NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Gegužės 13 d. Turkijos lygos reguliariojo sezono pabaiga.
*Gegužės 24-26 d. Eurolygos finalo ketvertas Berlyne.

Š.Jasikevičius: "Esu šiek tiek įmestas į ugnį"

2023-12-26
Šarūnas Jasikevičius jau daugiau, nei dvi savaites dirba Stambulo "Fenerbahce" komandoje ir kol kas užtikrintai laimėjo visas penkerias rungtynes.

Lietuvis antradienį dalyvavo "Fenerbahce" televizijos laidoje, kur pasidalino mintimis apie persikėlimą į Stambulą, pokyčius, adaptaciją, prisiminimus ir kitus dalykus.

Apie jausmus sugrįžus: "Jausmas toks, lyg nesibaigiantis galvojimas, kaip nedelsiant padėti komandai. Taip, emocinė dalis yra, bet kartais dėl visų dvigubų savaičių ir tai, kad buvai įmestas į ugnį, sunku suvokti, kad esi "Fenerbahce" komandoje. Iškart galvoji apie darbą. Galbūt viskas būtų kitaip, jei būčiau dirbęs nuo pasiruošimo sezonui etapui ir turėčiau daugiau laiko pasimėgauti buvimu čia. Dabar, rungtynės po rungtynių ir stengiuosi per daug nepainioti žaidėjų. Tu šiek tiek esi įmestas į ugnį."

Apie faktorius nulėmusius atvykimą: "Vienas didžiausių dalykų, tai kad "Fenerbahce" yra viena geriausių darbo vietų Europos krepšinyje. Tai puiki galimybė treneriui. Taip pat maniau, kad komanda yra gera, kuri buvo gerai treniruota, geri žaidėjai ir organizacija, kuri jau mane žinojo. Taip pat Stambulo miestas su kuriuo aš gana gerai pažįstamas ir lengvai galiu rasti kelius. Daugiau ar mažiau žinau ko čia tikėtis ir visi šie faktoriai nulėmė sprendimą."

Apie pokyčius komandoje: "Radau komandą geroje pozicijoje. Tvarkaraštis jiems buvo labai sunkus, pasipylė keletas pralaimėjimų, bet vaikinai atrodo tikrai užsivedę ir pasiruošę eiti pirmyn. Pirmose rungtynėse sunku kažką pakeisti, šiek tiek gynybos strategijas, ką galime atiduoti ir ko ne, nepadaryti didelių klaidų. O dabar nėra daug laiko treniruotėms. Kai kuriuose situacijose turi žengti žingsnį atgal, kad vėliau dėtum du žingsnius į priekį."

Apie greitą adaptaciją: "Žinau daug žmonių komandos viduje. Žaidžiant Eurolygoje pažįsti daugumą žaidėjų. Dabar žaidžiame apie 80 proc. tos sistemos, kuri buvo prieš tai. Aš tiksliai žinojau kur ateinu, ką reiškia "Fenerbahce" ir radau pasiruošusius žaidėjus. Kol kas viskas gerai, turime išlikti kartu sunkiais laikais, nes sezono metu jų bus."

Apie ateities rungtynes: "Aš tiek toli nežiūriu, o ypač dabartinėje situacijoje. Dabar reikia galvoti tik apie "Anadolu Efes". Esu labai patenkintas kaip sužaidėme dvejas Turkijos lygos rungtynes. Galbūt, kai kurie žaidėjai nori pasirodyti naujam treneriui ir užsitarnauti daugiau minučių. Mums reikės visų šiame beprotiškame tvarkaraštyje, ypač to kas mūsų laukia sausį. Nėra reikalo žvalgytis į sekančią ar dvi savaites į priekį. Turi žiūrėti rungtynes po rungtynių ir jei turi tinkamą mentalitetą - reikalai susitvarko patys."

Apie krepšinio filosofiją: "Stengiames įvesti savas idėjas, bet dabar svarbiausia rinkti taškus, kai darai smulkius pokyčius. Manau, kad komanda turi daug potencialo parodyti skirtingą veidą, galime žaisti aukštesniais ir žemesniais penketais, galime žaisti įprasta gynyba, bei keistis gynamaisiais. Visų pirmą turi žaisti greitą ir protingą krepšinį, o kitas dalykas turi turėti gebėjimą keisti gynybą ir varžovui parodyti kitokius savo veidus. Laikui bėgant ir aš išsiaiškinsiu, kaip naudoti žaidėjus ir kaip keisti dalykus rungtynių metu."

Apie naują Eurolygos sistemą: "Manau, kad dabar negalime spekuliuoti kur galėtume būti turnyrinėje lentelėje. Nežinau ką galvoti apie įkrintamųjų sistemą. Daugeliui trenerių, tai patinka, bet aš manau, kad 34 rungtynių užtenka išsiaiškinti pirmas 8 komandas. Sirgaliams gal ir įdomiau, bet mes turime susitelkti į dalykus kuriuos galime kontroliuoti patys ir bendrai į savo darbą."

Apie prisiminimus iš 2011-ųjų metų: "Prisimenu labai ilgą finalo seriją. Buvo puiki atmosfera "Sinan Erdem" arenoje, kai žasdavome Eurolygos rungtynes. Tuo metu "Fenerbahce" statė tokią organizaciją, kuri yra šiandien. Klubas žengė į kitą lygį su visa infrastruktūra. Prisimenu tuos šešerius mėnesius, kaip nuostabius, o du iškovoti titulai tikrai prisideda prie to. Bet tikrai prisimenu komandą, kuri tik buvo pradėjusi įrodynėti, kad yra Europos krepšinio jėga."

Apie pasiilgtus dalykus Stambule: "Tikrai nepasiilgau transporto eismo ir labai pasiilgau maisto. Turkiškas maistas turbūt yra mano mėgstamiausias. Eidavau į turkiškus restoranus Barselonoje, tikrai mėgstu jų virtuvę."

Apie apsilankymą futbolo rungtynėse: "Buvo puiku, žinojome ko laukti, kokie yra "Fenerbahce" sirgaliai. Jie buvo beprotiškai pasiruošę priimti savo didžiausią varžovą. Šiek tiek liūdna, kad nepavyko laimėti, bet toks tas sportas. Mėgavausi atmosfera stadione ir manau, kad mano šeima taip pat.

Žinutė sirgaliams: "Manau, kad sirgaliai puikiai supranta, kiek komanda priklauso nuo jų. Jausti jų palaikymą, ypač namų arenoje ir duoti visišką palaikymą žaidėjams. Būnant varžovu šioje aikštelėje puikiai suprantu kaip čia sunku laimėti, ypač svarbiose rungtynėse. Esame dėkingi už palaikymą. Tikiuosi būsime komanda ir sirgaliai bus kaip vienas."

0 comments:

Rašyti komentarą