NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs China |2008.08.20 QuarterFinal| (VIDEO)

2012-06-13
2008-ųjų metų vasaros olimpinės žaidynės Pekine. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės grupės etape iškovojusi 4 pergales ir patyrusi 1 pralaimėjimą užėmė pirmąją vietą, o tai lėmė, kad ketvirtfinalyje mūsų laukė šeimininkė - Kinijos nacionalinė rinktinė, kuriai vadovavo lietuvis Jonas Kazlauskas.

Lietuvos krepšininkai rungtynes pradėjo nervingai, tačiau vėliau pajuto žaidimo ritmą ir įveikė 94-68 Kinijos rinktinės pasipriešinimą, bei žengė į olimpiados pusfinalį, kuriame mūsų rinktinės laukė Pasaulio čempionai ispanai.

Savo žiūrovū palaikomi kinai rungtynes pradėjo ryžtingai ir nė kiek nenusileido praeitų metų Europos čempionato bronzos medalių laimėtojams. Po pirmojo kėlinio lietuviai priekyje buvo vos 2 taškais (19-17). Antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinė sugebėjo įgyti dviženklį pranašumą ir po dviejų kėlinių pirmavo 11 taškų skirtumu (41-30). Antroje rungtynių Ramūno Butauto auklėtiniai ir toliau kontroliavo rungtynes neleisdami kiniečiams priartėti. Po trijų kėlinių lietuviai priekyje buvo 70-53. Ketvirtajame kėlinyje Lietuva neatidavė iniciatyvos ir toliau užtikrintai vedami Šarūno Jasikevičiaus artėjo prieš olimpinių žaidynių pusfinalio. Mūsų šalies rinktinė 94-68 įveikė Kiniją ir penktą kartą iš eilės šalies krepšinio istorijoje pateko tarp keturių stipriausių olimpiados komandų. Š.Jasikevičiui rungtynės su Kinija buvo rezultatyviausios rungtynės šiose olimpinėse žaidynėse jis pelnė 23 taškus.

Šarūnas Jasikevičius ketvirtfinalyje žaidė 25 minutes, pelnė 23 taškus (2/2 dvitaškiai, 5/6 tritaškiai, 4/4 baudos), atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 2 kamuolius, po 3 kartus prasižengė, suklydo ir perėmė kamuolius.

0 comments:

Rašyti komentarą