NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

"Fenerbahce Ulker" komandos laukia antrasis "Žalgirio" išbandymas

2011-02-16
Šiandien Eurolygos Top16 4-ojo turo rungtynėse Šarūno Jasikevičiaus ir Darjušo Lavrinovičiaus Stambulo "Fenerbahce Ulker" susitinka su Kauno "Žalgiriu". Vakar į Lietuvą atskridę Turkijos ekipos lietuviai neslėpė jog šiandien jų laukia ypač sunki kova.

Abi šiandienos dvikovos komandos praeitą savaitgalį gėrė pergalės šampaną ir kėlė į viršų šalies taurę. "Fenerbahce Ulker" Turkijos taurės finale 81-72 nugalėjo Stambulo "Bešiktaš Cola Turka", o Kauno "Žalgiris" principinėje dvikovoje 81-69 įveikė Vilniaus "Lietuvos rytą".

Turkams šalies taurės triumfą apkartino sunki Mirsado Turkčano trauma, dėl kurios jis praleis ne tik šiandienos rungtynes, tačiau ir visą likusį sezoną. Tačiau Stambulo ekipa turi kitą atradimą jaunasis Emiras Preldzičius įrodinėja, kad tampa vis svarbesniu komandos žaidėju. Jaunasis talentas savo komanda Eurolygos Top16 išgelbėjo galbūt nuo pralaimėjimo prieš Valensijos "Power Electronics" kai paskutinėje varžovų atakoje galėjusia išplėšti pergalę išrašė du blokus. O šį savaitgali šalies taurės finale įmetė net 35 taškus ir tapo naudingiausiu finalo rungtynių žaidėju.

Prieš dvi savaites vykusias rungtynes tarp šių dviejų komandų laimėjo šeimininkė Stambulo "Fenerbahce Ulker". Tiesa pergalė buvo pasiekta po labai atkaklios kovos ir palaužti varžovai buvo baigiantis ketvirtajam rungtynių kėliniui 80-72.

Šarūnas Jasikevičius prieš dvi savaites į "Žalgirio" krepšį įmetė 7 taškus (2/4 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai) ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Darjušas Lavrinovičius prie pergalės taškais neprisidėjo, tačiau atkovojo 7 kamuolius.

Abiejų komandų situacija H-grupėje yra visiškai skirtinga. "Fenerbahce Ulker" su trimis pergalėmis užtikrintai žengia pirmoje vietoje, o Kauno "Žalgiris" su trimis pralaimėjimais užima paskutinę vietą. Kauniečiai vis dar neprarandantys šansų ir noro pakovoti dėl teisės žaisti kitame etape pabandys šiandien iškovoti pirmąją pergalę Top16 etape. Tuo tarpu turkai jau po šio Eurolygos turo gali užsitikrinti vietą kitame etape.

Rungtynės tarp Kauno "Žalgirio" ir Stambulo "Fenerbahce Ulker" prasidės 19:45 val.

0 comments:

Rašyti komentarą