NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Prisimenant 2013-uosius... (VIDEO)

2013-12-31
 2013-ųjų metų
APŽVALGA

2013-ųjų metų pradžia Šarūno Jasikevičiaus atstovaujamai "FC Barcelona Regal" komandai apkarto - Katalonai pirmose metų rungtynėse pralaimėjo Maskvos srities "Khimki" krepšininkams. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo vienintelis Barselonos pralaimėjimas Eurolygos Top16 etape.

Vasario pradžioje aštuonios stipriausios Ispanijos komandos Vitorijoje susigrūmė dėl Karaliaus taurės titulo.

Burtai lėmė, kad dvi stipriausios šalies komandos jau ketvirtfinalyje stojo į El clasico mūšį. Šios rungtynės buvo vienos iš gražiausių šiais metais. Barselonos krepšininkai po dviejų pratęsimų 111-108 eliminavo "Real" komandą iš taurės turnyro.

Pusfinalyje Katalonai 80-69 nugalėjo turnyro šeimininkę "Caja Laboral" komandą, o didžiajame finale Barselona 85-69 įveikė Valensijos krepšininkus ir iškovojo čempionų taurę.



Eurolygos Top16 etape Š.Jasikevičiaus ekipa  su trylika pergalių užtikrintai užėmė pirmąją vietą grupėje, bei žengė į atkrintamąsias varžybas.

Čia lietuvio laukė neeilinė serija. Keturiskart Eurolygos čempionui teko pirmą kartą žaisti prieš savo buvusią Atėnų "Panathinaikos" komandą, po to kai ją paliko.

Jau pirmasis serijos mačas Barselonoje parodė, kad šioje serijoje bus karšta. Š.Jasikevičiui, tai buvo 200-osios rungtynės Eurolygoje, o katalonai tik po pratęsimo 72-70 palaužė "Panathinaikos" komandą.

Antrajame mače abi ekipos vėl išgyveno trilerį. Šįkart rungtynių baigtį galėjo nulemti Š.Jasikevičius, tačiau jo tolimas tritaškis aidint sirenai skriejo pro šalį. Graikijos ekipa iškovojo pergalę 66-65, bei išlygino serijos rezultatą 1:1.

Serijai persikėlus į Atėnus krepšinio aistros nenurimo. Trečiąjį mačą po dar vienos dramatiškos kovos laimėjo "Panathinaikos" (65-63), kurie atsidūrė per žingsnį nuo finalo ketverto. Ketvirtosios rungtynės baigėsi be didesnių dramų, Barselona 70-60 atsirevanšavo graikams, bei išlygino serijos rezultatą 2:2.

Lemiamos penktosios serijos rungtynės dėl bilieto į Finalo ketvertą Londone buvo žaidžiamos Barselonoje. Katalonai palaikomi savo žiūrovų sugebėjo palaužti Atėnų "Panayhinaikos" krepšininkus 64:53, bei laimėję seriją 3:2 iškopė į finalinį etapą.



Š.Jasikevičiui Eurolygos finnalinis ketvertas Londone buvo jau šeštasis karjeroje. Pusfinalyje "FC Barcelonos Regal" laukė ne bet kas, o amžinasis priešininkas - Madrido "Real". Kova visų rungtynių metu vyko taškas į tašką, tačiau mačo pabaigoje sėkmė labiau lydėjo Madrido ekipą, kuri laimėjo susitikimą 74-67. Lietuvis antrus metus iš eilės liko už Eurolygos finalo borto.

Paguodos rungtynėse dėl trečiosios vietos Barselonos krepšininkai susitiko su Maskvos CSKA. Po dramatiškos kovos vieno taško skirtumu 74-73 laimėjo Rusijos komanda.

Ispanijos čempionato reguliarųjį sezoną Katalonai baigė turėdami savo sąskaitoje 23 pergales ir 11 pralaimėjimų, tai leido Barselonai užimti trečiąją vietą.

Pirmenybių ketvirtfinalyje Š.Jasikevičiaus komandos laukė Europos taurės vicečempionai - Bilbao krepšininkai. Pirmose serijos rungtynėse Katalonai savo varžovus sutriuškino 88-62. Svečių arenoje X.Pascualio auklėtinių laukė rimtas išbandymas. Varžovai vienu metu pirmavo net 20 taškų skirtumu. Barselonai pavyko likviduoti triuškinantį deficitą, tačiau pergalės išsivežti - ne (89-90).

Lemiamo trečiojo mačo ketvirtajame kėlinyje suspindėjęs Š.Jasikevičius padėjo Katalonams antrą kartą įveikti Bilbao ekipą ir iškopti į pusfinalį.

Pusfinalio serijoje "FC Barcelona Regal" sausai 3:0 nugalėjo Las Palmo "Herbalife Gran Canaria" ekipą ir iškopė į super finalą. Antrajame pusfinalio serijos mače Š.Jasikevičiui skilo šonkaulis dėl šios traumos įžaidėjas privalėjo praleisti ateinančias rungtynes.

Didžiajame finale Katalonai susigrūmė su Madrido "Real" klubu. Pirmosios dvi rungtynės vyko sostinėje ir abu finalo dalyviai pasidalino po pergale. Barselonoje taip pat ekipos iškovojo po vieną pergalę ir serijos rezultatas iki trijų pergalių tapo lygus 2:2. Lemiamos penktosios finalo rungtynės vyko Madride. Būtent tada sužibėjo Š.Jasikevičius. Lietuvis savo taikliais metimais iš proto vedė varžovus, o iš viso krepšininkas pelnė net 23 taškus. Deja, bet Š.Jasikevičiaus pastangų neužteko ir Ispanijos čempionų titulas atiteko priešininkams.



Liepos 1-ąją dieną Barselona paskelbė, kad nepratęs sutarties su Š.Jasikevičiumi. Krepšininkas sezonui ruošėsi tiek Atėnuose OAKA arenoje, tiek su buvusia Barselonos komanda.

Rugsėjo 14-ąją dieną Kaune buvo paminėtas Auksinis 2003-ųjų metų Europos čempionų jubiliejus. Prabegus 10 metų po triumfo Švedijoje rinktinės žaidėjais susibūrė dar vienai kovai. Legendiniai rinktinės krepšininkai susikovė su "EuroStars" komanda, kurią įveikė rezultatu 85-68.

Šventės puošmena tapo Šarūno Jasikevičiaus ir Marijono Mikutavičiaus atlikta daina - "Trys Milijonai".



Po ilgų svarstymų ir derybų rugsėjo 27-ąją dieną Š.Jasikevičius padėjo parašą po sutartimi su Kauno "Žalgiriu".

Po trijų dienų įžaidėjas jau debiutavo Kauno komandoje ir draugiškose rungtynėse prieš Kazanės "Unics" ekipą pelnė 6 taškus.

Pirmose oficialiose rungtynėse Š.Jasikevičius pelnė 16 taškų bei vedė "Žalgirį" į pergalę prieš Alytų.

Eurolygos starte "Žalgiris" patyrė du pralaimėjimus iš eilės. Vėliau Lietuvos čempionai reguliariajame sezone iškovojo visas pergales namuose ir vienerias Bamberge. To užteko, kad kauniečiai grupėje užiimtu trečiąją vietą ir patektų į Top16 etapą.

Lietuvos krepšinio lygoje "Žalgiris" patyrė keletą skaudžių pralaimėjimų. Pirmąjį namuose prieš Šiaulius (78:79), po to triuškinanti nesėkmė Prienuose (83:101), o paskutinėse metų rungtynėse 58:90 neprilygo Vilniaus "Lietuvos ryto" komandai.


1 comments:

Plastikiniai Langai rašė...

idomi info

Rašyti komentarą