NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Žalgiris 2004.04.08 Top16 (VIDEO)

2010-10-23
2003/2004 metų Eurolygos Top16 etapas. Tai vienos gražiausios rungtynės eurolygos krepšinio istorijoje, o taip pat ir rezultatyviausios visų laikų Šarūno Jasikevičiaus rungtynės. Paskutinės Top16 etapo rungtynės Kauno "Žalgiris" atvyksta į Tel Avivą žaisti lemiamų rungtynių abiems klubams. Pergalė šiose rungtynėse nulemia ne tik G-grupės nugalėtoją, tačiau ir suteikia kelialapį į Eurolygos finalinį ketvertą, kuris būtent ir vyks Tel Avive. Prieš šį sezoną Tel Avivo "Maccabi" klubas subūrė tokią komandą, kuriai iškeltas tikslas tik vienas - tapti čempionais.

Pirmasis kėlinys prasidėjo gana lygia kova, tačiau artėjant kėliniui į pabaigą šeimininkai susikrovė aštuonių taškų persvarą 30-22. Antrajame kėlinyje kiek geriau sekėsi svečiams iš Kauno, kurie iki ilgosios pertraukos sugebėjo sumažinti skirtumą iki trijų taškų 46-43. Po ilgosios pertraukos žvalesni į aikštę grįžo Kauno "Žalgirio žaidėjai", kurie ir toliau, nei per žingsnį nepaleido "Maccabi" komandos. Prieš prasidedant lemiamam kėliniui Tel Avivo "Maccabi" komanda jau atsilikinėjo šešiais taškais 58-64. Ketvirtajame kėlinyje prasidėjo tikra drama. Likus iki rungtynių pabaigos 15 sekundžių Kauno "Žalgiris" dar buvo priekyje šešiais taškais, tačiau tada Šaras pelnė 2 taškus su Giedriaus Gusto pražanga ir sumažino skirtumą iki trijų taškų. Likus iki rungtynių pabaigos 2.2 sekundėms penktąjį kartą prasižengė Tel Avivo "Maccabi" komandos lyderis Šarūnas Jasikevičius, kuris šiose rungtynėse pelnė net 37 taškus, prieš palikdamas aikštę Šaras pasveikino Kauno "Žalgirio" ir Lietuvos rinktinės vyriausiąjį trenerį su pergale, bet atrodo, tai buvo per anksti... Esant rezultatui 91-94 Giedrius Gustas dvejom baudom galėjo užtikrintį pergalę Kaunui, tačiau abi baudos skriejo pro šalį, o Tanoka Beardas per anksti įžengė į baudos aikštelę kovodamas dėl kamuolio. Kamuolys atiteko "Maccabi" komandai ir liko žaisti tik 2.2 sekundės, tačiau tada įvyko stebūklas Guras Shelefas per visą aikštę atliko tikslų perdavimą Derikui Sharpui, o šis šaltakraujiškai įsmeigė tritaškį. Rezultatas tapo lygus 94-94. Tai reiškė, kad prireiks pratęsimo sužinoti paskutiniam finalinio ketverto dalyviui. Pratęsime intrigos jau nebebuvo Tel Avivo "Maccabi" komanda visa galva buvo pranašesnė ir rezultatu 107-99 įveikė Kauno "Žalgirį". Ši pergalė atvėrė Tel Avivo "Maccabi" komandai duris į finalinė ketvertą, kuris vyks Tel Avive.

Šarūnas Jasikevičius šiose rungtynėse buvo nesustabdomas, per beveik 30 minučių lietuvis pelnė net 37 taškus (7/9 dvitaškiai, 4/10 tritaškiai, 11/12 baudų) atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir penkis kartus prasižengė. Šiose rungtynėse Šaras surinko 37 naudingumo balus ir tapo savaitės MVP, o šios rungtynės tapo rezultatyviausios jo karjeroje.


SARAS.vs.Zalgiris.2004.04.08
Uploaded by MVPjasikevicius. - Check out more sports and extreme sports videos.

0 comments:

Rašyti komentarą