NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Gegužės 13 d. Turkijos lygos reguliariojo sezono pabaiga.
*Gegužės 24-26 d. Eurolygos finalo ketvertas Berlyne.

Apie karą Ukrainoje prakalbęs Šaras: "Mes nežinome kiek toli šitas "žmogus" gali eiti"

2022-03-02
Šarūnas Jasikevičius po pergalės prieš Andoros komandą dėmesį skyrė karui Ukrainoje:

"Tiesa, kad aš išgyvenu visą tai labai blogai. Visą laiką esi prilipęs prie televizoriaus, įsijungi CNN ar BBC kanalą. Mes lietuviai susirenkame ryte ir bandome kalbėti apie krepšinį, bet sunku. Kiekvieną rytą atsikeli, pasiėmi telefoną ir žiūri kas vyksta. Tikiuosi, kad Kijevas išliks Ukrainos rankose. Po nakties lauki daug naujienų.

Jūs čia gal nesuvokiate situacijos. Mes visada gyvenome toje pasaulio dalyje ir žinome, kas ten yra. Turite į tai žiūrėti rimtai. Tai turi baigtis dabar. Mes nežinome kiek toli šitas "žmogus" gali eiti. Vienu ar kitu keliu mes privalome padėti ukrainiečiams. Būdamas Lietuvos pilietis vadovausiuos savo vyriausybės patarimu, jei reikia krepšinį paliksiu antrame plane. Yra daug žmonių, kurie žino, ką aš daryčiau. Eurolyga, "Barca"... Visas mano palaikymas Ukrainai. Turime padaryti daugiau dalykų, kad jiems padėtume. Manau, kad artimiausiomis dienomis mes ką nors apie tai paskelbsime. Tai turi sustoti.

Jei žmonės galvoja, kad gyvena toli, jie klysta. Visada buvau prieš politiką. Nekenčiu apie tai kalbėti ir nekenčiu šios pasaulio dalies. Bet tai ne politika, o karas. Ši šalis (Ispanija) turi būti šiek tiek agresyvesnė. Eini į "Facebook" ar žiūri nuotraukas ir norisi verkti. Tai bus dėmė mūsų gyvenime. Tai yra blogiau nei pandemija." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

0 comments:

Rašyti komentarą