NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Stambulo "Fenerbahce Ulker" turėjo vargo rungtynėse su "Žalgiriu"

2011-02-02
Stambulo "Fenerbahce Ulker" ekipa lieka nepralaimėjusi Eurolygos Top16 etape. Turkijos čempionai savo aikštėje rezultatu 80-72 privertė pasiduoti Kauno "Žalgirio" komandą. "Fenerbahce Ulker" su trimis pergalėmis pirmauja H grupėje. Šarūnas Jasikevičius prie pergalės pridėjo 7, o Darjušas Lavrinovičius taškų nepelnė.

Rungtynės geriau prasidėjo Kauno "Žalgirio" ekipai, po dviejų tikslių svečių tritaškių kauniečiai įgijo 5 taškų pranašumą (6-1). Į Oguzo Savaso dvitaški "Žalgiris" atsakė dar dviem tiksliomis atakomis ir rezultatas tapo 3-11 kauniečių naudai. Įpusėjus kėliniui aikštėje pasirodė Šarūnas Jasikevičius. Vos tik įėjęs lietuvis iškart įsmeigė tritaškį (10-17), o po kelių akimirkų pasekę Šaro pavyzdžiu du tritaškius iš eilės pataikė Mirsadas Turkčanas ir Marko Tomasas ir iš solidžios Kauno "Žalgirio" persvaros liko tik vienas taškas (16-17). Likus žaisti kiek daugiau, nei vieną minutę po tikslaus Š.Jasikevičiaus perdavimo O.Savasui "Fenerbahce Ulker" išsiveržė į priekį (18-17). Pirmasis kėlinys baigėsi Turkijos ekipai pirmaujant 22-19.

Antrasis ketvirtis prasidėjo dar dviems turkų veterano Mirsado Turkčano taškais(24-19). Trečiąją kėlinio minutę po P.Jankūno dvitaškio "Žalgiris" priartėjo iki varžovų per du taškus (24-22). Likus žaisti keturias minutes po Marcuso Browno tritaškio rezultatas tapo lygus (31-31). Po sėkmingo Roko Ukičiaus žaidimo turkai spurtavo 6-0 (37-31). Likus žaisti truputi daugiau, nei minutę aikštėje vėl pasirodė Šarūnas Jasikevičius, kuris per praleistą laiką pelnė 2 taškus, atliko rezultatyvų perdavimą ir kartą suklydo. Aidint finalinei kėlinio sirenai DeJuanas Collinsas pataikė tritaškį ir išlygino rungtynių rezultatą 41-41.

Oguzas Savasas tiksliu dvitaškiu pradėjo trečiąjį ketvirtį, tačiau P.Jankūnas į tai atsakė taip pat dvitaškiu (43-43). Vėliau Stambulo "Fenerbahce Ulker" spurtavo 5-0 (47-43), bet "Žalgiris" neleido šeimininkams atitolti (48-47). Penktąją kėlinio minutę "Žalgiris" po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį (49-48). Kėliniui artėjant į pabaigą "Fenerbahce Ulker" susigrąžino persvarą ir kėlinį baigė pirmaudami 58-54.

Ketvirtąjį kėlinį "Žalgiris" pradėjo spurtu 5-0 ir išsiveržė į priekį (58-59). Neilgai trukus Marko Tomasas pataikė tritaškį, o Šarūnas Jasikevičius pridėjo dvitaškį ir rezultatas tapo 63-59 "Fenerbahce Ulker" naudai. Įpusėjus kėliniui Stambulo krepšininkai pataikė du tritaškius ir susikrovė 8 taškų persvarą (71-63). Kauno "Žalgiris" paleidęs į priekį šeimininkus, vėliau nesugebėjo atsitiesti. Rungtynes "Fenerbahce Ulker" laimėjo rezultatu 80-72.

Šarūnas Jasikevičius per 16 minučių pelnė 7 (2/4 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai) taškus, atkovojo kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus suklydo ir 3 kartus prasižengė.

0 comments:

Rašyti komentarą