NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Gegužės 1 d. ketvirtfinalio serija keliasi į Stambulą.
*Gegužės 3 d. ketvirtasis serijos mačas "Ulker Sports" arenoje.

Š.Jasikevičius: "Gražiausias dalykas krepšinyje - laimėti ir tuo džiaugtis"

2021-03-27
Penktąją pergalę iš eilės Eurolygoje pasiekęs Šarūnas Jasikevičius tikino, kad rungtynės su ALBA nebuvo geros. Pasak stratego komanda buvo pasiruošusi rungtynėms, bet tam tikrose situacijose nesugebėjo tinkamai sureaguoti:

"Žaidžiant tiek daug rungtynių per tokį trumpą laiko tarpą akivaizdu, kad bus sunku nuolatos parodyti savo gerą veidą. Šiandien mums nebuvo labai geros rungtynės. Nesugebėjome pradėti susitikimo susikoncentravę, bei padaryti pokyčių mačo eigoje. Tuo pačiu metu Aito ir ALBA komanda bandė mums apsunkinti dalykus žaisdami labai greitą krepšinį. Mes šito ir tikėjomis, turėdami keletą kombinacijų gynyboje. Nebuvo lengva, bet šioje sezono stadijoje svarbiausia laimėti. Rytoj savo vaikinams bandysime paaiškinti kaip geriau žaisti ir elgtis tokiose situacijose. Nemanau, kad pergalė visada yra svarbiausias dalykas. Tokiose situacijose svarbiausias dalykas - tęsti mokymąsi. Manau, kad svarbu žinoti, kad šiandien mes buvome pasiruošę, bet vistiek nesugebėjome tinkamai reaguoti tam tikrose situacijose. Vaikinamas svarbiausia mėgautis šia pergalių serija, bet taip pat žinoti, kad kiekvienos rungtynės - nauja istorija. Mes negalime pavargti nuo laimėjimų. Gražiausias dalykas krepšinyje - laimėti ir tuo džiaugtis. Tikiuosi, kad esame pakankamai protingi, kad žinotume, jog bet kuri komanda mus gali įveikti rungtynėse kuomet nežaidžiame gerai. Tai nutiko jau daug kartų, bet to neišvengia ir kitos komandos."

Pergalė prieš Vokietijos čempionus "Barcai" užtikrino namų aikštelės pranašumą ketvirtfinalio serijoje. Lietuvio teigimu norint tapti čempionais reikės įveikti visus, tačiau už aikštelės pranašumą yra ir svarbesnių dalykų:

"Už namų aikštelės pranašumą daug svarbiau būti sveikiems ir vieningiems, nes turi žinoti kaip elgtis esant sudėtingai situacijai. Varžovas? šito mes negalime pasirinkti. Jei nori būti čempionu - turi įveikti visus varžovus. Vienintelis klausimas yra, kad turi laimėti. Ketvirtfinalyje mes kentėsime ir jei laimėsime keliausime į pusfinalį, o ten mes jau privalome žinoti kaip kentėti."

Šaro pastabos Brandonui Daviesui: "Daviesas žino ką mums gali duoti, bet jis turi suprasti, kad varžovai bandys jam apsunkinti dalykus aikštelėje. Trečiajame kėlinyje jis žaidė puikiai ir Aito pakeitė gynybą prieš jį. Mes žinojome, kad dabar jis turi pakeisti savo žaidimą. Jis privalo išmokti skaityti tokias situacijas." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

0 comments:

Rašyti komentarą