NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Gegužės 8 d. lemiamas penktasis serijos mačas Monake.
*Gegužės 13 d. Turkijos lygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šaro palinkėjimai artėjantiems 2023 metams: sveikatos šeimai, karo pabaigos Ukrainoje ir titulų komandai

2022-12-31
Artėjant Naujiesiems 2023 metams Šarūnas Jasikevičius bendraudamas su Ispanijos žiniasklaida pasidalino mintimis apie prabėgusius metus.

Treneris įvertino sezoną, pasidalino skaudžiausiomis ir džiugiausiomis akimirkomis, atkleidė ko tikisi iš Mirotičiaus ir nuoširdūs palinkėjimai kietiems metams.

- 2022-ieji artėja į pabaigą per kuriuos komanda laimėjo Ispanijos karaliaus taurę, žaidė ACB lygos finale ir pateko į Eurolygos finalo ketvertą. Ar esate patenkintas kaip komandai sekėsi per šiuos metus?
- Apskritai esu patenkintas, bet "Barcoje" viską sprendžia rezultatai ir titulai, o du iš jų man buvo labai skaudūs, o ypač Finalo ketvertas ir tada ACB lyga. Praėjusį sezoną užbaigėme ne pačiu geriausiu būdu ir nepaisant to, kad daugiau nei aštuonis mėnesius praleidome aukštame lygyje, mes negalėjome užbaigti. Žiūrėdami į visą sezoną turime būti patenkinti, bet jie iškelia tisklus, o mes jų neįvykdėme.

- Kalbant apie akimirkas, kurios buvo laimingiausios ir sunkiausios?
- Be abejo, pats blogiausias momentas buvo Belgrade. Atvykome tinkamu laiku, turėjome pusfinalį su Madrido "Real" savo kelyje, bet praradome žaidimo kontrolę. O laimingiausia, tai Granadoje, kai laimėjome antrąją Karaliaus taurę iš eilės. Labai svarbu laimėti titulą ir kaip jis buvo pasiektas, atsiliekant beveik 20 taškų.

- Nikola Mirotičius jau su komanda. Ko iš jo tikėtis 2023 m.?
- Pirmiausia turi atsigauti fiziniame lygmenyje. Jam šios pirmosios rungtynės ir akimirkos yra priešsezoninės. O ko mes tikimės iš Niko, tai yra tai, kad jis sugeba pakartoti tai, ką pasiekė praėjusiais metais, kai turėjo tikrą sezoną, ir ne tik dėl individualaus pasirodymo, bet ir leisdamas kitiems žaisti mūsų sistema, kuri leido jiems būti geresniais žaidėjais. Tai man, kaip treneriui, yra tikrai svarbu, ir jis to pasiekė atlikdamas savo skaičius ir būdamas svarbus. Manau, kad prieš kelerius metus jis to nepadarė.

- Ar Jums asmeniškai prideda daugiau vertės, tai, kad kitas Finalo ketvertas vyks Kaune? ką pasakytume "Barcos" sirgaliams, kurie 2023-aisiais svajoja trečią kartą tapti Eurolygos čempionais?
- Kad ir mes turime tą pačią svajonę. Tai puikus tikslas, kurį turi kiekvienas, bet šiuo metu jis yra gana toli. Komandos, kurios daugiausiai tobulėja sezono metu turi daugiausiai šansų ten būti. Šis progresas turėtų būti mūsų pagrindinis tikslas šiuo metu, ypač fiziniame lygmenyje dėl daugybės traumų ir tempo.

- Kokių palinkėjimų Šarūnas Jasikevičius turi 2023 metams?
- Šeimos lygmeniu aš visada noriu, kad manoji būtų labai sveika. Pasauliniu lygmeniu turime galvoti apie Ukrainos karą ir žinoti, kad jis vyksta visai netoli čia ir kad jis turi sustoti dabar, nes žmonės beprasmiškai miršta. O kalbant apie sportą, žmonės paprastai vertina titulus ir tikiuosi, kad mums pavyks pasiekti svarbiausius turnyrus geriausiu įmanomu keliu ir juos užbaigti.

0 comments:

Rašyti komentarą