NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs CSKA 2009.05.03 (VIDEO)

2010-05-09
Šiandien Paryžiuje paaiškės naujasis eurolygos čempionas. Dėl šios titulo susikaus Barselonos „Regal FC Barcelona“ ir Pirėjaus „Olympiacos“. Įdomu ir tai jog abi šios ekipos praeitas metais, taip pat dalyvavo eurolygos finaliniame ketverte ir abi komandos pralaimėjo pusfinalius. Tad kuri komanda triumfuos šiais metais?

Šiandien būtent ir siūlau prisiminti prieš metus įvykusi eurolygos finalą tarp Atėnų „Panathinaikos“ ir Maskvos „CSKA“ krepšininkų. Atėnų „Panathinaikos“ pakeliui į finalą palaužė savo amžinuosius priešus Pirėjaus „Olympiacos“, o Maskvos „CSKA“, Barselonos krepšininkus. Finale netrūko ir Lietuviškų akcentų „Panathinaikos“ gretose žaidė Šarūnas Jasikevičius, o „CSKA“ komandoje Ramūnas Šiškauskas.

Rungtynes geriau pradėjo „Panathinaikos“ krepšininkai ir po pirmojo kėlinio įgyjo 5 taškų persvarą. Antrajame kėlinyje žaliųjų deficitas tik sparčiai augo. „CSKA“ krepšininkai nieko negalėjo padaryti priešininkų puolimui. Kai antrojo kėlinio paskutinėje atakoje Šarūnas Jasikevičius atliko gražų perdavimą per nugarą nuo parketo Drew Nicholui, o šis įsmegė tritaškį įšvesdamas „Panathinaikos“ komandą į priekį 20 taškų persvara atrodė, kad gali pasikartoti 2004 metų finalo likimas. Tačiau po didžiosios pertraukos žaidimas apsivertė aukštyn kojom. „Panathinaikos“ puolimas pradėjo strigti „CSKA“ gynybos gniaužtuose ir su kiekvienu kėliniu jų pranašumas tik tirpo. Likus iki rungtynių pabaigos daugiau nei 5 sekundėm, „CSKA“ krepšininkai surengė savo paskutinę lemiamą ataką, kurios smaigalyje atsidurė Ramūnas Šiškauskas. Tikriausiai ne vienam „Panathinaikos“ fanui sustojo širdis, kai R.Šiškauskas išmetė tritaškį, tačiau jis nepasiekė tikslo. Atėnų „Panathinaikos“ po metų pertraukos susigražino eurolygos čempionų titulą įveikdami „CSKA“ rezultatu 73-71. Šarūnui Jasikevičiui, tai buvo jau ketvirtasis eurolygos titulas, o „Panathinaikos“ komandai penktasis.

Šarūnas Jasikevičius finale žaidė daugiau, nei 20 minučių, per jas surinko 10 taškų (0/1 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 1/2 baudos), bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

0 comments:

Rašyti komentarą