NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Geriausios Jasikevičiaus rungtynės Lietuvos rinktinėje

2012-08-23
Nesenai apie karjeros pabaigą Lietuvos rinktinėje paskelbęs Šarūnas Jasikevičius už nacionalinę komandą yra sužaidęs daugybę puikių varžybų. Dabar būtent siūlome prisiminti geriausius rinktinės įžaidėjo mačus atsižvelgiant į pelnytų taškų, rezultatyvių perdavimų ir atkovotų kmauolių skaičių.


28 taškai 
Šarūnas Jasikevičius dvi rezultatyviausias savo karjeros rungtynes Lietuvos rinktinėje sužaidė prieš stipriausią varžovą - JAV rinktinę. Abi rungtynės buvo pasakiško grožio, tačiau sėkmė lydėjo tik vienieriose. 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinių žaidynių pusfinalyje Š.Jasikevičius buvo per plauką nuo didžiausio stebuklo krepšinio istorijoje. Lietuviai kovoje dėl teisės žaisti finale tik 2 taškais 83-85 nusileido amerikiečių "Svajonių komandai". Rinktinės įžaidėjas savo rankose turėjo galimybę sukurti sensaciją, tačiau paskutinis deperatiškas tritaškis tikslo nepasiekė. Gynėjas tuomet per 34 minutes pelnė 27 taškus (3/5 dvitaškiai, 5/11 tritaškiai, 6/6 baudos).

Po 4 metų Atėnų Olimpiadoje Šarūnas Jasikevičius dar kartą susitiko su JAV rinktine ir tuomet lietuvis sužaidė savo rezultatyviausias rungtynes šalies komandoje, o Lietuva pirmą kartą 94-90 įveikė amerikiečių rinktinę sudarytą iš NBA žaidėjų. Įžaidėjas tada pelnė 28 taškus (2/2 dvitaškiai, 7/12 tritaškiai, 3/3 baudos), o 12 taškų jis pelnė per paskutinęs 69 mačo sekundes. Šiose rungtynėse Šarūnas Jasikevičius pataikė daugiausiai tritaškių žaisdamas už šalies rinktinę tikslą pasiekė net 7 tolimi metimai.


11 rezultatyvių perdavimų
Šarūnas Jasikevičius tituluojamas vienu geriausiu visų laikų Europos įžaidėju, o vienas pagrindinis kriterijus statistikos grafose įvertinantis aikštės generolų darbą - rezultatyvūs perdavai. Jų rinktinės įžaidėjas per savo karjerą nacionalinėje komandoje yra atlikęs 474. Š.Jasikevičius daugiausiai tikslių perdavimų per vieną mačą atliko 2003-ųjų metų Europos čempionato ketvirtfinalyje prieš Serbiją ir Juodkalniją. Tuomet tikslą pasiekė net 11 perdavimų. Antras geriausias rezultatas - 10 perdavimų, šį rezultatą įžaidėjas pasiekė dukart 2000-ųjų olimpinėse žaidynėse prieš Kiniją ir 2007-ųjų Europos čempionate prieš Vokietiją.


10 atkovotų kamuolių
Būnant 193 cm. ūgio kovoti dėl atšokusių kamuolių nėra lengva, o tuo labiau jei  neturi ypatingai gero šuolio. Tačiau Šarūnas Jasikevičius savo atkovotų kamuolių rekordą pasiekė prieš šokliausią ir atletiškiausią turnyro komandą. 2003-ųjų metų pusfinalyje su Prancūzija rinktinės įžaidėjas iš viso atkovojo net 10 kamuolių.


Šarūnas Jasikevičius daugiausiai perėmė kamuolių iš Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės. 1999-ųjų metų Europos čempionato atrankos turnyre įžaidėjas iš bosnių pavogė 4 kamuolius. 6 dvitaškiai tiek daugiausiai Jasikevičius pataikė metimų iš vidutinio nuotolio. Šį rezultatą gynėjas pasiekė net keletą kartų. Daugiausiai baudos metimų lietuvis yra pataikęs 7, tačiau tik kartą 2011-ųjų metų Europos čempionato rungtynėse su Vokietiją pataikė visus 7 mestus baudos metimus.

0 comments:

Rašyti komentarą