NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Pasaulio čempionėmis tapo JAV krepšininkės

2010-10-03
Šiandien Čekijoje paaiškėjo naujoji Pasaulio moterų krepšinio čempionė. Jomis tapo Jungtinės Amerikos Valstijų krepšininkės, kurios finale rezultatu 89-69 palaužė šeimininkes čekes. Nors rungtynės prasidėjo gana atkakliai, tačiau vėliau antrajame kėlinyje amerikietės atitrūko. Vis dėlto Čekijos rinktinė kėlinio pabaigoje sumažino skirtumą iki penkių taškų ir atkūrė intrigą. Nepaisant to, kad čekės visais būdais mėgino priešintis JAV rinktinei, tačiau šios pranoko savo varžoves meistriškumu ir iškovojo aukso medalius.

Bronzos medaliai atiteko Ispanijos krepšininkėms, kurios mažajame finale rezultatu 77-68 įveikė Baltarusijos rinktinę.

Jungtinės Amerikos Valstijos iškovojo aukso medalius, Čekija - sidabro, o Ispanijos rinktinė pasidabino bronzos medaliais. Apdovanojimų ceremonijos metu buvo išrinktos geriausios pasaulio čempionato simbolinio penketuko krepšininkės jomis tapo: Diana Taurasi (JAV), Eva Viteckova (Čekija), Hana Horakova (Čekija), Sancho Lyttle (Ispanija) ir Yelena Leuchanka (Baltarusija). Naudingiausia 2010-ųjų metų Pasaulio čempionato žaidėja buvo išrinkta Čekijos rinktinės narė Hana Horakova.

Gaila, bet šiame Pasaulio čempionate nedalyvavo Lietuvos moterų rinktinė, tačiau tikimės, kad kitame Pasaulio čempionate jos jau džiugins mus pergalėmis kaip tai darė Lietuvos vyrų rinktinė 2010-ųjų metų Pasaulio čempionate Turkijoje.

0 comments:

Rašyti komentarą