NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Mane patį stebina, kad vis dar noriu siekti titulų"

2013-05-07
Tituluočiausias Eurolygos krepšininkas Šarūnas Jasikevičius jau šį penktadienį pradės kovas šeštajame Eurolygos finalo ketverte. Lietuvis specialiame Eurolygos interviu kalbėjo apie būsimas rungtynes su Madrido "Real", pasiruošimą lemiamoms kovoms ir nenumaldomą troškimą siekti titulų.

- Ar po pergalės atkrintamosiose prieš "Panathinaikos" ekipą "Barceloną" padarė stipresnę Finalo ketverto kovoms?
- Manau, tai neturi įtakos. Atkrintamosiose mes nežaidėme gerai. Turėjome galimybę baigti seriją kur kas ankščiau, tačiau leidome jiems perimti pranašumą ir prisiidarėme sau bėdų. Dabar vėl viskas prasideda nuo nulio. Turime viską peržiūrėti ir pasiruošti rungtynėms su Madrido "Real". Tai bus kita diena, kita komanda, kita aplinka... viskas bus kitaip. Privalome pasiruošti šioms rungtynėms kaip įmanoma geriau.

- Sunkiausias momentas komandai buvo Pete'o Mickealo netektis. Kaip komanda išsprendė šią situaciją ir kaip sunku kompensuoti jo nebuvimą?
- Tai neįmanoma. Neturime tokio žaidėjo kaip Pete'as. Dabar turime daryti kažką kitaip. Pete'as buvo vienas geriausių žaidėjų žaidžiantis vienas prieš vieną visoje Europoje. Jaučiame didžiulę spragą trečiojo numerio pozicijoje. Žinoma, mes labai jo pasiilgstame, bet dabar kiekvienas privalo duoti šiek tiek daugiau. Tai buvo didžiulis smūgis, tačiau privalome atsitiesti.

- Tai Jūsų šeštasis Finalo ketvertas ir esate patyręs tik vieną pralaimėjimą. Jūsų pasiekimų sąrašas Eurolygoje yra įspūdingas. Ar kada pagalvojote apie pasiekimus kuriuos pasiekėte?
- Taip, kartais. Retkarčiais grįžti mintimis atgal ir pažiūri kiek esi pasiekęs. Mane patį stebina, kad vis dar noriu siekti titulų. Kol turėsiu šią motyvaciją tol žaisiu krepšinį.

- Pusfinalyje žaisti prieš "Real". Ar dvikova su amžinais varžovais kelia papildomus lūkesčius komandai laimėti?
- Žinoma. Manau beprotiškiausias finalo ketvertas mums buvo 2009 m. kada "Panathinaikos" ir "Olympiacos" susitiko pusfinalyje. Daugelis apie šias rungtynes kalbėjo dar prieš mėnesį. Šįkart viskas vyksta kur kas greičiau. Tikrai neturime daug laiko skaityti ką rašo bei per daug galvoti apie tai. Prieš Finalo ketvertą Berlyne buvo penkios savaitės, o dabar tik dvi savaitės. Turime į tai reaguoti ir pasiruošti kaip įmanoma geriau rungtynėms. Esu tikras, kad spauda "iškels" šias rungtynes kiek per daug, bet galiausiai mes sieksime savo tikslo patekti į finalą ir laimėti. Nesvarbu prieš ką tu žaisi, nes tai išgyvenimo rungtynės.

- Nė vienas "Real" žaidėjas nėra laimėjęs rungtynių finalo ketverte. Ar šis faktas suteikia Barselonai pranašumą su tokiais žaidėjais kaip Navarro ir tu, kurie laimėjo keletą Eurolygos titulų?
- Taip, gali būti. Gal Madride nėra žaidėjų laimėjusių Eurolygą, tačiau nemažai jų žaidžia nacionalinėje Ispanijos rinktinėje. Ispanai yra vieni stipriausi visame pasaulyje. Jie yra žaidę Ispanijos, Europos, Pasaulio čempionatų ir Olimpinių žaidynių finaluose. Jie turi didžiulės patirties tokiose varžybose todėl nemanau, kad tai bus lemiamas faktorius.

- Kuo ypatinga "Real" gynėjų rotacija - Sergio Rodriguezas, Sergio Llullas ir Jaycee Carroll'as?
- Tai turbūt geriausiai atakuojanti gynėjų grandis šiuo metu Europoje. Tokia komanda privalo turėti daug ginklų, o jie būtent tokie yra. Jei norime laimėti privalome juos pristandyti ir apsunkinti jų padėtį aikštelėje, nes  jei to nepadarysime jie mus nužudys.

- Ką manai apie kito pusfinalio porą "Olympiacos" ir CSKA?
- Nežinau. Manau vieneriose rungtynėse gali visko nutikti. CSKA yra viena geriausių komandų Eurolygoje, kurie žais prieš dabartinius čempionus. Prieš metus "Olympiacos" čia buvo ir laimėjo, tai jiems suteiks daugiau pasitikėjimo. CSKA turi didelį biudžetą ir gerą organizaciją. Jie nuolat žaidžia Finalo ketvertuose ir siekia laimėti. Tai tikrai bus labai įdomios rungtynės.

- Pagrindinė prežastis kodėl grįžote į Barseloną, kad žaistumėte Finalo ketverte. Kas svarbiausia tokiose varžybose?
- Svarbiausią susikoncentruoti ir atkreipti dėmesį į smulkias detales, nes pabaigoje būtent jos viską nulemia. Privalai būti sveikas ir šviežaus proto, kadangi turėjome keturias sunkias savaites. Dabar tinkamas laikas atsipalaiduoti, nusiraminti ir paruošti save kovai su "Real".

- Turbūt būtų sunku pasirinkti įsimintiniausią akimirką iš Finalo ketvertų?
- Jie visi yra ypatingi. Tai tas pats kas išsirinkti mėgstamiausią vaiką, o to niekada nedarome. Tikrai labai sunku. Visi jie buvo nuostabūs ir atnešė daug puikių prisiminimų. Tiesiog bandai išgyventi tai dar vieną kartą. Kiekvienais metais tarsi sakai "na gi pabandom dar kartą, dar vieną kartą". Tu tiesiog tiki, kad šies nuostabūs dalykai gali pasikartoti dar kartą.

- Pirmąjį Eurolygos titulą iškovojote 2003 m. su Barselona. Ar laimėtas penktasis trofėjus su ta pačia komanda leidžia manyti, kad apsisuko karjeros ratas?
- Tuomet kitą sezoną turėčiau grįžti į Tel Avivo "Maccabi", o po trijų ar keturių metų į Atėnų "Panathinaikos". Norėčiau dar kartą laimėti, bet tikrai negalvoju apie jokius karjeros ratus. Svarbiausia turėti tikslą ir iš lėto stengtis jį įgydendinti. Bus labai sunku laimėti, bet kitos kalbos ir negali būti tokiame turnyre. Turime šansą ir tai svarbiausia.

0 comments:

Rašyti komentarą