NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Montepaschi 2005.03.03 (VIDEO)

2011-02-07
2004-2005 metų Eurolygos Top16 etapas. Eurolygos čempionai Tel Avivo "Maccabi" su Šarūnu Jasikevičiumi antrose antrojo etapo rungtynėse minimalia persvara 85-84 palaužė Sienos "Montepaschi" komandą su Mindaugu Žukausku. Šarūnas Jasikevičius tapo šių rungtynių didvyris pataikęs pergalingą tritaškį.

Nuo pačių pirmų rungtynių minučių aikštelėje užvirė lygi ir atkakli kova ir nei vienai, nei kitai komandai iki pat rungtynių pabaigos nepavyko susikrauti solidžios persvaros. Tel Avivo "Maccabi" komanda vedama Anthony Parkerio pirmąjį kėlinį laimėjo 4 taškais (22-18). Antrajame kėlinyje svečiai iš Italijos sugebėjo deficitą nuo -4 sumažinti iki -1 ir išeinant į ilgąją pertrauką vėl viskas prasidėjo nuo pradžių (46-45). Trečiajame kėlinyje ir toliau vyko kova taškas į tašką, o kėlinys baigėsi lygiai 19-19 ir "Maccabi" vis dar buvo priekyje vienu tašku (65-64). Ketvirtajame kėlinyje prasidėjo tikroji kova "Montepaschi" komandą į priekį vedė Davidas Vanterpool'as, o Tel Avivo komandą sunkiomis akimirkomis tempė Nikolas Vujčičius, Anthony Parkeris ir rungtynių didvyriu tapęs Šarūnas Jasikevičius. Ketvirtajame kėlinyje likus žaisti kiek mažiau nei 2 minutes Italijos klubas buvo priekyje 82-78. Tada sekė taiklus Nikola Vujčičiaus dvitaškis (80-82), o sekančios atakos metu Šarūnas Jasikevičius išprovokavo pražangą ir dviem tiksliomis baudomis išlygino rezultatą 82-82. Likus žaisti vieną minutę "Montepaschi" žaidėjas Bootsy Thorntonas realizavo tik vieną baudos metimą 82-83, tačiau ir kitas italų žaidėjas Davidas Vanterpool'as nuo baudų metimų linijos buvo tikslus tik sykį ir "Montepaschi" išsiveržė į priekį 2 taškais (84-82). Tiksint kėlinio paskutinėms sekundėms lyderio vaidmens ėmėsi Šarūnas Jasikevičius, kuris įsmeigė tritaškį per varžovų rankas ir išvedė savo komandą į priekį (95-94). Įdomu ir tai, kad lietuvis visų rungtynių metu mėtė tritaškius pro šalį iki tol buvo prametęs visus 8 kartus, tačiau pataikė tada, kai komandai labiausiai to reikėjo. Svečiai dar turėjo šansą išplėšti pergalę, tačiau tikslios atakos jiems nepavyko surengti. Tel Avivo "Maccabi" švenčia sunkią pergalę 95-94.

Šarūnas Jasikevičius per 38 minutes pelnė 13 taškų (3/10 dvitaškių, 1/9 tritaškiai, 4/4 baudos), atkovojo 5 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, suklydo 4 kartus, išprovokavo 5 varžovų pražangas ir 2 kartus prasižengė pats.

0 comments:

Rašyti komentarą