NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

2010-ųjų metų Akimirkos

2010-12-31
Šarūnui Jasikevičiui šie metai kalbant tik apie krepšinį nebuvo tokie sėkmingi kaip praeiti 2009-ieji, kada Šaras ir vėl grįžo į pergalių kelią ir laimėjo viską ką galėjo. Šiais metais jo laimėjimų kraitis buvo šiek tiek mažesnis tik vienas čempionų titulas iškovotas su Atėnų "Panathinaikos" komanda, bet visus čempionų titulus atstoja šiais metais gimusi dukrytė Aila. Tačiau pradėkime viską nuo pradžių ir peržvelgime kas vyko šiais 2010-ais metais.

Šarūnas Jasikevičius sėkmingai atsigavęs po traumos dar patirtos 2009-ais metais kibo į darbą ir pirmose rungtynėse šiais metais prieš "Panionios" lietuvis pelnė 13 taškų ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Po to, kai dar vieneriose rungtynėse įžaidėjas pelnė 20 taškų atrodė, kad Š.Jasikevičiaus vaidmuo komandoje tampa vis svarbesnis. Tačiau baigiantis sausio mėnesiui Ž.Obradovičius pranešė, kad Šaras dėl legionierių limito nebus registruojamas Graikijos lygos ir taurės varžyboms, tačiau eurolygoje galės rungtyniauti. Tačiau ir eurolygoje žaidėjas daugiau laiko praleisdavo ant atsarginių žaidėjų suolelio nei aikštelėje. Nepraėjus, nei mėnesiui Šarūnas Jasikevičius ir vėl buvo sugražintas į Atėnų "Panathinaikos" komandos sudėtį.

Sugrįžęs į komandos sudėtį lietuvis nesugebėjo atvesti savo komandos iki Graikijos taurės čempionų titulo. Finale Šarūno komanda turėjo pripažinti Pirėjaus "Olympiacos" komandos pranašumą. Atėnų komanda Graikijos taurės čempionais buvo tapę pastaruosius penkis metus. Tiesa Šaras finalo rungtynėse žaidė tik tris minutes ir pelnė tik du taškus, o visai komandai teko tenkintis sidabro medaliais.

Po pralaimėjo Graikijos taurės finalo Atėnų "Panathinaikos" ir Šarūno Jasikevičiaus juodos dienos nesibaigė. Pernai triumfavęs eurolygoje šiais metais Atėnų 'Panathinaikos" krito jau Top16 etape. Nors reguliariajame sezone užmėmė antrąją vietą, tačiau top16 etape iškovojo tik dvi pergales ir buvo priversti pasitraukti dėl teisės apginti čempionų titulą.

Praradę du titulus iš trijų galimų Šarūnui Jasikevičiui ir jo komandai liko vienintelis Graikijos čempionatas. Iki pat finalo komanda žengė be pralaimėjimų, o ir finale patyrė tik vieną nesėkmę ir seriją iki trijų pergalių laimėjo 3:1. Atėnų "Panathinaikos" apgynė Graikijos čempionų vardą, o Šarūnas Jasikevičius šios šalies čempionu tapo jau trečią kartą.

Pasibaugus sutarčiai su Atėnų "Panathinaikos" komanda Šarūnas Jasikevičius vylėsi jog pavyks susitarti dėl dar vieno sezono, tačiau klubas nepanoro matyti lietuvio savo komandoje. Vėliau įžaidėjas patvirtino, kad šiais metais Pasaulio krepšinio čempionate nežais. Pats Šaras taip pat neskubėjo rinktis naujo klubo, dėl besilaukiančios draugės Annos. Rugsėjo mėnesio pabaigoje 22 dieną Šarūnas Jasikevičius pagaliau tapo tėveliu, jo širdies draugė pagimdė dukrytę Ailą.

Neturintis naujos komandos Š.Jasikevičius pradėjo treniruotis kartu su Atėnų "Peristeri" komanda, tačiau neilgai trukus Lietuvą sudrebino žinia , kad Šaras grįžtą į Lietuvą atstovauti Vilniaus "Lietuvos ryto" komandai. Kontrakto detalės nebuvo skelbiamos, tačiau su įžaidėjo atėjimu sostinės ekipos žaidimas ženkliai pagerėjo. Būtent "Lietuvos ryto" komandos benefisas eurolygoje siejamas su Šarūnu Jasikevičiumi.

Linkime, kad ateinantys naujieji metai būtų dar geresni, nei praeiti ir kad pergalių būtų daugiau, nei pralaimėjimų. Nepamirškite, kad kitais metais Lietuvoje vyks Europos krepšinio čempionatas ir galbūt Šarūnas Jasikevičius jame taip pat dalyvaus.

0 comments:

Rašyti komentarą