NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Londonas 2012] Olimpiniai Lietuvos medalininkai

2012-08-14
Londono Olimpinės žaidynės oficialiai uždarytos, o estafetė perduota Rio de Žaneirui kur vyks 2016-ųjų metų vasaros olimpiada. Jubiliejinės XXX-osios vasaros Olimpinės žaidynės buvo sėkmingiausios Lietuvos delgacijai nuo nepriklausomybės atkūrimo. Lietuviai iš Didžiosios Britanijos sostinės parsivežė 2 aukso, 1 sidabro ir 2 bronzos medalius.

Galbūt nevisi mūsų šalies sportininkai pateisino lūkesčius, tačiau visi be išimties atidavė visas jėgas, kad pasiektų kuo geresnius rezultatus.

Rūta Meilutytė
Vos 15 metų Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė padarė, tai kas daugumai atrodė neįmanoma - tapo Olimpine čempione. Prieš Londono olimpiadą tik didžiausi optimistai iš šios merginos galbūt tikėjosi medalio, bet toli gražu ne auksinio. 100 metrų krūtine rungtyje Rūta jau atrankos plaukime pademonstravo geriausią rezultatą - 1:05,56 sek. ir užtikrintai pateko į pusfinalį. Pusfinalyje mūsų plaukikė plaukė dar greičiau ir įveikusi distanciją per 1:05,21 sek. ne tik pateko į finalą, tačiau pagerino nuo 2009-ųjų metų pasiektą rusės Julijos Jefimovos Europos rekordą. Finale R.Meilutytė dar kartą įrodė esanti puikios sportinės formos ir atplaukusi per 1:05,47 sek. tapo olimpine čempione.

Aleksandras Kazakevičius
Antrąjį medalį Lietuvai iškovojo graikų-romenų iki 74 kg. imtynininkas - Aleksandras Kazakevičius. Sportininkas aštuntfinalio kovoje įveikė Europos vicečempioną Peterį Bacsį, tiesa vengras dar nepasibaigus kovai pasitraukė iš varžybų patyręs kelio traumą. Ketvirtfinalyje lietuvis susitiko su švedu Robertu Rosengrenu, o savo varžovą įveikęs 3:1 iškopė į olimpinių žaidynių pusfinalį. Pusfinalyje imtyninkas 0:3 turėjo pripažinti ruso Romano Vlasovo pranašumą. Kovoje dėl broznos lietuvis 3:0 palaužė daną Marką Madseną ir pasidabino olimpiniu medaliu.

Evaldas Petrauskas
Boksininkas Evaldas Petrauskas trečiasis Lietuvos olimpietis kuris iškovojo Londone medalį. Svorio kategorijoje iki 60 kg. mūsų sportininkas šešioliktfinalyje 20:12 įveikė vengrą Miklos Vargą, aštunfinalyje 16:12 turką Fatihą Kelesą, o ketvirtfinalyje 16:14 palaužė italo Domenico Valentino pasipriešinimą. Po ketvirtfinalio tapo aišku, kad E.Petrauskas užsitikrino mažų mažiausiai bronzos medalį. Pusfinalyje mūsų boksininko laukė varžovas iš Pietų Korėjos - Soonchulas Hanas. Nors visos kovos metu tiksliau smūgiuodavo lietuvis teisėjai pergalę 18-13 skyrė korėjiečiui.

Jevgenijus Šuklinas
Irkluotojas Jevgenijus Šuklinas Lietuvai Londono Olimpiadoje iškovojo pirmąjį Sidabro medalį. Vienviečių kanojų 200 metrų sprinto rungtyje lietuviui pirmiausiai teko įveikti atrankos etapą. Įveikęs distanciją per 41,288 sek. ir užimdamas 5-ąją vietą sportininkas pateko į pusfinalį. Pusfinalyje J.Šuklinas parodė 6-tą rezultatą tarp visų irkluotojų - 41,483 sek., bet to pakako, kad lietuvis patektų į finalą. Kovoje dėl medalių mūsų šalies irkluotojas nuo pirmų metrų išsiveržė į lyderius, o finišą kirto antras iškovodamas sidabro medalį (42,792 sek.).

Laura Asadauskaitė
Paskutinę Londono olimpinių žaidynių dieną Laura Asadauskaitė užkopė ant aukščiausios garbės pakylos laiptelio. 28-erių metų šiuolaikinės penkiakovės sportininkė taip pat pasiekė ir Olimpinį rekordą surinkusi - 5408 taškus. Pirmoje fechtavimo rungtyje Laura iškovojo 25 pergales ir už tai gavusi 952 taškus atsidūrė 3-oje vietoje. 200 metrų plaukimo rungtį lietuvė įveikė 2:18,67 min. ir su 2088 taškai nukrito į 4-ąją vietą. ojimo rungtyje L.Asadauskaitės rezultatas buvo trečias, o bendroje įskaitoje kartu su brazile pakilo į 1-ąją vietą. Paskutinę rungtį 3 km. bėgimą kombinuotą su šaudimu mūsų šalies sportininkė pradėjo neitin sėkmingai. Po pirmojo šaudymo Laura praleido į priekį savo varžovę iš Brazilijos, tačiau puikiai bėgusi penkiakovininkė ne tik prisivijo, tačiau ir aplenkė. Likusiuose 2 km. dominavo olimpine čempione tapusi Laura Asadauskaitė.

0 comments:

Rašyti komentarą