NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

2011-2012 SEZONO APŽVALGA

2012-06-04
2011-2012 
SEZONAS
Dar tebesitęsiant Europos vyrų krepšinio čempionatui Lietuvoje pasklido kalbos, kad Šarūnas Jasikevičius po metų pertraukos grįžta į Atėnų "Panathinaikos" komandą. Kai Kauno "Žalgirio" arenoje laukiau paskutinių Lietuvos rinktinės rungtynių dėl penktosios vietos gavau sms žinutę iš draugės Graikijoje, kuri pranešė, kad Atėnuose visi kalba apie Šaro sugrįžimą. Galbūt dėl to ir Šarūnas Jasikevičius labai neskriaudė savo būsimų komandos draugų, nes paskutinėse rungtynėse prieš Graikijos nacionalinę rinktinę žaidėjas taškų nepelnė.

Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo tiesa. Vos tik pasibaigus Europos čempionatui Šarūnas Jasikevičius susikrovė lagaminus ir išvyko į Graikiją. Tiesa, kontrakto jis dar neturėjo su "Panathinaikos", tačiau tai buvo tik laiko klausimas. Rugsėjo 27 dieną buvo oficialiai pranešta Šaras grįžta į "Panathinaikos"!

Pats krepšininkas neslėpė džiaugsmo sugrįždamas į Eurolygos čempionų gretas, kurioje jo laukė jam gerai pažįstami veidai ir didžiulė minia sirgalių. Jau pirmose rungtynėse OAKA arenoje, kai "Panathinaikos" žaidė eurolygos mačą su Malagos "Unicaja" vos tik išbėgus į aikštelę Jasikevičiui visa arena žaidėją pasitiko didžiulėmis ovacijomis ir skandavo "Šaras Šaras Šaras".

Sezono pradžia Eurolygos varžybose prasidėjo sėkmingai "Panathinaikos" komandai ir trys pergalės iš eilės leido tapti vienais iš grupės lyderiais. Vėliau sekė nesėkmė namuose prieš CSKA po pratęsimo ir kiek netikėtas pralaimėjimas Bamberge prieš "Brose Baskets" krepšininkus. Nedaug trūko ir iki trečiojo pralaimėjimo iš eilės, tačiau Malagoje Eurolygos čempionus išgelbėjo Dimitrio Diamantidžio tritaškis paskutinėmis rungtynių sekundėmis. Dar vieną pralaimėjimą "Panathinaikos" patyrė išvykoje prieš CSKA, tačiau reguliariajame sezone su 7 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais grupėje užėmė antrąją vietą.

Eurolygos reguliariajame sezone Šarūnas Jasikevičius vidutiniškai praleisdavo po 12 minučių, pelnydavo 6 taškus, atlikdavo 1,8 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo 1,3 kamuolio, perimdavo 0,3 kamuolio, 1,2 karto suklysdavo ir rinkdavo po 4,4 naudingumo balų per rungtynes.

Top16 etape Eurolygos čempionų laukė Stambulo "Fenerbahce Ulker", Kazanės "Unics" ir Milano "EA7 Emporio Armani" ekipos. Graikai antrąjį etapą pradėjo triuškinančia pergalę prieš Milano komandą, tačiau vėliau sekė pralaimėjimas namuose prieš "Unics". Dvi pergalės prieš "Fenerbahce Ulker" beveik atvėrė duris į Eurolygos ketvirtfinalį. Lemiamas paskutines rungtynes dėl pirmosios vietos grupėje "Panathinaikos" žaidė Kazanė prieš "Unics", tuomet rungtynių pabaigoje žibėjęs Jasikevičius padėjo įveikti rusus ir tapti grupės nugalėtojais.

Eurolygos Top16 etape Šarūnas Jasikevičius vidutiniškai žaisdavo po 15 minučių, pelnydavo 4,7 taško, atlikdavo 2,7 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo 0,8 kamuolio, perimdavo 0,8 kamuolio, 2,2 karto suklysdavo ir rinkdavo 4 naudingumo balus per rungtynes.

Vietiniame Graikijos čempionate išskyrus netikėtą pralaimėjimą Kavaloje didesnių sensacijų išvengta. Savo amžinuosius varžovus "Olympiacos" krepšininkus Atėnų klubas namuose įveikė, o Pirėjuje po dramatiškos kovos teko nusileisti. Kaip vėliau paaiškėjo būtent tas pralaimėjimas "Kavala" komandai buvo lemtingas kovojant dėl pirmosios vietos reguliariajame sezone ir aikštės pranašumo atkrintamosiose rungtynėse. Atėnų "Panathinaikos" su 22 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais reguliariajame sezone užėmė antrąją vietą į priekį praleisdami Pirėjaus klubą.

Graikijos čempionato reguliariajame sezone Šarūnas Jasikevičius vidutiniški pelnydavo po 7,8 taško, atlikdavo 2,8 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo 0,8 kamuolio ir rinkdavo po daugiau nei 7 naudingumo balus.

Graikijos taurės varžybose Šarūnas Jasikevičius laimėjo savo pirmąjį sezono trofėjų, o kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo vienintelis iškovotas titulas iš trijų. Taurės ketvirtfinalyje "Panathinaikos" įveikė Atėnų "Maroussi" komandą, o pusfinalyje 39 taškų skirtumu sutriuškino Kavalos "Kavala" ekipą. Finale kaip jau įprastai laukė Pirėjaus "Olympiacos". Finalas buvo vertas finalo vardo, kadangi visų rungtynių metu virė atkakli kova, o laimėtojas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis. Dimitrio Diamantidžio 1 taiklus baudos metimas lėmė, tai, kad "Panathinaikos" po dviejų metų pertraukos susigrąžino Graikijos taurę į savo rankas. Galbūt kiek netikėtai, tačiau naudingiausiu finalo žaidėju buvo pripažintas Šarūnas Jasikevičius finale pelnęs 10 taškų ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Graikijos taurės varžybose Šarūnas Jasikevičius vidutiniškai pelnydavo po 7 taškus, atlikdavo 3 rezultatyvius perdavimus, atkovodavo 1,7 kamuolio ir 1,7 karto suklysdavo.

Eurolygos ketvirtfinalyje "Panathinaikos" laukė akistata su Tel Avivo "Maccabi" komanda. Šarūnui Jasikevičiui ši serija buvo ypatinga tuo, kad jis pirmą kartą savo karjeroje žaidė prieš "Maccabi" ekipą, kurioje 2003-2005 metais pats žaidė. Atkrintamųjų varžybų serijoje išskyrus gal trečias rungtynes ryškiausiai "Panathinaikos" komandoje būtent žibėjo Jasikevičiaus žvaigždė. Graikai jau pirmose rungtynėse pasiuntė į nokdauną žydų ekipą ją įveikdama net 20 taškų skirtumu. Antrąsias ir trečiąsias rungtynes laimėjo "Maccabi", o Š.Jasikevičiaus sugrįžimas į Tel Avivo areną buvo tragiškas visi metimai skriejo pro šalį. Atėnų "Panathinaikos" atsilikinėdama serijoje iki 3 pergalių 1:2 nepalūžo ir laimėjusi ketvirtąsias rungtynes Tel Avive sugrąžino seriją į Graikijos sostinę. Paskutinės penktosios lemiamos rungtynės buvo dramatiškos iki pat paskutinių sekundžių, o perglės šokį šoko "Panathinaikos" žaidėjai įveikę savo varžovus vos 1 taško skirtumu ir iškovoję bilietą į Eurolygos finalo ketvertą.

Eurolygos ketvirtfinalyje Šarūnas Jasikevičius vidutiniškai žaisdavo daugiau nei po 19 minučių, pelnydavo 10 taškų, atlikdavo 3,6 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo 1,4 kamuolio, perimdavo 0,6 kamuolio, 1,8 karto suklysdavo ir rinkdavo po 10,4 naudingumo balus.

2012-ųjų metų Eurolygos finalo ketvertas Stambule Šarūnui Jasikevičiui jau buvo penktasis jo karjeroje. Iki tol lietuvis finaliniame etape žengdavo be pralaimėjimų. Šių metų pusfinalyje "Panathinaikos" komandai teko susigrumti su Maskvos CSKA krepšininkais, kuriems abu kartus nusileido reguliariajame sezone. Pusfinalio mačas buvo labai atkaklus, o Šarūnas Jasikevičius žaidė fantastiškai. Tiesa rungtynes sugadino prastas rungtynių teisėjavimas, kuris ir užkirto kelią graikams patekti į finalą. Š.Jasikevičius pusfinalyje pelnydamas 19 taškų sužaidė savo rezultatyviausias sezono rungtynes. Po pralaimėjimo CSKA ekipai pusfinalyje Atėnų krepšininkų laukė paguodos rungtynės dėl trečiosios vietos su Barselonos klubu. Željko Obradovičius šioms rungtynės neregistravo Šarūno Jasikevičiaus, o "Panathinaikos" pralaimėjimo ir garbės rungtynes. 

Eurolygos finalo ketverte Šarūnas Jasikevičius žaidė vieneriose rungtynėse pelnė 19 taškų, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 kamuolius, po kartą suklydo ir perėmė kamuolį, bei surinko 16 naudingumo balų.

Po nesėkmingo pasirodymo Eurolygos finalo ketverte "Panathinaikos" komandai beliko vienintelė galimybė dar iškovoti Graikijos čempiono titulą. Ketvirtfinalio serijoje Atėnų klubas 2:0 įveikė Salonikų "Aris" komandą, o pusfinalio serijoje 3:1 palaužė Rodo "Kolossos VAP" krepšininkus. Finale kaip ir įprasta susitiko "Panathhinaikos" ir "Olympiacos" ekipos. Jau pirmose turėjusiose įvykti rungtynėse nebuvo išvengta incidentų. Pakeliui į Pirėjų buvo užpultas "Panathinaikos" ekipos autobusas ir sužeisti du krepšininkai. Rungtynės buvo atidėtos ir sudarytas naujas finalo tvarkaraštis. Pirmąsias finalo rungtynes Pirėjuje laimėjo šeimininkai, o antrąsias  Atėnuose "Panathinaikos" krepšininkai. Vėliau abi ekipos vėl pasidalino po pergale savo namuose ir tapo aišku, kad nuspręsti čempioną prireiks lemiamų penktųjų rungtynių. "Olympiacos", kuri tapo reguliariojo sezono nugalėtoja turėjo namų aikštės pranašumą, o tai ir lėmė, kad Pirėjaus ekipa po 15 metų pertraukos vėl tapo čempione. Iki tol pastaruosius 9 metus dominavo "Panathinaikos" komanda. Vis dėlto nors ir pralaimėję, tačiau "Panathinaikos" sirgaliai savo ekipą pasitiko lyg čempionus. 

Šarūnas Jasikevičius Graikijos lygos atkrimtamosiose rungtynės vidutiniškai pelnydavo po 9,3 taško, atlikdavo 3,9 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo 0,9 kamuolio ir rinkdavo po daugiau nei 8 naudingumo balus.

Atėnų "Panathinaikos" šį sezoną sužaidė 61 rungtynes ir iškovojo 46 pergales, bei patyrė 15 pralaimėjimų. Šarūnas Jasikevičius šį sezoną iš viso sužaidė 59 rungtynes, pelnė 460 taškų, atliko 172 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 60 kamuolių, perėmė 22 kamuolius, 85 kartus suklydo, pataikė 128 dvitaškius, 47 tritaškius ir 63 baudos metimus.

Vidutiniškai 2011-2012 metų sezone Šarūnas Jasikevičius pelnydavo po 7,8 taško, atlikdavo 2,9 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo 1 kamuolį, perimdavo 0,4 kamuolio ir 1,4 karto suklysdavo. Dvitaškius metė 55 proc. tritaškius 43 proc. baudos metimus 81 procento taiklumu.

0 comments:

Rašyti komentarą