NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š. Jasikevičius: jei tai FIBA taisyklės, reikia švilpti žingsnius

2012-08-04
Lietuvos krepšinio rinktinės įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius po rungtynių su JAV žvaigždėmis piktinosi, kad FIBA taisyklės dažnai ignoruojamos, nes amerikiečiai daro žingsnius ir tai lieka nepastebėta.

„Ką suplanavome, įvykdėme. Puolime ir gynyboje gerai žaidėme. Tiesa, drabužinėje juokėmės – manėme, kad neblogai gynėmės, o mums jie beveik 100 taškų įmetė, - po dvikovos komentavo 8 taškus pelnęs ir 6 rezultatyvius perdavimus atlikęs Š. Jasikevičius. – Aišku, tai aukščiausio lygio komanda ir labai sunku buvo. Rungtynės pavyko, bet sporte daug moralinių pergalių nebūna. Arba laimi, arba pralaimi. Mes šįkart pralaimėjome.“ 

– Jei ne 23 prarasti kamuoliai turėjote šansą?
– Jie gynyboje daug „prašoka“, palieka daug koridorių, rizikuoja, todėl ir pelnėme 94 taškus. Tuo stiliumi ginantis jie perima daug kamuolių ir „palupti“ jiems leidžia daugiau. Jie nėra solidūs gynyboje, bet agresyvūs, labai stebi perdavimų linijas, nori išmušinėti kamuolius ir tai padaro.

– Pirmoje rungtynių dalyje amerikiečiai atrodė tarsi prisnūdę?
– Nežinau. Negaliu atsakyti už juos. Vaizdas toks, kad nebuvo labai užsivedę. Bet neįlysiu jiems į sielą.
 
– Kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjote 42:37...
– Apskritai neblogai šiandien sužaidėme. Viskas susideda į tai, kad pralaimėjome. Gali daug kalbėti.
 
– Ar tai geriausios Lietuvos rinktinės rungtynės?
– Nemanau. Su Nigerija žaidėme geriau. Tai varžovas, su kuriuo psichologiškai lengviau žaisti, nes neturi ką prarasti. Žaidėme solidžiai, ko mums daugeliu atvejų trūksta.
 
– Gal kažkuriuo metu patikėjote, kad galite laimėti?
– Žinoma. Visas rungtynes su jais lygiai žaidėme. Buvo vienas momentas, kai rungtynės galėjo į vieną ar į kitą pusę eiti. Deja, nuėjo į kitą.
 
– Ar galima sakyti, kad šiose rungtynėse iš esmės išlaikėte žaidimo rėmą ir planą?
– Galbūt. Jie padarydavo spurtą 8:0, bet ir mes atsakydavome tuo pačiu. 40 minučių žaidėme solidžiai.
 
– Teisėjai nuolaidžiavo?
– Aš nesuprantu. Jei yra FIBA taisyklės ir jie pasiėmę kamuolį bėga, tai reikia švilpti žingsnius. Jeigu FIBA prie to ateis vėliau, nereikės švilpti. Nesakau, kad jie nuolaidžiauja ar mes pralaimėjome dėl teisėjavimo. Taip nebuvo, bet jei tokios taisyklės, jų reikia laikytis. Ar žaidžia Petrauskas ar Bryantas. Koks skirtumas? Žingsniai yra žingsniai.
 
– Žaisti mažu penketu buvo patogu šiose rungtynėse?
– Jei paimtum mūsų komandą išskyrus Joną Valančiūną, visi esame mažiukai. Tai mūsų pranašumas. Jie žaidžia su tokiais žaidėjais, kurie NBA rungtyniauja trečiaisiais numeriais. Prisitaikyti reikia. Momentais tikrai protingai žaidėme.

šaltinis: balsas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą