NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šaras - Rugpjūčio mėnesio apžvalga |2010|

2010-08-31
Šiandien skaičiuojame paskutinę rugpjūčio mėnesio dieną, o tuo pačiu ir paskutinę vasaros dieną. Tačiau visos vasaros metu taip ir nesužinojome kur kitą sezoną žais Šarūnas Jasikevičius? Tiesa į vieną klausimą ko gero atsakyta Atėnų „Panathinaikos“ nepanoro matyti Šarūno savo ekipoje. Tad svarbiausi rugpjūčio mėnesio įvykiai:

Rugpjūčio 2 diena. Šarūnas Jasikevičius buvo trumpam grįžęs į Lietuvą. Bei nepraleido progos užsukti į Vilniaus „Siemens“ areną, kurioje vyko Europos jaunimo iki 18 metų krepšinio čempionato finalas tarp Lietuvos ir Rusijos krepšininkų. Rungtynes laimėjo Lietuviai rezultatu 90-61. Tuo tarpu pats Šarūnas Jasikevičius šį kart stebėjas Lietuvių triumfą galėjo prisiminti ir sąvajį kai 1994 m. Izraelyje jis kartu su Lietuvos rinktine laimėjo šias pirmenybes.

Rugpjūčio 12 diena. Atėnų „Panathinaikos“ ekipos vyriausias treneris Željko Obradovičius užsimina apie naują Atėnų „Panathinaikos“ viziją, kurioje vietos Šarūnui Jasikevičiui kaip ir nėra. Anot trenerio jis norėtu daugiau leisti žaisti jauniems žaidėjams. Tuo tarpu Šarūnas Jasikevičius ir toliau sportuoja pagal individualią programą Atėnuose „Panathinaikos“ komandos apartamentuose.

Rugpjūčio 22 diena. Šarūnas Jasikevičius ir toliau nesvarsto kitų komandų pasiūlymo ir atkakliai laukia Atėnų „Panathinaikos“ galutinio žodžio. Tuo tarpu lemiamą žodį turėtu ištarti ekipos vyriauusiasis treneris.

Tuo tarpu kitose frontuose pasigirsta kalbos, kad Tel Avivo „Maccabi“ vėl sieks susigražinti Šarūną Jasikevičių, kuris komandoje žaidė 2003-2005 metais.

Rugpjūčio 23 diena. Atėnų „Panathinaikos“ komanda atsuka nugarą Šarūnui Jasikevičiui. Ekipos vyriausias treneris nepannoro ir kitą sezoną matyti Lietuvio savo komandoje. Šarūnas Graikijos čempionų gretose žaidė tris metus nuo 2007 iki 2010 metų.

Tuo tarpu Tel Avivo „Maccabi“ komanda nesulaukdama Šarūno Jasikevičiaus atsakymo pradėjo derybas su kitu žaidėju Jeremy Pargo.

Rūgpjūčio 24 diena. Šarūnas Jasikevičius gauna pasiūlymą iš Kauno „Žalgirio“ ekipos. Šis pasiūlymas atrodo būtų priimtinas ir pačiam lietuviui. Anot „Žalgirio“ klubo Šarūnu Jasikevičiumi jie pradėjo domėtis vos tik sužinojo apie nesėkmningas desrybas su Atėnų „Panathinaikos“.

Rugpjūčio 25 diena. Kauno „Žalgirio“ klubo atstovas nepatvirtina, bet ir nepaneigia kalbų, kad deramasi su Šarūnu Jasikevičiumi.

Tuo tarpu Šarūnas ir toliau puikiai leidžia laiką Atėnuose. Lietuvis su besilaukiančia savo širdies drauge Anna Douka stebėjo draugiškas krepšinio rungtynes tarp Graikijos ir JAV nacionalinių rinktinių.

Rugpjūčio 27 diena. Kauno „Žalgirio“ ekipa pasirašo sutartį su DeJuanu Collinsu. Paulius Motiejūnas pabrėžė, kad sutartis su D.Collinsu nereiškia, kad jau nebėra vilčių sulaukti ir Šaro, kuris pats turi nuspręsti, kur nori tęsti savo karjerą.

Rugpjūčio 29 diena. Buvusi Šarūno Jasikevičiaus žmona Izraelietė Miss Pasaulis 1998-ieji Linor Abargil ištekėjo. Jos išrinktasis 31-ierių metų Oranas Halfonas. Šarūnas Jasikevičius buvo pakviestas į vestuves, tačiau neoficialiais šaltiniai jis nedalyvavo.

Rugpjūčio 30 diena. Kauno „Žalgiris“ baigė komandos komplektaciją, tačiau neatmetė galimybės, kad dar pavyks susitarti su vienu geriausių Europos krepšininkų Šarūnu Jasikevičiumi.

Rugpjūčio 31 diena. Šarūnas Jasikevičius naujajam sezonui ruošis kartu su Atėnų „Panathinaikos“ komanda. Lietuvis, kartu su kitais „Panathinaikos“ žaidėjais, kurie nedalyvauja Pasaulio čempionate pradės pasirengimą sezonui rugsėjo 1-ąją dieną.

Tikimės, kad jau greitai sužinosime kur kitą sezoną žais Šarūnas Jasikevičius. Na, o dabar svarbiausias krepšinio įvykis Pasaulio krepšinio čempionatas. Palinkėkime sėkmės Lietuvos rinktinei ir visi kartu ją palaikykime!

Krito ir Pasaulio čempionai ispanai

Lietuvos rinktinė ir toliau tęsia sėkmingą žygį Pasaulio čempionate. Šiandien po Lietuvos rinktinės kojomis krito ir 2006-ųjų metų Pasaulio čempionė Ispanija. Lietuva nuo 2003-ųjų metų Europos čempionato finalo oficialiose varžybose nebuvo laimėje prieš Ispaniją. Rungtynes baigėsi rezultatu 76-73. Pirmasis rungtynių kėlinys nieko gero nežadėjo Lietuvos rinktinei. Ispanai po pirmo kėlinio susikrovė 11 taškų persvarą. Antrajame kėlinyje žaidimas išsilygino ir Lietuviai neleido atitrūkti varžovams. Po ilgosios pertraukos Ispanai pradėjo savo spurtą ir vienu metu turėjo net 18 taškų persvarą, tačiau Lietuviai parodė charakterį ir atsitiesė. Lietuvių benefisas prasidėjo ketvirtajame kėlinyje. Dėka puikaus Jono Mačiulio ir Martyno Pociaus žaidimo Lietuviai pasivijo Ispanijos rinktinę, o rungtynių pabaigoje privertė ir pasiduoti. Ispanijai, tai buvo jau antrasis pralaimėjimas pirmąjį patyrė prieš Prancūziją.

Sekančias rungtynes Lietuvos rinktinė žais su taip pat nė vieno pralaimėjimo nepatyrusia Prancūzijos rinktine. Rungtynių pradžia 21:00 val. Lietuvos laiku.

Lietuvos rinktinė: Linas Kleiza 17 tšk, Jonas Mačiulis ir Martynas Pocius po 13 tšk, Mantas Kalnietis 12 tšk, Simas Jasaitis 5 tšk, Tomas Delininkaitis ir Robertas Javtokas po 4 tšk, Martynas Andriuškevičius ir Paulius Jankūnas po 3 tšk, Martynas Gecevičius 2 taškai;

Ispanijos rinktinė: Marcas Gasolis ir Juanas Carlosas Navarro po 18 tšk, Rudy Fernandezas 13 tšk, Jorge Garbajosa 11 tšk, Alexas Mumbru 4 tšk, Sergio Lllullas, Raulis Lopezas ir Ricky Rubio po 3 taškus;

Š.Jasikevičius kartu su "Panathinaikos" pradės pasirengimą naujajam sezonui

Atėnų "Panathinaikos" komanda jau ruošiasi naujajam krepšinio sezonui. Rugsėjo 1-ąją dieną klubas rengią pirmąją treniruočių stovyklą prie kurios prisijungs ir Šarūnas Jasikevičius. Nors Šarūno Jasikevičiaus paslaugų Atėnų klubas jau atsisakė, tačiau pats lietuvis vis dar tikisi galbūt likti Atėnuose. Lietuvis šiuo metu turi pasiūlymą iš Kauno "Žalgirio" ekipos, o klubas teigia, kad su dideliu noru lauks jo tėvynėje. Tel Avivo "Maccabi" komanda taip pat tarp galimų ekipų kurioje galėtu žaisti lietuvis, tačiau Izraelio klubas nesenai pasirašė sutartį su J.Pargo taip apsunkindami galimybes Šarūnui Jasikevičiui grįžti į Tel Avivą.

Pirmadienio vakarą į Atėnus grįžo ir pagrindiniai "Panathinaikos" žaidėjai Drew Nicholas ir Mike Batiste, o antradieni jau prisijungs ir vyriausiasis treneris Želimiras Obradovičius ir jo asistentas Dimitris Itoudis. Treneriai vylėsi jog dėl Pasaulio čempionato Turkijoje prie ekipos pirmos treniruotės negalės prisidėti net devyni žaidėjai. Graikijos rinktinėje žaidžia Dimitris Diamantidis, Kostas Tsartsaris, Antonis Fotsis, Kostas Kaimakoglou, Ianas Vougioukas, Stratos Perperoglou ir Nicholas Calathes, tuo tarpu Milenko Tepičius atstovauja Serbijos rinktinei, o Aleksas Maričius Australijos nacionalinei rinktinei.

Tad į pirmąją treniruotę atvyks Drew Nicholas, Mike Batiste, Giorgi Shermadini (šiam žaidėjui trenerei suteikė keletą poilsio dienų mat jis atstovavo Gruzijos rinktinei atrankoje į 2011 Europos čempionato pirmenybes), Giorgos Bogris, Dimitris Verginis, Romainas Sato taip pat keletas jaunų žaidėjų, bei Šarūnas Jasikevičius.

Vėliau Atėnų "Panathinaikos" treniruočių stovykla persikels į Zlatiborą, kur tikisi taip pat sužaisti ir keletą draugiškų varžybų.

Ištekėjo buvusi Š.Jasikevičiaus žmona (FOTO)

2010-08-30
Vakar buvusioji Šarūno Jasikevičiaus žmona Linor Abargil sumainė aukso žiedus su savo išrinktuoju Oranu Halfonu. Miss Pasaulis 1998 nugalėtoja Linor susituokė laikantis visų žydų tradicijų. Šarūnas Jasikevičius taip pat buvo pakviestas į savo buvusios žmonos vestuves.

Linor Abargil, tai jau antroji santuoka. Pirmasis jos vyras buvo Šarūnas Jasikevičius. Jiedu susipažino Tel Avive viename vakarėlyje, kai lietuvis dar atstovavo Tel Avivo "Maccabi" komandai (2003-2005). Po ilgos draugystės jie nusprendė susituokti. 2006-ųjų metų Liepos 6 d. jie atšoko savo vestuves pirma Barselonoje, o veliau ir Tel Avive. Tačiau vėliau Šarūno ir Linor santuoka iširo.

Primename, kad Šarūnas Jasikevičius turi taip pat naują širdies draugę graikę Anna Douka, kuri šiuo metu laukiasi. Šarūno ir Annos pirmagimė pasaulį išvys jau Rugsėjo mėnesį.

Motiejūnas: „Žalgirio“komplektacija baigta, nebent susitartume su Jasikevičiumi“

Kauno „Žalgiris“ šią vasarą sukomplektavo įspūdingiausią komandą per pastaruosius kelerius metus. Daugkartiniai šalies čempionai po pertraukos į savo gretas susigrąžino geriausius pastarojo dešimtmečio komandos krepšininkus - Paulių Jankūną ir amerikietį DeJuaną Collinsą.

„Žalgirio“ klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas tvirtino, kad komandos komplektacija kitam sezonui baigta, tačiau neatmetė galimybės, kad dar pavyks susitarti su vienu geriausių Europos krepšininkų Šarūnu Jasikevičiumi.

„Jeigu turėsime naujų žaidėjų, tai bus nebent Šarūnas Jasikevičius, – tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistui tvirtino Motiejūnas. – Daugiau pastiprinimo ekipai neieškome“.

Vis dėlto tikėtis, kad vienas brangiausių pastarųjų metų Europos krepšininkų sutiks apsivilkti Kauno komandos marškinėlius yra naivu. Motiejūnas teigė, kad šį sezoną „Žalgirio“ biudžetas sieks kiek daugiau nei 20 milijonų litų. Tuo tarpu Jasikevičius praėjusį sezoną atstovaudamas Atėnų „Panathinaikos“ ekipai uždirbdavo apie 1,5 milijono eurų (apie 5 milijonus litų).

šaltinis: basketnews.lt

Lietuva - Kanada FIBA.WC.2010.08.29 (VIDEO)


Lithuania-Canada.FIBA.WC.2010.08.29
Uploaded by MVPjasikevicius. - Check out more sports and extreme sports videos.

Po dramatiškos kovos įveikta ir Kanada

2010-08-29
Lietuvos vyrų rinktinė iškovojo antrąją pergalę 2010-ųjų metų Pasaulio krepšinio čempionate. Šiandien Izmire mūsų šalies rinktinė po sunkios ir atkaklios kovos rezultatu 70-68 įveikė Kanados krepšininkus. Kanadiečiai jau nuo pirmų rungtynių minučių išsiveržė į priekį ir ilgą laiką pirmavo. Po pirmo kėlinio lietuvių deficitas buvo aštuoni taškai, o po antrojo kėlinio jis išaugo iki dviženklio dešimties taškų skirtumo. Po ilgosios pertraukos grįžę Lietuvos krepšininkai pradėjo mažinti kanadiečių pranašumą, o kėlinį užbaigė Linas Kleiza taikliu tritaškiu metimu sumažindamas varžovų persvarą iki dviejų taškų. Ketvirtajame kėlinyje užvirė tikra kova. Tomas Delininkaitis kėlinį pradėjo taikliu tritaškiu metimu ir pirmą kartą Lietuvos rinktinę išvedė į priekį. Tačiau kanadiečiai neketino pasiduoti ir vėl susigrąžino pranašumą, tačiau rungtynių pabaigoje geriau sekėsi lietuviams, kurie savo susikrautos trapios persvaros jau nepaleido. Tiesa Kanados rinktinė dar galėjo išplėšti pergalę, tačiau paskutinis mestas tritaškis nepasiekė tikslo.

Rytoj Lietuvos rinktinei lasiva diena ir savo kovas Pasaulio čempionate pratęs Rugpjūčio 31 dieną prieš Pasaulio čempionus Ispanus, kurie vakar po dramatiško kovos pralaimėjo Prancūzijai.

Lietuvos rinktinė: Linas Kleiza 18 tšk, Tomas Delininkaitis ir Martynas Pocius po 11 tšk, Jonas Mačiulis 8 tšk, Mantas Kalnietis ir Tadas Klimavičius po 7 tšk, Paulius Jankūnas 4 tšk, Simas Jasaitis ir Renaldas Seibutis pridėjo po 2 taškus;

Kanados rinktinė: Jermainas Andersonas 15 tšk, Joelas Antony 12 tšk, Denhamas Brown 11 tšk, Levonas Kendallas 9 tšk, Andys Rautins 7 tšk, Jevohnas Shepherdas ir Jermeinas Bucknoras po 5 tįk, Aaronas Doornekampas 3 tšk, Ryanas Bellas 1 taškas;

„Krepšinio pasaulyje“ archyvas: 1996 m. Lietuvos jaunimo rinktinės skrydis į Turkiją (VIDEO)


1996 European Championship for Men '22 and Under'
Uploaded by MVPjasikevicius. - Basketball, baseball, pro wrestling and more sports videos.

„Krepšinio pasaulyje“ archyvas: 1994 m. Lietuvos kadetų rinktinės skrydis į Stambulą (VIDEO)


The.road.to.Istanbul.1994 European.Championship.for.Junior
Uploaded by MVPjasikevicius. - Basketball, baseball, pro wrestling and more sports videos.

Lietuva - Naujoji Zelandija FIBA.WC.2010.08.28 (VIDEO)

Lithuania-New.Zealand.FIBA.WC.2010.08.28 Uploaded by MVPjasikevicius. - More professional, college and classic sports videos.

Lietuva pergale pradėjo Pasaulio čempionatą

2010-08-28
Šiandien Turkijoje prasidėjo 2010-ųjų metų Pasaulio krepšinio čempionatas. Pirmose rungtynėse Lietuva susitiko su Naujaja Zelandija. Rungtynės prasidėjo gana atkakliai ir rezultatyviai. Dėka puikaus Jono Mačiulio ir Pauliaus Jankūno žaidimo pirmame kėlinyje Lietuva laimėjo pirmąjį ketvertį vienu tašku 25-24. Tiesa jau pirmajame kėlinyje pagrindinis Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Robertas Javtokas patyrė čiurnos traumą ir daugiau į aikštelę negrįžo. Antrajame kėlinyje lietuviai pradėjo spurtą ir sugebėjo savo persvarą padidinti iki dviženklio skirtumo, o antrąjį kėlinį lietuviai užbaigė taikliu Lino Kleizos tritaškiu. Po ilgosios pertraukos Lietuvos rinktinės šešiolikos taškų persvara pradėjo sparčiai tirpti. Kirkas Penney siuntė vieną metimą po kito į Lietuvos krepšį o, iš viso šis Naujosios Zelandijos ekipos lyderis pelnė net 37 taškus. Vis dėlto Lietuviai neleido per daug priartėti ir prieš lemiamą kėlinį išsaugojo trylikos taškų persvarą. Paskutiniame kėlinyje lietuvių varžovai ir toliau mėgino mažinti persvarą, tačiau sumažėjus persvarai mūsų šalies rinktinei ją vėl pavykdavo padidinti daugiausia Lino Kleizos pastangomis. Lietuvos rinktinė išsaugojo persvarą ir iškovojo pergalę 92-79 prieš Naująją Zelandiją.

Sekančias rungtynes Lietuvos rinktinė žais rytoj jų varžovas bus Kanados nacionalinė rinktinė. Rungtynių pradžia 16:00 val. Lietuvos laiku.

Lietuvos rinktinė: Linas Kleiza 27 tšk, Paulius Jankūnas 15 tšk, Jonas Mačiulis 14 tšk, Martynas Gecevičius ir Tomas Delininkaitis po 8 tšk, Tadas Klimavičius ir Mantas Kalnietis po 6 tšk, Simas Jasaitis 4 tšk, Robertas Javtokas ir Martynas Pocius po 2 taškus.

Naujosios Zelandijos rinktinė: Kirkas Penny 37 tšk, Mika Vukona 19 tšk, Thomas Abercrombie 7 tšk, Phillas Jonesas 6 taškai.

Lietuva - Brazilija 1998.07.31 Pasaulio čempionatas (SCAN)

2010-08-27

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Russia FIBA WC 1998.08.07 QuarterFinal (VIDEO)

1998-ųjų metų Pasaulio krepšinio čempionatas Graikijoje. Lietuvos rinktinė įveikusi aštunfinalio barjerą pasiekė ir ketvirtfinalį. Ketvirtfinalyje lietuviu voržovė buvo Rusijos nacionalinė rinktinė. Pirmoji rungtynių pusė nuteikė gana gerai. Lietuvos rinktinė nenusileido savo varžovams, o sugebėjo dar ir primesti savo žaidimą. Po pirmos rungtynių dalies lietuviai buvo priekyje trimis taškais 38-35. Tačiau po ilgosios pertraukos Lietuvos rinktinės žaidimas pasikeitė į blogąją pusę. Mūsų šalies rinktinė pradėjo strigti Rusijos gynybos gniaužtuose, tuo tarpu rusai vedami savo lyderio Vasilyjo Karasevo ne tik sugebėjo išlyginti rezultatą, tačiau ir padidino savo pranašumą iki dviženklio skirtumo. Lietuvos rinktinė pralaimėjo ketvirtfinalio kovą rusams rezultatu 67-82. Šis pralaimėjimas mūsų šalies rinktinei užkirto kelią kovoti dėl Pasaulio čempionato medalių. Tuo tarpu rusai 1998-ųjų Pasaulio čempionate nukeliavo iki pat finalo ir tik finale dviem taškais nusileido Jugoslavijos rinktinei. Mače su Lietuva varžovu gretose nesustabdomas buvo V.Karasevas jis pelnė 31 tašką, lietuvių gretose sėkmingiausiai žaidė Saulius Štombergas jo sąskaitoje 17 pelnytų taškų.

Šarūnas Jasikevičius ketvirtfinalio rungtynėse žaidė 9 minutes, pelnė 5 taškus (1/5 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai) ir keturis kartus pažeidė taisykles.

SARAS.vs.Russia.1998.08.07 QuarterFinal
Uploaded by MVPjasikevicius. - Basketball, baseball, pro wrestling and more sports videos.

[FIBA WC 2010] Pasaulio čempionato tvarkaraštis

Jau rytoj prasidės didžioji krepšinio fiesta. 24 stipriausios pasaulio rinktinės susirinks į Turkiją kovoti dėl Pasaulio čempiono titulo. Rytoj visos rinktinės sužais po vienerias rungtynes. Lietuvos rinktinės pirmoji varžovė bus Naujoji Zelandija.

A-grupės komandos: Australija, Jordanija, Angola, Serbija, Vokietija ir Argentina.
B-grupės komandos: Tunisas, Slovėnija, JAV, Kroatija, Iranas ir Brazilija.
C-grupės komandos: Graikija, Kinija, Rusija, Puerto Rikas, Dramblio Kaulo Krantas ir Turkija.
D-grupės komandos: Lietuva, Naujoji Zelandija, Kanada, Libanas, Prancūzija ir Ispanija.

Tvarkaraštis:

28 rugpjūčio.
Graikija - Kinija [16:00 val]
Lietuva - Naujoji Zelandija [16:00 val]
Australija - Jordanija [16:30 val]
Tunisas - Slovėnija [16:30 val]
Rusija - Puerto Rikas [18:30 val]
Kanada - Libanas [18:30 val]
Angola - Serbija [19:00 val]
JAV - Kroatija [19:00 val]
Dramblio Kaulo Krantas - Turkija [21:00 val]
Prancūzija - Ispanija [21:00 val]
Vokietija - Argentina [21:30 val]
Iranas - Brazilija [21:00 val]

29 rugpjūčio.
Kinija - Dramblio Kaulo Krantas [16:00 val]
Lietuva - Kanada [16:00 val]
Jordanija - Angola [16:30 val]
Slovėnija - JAV [16:30 val]
Puerto Rikas - Graikija [18:30 val]
Libanas - Prancūzija [18:30 val]
Serbija - Vokietija [19:00 val]
Kroatija - Iranas [19:00 val]
Turkija - Rusija [21:00 val]
Ispanija - Naujoji Zelandija [21:00 val]
Argentina - Australija [21:30 val]
Brazilija - Tunisas [21:30 val]

30 rugpjūčio.
Jordanija - Serbija [16:30 val]
Slovėnija - Kroatija [16:30 val]
Tunisas - Iranas [19:00 val]
Australija - Vokietija [19:00 val]
JAV - Brazilija [21:30 val]
Angola - Argentina [21:30 val]
31 rugpjūčio.
Rusija - Dramblio Kaulo Krantas [16:00 val]
Naujoji Zelandija - Libanas [16:00 val]
Puerto Rikas - Kinija [18:30 val]
Prancūzija - Kanada [18:30 val]
Graikija - Turkija [21:00 val]
Lietuva - Ispanija [21:00 val]

1 rugsėjo.
Kinija - Rusija [16:00 val]
Kanada - Naujoji Zelandija [16:00 val]
Serbija - Australija [16:30 val]
Kroatija - Tunisas [16:30 val]
Dramblio Kaulo Krantas - Graikija [18:30 val]
Libanas - Ispanija [18:30 val]
Vokietija - Angola [19:00 val]
Iranas - JAV [19:00 val]
Turkija - Puerto Rikas [21:00 val]
Lietuva - Prancūzija [21:00 val]
Argentina - Jordanija [21:30 val]
Brazilija - Slovėnija [21:30 val]

2 rugsėjo.
Puerto Rikas - Dramblio Kaulo Krantas [16:00 val]
Ispanija - Kanada [16:00 val]
Angola - Australija [16:30 val]
JAV - Tunisas [16:30 val]
Graikija - Rusija [18:30 val]
Lietuva - Libanas [18:30 val]
Argentina - Serbija [19:00 val]
Slovėnija - Iranas [19:00 val]
Turkija - Kinija [21:00 val]
Naujoji Zelandija - Prancūzija [21:00 val]
Jordanija - Vokietija [21:30 val]
Brazilija - Kroatija [21:30 val]

Keturios stipriausios grupės komandos pateks į aštunfinalį.

Žalgiris - Panathinaikos Eurolyga 2008.12.04 (FOTO)

Panathinaikos - Montepaschi Eurolygos ketvirtfinalis 2009.03.24 (FOTO)

Panathinaikos - Montepaschi Eurolygos ketvirtfinalis 2009.03.26 (FOTO)

Montepaschi - Panathinaikos Eurolygos ketvirtfinalis 2009.03.31 (FOTO)

Montepaschi - Panathinaikos Eurolygos ketvirtfinalis 2009.04.02 (FOTO)