NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Vaikai aplankė Barselonos treniruočių stovyklą (VIDEO)

2012-08-31
Ispanijos čempionai "FC Barcelona Regal" krepšininkai tęsia pasiruošimą sezonui Andoroje. Penktadienį komanda neturėjo rytinės treniruotės, tad žaidėjai galėjo pailsėti.

Ketvirtadienio popietę katalonų treniruočių stvovyklą aplankė 52 vaikai, kurie visą vasarą intensyviai užsiminėjo fizine veikla. Vaikai turėjo galimybę užduoti klausimų ne tik žaidėjams, tačiau ir treneriui, medikams, bei kitiems klubo personalo nariams.

Šeštadienį Barselonos krepšininkai Leridoje sužais draugiškas rungtynes prieš Valensijos "Valencia Basket" komandą. Dėl asmeninių priežasčių šiose rungtynėse nedalyvaus Marcelinho Huertasas.


Savaitgali Barselona dalyvaus krepšinio turnyre Leridoje

Barselonos "FC Barcelona Regal" komanda šį savaitgalį dalyvaus draugiškame krepšinio turnyre Leridoje. Be Ispanijos čempionų taip pat žais rezervinė Barselonos komanda, Valensijos "Valencia Basket" ir Leridos "Forca Lleida" ekipos. Turnyras prasidės rugpjūčio 31 d. ir tęsis iki rugsėjo 2 d.

Pirmasis mačas įvyks šiandien (rugpjūčio 31 d.), kuriame susitiks Leridos "Forca Lleida" krepšininkai su Barselonos rezervine komanda. Šeštadienį į kovą pakils pagrindinė katalonų ekipa, o jos varžovė bus Valensijos "Valencia Basket" krepšininkai. Turnyras baigsis sekmadieni maču tarp "Valencia Basket" ir "Forca Lleida" komandų.

Barselonos krepšininkai išsidalino marškinėlių numerius

2012-08-29
Barselonos "FC Barcelona Regal" ekipos krepšininkai išsidalino marškinėlių numerius. Šarūnas Jasikevičius gavo savo mėgstamiausią 13-ąjį numerį. Naujokas kroatas Ante Tomičius pasirinko 44-ąjį numerį, tiesa žaidėjas norėjo 4-ojo tačiau šio skaičiaus negalima buvo rinktis, nes jis priklausė legendiniam katalonų krepšininkui Andreasui Jimenezui. Kiti klubo naujokai Alexas Abrinesas išsirinko - 10, Marko Todorovičius - 14, o Nathanas Jawai - 32.

Klubo senbuviai pasiliko savo senuosius marškinėlių numerius: Victoras Sada - 8, Marcelinho Huertasas 9, Juanas Carlosas Navarro - 11, C.J. Wallace'as - 18, Joe Englishas - 20, Xavieras Rabaseda - 22, Erazemas Lorbekas - 25, Pete'as Mickealas - 33.

Bulgarijoje Jasikevičiaus gali laukti akistata su "Panathinaikos"

Šarūnas Jasikevičius kartu su Barselonos komanda tęsia pasirengimą 2012-2013 m. sezonui.

Rugsėjo 11 dieną katalonų treniruočių stovykla persikels į Bulgariją, o ten Ispanijos čempionai dalyvaus draugiškame Sofijos turnyre. Be katalonų turnyre žais Sofijos "Lukoil Academik", Belgrado "Crvena Zvezda" ir Atėnų "Panathinaikos" komandos.

Rugsėjo 14 dieną "FC Barcelona Regal" ekipa susitiks su "Lukoil Academik", o Atėnų "Panathinaikos" išmėgins jėgas su Belgrado "Crvena Zvezda" krepšininkais. Sekančia dieną porų nugalėtojai susikaus dėl turnyro nugalėtojo vardo, o nesėkmes patyrusios ekipos kovos dėl trečiosios vietos.

Nemaža tikimybė, kad šiame turnyre susikirs Šarūno Jasikevičiaus ir Atėnų "Panathinaikos" komandos keliai. Graikijos ekipoje lietuvis su metų pertrauka žaidė 4 metus, bei padėjo klubui iškovoti 3 Graikijos čempiono titulus, bei 3 šalies taures, o 2009-aisiais nuvedė žaliuosius į Eurolygos viršūnę.

Pirmoji Šaro diena Barselonoje |2012.08.27| (VIDEO)


Šaras Barselonoje žais 13-uoju numeriu (FOTO)

2012-08-28

Barselonos treniruočių stovykla persikėlė į Andorą

Barselonos krepšinio stovykloje vakar plušėjo jau visi komandos žaidėjai. Pirmadienį prie ekipos prisijungė paskutiniai penki ekipos nariai - Šarūnas Jasikevičius, Juanas Carlosas Navarro, Victoras Sada, Marcelinho Huertasas ir Joe Englishas. Šiandien komandos vyriausiasis treneris Xavieras Pascualis su 15 krepšininkų persikėlė į Andorą kur iki šeštadienio (rugsėjo 1 d.) tęs pasirengimą sezonui.

Po treniruočių stovyklos Andoroje komanda sugrįš į Barseloną, o rugsėjo 11-16 dienomis persikels į Bulgariją. Rugsėjo 22-23 dienomis "FC Barcelona Regal" Zaragozoje kovos dėl "Supercopa" taurės. Po dviejų dienų katalonai dalyvaus kitame turnyre, kuriame dalyvaus taip pat - Badalonos "Fiatc Mutua Joventut" ir Manresos "Assignia" komandos.

Rugsėjo 30 dieną Barselonos krepšininkai sužais pirmąsias oficialias rungtynes Ispanijos krepšinio lygoje. Katalonai savo arenoje susitiks su Valjadolido "Blancos de Rueda".

"Barcelona" oficialiai pristatė Šarūną Jasikevičių |2012.08.27| (FOTO-2)

Barselonoje Šarūnas Jasikevičius žais 13-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais

Šarūnas Jasikevičius po 9 metų pertraukos sugrįžęs į Barseloną vėl žais 13-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais. Krepšininkas atvykęs į Kataloniją rado laisvą tryliktąjį numerį kadangi praėjusį sezoną juo žaidęs Kostas Perovičius paliko ekipą. Lietuvis visada stengiasi pasirinkti šį numerį jei tik yra galimybė, netgi jo baro pavadinime Barselonoje puikuojasi šis skaičius - "Loft 13".

Įžaidėjas nuo mažų dienų žaidžia 13-uoju numeriu ir ilgą laiką komandose jam pavykdavo gauti šį numerį. Merilendo universitete, Vilniaus "Lietuvos ryte", Liublianos "Union Olimpija", Barselonos "FC Barcelona", Tel Avivo "Maccabi" ir Stambulo "Fenerbahce Ulker" komandose lietuvis vilkėjo būtent skaičiumi trylika pažymėtus marškinėlius.

Vis dėlto krepšininkui nevisada pavykdavo gauti savo mėgiamą 13-ąjį numerį. Persikėlęs žaisti už Atlanto į Indianos "Pacers" komandą Š.Jasikevičiui teko pakeisti marškinėlių numerį, nes tryliktuoju žaidė aukštaūgis Davidas Harrisonas: "Sužinojęs, kad 13-asis numeris užimtas, galvojau pasirinkti 4-ąjį. Bet juo žaidžia Eddie Gillas... Kadangi Nr.1 - Stephenas Jacksonas, pasirinkau 3-iajį. Ir džiaugiuosi, nes šis skaičius NBA priklausė Draženui Petrovičiui, vienam geriausių krepšininkų istorijoje".

Po to, kai "Pacers" ir "Warriors" atliko mainus Š.Jasikevičiui dar kartą teko pakeisti marškinėlių numerį. Įžaidėjas 3-ąjį numerį užleido Alui Harringtonui, kuris kartu su juo po mainų atsidūrė Oklande. A.Harringtonas 2006-aisiais metais atvykęs į "Pacers" ekipą norėjo savo mėgiamojo trečiojo numerio, tačiau šį buvo pasirinkęs lietuvis. 13-ojo numerio niekas negalėjo gauti, kadangi šis priklausė legendiniam komandos žaidėjui - Wiltui Chamberlainui, todėl teko rinktis 33-ąjį.

Sugrįžęs žaisti į Europą Šarūnas Jasikevičius pasirinko Atėnų "Panathinaikos" komandą, tačiau atvykęs rado užimtą trylikąjį numerį, nes juo žaidė - Dimitris Diamantidis. Lietuvis dar galvojo rinktis 3-iąjį arba 33-iajį , bet Graikijoje leidžiami tik nuo 4 iki 19 numeriai, tad pasirinko prieš metus čia žaidusio Roberto Javtoko skaičių: "Pasirinkau 19-ąjį numerį, nes noriu pakeisti savo draugo Robio likimą".

2011-aisiais sugrįžęs žaisti į Vilniaus "Lietuvos ryto" komanda įžaidėjas vėl negavo 13-ojo numerio, nes juo žaidė Martynas Gecevičius. Tuomet lietuvis pasirinko 22-ąjį numerį, kadangi tą dieną gimė jo dukrytė Aila. Sezono viduryje palikęs Vilnių ir išvykęs į Stambulo "Fenerbahche Ulker" Š.Jasikevičius galėjo ir negauti tryliktojo numerio. Šis numeris komandoje priklausė Gašperui Vidmarui, tačiau krepšininkas dėl sunkios traumos negalėjo žaisti, tad tuo pasinaudojęs lietuvis po ilgos pertraukos vėl apsivilko marškinėlius su skaičiumi - 13.

Tiesa 2000-aisiais atvykęs į Barseloną Šarūnas Jasikevičius taip pat galėjo negauti tryliktojo numeri, tačiau Juanas Carlsonas Navarro geranoriškai šį skaičių užleido lietuviui.

Šaras pirmoje "Barcelonos" komandos treniruotėje |2012.08.27| (FOTO)

2012-08-27

Š.Jasikevičius spaudos konferencijoje |2012.08.27| (VIDEO)


"Barcelona" oficialiai pristatė Šarūną Jasikevičių |2012.08.27| (FOTO)

Š.Jasikevičius: "Ačiū klubui, kad mane sugrąžino čia"

Šarūnas Jasikevičius pirmadieni prisijungė prie "FC Barcelona Regal" komandos. Ryte krepšininkas sėkmingai perėjo medicininį patikrinimą, o vakare dalyvavo spaudos konferencijoje. Įžaidėjas džiaugėsi sugrįžęs į komandą ir yra pasirengęs kovoti dėl pergalių.

"Ačiū klubui, kad mane sugrąžino čia. Esu labai laimingas galėdamas sugrįžti ir tikiuosi, kad pratęsime komandos pergalių kelią dar daug metų.

Dirbsiu sunkiai, kad išlaikyčiau gerą sportinę formą ir žinoma stengsiuosi padėti ekipai laimėti. Komanda yra gera, patyrusi ir daugelį metų žaidžianti kartu. Pažiūrėsiu ar man pavyks įsilietį į šį ritmą".

Šarūnas Jasikevičius preskonferencijoje |2012.08.27| (FOTO)

Šaras atlieka medicininius patikrinimus |2012.08.27| (FOTO)

Šarūnas Jasikevičius prisijungė prie "FC Barcelona Regal" komandos

Šarūnas Jasikevičius kartu su dar keturiais olimpiečiais (Juanu Carlosu Navarro, Victoru Sada, Joe Englishu ir Marcelinho Huertasu) prisijungė prie "FC Barcelona Regal" komandos treniruočių stovyklos.

Pirmadienio rytą krepšininkai perėjo medicininį patikrinimą, o 18:00 val. klubas oficialiai pristatys Šarūną Jasikevičių. 19:30 val. lietuvis kartu su kitais olimpiečiais dalyvaus pirmojoje katalonų komando treniruotėje.

Šaras prisijungė prie "Barcelonos" komandos |2012.08.27| (FOTO)


"Barcelona" sužaidė pirmąsias draugiškas rungtynes, tačiau rezultato neatskleidė

2012-08-26
Barselonos "FC Barcelona Regal" komanda tęsia pasirengimą 2012-2013 m. sezonui ir šeštadienio popietę sužaidė pirmąsias draugiškas rungtynes.

Už uždarų durų vykusiose rungtynėse katalonai susitiko su Manresos "Assignia" komanda, tiesa klubas atsisakė atskleisti mačo baigties rezultatą. Rungtynės vyko "Ciutat Esportiva Joan Gamper" treniruočių bazėje teisėjaujant dviem katalonų teisėjams.

Tai buvo debiutinės rungtynės keturiems naujiems Barselonos komandos naujokams - Nathanui Jawai, Ante Tomičiui, Marko Todorovičiui ir Alexui Abrinesui. Pirmadienį prie komandos prisijungs Šarūnas Jasikevičius ir visi kiti likusieji, kurie žaidė Londono Olimpinėse žaidynėse - Juanas Carlosas Navarro, Victoras Sada, Joe Englishas ir Marcelinho Huertasas.

Š.Jasikevičius Merilendo universiteto žaidėjas (FOTO)

2012-08-24

Geriausios Jasikevičiaus rungtynės Lietuvos rinktinėje

2012-08-23
Nesenai apie karjeros pabaigą Lietuvos rinktinėje paskelbęs Šarūnas Jasikevičius už nacionalinę komandą yra sužaidęs daugybę puikių varžybų. Dabar būtent siūlome prisiminti geriausius rinktinės įžaidėjo mačus atsižvelgiant į pelnytų taškų, rezultatyvių perdavimų ir atkovotų kmauolių skaičių.


28 taškai 
Šarūnas Jasikevičius dvi rezultatyviausias savo karjeros rungtynes Lietuvos rinktinėje sužaidė prieš stipriausią varžovą - JAV rinktinę. Abi rungtynės buvo pasakiško grožio, tačiau sėkmė lydėjo tik vienieriose. 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinių žaidynių pusfinalyje Š.Jasikevičius buvo per plauką nuo didžiausio stebuklo krepšinio istorijoje. Lietuviai kovoje dėl teisės žaisti finale tik 2 taškais 83-85 nusileido amerikiečių "Svajonių komandai". Rinktinės įžaidėjas savo rankose turėjo galimybę sukurti sensaciją, tačiau paskutinis deperatiškas tritaškis tikslo nepasiekė. Gynėjas tuomet per 34 minutes pelnė 27 taškus (3/5 dvitaškiai, 5/11 tritaškiai, 6/6 baudos).

Po 4 metų Atėnų Olimpiadoje Šarūnas Jasikevičius dar kartą susitiko su JAV rinktine ir tuomet lietuvis sužaidė savo rezultatyviausias rungtynes šalies komandoje, o Lietuva pirmą kartą 94-90 įveikė amerikiečių rinktinę sudarytą iš NBA žaidėjų. Įžaidėjas tada pelnė 28 taškus (2/2 dvitaškiai, 7/12 tritaškiai, 3/3 baudos), o 12 taškų jis pelnė per paskutinęs 69 mačo sekundes. Šiose rungtynėse Šarūnas Jasikevičius pataikė daugiausiai tritaškių žaisdamas už šalies rinktinę tikslą pasiekė net 7 tolimi metimai.


11 rezultatyvių perdavimų
Šarūnas Jasikevičius tituluojamas vienu geriausiu visų laikų Europos įžaidėju, o vienas pagrindinis kriterijus statistikos grafose įvertinantis aikštės generolų darbą - rezultatyvūs perdavai. Jų rinktinės įžaidėjas per savo karjerą nacionalinėje komandoje yra atlikęs 474. Š.Jasikevičius daugiausiai tikslių perdavimų per vieną mačą atliko 2003-ųjų metų Europos čempionato ketvirtfinalyje prieš Serbiją ir Juodkalniją. Tuomet tikslą pasiekė net 11 perdavimų. Antras geriausias rezultatas - 10 perdavimų, šį rezultatą įžaidėjas pasiekė dukart 2000-ųjų olimpinėse žaidynėse prieš Kiniją ir 2007-ųjų Europos čempionate prieš Vokietiją.


10 atkovotų kamuolių
Būnant 193 cm. ūgio kovoti dėl atšokusių kamuolių nėra lengva, o tuo labiau jei  neturi ypatingai gero šuolio. Tačiau Šarūnas Jasikevičius savo atkovotų kamuolių rekordą pasiekė prieš šokliausią ir atletiškiausią turnyro komandą. 2003-ųjų metų pusfinalyje su Prancūzija rinktinės įžaidėjas iš viso atkovojo net 10 kamuolių.


Šarūnas Jasikevičius daugiausiai perėmė kamuolių iš Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės. 1999-ųjų metų Europos čempionato atrankos turnyre įžaidėjas iš bosnių pavogė 4 kamuolius. 6 dvitaškiai tiek daugiausiai Jasikevičius pataikė metimų iš vidutinio nuotolio. Šį rezultatą gynėjas pasiekė net keletą kartų. Daugiausiai baudos metimų lietuvis yra pataikęs 7, tačiau tik kartą 2011-ųjų metų Europos čempionato rungtynėse su Vokietiją pataikė visus 7 mestus baudos metimus.

Vytenis Jasikevičius lieka Kėdainiuose

2012-08-20
Jaunesnysis Šarūno Jasikevičiaus brolis Vytenis Jasikevičius ir toliau gins Kėdainių komandos garbę skelbia "Basketnews.lt". 26 metų krepšininkas į "Nevėžio" ekipą atvyko praėjusio sezono lapkritį ir tapo vienu iš komandos lyderiu.

Vytenio Jasikevičiaus vedami Kėdainiai praėjusį sezoną iškovojo LKF taurės bronzos medalius, o Lietuvos krepšinio lygoje liko per žingsnį nuo atkrintamųjų varžybų.

Gynėjas praėjusį sezoną LKL varžybose vidutiniškai rinkdavo po 9,1 taško (dvitaškiai - 40,9 proc., tritaškiai - 26,6 proc., baudos - 81,6 proc.), atlikdavo 2,2 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo 2,4 kamuolio ir perimdavo 0,6 kamuolio per rungtynes.

Baltijos krepšinio lygoje krepšininkas pelnydavo po 11,2 taško (dvitaškiai - 48,6 proc., tritaškiai - 33,3 proc., baudos - 85,2 proc.), atlikdavo 2,8 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo 2,5 kamuolio ir perimdavo 0,9 kamuolio per mačą.

Rugsėjį Š.Jasikevičius su "Barcelona" varžysis dėl "Supercopa" taurės

2012-08-17
Rugsėjo mėnesį Šarūnas Jasikevičius su Barselonos "FC Barcelona Regal" komanda varžysis "Supercopa" turnyre. Kasmetiniame Ispanijos krepšinio turnyre dalyvauja keturios komandos: praėjusio šalies čempionato nugalėtojai - "FC Barcelona Regal", Ispanijos taurės laimėtojai - Madrido "Real", sėkmingiausiai praėjusį sezoną Europoje žaidusi šalies ekipa - Valensijos "Valencia Basket" ir turnyro šeimininkė - Zaragozos "CAI Zaragoza".

Tai bus jau devintasis "Supercopa" turnyras. Iki šiol taurę į viršų kėlė tik du klubai - Barselonos "FC Barcelona Regal" ir Vitorijos "Caja Laboral". Katalonai laimėjo paskutinius tris "Supercopa" turnyrus, bei patį pirmąjį, kuris vyko 2004-aisiais metais. Baskai turnyre triumfavo taip pat keturis kartus - 2005, 2006, 2007 ir 2008 m.

Barselona pradeda pasirengimą sezonui - Jasikevičius prisijungs vėliau

2012-08-16
Barselonos "FC Barcelona Regal" komanda pradeda pasiruošimą 2012-2013-ųjų metų sezonui. Ketvirtadienį į pirmąją treniruočių stovyklą susirinko septyni ekipos žaidėjai: Pete'as Mickelas, Erazemas Lorbekas, Marko Todorovičius, C. J. Wallace'as, Alejandro Abrinesas, Ante Tomičius ir Xavieras Rabaseda.

Ketvirtadienio rytą visi krepšininkai praėjo medicininį patikrinimą, o vakare 19:30 val. surengs pirmąją treniruotę. Pirmasiąs dvi savaites Ispanijos čempionai treniruosis "Palau Blaugrana" arenoje.

Ekipos naujokas Nathanas Jawai į stovyklą atvyks penktadienį, tuo tarpu Chuckas Eidsonas į treniruotes nebuvo pakvietas. Amerikiečio likimas katalonų komandoje turėtų paaiškėti iki rugpjūčio 20 dienos. Šarūnas Jasikevičius ir kiti komandos nariai, kurie dalyvavo Londono olimpinėse žaidynėse prie komandos prisijungs - rugpjūčio 27 dieną.

Šarūnas Jasikevičius - pirmasis Lietuvos krepšininkas dalyvavęs keturiose Olimpiadose

2012-08-14
Šarūnas Jasikevičius tapo vieninteliu Lietuvos krepšininku, kuris dalyvavo jau keturiose Olimpinėse žaidynėse. Rinktinės įžaidėjas nuo 2000-ųjų metų nepraleido nė vienos olimpiados. Š.Jasikevičius dalyvavo Sidnėjaus (2000), Atėnų (2004), Pekino (2008) ir Londono (2012) Olimpinėse žaidynėse.

Lietuvis tik kartą iš Olimpiados grįžo su medaliu, tai jis padarė 2000-aisiais Sidnėjuje. Tuo tarpu 2004 ir 2008 metais liko per žingsį nuo apdovanojimų. Vis dėlto Šarūnas Jasikevičius yra palikęs gilų pėdsaką Olimpiadose, 2000-aisias jis turėjo galimybę paskandinti JAV "Svajonių komandą", o po 4 metų surengęs solo pasirodymą prieš amerikiečius padėjo lietuviams pirmą kartą įveikti JAV rinktinę sudarytą iš NBA žaidėjų.

Olimpinėse žaidynėse Šarūnas Jasikevičius iš viso yra sužaidęs 30 rungtynių, pelnęs 370 taškų, atlikęs 160 rezultatyvių perdavimų, atkovojęs 78 kmauolius ir perėmęs 33 kamuolius.

Lietuvos krepšininkai daugiausiai kartų dalyvavę olimpinėse žaidynėse:
Nr.KrepšininkasOlimpiados
1.Šarūnas Jasikevičius2000, 2004, 2008, 2012
2-7.Arvydas Sabonis1988, 1992, 1996

Rimas Kurtinaitis1988, 1992, 1996

Šarūnas Marčiulionis1988, 1992, 1996

Gintaras Einikis1992, 1996, 2000

Eurelijus Žukauskas1996, 2000, 2004

Saulius Štombergas1996, 2000, 2004

Darius Songaila2000, 2004, 2012

[Londonas 2012] Olimpiniai Lietuvos medalininkai

Londono Olimpinės žaidynės oficialiai uždarytos, o estafetė perduota Rio de Žaneirui kur vyks 2016-ųjų metų vasaros olimpiada. Jubiliejinės XXX-osios vasaros Olimpinės žaidynės buvo sėkmingiausios Lietuvos delgacijai nuo nepriklausomybės atkūrimo. Lietuviai iš Didžiosios Britanijos sostinės parsivežė 2 aukso, 1 sidabro ir 2 bronzos medalius.

Galbūt nevisi mūsų šalies sportininkai pateisino lūkesčius, tačiau visi be išimties atidavė visas jėgas, kad pasiektų kuo geresnius rezultatus.

Rūta Meilutytė
Vos 15 metų Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė padarė, tai kas daugumai atrodė neįmanoma - tapo Olimpine čempione. Prieš Londono olimpiadą tik didžiausi optimistai iš šios merginos galbūt tikėjosi medalio, bet toli gražu ne auksinio. 100 metrų krūtine rungtyje Rūta jau atrankos plaukime pademonstravo geriausią rezultatą - 1:05,56 sek. ir užtikrintai pateko į pusfinalį. Pusfinalyje mūsų plaukikė plaukė dar greičiau ir įveikusi distanciją per 1:05,21 sek. ne tik pateko į finalą, tačiau pagerino nuo 2009-ųjų metų pasiektą rusės Julijos Jefimovos Europos rekordą. Finale R.Meilutytė dar kartą įrodė esanti puikios sportinės formos ir atplaukusi per 1:05,47 sek. tapo olimpine čempione.

Aleksandras Kazakevičius
Antrąjį medalį Lietuvai iškovojo graikų-romenų iki 74 kg. imtynininkas - Aleksandras Kazakevičius. Sportininkas aštuntfinalio kovoje įveikė Europos vicečempioną Peterį Bacsį, tiesa vengras dar nepasibaigus kovai pasitraukė iš varžybų patyręs kelio traumą. Ketvirtfinalyje lietuvis susitiko su švedu Robertu Rosengrenu, o savo varžovą įveikęs 3:1 iškopė į olimpinių žaidynių pusfinalį. Pusfinalyje imtyninkas 0:3 turėjo pripažinti ruso Romano Vlasovo pranašumą. Kovoje dėl broznos lietuvis 3:0 palaužė daną Marką Madseną ir pasidabino olimpiniu medaliu.

Evaldas Petrauskas
Boksininkas Evaldas Petrauskas trečiasis Lietuvos olimpietis kuris iškovojo Londone medalį. Svorio kategorijoje iki 60 kg. mūsų sportininkas šešioliktfinalyje 20:12 įveikė vengrą Miklos Vargą, aštunfinalyje 16:12 turką Fatihą Kelesą, o ketvirtfinalyje 16:14 palaužė italo Domenico Valentino pasipriešinimą. Po ketvirtfinalio tapo aišku, kad E.Petrauskas užsitikrino mažų mažiausiai bronzos medalį. Pusfinalyje mūsų boksininko laukė varžovas iš Pietų Korėjos - Soonchulas Hanas. Nors visos kovos metu tiksliau smūgiuodavo lietuvis teisėjai pergalę 18-13 skyrė korėjiečiui.

Jevgenijus Šuklinas
Irkluotojas Jevgenijus Šuklinas Lietuvai Londono Olimpiadoje iškovojo pirmąjį Sidabro medalį. Vienviečių kanojų 200 metrų sprinto rungtyje lietuviui pirmiausiai teko įveikti atrankos etapą. Įveikęs distanciją per 41,288 sek. ir užimdamas 5-ąją vietą sportininkas pateko į pusfinalį. Pusfinalyje J.Šuklinas parodė 6-tą rezultatą tarp visų irkluotojų - 41,483 sek., bet to pakako, kad lietuvis patektų į finalą. Kovoje dėl medalių mūsų šalies irkluotojas nuo pirmų metrų išsiveržė į lyderius, o finišą kirto antras iškovodamas sidabro medalį (42,792 sek.).

Laura Asadauskaitė
Paskutinę Londono olimpinių žaidynių dieną Laura Asadauskaitė užkopė ant aukščiausios garbės pakylos laiptelio. 28-erių metų šiuolaikinės penkiakovės sportininkė taip pat pasiekė ir Olimpinį rekordą surinkusi - 5408 taškus. Pirmoje fechtavimo rungtyje Laura iškovojo 25 pergales ir už tai gavusi 952 taškus atsidūrė 3-oje vietoje. 200 metrų plaukimo rungtį lietuvė įveikė 2:18,67 min. ir su 2088 taškai nukrito į 4-ąją vietą. ojimo rungtyje L.Asadauskaitės rezultatas buvo trečias, o bendroje įskaitoje kartu su brazile pakilo į 1-ąją vietą. Paskutinę rungtį 3 km. bėgimą kombinuotą su šaudimu mūsų šalies sportininkė pradėjo neitin sėkmingai. Po pirmojo šaudymo Laura praleido į priekį savo varžovę iš Brazilijos, tačiau puikiai bėgusi penkiakovininkė ne tik prisivijo, tačiau ir aplenkė. Likusiuose 2 km. dominavo olimpine čempione tapusi Laura Asadauskaitė.

Š.Jasikevičius Londono olimpiadoje - 2-as pagal tritaškių taiklumą ir 5-as rezultatyvių perdavimų grafoje

2012-08-12
Londono Olimpinių žaidynių krepšinio turnyrą laimėjo JAV krepšininkai finale 107-100 nugalėję Ispaniją. Bronzą pasidabino Rusijos rinktinė įveikusi argentiniečius. Lietuvos rinktinė galutinėje rikiuotėje liko 8-oje vietoje.

Šarūnas Jasikevičius Londono Olimpiados krepšinio turnyre tarp visų krepšininkų užėmė 5-ąją vietą pagal atliekamus rezultatyvius perdavimus. Įžaidėjas vidutiniškai atlikdavo po 5,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Geriausias šioje grafoje - Pablo Prigioni 6,5 rez. perd.

Krepšininkas Londono olimpinėse žaidynėse buvo vienas taikliausias tritaškių metikas jis pagal tolimų metimų pataikymą užėmė 2-ąją vietą - 58,3 procentų taiklumas (7/12 tritaškiai). Gynėjas liko 63-oje vietoje pagal pelnomus taškus - 6,8 taško per rungtynes.

Klaidų grafoje Šarūnas Jasikevičius buvo nepralenkiamas vidutiniškai 4,3 klaidos per rungtynes.

[Londonas 2012] Laura Asadauskaitė - Olimpinė šiuolaikinės penkiakovės čempionė!

Paskutinę Londono Olimpinių žaidynių dieną Lietuvos olimpinė delegacija papildė savo taupyklę auksiniu medaliu. Šiuolaikinės penkiakovės sportininkė Laura Asadauskaitė tapo olimpinė čempione.

28-erių metų lietuvaitė iš viso surinko 5408 taškus. Pirmoje rungtyje - fechtavime Laura iškovojo 25 pergales ir už tai gavusi 952 taškus rikiavosi trečioje vietoje. 200 metrų plaukimo rungties distanciją sportininkė įveikė per 2:18,67 min. ir su 2088 taškai nukrito į 4-ąją vietą. Jojimo rungtyje L.Asadauskaitės rezultatas buvo trečias, o bendroje įskaitoje kartu su brazile pakilo į 1-ąją vietą. Paskutinę rungtį 3 km. bėgimą kombinuotą su šaudimu mūsų šalies sportininkė pradėjo neitin sėkmingai. Po pirmojo šaudymo Laura praleido į priekį savo varžovę iš Brazilijos, tačiau puikiai bėgusi penkiakovininkė ne tik prisivijo, tačiau ir aplenkė. Likusiuose 2 km. dominavo olimpine čempione tapusi Laura Asadauskaitė.

Šaras su rinktine dainuoja 3milijonus |2007| (VIDEO)

2012-08-10

Lietuva - Rusija |2012.08.08 Londono Olimpiada| (FOTO-2)

Šarūnas Jasikevičius baigia karjerą Lietuvos rinktinėje

2012-08-09
Šarūnui Jasikevičiui Londono olimpinių žaidynių ketvirtfinalio rungtynės buvo paskutinės jo karjeroje vilkint Lietuvos nacionalinės rinktinės marškinėlius. 36-erių metų krepšininkas paskelbė baigiantis karjerą šalies komandoje.

Š.Jasikevičius rinktinės marškinėlius apsivlko dar vaikystėje 1993-aisiais Lietuvos kadetų komandoje, o Lietuvos vyrų rinktinėje debiutavo 1997-aisiais metais. Per savo karjerą šalies rinktinėje įžaidėjas yra iškovojęs Europos jaunimo iki 18 metų auksą (1994), Europos jaunimo iki 22 metų čempiono titulą (1996), olimpinę bronzą (2000), Europos čempionato auksą, pripažintas naudingiausiu pirmenybiu žaidėju, bei išrinktas į simbolinį geriausių žaidėjų penketuką (2003) ir Europos čempionato bronzos medalis (2007).

Atstovaudamas vyrų rinktinei Šarūnas Jasikevičius iš viso žaidė šešiuose Europos čempionatuose (1997, 1999, 2001, 2003, 2007 ir 2011), keturis kartus Olimpinėse žaidynėse (2000, 2004, 2008 ir 2012), kartą Pasaulio čempionate (1998), du kartus Europos čempionato atrankoje ( į 1999 ir 2003 Europos pirmenybes) ir kartą olimpiniame atrankos turnyre (2012).

Šarūnas Jasikevičius už Lietuvos vyrų rinktinę yra sužaidęs 101-erias oficialias rungtynes ir tai yra antras rezultatas tarp visų šalies krepšininkų. Per daugiau nei šimtą mačų įžaidėjas yra pelnęs 1015 taškų, atlikęs 474 rezultatyvius perdavimus, atkovojęs 235 kamuolius, perėmęs 98 kmauolius, blokavęs 4 varžovo metimus, pataikęs 185 dvitaškius, 148 tritaškius ir 198 baudos metimus.

Vidutiniškai per mačą Lietuvos rinktinėje Š.Jasikevičius pelnydavo po 10,1 taško, atlikdavo 4,7 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo 2,3 kamuolio, perimdavo 0,9 kamuolio, suklysdavo 2,3 karto, dvitaškius mesdavo 49 proc.,  tritaškius 39 proc., baudos metimus 84 procentų taiklumu.

Iš 101-erių rungtynių net 72 baigėsi Lietuvos rinktinės pergalėmis.

Šarūno Jasikevičiaus statistika Lietuvos vyrų rinktinėje 1997-2012:
TurnyrasGMIN2PM-A3PM-AFTM-A REBASSTBSTOPFPTS
EČ 199771153-124-158-1011228-121826
PČ 199891137-196-169-149136-131941
EČ 1999 AT51079-135-87-9142010-7740
EČ 1999817714-2111-2411-1620286-121372
OŽ 2000822917-2919-4921-232241702224112
EČ 200141106-183-254-871970191125
EČ 2003 AT820819-3919-4618-2022441012418113
EČ 2003617916-3713-3813-1718497091684
OŽ 2004823313-2822-5621-2527451103117113
EČ 2007924914-3414-3524-30305060322294
OŽ 2008821524-4312-3120-2320421012621104
EČ 20111119522-369-2133-362251303323104
OŽ 2012 AT47413-204-75-561822101043
OŽ 201261308-257-124-47325026941
Iš viso:1012334185-374148-383198-2372354749842762281015
Vidurkis:
23:0649%39%84%2,34,70,90,042,72,310,1
Duomenys SARUNAS13LT 

G - rungtynės, MIN - praleistas laikas aikštelėje, 2PM-A - pataikyti ir mesti dvitaškiai, 3PM-A - pataikyti ir mesti tritaškiai, FTM-A - pataikyti ir mesti baudų metimai, REB  - atkovoti kamuoliai, AS - rezultatyvūs perdavimai, ST - perimti kamuoliai, BS - blokuoti metimai, TO - klaidos, PF - asmeninės pražangos, PTS - taškai;

Š.Jasikevičiaus artimieji Londono olimpiadoje |2012.08.08| (FOTO)

Š.Jasikevičius: visos olimpiados metu prastai jaučiausi

2012-08-08
Lietuvos krepšinio rinktinė baigė pasirodymą Londono olimpinėse žaidynėse. 36 metų įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius tvirtino, kad ketvirtfinalio dvikovoje su rusais nei jis pats, nei visa mūsų šalies komanda neatrodė švieži.

„Nesužaidėme šiandien. Galvojau prieš rungtynes, kad galimybių laimėti bus. Pirmą kėlinį nepataikėme daug laisvų metimų, klaidos vėl pakišo koją. Truputį geriau sužaidus galima buvo tikėtis pergalės. Atrodo, gynėmės normaliai, bet neužpuolėme. Neatrodėme švieši“, - kalbėjo jis.

– Pačiam taip pat prastos rungtynės buvo?
– Nebuvo jėgų. Prastos rungtynės. Visos olimpiados metu prastai jaučiausi. Ne visai šviežias. Sprendimai nebuvo geri, klaidos ir tai atsiliepė pataikymo procentui. Nedaug turėjau energijos. Asmeniškai jaučiau nemažą nuovargį po sezono. Buvo galima gal žaisti su Tunisu ir JAV mažiau minučių, kad šviežesnis ateičiau į ketvirtfinalį, bet situacija vertė ir reikėjo žaisti. Fiziškai neatsigavau. Norisi daryti geriau, bet kai nėra bake benzino, sunku. Pamečiau du kamuolius lygioje vietoje. Nei ten kas spaudė ar daužė per rankas. Kamuolys iškrinta iš rankų ir tai daugiausiai nuovargis. Aišku, ir amžius maišo, būkime atviri.
 
– Kitas vasaras skirsite poilsiui?
– Galbūt. Nesu žmogus, darantis skambius pranešimus. Gal jei būtume tiesiai važiavę į olimpiadą, būtų buvę kitaip, bet kai tenka po sunkaus sezono važiuoti į kitus pasaulio galus, sudėtinga. Tai nėra kažkokie pasiteisinimai. Tokio amžiaus jau reikia daugiau dėmesio skirti poilsiui. Esu laimingas, kad nors kažkiek galėjau padėti.
 
– Su kitais rinktinės veteranais kalbėjote apie pasitraukimą?
– Negaliu už juos atsakyti. Buvo sunki vasara. Kalbant apie galutinį rezultatą, džiaugiuosi, kad net tiek gavosi. Gal kažkam patiks ar nepatiks tas rezultatas, bet darbo buvo daug nuveikta. Dabar labiausiai noriu poilsio.
 
– 5-8 vietos atspindi realų rinktinės pajėgumą?
– Manau, kad taip. Ši komanda sužaidė mažai gerų rungtynių. Sakiau, kad tempti turi tie žaidėjai, kurie žaidė Turkijoje pasaulio čempionate 2010 metais, o gavosi taip, kad mes senukai daugiau žaidėme nei reikėjo. Buvo galima kabintis, tačiau nežaidėme to krepšinio, kurį galėjome.

šaltinis: balsas.lt

Lietuva - Rusija |2012.08.08 Londono Olimpiada| (FOTO)

[Londonas 2012] Lietuvos olimpinė viltis žlugo ketvirtfinalyje

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė baigė kovas Londono Olimpinėse žaidynėse. Lietuviai ketvirtfinalyje 74-83 nusileido Rusijos rinktinei ir prarado viltis kovoti dėl medalių. Šarūnas Jasikevičius paskutinėse rungtynėse pelnė 3 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Šarūnas Jasikevičius ketvirtfinalio mačą pradėjo startiniame penkete. Rungtynės prasidėjo Antono Pankrašovo dviem taškais (0-2), lietuviams pirmuosius taškus tritaškiu pelnė Šarūnas Jasikevičius, o vėliau Jonas Mačiulis pataikė 1 baudos metimą (4-2). Sužaidus beveik 2 minutes Andrejus Kirilenka išlygino rezultatą, tačiau Linas Kleiza dvitaškiu vėl persvėrė (6-4). Sužaidus 4 minutes L.Kleiza pataikė 1 baudos metimą (7-4), o Timofėjus Mozgovas atsakė dvitaškiu (7-6). Įpusėjus kėliniui Jonas Valančiūnas pelnė du taškus (9-6), tačiau T.Mozgovas atsakė tuo pačiu. Likus žaisti mažiau nei 4 minutes A.Kirilenka baudos metimu išlygino rezultatą (9-9), o A.Švedas dvitaškiu išvedė Rusiją į priekį (9-11). Likus žaisti pusnatros minutės V.Fridzonas dvitaškiu padidino rusų persvarą iki 4 taškų (9-13). Paskutinę kėlinio minutę T.Mozgovas pelnė du taškus iš po krepšio, M.Pocius pataikė 1 baudos metimą, o V.Fridzonas abi (10-17). Po pirmojo kėlinio 17-10 pirmavo Rusijos rinktinė.

Antrasis ketvirtis prasidėjo Dariaus Songailos dviem taškais po Š.Jasikevičiaus perdavimo (12-17), tačiau A.Kirilenka atsakė dvitaškiu su pražanga (12-19). Sužaidus 2 minutes Viktoras Khryapa pridėjo dvitaškį (12-21), o lietuviai atsakė D.Songailos dviem taškais (14-21). Sužaidus 2 minutes A.Kirilenka pataikė baudos metimus (14-23), o Rimantas Kaukėnas atsakė tritaškiu (17-23). Baigiant įpusėti kėliniui Sergejus Monya pelnė du taškus (17-25), likus žaisti 4 minutes Simas Jasaitis pataikė dvitaškį iš po krepšio (19-25). Po R.Kaukėno taškų deficitas ištirpo iki 4 taškų (21-25), tačiau A.Kirilenka dėjimu atsatė iki 6 taškų (21-27). Likus žaisti mažiau nei 3 minutes D.Songaila pataikė dvitaškį (23-27), likus mažiau nei 2 minutes A.Kaunas pelnė du taškus su pražanga (23-29). Vėliau D.Songaila pataikė du baudos metimus (25-29), o rusai atsakė V.Fridzono tritaškiu. Kėlinio pabaigoje D.Songaila vėl taikliai atakavo nuo baudų metimo linijos (27-32), o po dviejų kėlinių 32-27 vis dar priekyje buvo Rusija.

Trečiojo kėlinio pradžioje Antonas Pankrašovas įdėjo kamuolį iš viršaus (27-34), o R.Kaukėnas atsakė  dviem baudų metimais (29-34). Sužaidus daugiau nei minutę L.Kleiza realizavo 1 baudos metimą (30-34), sužaidus 2 minutes A.Kirilenka pelnė du taškus, o vėliau pataikė du baudos metimus (30-38). Sužaidus 3 minutes R.Kaukėnas pataikė dvitaškį (32-38), o rusai atsakėdviem taškais su pražanga (32-41). Baigiant įpusėti kėliniui V.Khryapa tritaškiu padidino lietuvių deficitą iki dviženklio skaičiaus (32-44). Įpusėjus kėliniui V.Khryapa įdėjo kamuolį į krepšį (32-46), tačiau M.Kalnietis įsmeigė tritaškį (35-46). Likus žaisti 4 minutes R.Kaukėnas dvitaškiu sumažino deficitą iki 9 taškų (37-36), tačiau tuoj pat T.Mozgovas įdėjo iš viršaus su pražanga (37-49). Likus žaisti 3 minutes T.Mozgavas dar kartą įdėjo iš viršaus (37-51), o R.Kaukėnas sumetė baudos metimus (39-51). Likus žaisti daugiau nei 2 minutes M.kalnietis pataikė iš toli (42-52), tačiau A.Švedas atsakė sudėtingu dvitaškiu. Likus žaisti daugiau nei minutę M.Pocius pataikė du baudos metimus (46-54). Paskutinę kėlinio minutę M.Kalnietis įdėjo iš viršaus (48-54), o M.Pocius pridėjo dvitaškį (50-54). Po trijų kėlinių 54-50 vis dar priekyje buvo Rusija.

Lemiamas kėlinys prasidėjo R.kaukėno tritaškiu po kurio komandas skyrė tik 1 taškas (53-54), tačiau rusai taip pat atsakė tolimu metimu (53-57). Sužaidus 3 minutes Jonas Valančiūnas pelnė du taškus (55-57), T.Mozgovas atsakė taikliais baudų metimais (55-59). Sužaidus 4 minutes S.Monya pataikė sudėtingą tritaškį (55-62), o vėliau S.Monya pridėjo du taškus su pražanga (55-64). Baigiant įpusėti kėliniui R.Kaukėnas įsmeigė tritaškį (58-64), o A.Pankrašovas atsakė 2 baudų metimais (58-66). D.Songaila taip pat pataikė baudos metimus (60-66), tačiau A.Pankrašovas atsakė dviem lengvais taškais. Likus žaisti daugiau nei 3 minutes tritaškį pataikė M.Kalnietis (63-69), tačiau S.Monya atsakė tuo pačiu (63-72). Neilgai trukus M.Kalnietis įsmeigė dar vieną tritaškį (67-74). Likus žaisti 2 minutes J.Valančiūnas pataikė abu baudos metimus ir deficitas ištirpo iki 5 taškų (69-74). Likus žaisti pusantros minutės D.Songaila pelnė du taškus su pražanga (72-77). Likus žaisti 40 sekundžių M.Kalniečio tritaškis skriejo pro šalį, o vėliau lietuviai prasižengė ir V.Fridzonas pataikė baudos metimus (72-79). Likus žaisti 26 sekundes A.Kirilenka sumetė baudos metimus (72-81), olikus žaisti 9 sekundes V.Fridzonas įdėjo iš viršaus. Lietuviai pralaimėjo ketvirtfinalio rungtynes 74-83 Rusijai ir baigė kovas olimpiadoje.

Šarūnas Jasikevičius per 19 minučių pelnė 3 taškus (0/3 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 2 kamuolius, 6 kartus suklydo ir 1 kartą prasižengė.

Lietuva: Rimantas Kaukėnas 19, Darius Songaila 15, Mantas Kalnietis 14, Jonas Valančiūnas 7, Martynas Pocius 5, Linas Kleiza ir Paulius Jankūnas 4, Šarūnas Jasikevičius 3, Simas Jasaitis 2, Jonas Mačiulis 1 taškas;

Rusija: Andrejus Kirilenka 19, Timofėjus Mozgovas 17, Viktoras Khryapa 12, Vitalijus Fridzonas 11, Sergejus Monya 10, Antonas Pankrašovas 8, Aleksėjus Švedas 4, Aleksandras Kaunas 4 taškai;

[Londonas 2012] Ketvirtfinalio varžovas - Rusija

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sėkmingai įveikusi Londono olimpiados grupės etapą iškopė į varžybų ketvirtfinalį. Lietuvių iškovota 4-oji vieta grupėje lėmė, kad kitame etape žaisime su sąlyginai stipriausia komanda - Rusija. Rusai savo grupėje su 1 pralaimėjimu užėmė 1-ąją vietą.

Ketvirtfinalio rungtynės tarp Lietuvos ir Rusijos rinktinių įvyks šiandien 16:00 val.

Lietuvos rinktinės kelias į ketvirtfinalį buvo kur kas sunkesnis nei jų varžovų. Lietuviai jau pirmose rungtynėse patyrė triuškinančią nesėkmę prieš Argentiną 79-102. Antrose rungtynėse atsitiesė ir įveikė Nigeriją 72-53, vėliau sekė du pralaimėjimai iš eilės 74-82 Prancūzijai ir po atkaklios kovos 94-99 nusileisa JAV krepšininkams. Paskutinėse grupės varžybose sprendėsi lietuvių likimas ar jie iškovos kelialapį į ketvirtfinalį, o pergalė 76-63 prieš Tunisą užtikrino vietą tarp 8 stipriausių komandų.

Rusai skirtingai nei lietuviai pergale pradėjo olimpinį turnyrą 95-75 įveikę šeimininkus Didžiosios Britanijos krepšininkus. Vėliau rusai 73-54 nugalėjo Kiniją, o po fantastiško Vitalijaus Fridzono tritaškio aidint finalinei sireina 75-74 krito ir Brazilija. Ketvirtose rungtynėse su Ispanija sprendėsi grupės nugalėtojas. Čia rusai pademonstravo charakterį ir panaikinę dviženklį deficitą 77-74 parklupdė olimpinius vicečempionus. Paskutinės rungtynės Rusijai įtakos neturėjo turnyrinėje lentelėje, o Australija paskutine rungtynių sekundę sugebėjo įveikti grupės lyderius 82-80.

Rusijos rinktinėje 4 krepšininkai turi olimpinių žaidynių patirties - Andrejus Kirilenka (2000 ir 2008), Viktoras Khryapa (2008), Sergejus Monya (2008) ir Vitalijus Fridzonas (2008).

Olimpinis Rusijos rinktinės dvyliktukas:
KrepšininkasŪgisGimimo metai
Aleksėjus Švedas-1988-12-16
Timofėjus Mozggovas2151986-07-16
Sergejus Karasevas2001993-10-23
Vitalijus Fridzonas1961985-10-14
Sasha Kaunas2111985-05-08
Eugenijus Voronovas1961986-05-07
Viktoras Khryapa2031982-08-03
Semenas Antonovas2021989-07-18
Sergejus Monya2031983-04-15
Dimitrijus Khvostovas1901989-08-21
Antonas Pankrašovas2021986-04-23
Andrejus Kirilenka2091981-02-18


Šarūnas Jasikevičius prieš Rusijos nacionalinę rinktinę yra žaidęs penkis kartus, tačiau pergalių ir pralaimėjimų balansas varžovų pusėje 2:3. Pirmą kartą lietuvis prieš šią komandą žaidė savo debiutiniame 1997-ųjų Europos čempionate, tuomet antrajame varžybų etape 93-64 laimėjo Rusija. Po metų Pasaulio čempionate Graikijoje lietuviai 67-82 suklupo prieš rusus varžybų ketvirtfinalyje. Dar po metų 1999-ųjų Europos čempionate Šarūnas Jasikevičius iškovojo pirmąją pergalę prieš Rusiją 103-72.

Sekančios dvikovos teko laukti net 8 metus, kai Lietuva ir Rusija susitiko 2007-ųjų metų Europos čempionato pusfinalyje. Tai turbūt buvo skaudžiausias pralaimėjimas Rusijos rinktinėje. Lietuviai 74-86 nusileido varžovams ir prarado galimybę kovoti dėl čempiono titulo. Po šių rungtynių buvo pasipiktinimų, kad be pralaimėjimų iki tol žengę lietuviai turėjo mažiau poilsio prieš pusfinalį, nei jų varžovai. Paskutinį kartą Š.Jasikevičius prieš Rusiją žaidė prieš 4 metus Pekino olimpinėse žaidynėse, tuomet lietuviai grupės etape palaužė rusus 86-79.

Šarūno Jasikevičiaus statistika prieš Rusijos rinktinę:
TurnyrasMIN2PM-A3PM-AFTM-A REBASSTBSTOPFPTS
EČ 1997230-30-50-03300230
PČ 199891-51-20-01000149
EČ 1999271-23-60-035005211
EČ 2007241-51-50-04300535
OŽ 2008283-42-50-155002512
Iš viso:1116-197-230-1161600151737
Vidurkis:22:1232%30%0%3,23,20033,47,4
MIN - praleistas laikas aikštelėje, PTS - pelnyti taškai, 2PM-A - pataikyti ir mesti dvitaškiai, 3PM-A - pataikyti ir mesti tritaškiai, FTM-A - pataikyti ir mesti baudų metimai, REB  - atkovoti kamuoliai, AS - rezultatyvūs perdavimai, ST - perimti kamuoliai, BS - blokuoti metimai TO - klaidos, PF - pražangos;

Lietuva - Tunisas |2012.08.06 Londono Olimpiada| (FOTO-2)