progą varžovams. Tiesa Šarūno Vasiliausko du tritaškiai metimai rungtynių pabaigoje galėje išplėšti pratęsima buvo netikslūs. Penevėžio "Techasas" iškovojo antrąją pergalę BBL iššūkio taurės varžybose, tuo tarpu "KK Kaunui" tai buvo jau trečiasis pralaimėjimas BBL.

Vytenis Jasikevičius šiose rungtynėse nežaidė.

Š.Jasikevičius: Susižaidimo stygių turime kompensuoti dideliu noru ir individualiu meistriškumu (VIDEO)



šaltinis: krepsinis.net

Š.Jasikevičius „Komandai labiausiai trūksta pastovumo“ |Lietuvos rytas 2010.11.23| (VIDEO)

Šarūnas Jasikevičius 7:1 Fenerbahce Ulker

2010-11-22
Trečiadienį Vilniuje "Siemens" arenoje "Lietuvos rytas" su Šarūnu Jasikevičiumi pradės antrąjį eurolygos reguliariojo sezono ratą. Varžovas - Stambulo "Fenerbahce Ulker", pirmąją akistatą šį sezoną vilniečiai pralaimėjo savo oponentams 86-69. Vilniečių situacija eurolygos C-grupėje nepavydėtina. Šarūno Jasikevičiaus ekipai reikia žūt būt laimėti rungtynes, kad bent kiek priartėtų prie artimiausių varžovų ("Cholet" ir "Regal FC Barcelona"). Su viena vienintele pergale "Lietuvos rytas" C-grupėje užima penktąją vietą, kuri negarantuoja kelialapio į sekantį etapą.

Dabar siūlau prisiminti Šarūno Jasikevičiaus akistatas su Stambulo "Fenerbahce Ulker" komanda. Lietuvis iš viso su Turkijos čempionais yra žaidęs 8 kartus. 7 kartus pergalę šventė Šarūno Jasikevičiaus komandos, o kartą Stambulo ekipa. Reikia paminėti, kad naujajam vilniečių įžaidėjui visai neblogai sekdavosi žaisti prieš šią ekipą.

Pirmą kartą Šarūnas Jasikevičius su "Fenerbahce Ulker" ekipa susitiko 2001-02 metų eurolygos reguliariajame sezone atstovaudamas Barselonos ekipai. Pirmąsias rungtynes laimėjo "FC Barcelona" rezultatu 77-87, Šarūnas tuomet įmetė 9 taškus ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Atsakomąsias rungtynes Barselonoje, taip pat laimėjo lietuvio komanda 85-64, Šaras tuomet pelnė 5 taškus ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą.

Trečioji ir ketvirtoji akistata įvyko 2003-04 metų eurolygos Top16 etape. Šarūnas Jasikevičius tuomet vilkėjo Tel Avivo "Maccabi" komandos marškinėlius, o jo ekipa namuose 90-76 sutriuškino tuometinį "Ulkerį". Šaras į varžovų krepšį įmetė 11 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Atsakomoji akistata Stambule pasibaigė šeimininkų pergale 79-76. Tai kol kas vienintelis kartas, kai Šarūnas patyrė pralaimėjimą šiai ekipai, o pats tada įmetė 11 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Po metų šias ekipas ir vėl suvedė Top16 etapas. Jau pirmose rungtynėse "Maccabi" komanda sutriuškino savo varžovus 90-76 kurių gretose žaidė net trys lietuviai (Saulius Štombergas, Virginijus Praškevičius ir Eurelijus Žukauskas). Šarūnas tada įmetė 21 tašką ir atliko net 10 rezultatyvių perdavimų. Atsakomosiose rungtynėse Stambule ir vėl pergalę šventė Tel Avivo krepšininkai 67-83, Šarūnas surinko 10 taškų ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Šarūnas su "Fenerbahce Ulker" žaidė ir vilkėdamas Atėnų "Panathinaikos" marškinėlius 2007-08 metų eurolygos reguliariajame sezone. Išvykoje Atėnų klubas varžovus įveikė rezultatu 64-83, o Šaras pelnė 19 taškų ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Paskutinį kartą Šarūnas prieš Turkijos ekipą žaidė tame pačiame sezone Atėnuose, kai jo komanda rungtynes laimėjo 88-68, lietuvis tada sužaidė savo rezultatyviausias rungtynes prieš šią komandą jis pelnė 23 taškus ir pridėjo rezultatyvų perdavimą.

Šarūno akistatos prieš "Fenerbahce Ulker" komandą:
2001.11.15 Ulker 77-87 FC Barcelona
2002.02.07 FC Barcelona 85-64 Ulker
2004.03.18 Maccabi 90-76 Ulker
2004.04.01 Ulker 79-76 Maccabi
2005.02.24 Maccabi 90-59 Ulker (VIDEO)
2005.03.17 Ulker 67-83 Maccabi
2007.11.29 Fenerbahce Ulker 64-83 Panathinaikos (VIDEO)
2008.01.24 Panathinaikos 88-68 Fenerbahce Ulker (VIDEO)

Istorija teigia, kad Šarūnas Jasikevičius itin retai pralaimi prieš Stambulo "Fenerbahce Ulker" komandą, tad tikėtis pergalės trečiadieni būtų prasminga. Bet vis dėlto šiais metais Stambulo ekipa ypač stipri, tad iškovoti pergalę bus itin sunku.

Ketvirtoji "KK Kauno" pergalė LKL pirmenybėse

Kol vakar Šarūnas Jasikevičius tik ruošėsi dvikovai su Kauno "Žalgiriu" jo jaunesnysis brolis Vytenis Jasikevičius su Kauno "KK Kaunas" ekipa 79-69 įveikė LKL autsaiderę Alytaus "Alytus" komandą. Kauniečiams, tai buvo jau ketvirtoji pergalė Lietuvos pirmenybėse, kuri bendroje įskaitoje su keturiomis pergalėmis ir tiek pat pralaimėjimų rikiuojasi šeštoje vietoje. Tuo tarpu Alytus, kuris kol kas dar nepatyrė pergalės skonio užiimą paskutinę tryliktąją vietą.

Rungtynės geriau prasidėjo svečiams iš Alytaus, kurie pirmajame kėlinyje laikė iniciatyvą savo rankose. Likus iki pirmojo kėlinio dviems minutėms alytiškių persvara buvo šoktelėjusi iki keturiolikos taškų, tačiau pabaigą sėkmingiau sužaidę kauniečiai ir kėlinys baigėsi turint tik keturių taškų deficitą. Antrajame kėlinyje kaip ir pirmajame geriau sekėsi svečiams, kurie vėl padidino savo pranašumą ir prieš ilgąją pertrauką susikrovė vienuolikos taškų persvarą. Trečiasis rungtynių kėlinys prasidėjo "KK Kauno" komandos spurtu 8-0 ir komandų žaidimas išsilygino. kėlinio pabaigoje tikslūs V.Jasikevičiaus ir S.Venes metimai leido kauniečiams įgyti aštuonių taškų persvarą. Paskutiniame kėlinyje šeimininkai neleido varžovams priartėti ir iškovojo pergalę. Nugalėtojų gretose nesustabdomas buvo Sim-Sander vene jis išviso pelnė 23 taškus.

Vytenis Jasikevičius aikštėje praleido 29 minutes, pelnė 11 taškų (1/4 dvitaškiai, 3/7 tritaškiai), atliko 8 rezultatyvius perdavimus, bei tris kartus suklydo.

Vilniaus "Lietuvos rytas" - Stambulo "Fenerbahce Ulker" Eurolyga 2010.11.24

Š.Jasikevičius nesustabdė "Žalgirio" |"Republika" 2010.11.22| (SCAN)

"TV3 žinios" Aikštėje pasirodžius Š.Jasikevičiui žiūrovai jį pasitiko švilpimu 2010.11.21 (VIDEO)

2010-11-21

ŠARAS vs Žalgiris 2010.11.21 (VIDEO)

Žalgiris - Lietuvos rytas 2010.11.21 (FOTO-6)

Žalgiris - Lietuvos rytas 2010.11.21 (FOTO-5)

Žalgiris - Lietuvos rytas 2010.11.21 (FOTO-4)

Žalgiris - Lietuvos rytas 2010.11.21 (FOTO-3)

Žalgiris - Lietuvos rytas 2010.11.21 (FOTO-2)

Žalgiris - Lietuvos rytas 2010.11.21 (FOTO)

Gero Š.Jasikevičiaus žaidimo pergalei prieš "Žalgirį" neužteko

Vilniaus "Lietuvos rytas" su Šarūnu Jasikevičiumi šiandien Kauno sporto halėje patyrė pirmąjį pralaimėjimą Lietuvos krepšinio lygos reguliariajame sezone. Vilniečiai rezultatu 85-60 turėjo pripažinti Kauno "Žalgirio" komandos pranašumą.

Po pirmo kėlinio komandas skyrė dar tik 7 taškai, tačiau antrajame šeimininkai susikrovė gana solidžia dviženklį pranašumą. Ko gero galima sakyti jau antrajame kėlinyje paaiškėjo rungtynių nugalėtojas. Trečiajame kėlinyje vaizdas aikštėje nesikeitė kauniečiai ir toliau demonstravo geresnį žaidimą, o Šarūno Jasikevičiaus mesti metimai dažniau skriejo pro šalį. Trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirtajame kėlinyje Šarūnas pajuto žaidimo skonį ir jo metimai vis dažniau pasiekdavo tikslą. Naujasis "Lietuvos ryto" įžaidėjas pradžiugino ir efektingais rezultatyviais perdavimais, kuris nė vienas baigėsi dėjimų į "Žalgirio" krepšį. Vis dėlto patys didžiausi Kauno "Žalgirio" aistruoliai ne itin svetingai sutiko vieną geriausią visų laikų Lietuvos žaidėją. Vos tik pasirodžius aikštėje Šarūnui Jasikevičius jis būdavo nulydimas švilpimu. Tuo tarpu pats Lietuvis prieš porą metų apie Kauno "Žalgirio" sirgalius yra atsiliepęs tik gražiausiais žodžiais.

Šarūnas Jasikevičius aikštėje praleido beveik 20 minučių pelnė 10 taškų (3/6 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 1/1 bauda), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir 3 kartus prasižengė.

ANONSAS: Žalgiris - Lietuvos rytas LKL 2010.11.21 [17:05 val.] (VIDEO)

2010-11-20

„Krepšinio pasaulyje“ archyvas: 1993 m. Šaro palydos į JAV ir sutikimas "Siemens" arenoje (VIDEO)

Šarūno Jasikevičiaus darbastalis

Darbastalio autorius - NerKa_23

Įspūdingų pergalių dešimtmetis nenuramino čempiono širdies |"L.rytas" 2010.11.20| (SCAN)

Kauno "Žalgiris" vs Vilniaus "Lietuvos rytas" (SCAN)

V.Romanovas: "Aš gaunu viską, ko noriu. Jei jo nėra komandoje, vadinasi, mums jo ir nereikėjo"

"Sakyti, kad jis atsisakė "Žalgirio" pasiūlymo, nėra teisinga. Aš gaunu viską, ko noriu. Jei jo nėra komandoje, vadinasi, mums jo ir nereikėjo", -

Kauno "Žalgirio" krepšinio komandos savininkas Vladimiras Romanovas paneigė pranešimus, kad klubui nepavyko prisivilioti Šarūno Jasikevičiaus.

Š. Jasikevičiui tapti mesiju – dar per anksti

J. Kazlauskas abejojo, ar šią savaitę prie Lietuvos čempionų stovyklos prisidėjęs įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius sekmadienį galėtų tapti lemiamu „Lietuvos ryto“ argumentu.

„Įdomu, kaip Š. Jasikevičius sustiprins komandą tiek psichologiniu aspektu, tiek savo asmeniniu indėliu. Vis dėlto sekmadienį jam turbūt dar bus per sunku atsiskleisti”, – spėjo J. Kazlauskas.

„Šarūnui dar reikia gerinti formą, todėl jo įtaka rungtynėms gali būti nebent psichologinė“, – svarstė K. Maksvytis, pasak kurio, „Lietuvos ryto“ sirgaliams pirmiausia derėtų laukti savo potencialo labiausiai neišnaudojančio australo Brado Newley geresnio žaidimo.

J. Kazlausko nuomone, pasitempti turėtų dauguma Vilniaus klubo krepšininkų.

„Gal tik jaunasis Jonas Valančiūnas gražiai atsiskleidė ir žaidžia vis galingiau. Be to, „Lietuvos rytui“ reikėtų pagerinti gynybą. Iki šiol ji neatitikdavo Eurolygos lygio.“

šaltinis: delfi.lt

"TV3 žinios" Lietuvos ryto aistruoliams Šarūną Jasikevičių gali tekti matyti neilgai 2010.11.19 (VIDEO)

2010-11-19

Jonas Vainauskas patvirtino, kad Šarūnas Jasikevičius iki sezono pabaigos gali nelikti „Lietuvos ryte“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas 15min.lt patvirtino, kad Šarūnas Jasikevičius iki sezono pabaigos gali nelikti komandoje. Jei sostinės ekipa nepateks į Eurolygos „Top-16“ etapą, įžaidėjas paliks Vilnių. J.Vainauskas taip pat atskleidė, kad bus dar kelios rokiruotės.   

„Jei mūsų komanda neprasibraus į kitą etapą, Šaras mums bus per brangus žaidėjas. Tik dėl kovų su Kauno „Žalgiriu“ nebus prasmės jo laikyti komandoje. Vis dėlto aš įsitikinęs, kad „Lietuvos rytas“ iškovos keturias pergales iš penkerių likusių rungtynių ir tokie svarstymai liks nereikšmingi. Š.Jasikevičius mūsų ekipoje bus tol, kol jis bus reikalingas „Lietuvos rytui“ arba kol mes būsime reikalingi Šarūnui“, – 15min.lt sakė Jonas Vainauskas.

„Lietuvos ryto“ valdybos pirmininkas pasakojo, kad Š.Jasikevičius išjudino visą komandą ir tai puikiai matė visi aistruoliai, stebėję šios savaitės ekipos pasirodymą Eurolygoje. Tiesa, J.Vainausko teigimu, krepšininkas dar yra prastos sportinės formos ir jo indėlis į žaidimą yra minimalus. 

Nuo pat sezono pradžios komandos neturėjęs auksiniu berniuku vadinamas įžaidėjas treniravosi individualiai, o vėliau prisidėjo prie Atėnų „Peristeri“ krepšininkų. Vis dėlto pats Š.Jasikevičius pripažino, kad tokios pratybos nebuvo visavertės, nes jo partneriai nebuvo Eurolygos lygio krepšininkai. 

Aleksandro Trifunovičiaus auklėtinių galimybės prasibrauti į kitą etapą darosi vis komplikuotesnės. „Lietuvos rytas“ pirmąjį ratą baigė su viena pergale, o ketvirtoje vietoje žengianti Šolė „Cholet Basket“ sąskaitoje turi tris laimėjimus.

Vadinasi, vilniečiams reikia laimėti mažiausiai du kartus, atsirevanšuojant prancūzams už nesėkmę išvykoje didesniu nei keturių taškų skirtumu.

Dviejų pergalių veikiausiai nepakaks, nes „Cholet Basket“ devintajame ture namie kausis su finansinių sunkumų turinčia bei prastą žaidimą demonstruojančia Zagrebo „Cibona“, kurią jau įveikė išvykoje.

šaltinis: 15min.lt

Lietuvos rytas - Cibona 2010.11.17 (FOTO-7)

Lietuvos rytas - Cibona 2010.11.17 (FOTO-6)

Šaras Welcome Back (FOTO)

2010-11-18

ŠARAS vs Cibona 2010.11.17 (VIDEO)

Vilniečiai grįžta į pergalių kelią |"Respublika" 2010.11.18| (SCAN)

Su legenda į sostinę grįžo ir pergalės |"Lietuvos rytas" 2010.11.18| (SCAN)

"TV3 vakaro žinios" Šaro sugrįžimas paženklintas "Lietuvos ryto" pergale (VIDEO)


TV3_ZINIOS.2010.11.17
Uploaded by MVPjasikevicius. - Discover the latest sports and extreme videos.

Titulų medžiotojas vėl išalko "Lietuvos rytas" 2010.11.17 (SCAN)

Prieš žūtbutinę dvikovą - įkvepianti žinia "Lietuvos rytas" 2010.11.17 (SCAN)

Legenda tapęs Šaras tesėjo savo pažadą "Lietuvos rytas" 2010.11.17 (SCAN)

Auksinio berniuko sugrįžimas "Vakaro žinios" 2010.11.17 (SCAN)

Vilniečių sezoną gelbės Š.Jasikevičius "Respublika" 2010.11.17 (SCAN)

Š.Jasikevičius gelbės vilniečių galerą "Kauno Diena" 2010.11.17 (SCAN)

Š.Jasikevičius: "tokio sutikimo nesitikėjau" (VIDEO)

Jasikevičių sužavėjo „Lietuvos ryto“ sirgaliai

2010-11-17
Prasidėjus ketvirtajam rungtynių su Zagrebo „Cibona“ ekipa kėliniui po Jono Valančiūno dvitaškio „Lietuvos ryto“ ekipos persvara pasiekė 30 taškų (68:38), o į sostinės „Siemens“ areną susirinkę per septyni tūkstančiai gerbėjų ėmė skanduoti Šarūno Jasikevičiaus pravardę. 

Praėjus kelioms minutėms Aleksandras Trifunovičius į aikštelę išleido vieną geriausių pastarojo dešimtmečio Eurolygos gynėjų. Į aikštę žengusį Jasikevičių žiūrovai sutiko stovėdami, o šalia aikštės įsitaisiusios jo mamos Ritos Jasikevičienės akyse suspindo ašaros. 

Vilniaus publikai pasirodęs Jasikevičius per beveik 6 aikštelėje praleistas minutes pasižymėti nespėjo, tačiau atliko 1 rezultatyvų perdavimą. 

„Pasakymas „Labai maloniai“ neatitinka tikrojo įspūdžio, - sostinės klubo gerbėjais po mačo žavėjosi Jasikevičius - Šiandien žaisti neplanavau, tačiau kai susikrovėme didesnį nei 30 taškų pranašumą išėjau į aikštę. Žinoma kojos ir rankos dar neklauso, tačiau nuo kažko pradėti reikia.“

– Šarūnai, ar jus nustebino žiūrovų reakcija? – žurnalistai paklausė Jasikevičiaus.
– Nuostabi. Jie mane labai nustebino. Tokie dalykai visą laiką pamalonina ir priverčia dar labiau stengtis per treniruotes. Iš širdies dėkoju už tokį priėmimą. Tokie dalykai būtų malonūs kiekvienam žmogui, tačiau pasakymas „labai malonus“ neatitinka tikrojo įspūdžio. Svarbiausia, kad šiandien laimėjome tokias rungtynes, kurias reikia laimėti, norint siekti užsibrėžto tikslo. Žinoma, matome, kad dar reikia daug kur tobulėti. Mes tai ir pasistengsime daryti. O kaip bus – matysime. Kalendorius mūsų tikrai nedžiugina – žaisime prieš dvi komandas, kurios mano manymu pretenduoja į Eurolygos aštuntuką, o gal ir daugiau. 

– Esate patyręs krepšininkas. Ar prieš rungtynes jaudinotės?
– Nesijaudinau. Iš tiesų šiandien žaisti nenorėjau, tačiau kai susikrovėme didesnį nei 30 taškų pranašumą, maniau, kad gal labai nepagadinsiu reikalo. Dabar kiekviena treniruotė ir kiekvienos rungtynės yra labai svarbios, kad galėčiau pajusti ritmą. Žinoma, kojos ir rankos dar neklauso, bet nuo kažko pradėti reikia. Todėl esu labai laimingas, kad šiandien išėjau pabėgioti šešioms minutėms. Dabar reikia daug treniruotis. Dabar jau sugrįžau į sportininko gyvenimą. 

– Gavote derinių planą?
– Gavau derinius. Jeigu man pasako, ką reikia daryti – derinius žinau. Tačiau jeigu man pasako, kad reikia bėgti į savo vietą per pusę sekundės, tai priklauso nuo darbo ir automatikos. Treneris paklausė, kuriuos derinius žinau geriausiai. Atsakiau, kad paprasčiausius ir juos žaidžiau. Man būnant aikštelėje „Cibona“ atsigavo, tačiau gerai, kad vyrai prieš tai sukrovė didžiulę persvarą ir nebuvo baisu ją iššvaistyti. 
 
šaltinis: basketnews.lt

Lietuvos rytas - Cibona 2010.11.17 (FOTO-5)

Lietuvos rytas - Cibona 2010.11.17 (FOTO-4)

Lietuvos rytas - Cibona 2010.11.17 (FOTO-3)

Lietuvos rytas - Cibona 2010.11.17 (FOTO-2)

Lietuvos rytas - Cibona 2010.11.17 (FOTO)

Šarūno Jasikevičiaus debiutas paženklintas pirmąją "Lietuvos ryto" pergale eurolygoje

Šarūnas Jasikevičius šiandien rungtynėse su Zagrebo "Cibona" debiutavo Vilniaus "Lietuvos ryto" ekipoje. Šarūnas aikštėje pasirodė tik ketvirtajame kėlinyje, tačiau prisidėjo prie pirmosios vilniečių pergalės 90-62 eurolygoje. Su viena pergale Vilniaus ekipa eurolygos C grupėje išlieka penktoje vietoje. Sekančias eurolygos rungtynes Vilniaus "Lietuvos rytas" žais Lapkričio 24 d. namuose prieš Stambulo "Fenerbahce Ulker" su Darjušu Lavrinovičiumi.

Pirmasis rungtynių kėlinys prasidėjo klaidomis ir netaikliomis atakomis, o pirmieji savo taškų kraitį atidarė Zagrebo "Cibona" komandos krepšininkai. Šešias minutes kova vyko lygi taškas į tašką, tačiau po dviejų taiklių Martyno Gecevičiaus tritaškių "Lietuvos rytas" atitrūko penkiais taškais. Pirmasis kėlinys baigėsi šeimininkų naudai 23-12. Antrajame kėlinyje vilniečiais didžiąją laiko dalį išsaugojo 10 taškų persvarą, tiesa likus žaisti iki kėlinio pabaigos 2min varžovai po taiklaus Gordano Vrbanco dvitaškio buvo sumažinę skirtumą iki penkių taškų. Kėlinio pabaigą geriau sužaidę "Lietuvos ryto" krepšininkai susigrąžino devynių taškų pranašumą 38-29. Trečiajame kėlinyje Šarūno Jasikevičiaus ekipa pasiuntė į nokdauną savo varžovus. Po Jono Valančiūno dėjimo į krepšį vilniečių persvara šoktelėjo iki 23 taškų. Likus žaisti apie tris minutes trečiajame kėlinyje susirinkę sirgaliai su nekantrumu laukė Šarūno Jasikevičiaus pasirodymo ir pradėjo skanduoti: "Šarai Šarai Šarai", tačiau treneris nesiryžo išleisti naujojo pirkinio. Ketvirtajame kėlinyje "Lietuvos ryto" puolimo mašina nesustojo ir toliau be gailesčio triuškino Kroatijos komandą. Likus žaisti kiek daugiau, nei 5 minutes pirmą kartą aikštėje pasirodė Šarūnas Jasikevičius, o "Siemens" arenoje susirinkę aistruoliais lietuvį pasitiko atsistoję iš savo vietų, bei didelėmis ovacijomis. Varžovams pavyko šiek tiek sumažinti persvarą, tačiau pergalė vilniečiais nepaleido iš savo rankų.

Šarūnas Jasikevičius savo debiutinėse rungtynėse žaidė beveik 6 minutes, taškų nepelnė (0/1 dvitaškis, 0/1 tritaškis), atliko rezultatyvų perdavimą ir kartą suklydo.

"TV3 vakaro žinios" Š.Jasikevičius pasirašė sutartį su "Lietuvos rytu" 2010.11.16 (VIDEO)


TV3 vakaro žinios-SPORTAS
Uploaded by MVPjasikevicius. - Discover the latest sports and extreme videos.

"Lietuva tiesiogiai" su Šarūnu Jasikevičiumi 2010.11.16 (VIDEO)


Lietuva-Tiesiogiai 2010.11.16 part1




Lietuva-Tiesiogiai 2010.11.16 part2

Š.Jasikevičius - šįvakar „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ (21 val. 50 min.)

2010-11-16
Krepšininkas Šarūnas Jasikevičius antradienio vakarą dalyvaus „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“, kurios metu atsakys į laidos vedėjo Edmundo Jakilaičio klausimus. Laidos pradžia - 21 val. 50 min.

Praėjusią naktį buvo pasiektas susitarimas – „Lietuvos rytas“ šiam sezonui sudarė kontraktą su 193 cm ūgio 34 metų įžaidėju Š.Jasikevičiumi. Antradienio popietę jis iš Graikijos atskrido į Lietuvą.

šaltinis: lrytas.lt

Š.Jasikevičiaus: „Mano tikslas - įrodyti, kad galiu žaisti aukštu lygiu“

Šarūnas Jasikevičius pirmojoje treniruotėje su "L.rytu" 2010.11.16 (FOTO-4)

Šarūnas Jasikevičius pirmojoje treniruotėje su "L.rytu" 2010.11.16 (FOTO-3)

Šarūnas Jasikevičius pirmojoje treniruotėje su "L.rytu" 2010.11.16 (FOTO-2)

Šarūnas Jasikevičius pirmojoje treniruotėje su "L.rytu" 2010.11.16 (FOTO)

Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje 2010.11.16 (FOTO-3)

Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje 2010.11.16 (FOTO-2)

Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje 2010.11.16 (FOTO)

Š.Jasikevičius: padariau klaidą, kad anksčiau neatvykau čia

Šiandien Vilniaus "Lietuvos ryto" nariu tapęs Šarūnas Jasikevičius vakare surengtoje spaudos konferencijoje buvo pristatytas žurnalistams.

- Kaip jaučiatės būdamas Vilniuje?

- Keista kažkaip, nes dar vakar buvau bedarbis, tokioje kvailoje situacijoje, o šiandien turi komandą, vėl atsirado krepšininko gyvenimas. Prie jo vėl reikės įprasti. Vis tiek, tiek metų esi įpratęs treniruotis, o dabar galvojau tik kaip vystyklus pakeisti, daugiau nieko.

- Kas lėmė sprendimą žaisti „Lietuvos ryte“?

- Atvirai pasakius nusibodo laukti tų „didžiųjų komandų“ pasiūlymų. Pastarosiomis dienomis subyrėjo derybos. Padariau klaidą, kad anksčiau neatvykau čia, o kažko laukiau. Žinoma, paprasčiau yra laukti, kai
Please install Flash plugin
namuose yra dukrytė, su kuria norisi pabūti, bet tie du dalykai yra suderinami. Pasiilgau krepšinio ir norisi žaisti. Pasirinkau geriausią variantą.

- Kiek esate pasirengęs?

- Treniravausi ne su Eurolygos lygio klubu. Ji sprendė savus klausimus, nes ruošėsi rungtynėms. Gaudavau treniruočių daug, bet kai artėdavo rungtynės, jie spręsdavo savo reikalus, o aš būdavau pastumtas į šoną, kas yra normalu. Procentais nepasakysiu, kiek esu pasiruošęs. Reikia treniruotis, žaisti. Galbūt 60–70 procentų.

- Bet rytoj pasirodysite aikštelėje?

Nežinau, čia jau reikia kalbėti su treneriu. Nežinau, kokia dabar situacija. Nemanau, kad esu pasirengęs žaisti, nes paskutines rungtynes esu žaidęs birželio pradžioje, tai prabėgo labai daug laiko. Su jokia pajėgia komanda nesu treniravęsis. Jaučiuosi gana neblogai, bet kai ateini žaisti prie pajėgią komandą, reikia kažkiek laiko adaptuotis.

- Nebuvo minčių baigti karjerą?

Ne, jeigu baigsiu karjerą, tai baigsiu ją dėl savų priežasčių, o ne dėl to, kad praėjusiame sezone pasidariau operaciją ir lėtai atsigaudinėjau, dėl to manimi nelabai daug kas tiki, kad galiu žaisti geriausiose ekipose. Noriu žaisti, jėgų yra. Kiek jų yra, nežinau, bet noro labai daug. Jeigu jau vienas prisiversdavau po 5-6 per savaitę nueiti į salę, tai rodo, jog noriu žaisti. Motyvacijos yra labai daug, o ar nugara leis, ar jėgų bus, parodys laikas.

- Kiek sprendimui įtakos turėjo, kad komandoje dirba geras jūsų draugas Darius Maskoliūnas?

- Neturėjo tai reikšmės. Daugiausiai reikšmės turėjo, kad per pusantro mėnesio daugiausiai „Lietuvos rytas“ rodė iniciatyvą, tiek Vainauskų šeima, tiek vyriausiasis treneris. Labiausiai jaučiausi norimas. Visada reikia eiti ten, kur labiausiai esi norimas.

- Kokie prisiminimai iš žaidimo „Lietuvos ryte“?

- Tuomet komanda tik kūrėsi. Sezonas buvo geras tiek man, tiek komandai. Negaliu patikėti, kad nuo to laiko praėjo 12 metų. Keista labai.

- Ar galite palyginti tą Šarūną Jasikevičių ir dabartinį?

- Dabar esu 12 metų vyresnis. Duok Dieve protingesnis, turbūt lėtesnis. Man svarbiausia, kad baigsiu sportuoti tik tada, kai nenoriu eiti treniruotis ir man tai bus kančia. Jeigu aš vienas tai darau, tai reiškia noriu. Kol noriu, turiu motyvacijos, stengsiuosi žaisti kuo geriau ir sau, ir savo komandai.

- Ar stebėjote „Lietuvos ryto“ žaidimą Eurolygoje?

- Neturėjau daugiau ką veikti, tik sekti rezultatus. Būtų neetiška kažką sakyti. Nežinau, ko jiems trūksta. Komanda atrodo gera.

šaltinis: krepsinis.net

Vainauskas: „Šaras nevažiuoja į „Lietuvos rytą“ baigti karjeros. Jis dar trokšta titulų“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas tinklalapiui „BasketNews.lt“ pareiškė, kad kontraktą su Lietuvos čempionų ekipa sudaręs 34 metų 193 cm ūgio Šarūnas Jasikevičius į Vilnių atvyksta siekti naujų titulų. 

„Šaras nevažiuoja į „Lietuvos rytą“ baigti karjeros. Jis dar trokšta titulų ir į mūsų klubą atvyksta laimėti. Šis jo nusiteikimas mane džiugina labiausiai“, – teigė Vainauskas. 

Pasak sostinės klubo vadovo, viliojant Jasikevičių itin svariai prisidėjo neseniai komandos trenerių štabą papildęs Darius Maskoliūnas.  

Ilgametis žalgirietis kartu su Jasikevičiumi 2000 metų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse Lietuvos rinktinei nukalė bronzos medalius.

– Kaip pavyko prisivilioti Jasikevičių? – „BasketNews.lt“ žurnalistas paklausė Vainausko.
– Sutartis su Jasikevičiumi – didžiulis klubo valdybos, mano tėvo ir Maskoliūno nuopelnas. Aš vienas nebūčiau pajėgęs prisivilioti Šarūno. Tai vienas iš nedaugelio gražaus bendro darbo rezultatų. Labai džiaugiuosi, kad tuomet, kai atrodė sunkiausia, klubas parodė vienybę ir ryžtą. Šis sprendimas gali pakeisti visą mūsų sezoną ir tolimesnę klubo istoriją, nes kiekvieno sezono pabaigoje kovojame dėl patekimo į Eurolygą. Tai tobulas sprendimas.

– Ko tikitės iš Jasikevičiaus ir kiek jis gali pakeisti komandos žaidimą?
– Visi žinome, kas yra Šaras. Svarbiausia yra tai, kad Šaras nevažiuoja į „Lietuvos rytą“ baigti karjeros. Jis karjerą baigs tuomet, kai nuspręs pats, o ne tada, kai mes sugalvosime, kad jam atėjo laikas ją baigti. Jis į mūsų klubą atvyksta laimėti. Jis dar trokšta titulų. Šis jo nusiteikimas mane džiugina labiausiai. 

– Jau galvojate apie pavasarį vyksiančius LKL finalus?
– Trejų metų Eurolygos reitingą skaičiuoti kol kas anksti. Kitais metais Eurolygos turnyre galėsime varžytis, jeigu laimėsime Lietuvos čempionatą. Kontrakto su Jasikevičiumi sudarymas yra labai rimta paraiška į tai. Tačiau apie tai kalbėti anksti – dabar visą dėmesį skiriame Eurolygai. Mes ženkliai atsiliekame nuo kitų komandų, todėl norėdami įvykdyti savo tikslus, turime pasivyti varžovus. Turime iškovoti keletą valingų pergalių, kad galėtume žaisti laisviau ir parodyti tą krepšinį, kurį mes buvome numatę pademonstruoti. 

– Ar komandoje bus permainų žaidėjų gretose?
– Neišvengiamai taip, tačiau svarbiausios permainos jau įvyko – turime stipriausią įmanomą trenerių duetą, kokį tuo metu galėjome suformuoti ir turime pasirašę kontraktą su geriausiu krepšininku, kokį tik galėjome įsivaizduoti. Ir ne su vienu, o su dviem – Khalidu El-Aminu ir Jasikevičiumi. Labiau pasistengti išprovokuoti sėkmę – neįmanoma. Padarėme viską, kas buvo įmanoma. Dabar treneriai ir žaidėjai visą tai turi įkūnyti aikštėje. Tikiuosi, kad komanda pradės rodyti tą žaidimą, kokį tikėjausi matyti prieš sezoną, o dabar, kai ji yra taip sustiprinta, gali rungtyniauti kelis kartus geriau, nei įsivaizdavau.  
 
šaltinis: BasketNews.lt

Š.Jasikevičius grįžta į Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą!

Šarūnas Jasikevičius vėl žais „Lietuvos ryteō – klube, kuriame 1998-aisiais pradėjo savo profesionalo karjerą. Praėjusią naktį pagaliau buvo pasiektas susitarimas – „Lietuvos rytas“ šiam sezonui sudarė kontraktą su 193 cm ūgio 34 metų įžaidėju.

Š.Jasikevičius į Vilnių atskris antradienį, tačiau jis pasiryžęs įbėgti į aikštę jau trečiadienio rungtynėse su Zagrebo „Cibona“.
 
„Kiekvienas žmogus anksčiau ar vėliau grįžta ten, kur žengė pirmuosius žingsnius. Tokiai traukai, matyt, neatsispyrė ir Š.Jasikevičius. Be to, jis buvo pažadėjęs kada nors sugrįžti į „Lietuvos rytą“. Mums Š.Jasikevičiaus atvykimas į Vilnių labai svarbus, nes jis tarsi yra pergalių talismanas. Tai rodo visas jo sportinis kelias, - teigė Vilniaus klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas. – Tikiuosi, kad į mačą su „Cibona“ rytoj „Siemens“ arenoje susirinks daug sirgalių, kurie pasveikins grįžusią žvaigždę“.
 
Šį sezoną lietuvis kol kas neturėjo kontrakto, o treniravosi su „Peristeri“ klubu Atėnuose, kur gyvena su drauge ir jųdviejų pirmagime. Pats sportininkas teigė, kad yra pasirengęs žaisti 80 proc. savo galimybių.
 
2003-iųjų metų Europos čempionas Š.Jasikevičius per karjerą iškovojo daugybę titulų, iš kurių ryškiausios – pergalės Eurolygoje tris sezonus 2003-2005 metais. Sidnėjaus olimpiadoje įžaidėjas su Lietuvos rinktine pelnė bronzą.
 
Š.Jasikevičius yra žaidęs „Lietuvos ryte“, Liublianos „Olimpija“, „Barcelona“, Tel Avivo „Maccabi“, Atėnų „Panathinaikos“, NBA kubuose „Indiana Pacers“, „Golden State Warriors“. Šį sezoną krepšininkas buvo sulaukęs pasiūlymų iš daug garsių Europos klubų.

šaltinis: bc.lrytas.lt

Lietuva - Prancūzija EČ 2001.09.02 (SCAN)

2010-11-15

Jure Zdovc'o atsisveikinimo rungtynės su krepšiniu |2005| (FOTO)

2010-11-14

Šarūno Jasikevičiaus treniruotė su rinktine |2004| (SCAN)

2010-11-13