NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šaras - Vasario mėnesio apžvalga |2011|

2011-02-28
Šiandien skaičiuojame paskutinę žiemos dieną po kurios mūsų laukia pavasaris. Paskutinį žiemos mėnesį krepšinyje netrūko džiaugsmo akimirkų ir skaudžių pergalių. Vasarį Šarūnas Jasikevičius su Stambulo "Fenerbahce Ulker" tapo Turkijos taurės nugalėtoju, tačiau Eurolygoje iš trijų žaistų rungtynių laimėjo tik vienerias. Po dviejų pralaimėjimų stipriausioje Europos lygoje "Fenerbahce Ulker" stipriai komplikavo savo padėtį ir šią savaitę reikia laimėti paskutines Top16 rungtynes arba bent nepralošti didesniu nei 2 taškų skirtumu, tačiau dabar svarbiausi vasario mėnesio įvykiai:

Vasario 2 diena. Trečiose Eurolygos Top16 rungtynėse Stambulo "Fenerbahce Ulker" po itin sunkios kovos 80-72 palaužė Kauno "Žalgirį" ir iškovojo trečiąją pergalę. Šarūnas Jasikevičius prie pergalės pridėjo 7 taškus ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Vasario 10 diena. Stambulo "Fenerbahce Ulker" Turkijos taurės ketvirtfinalio varžybose minimalia persvara 69-68 privertė pasiduoti Bandirmos "Banvit" ekipą. Šarūnas Jasikevičius per 12 praleistų minučių pelnė 11 taškų ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Vasario 11 diena. Turkijos taurės pusfinalyje Šarūno Jasikevičiaus komanda 77-70 palaužė kitą Stambulo ekipą "Galatasaray Cafe Crown" ir žengė į taurės varžybų finalą. Šarūnas Jasikevičius pusfinalyje pelnė 9 taškus ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Vasario 13 diena. Šarūnas Jasikevičius tapo Turkijos taurės čempionai jo ekipa finale po dramatiškos kovos 81-72 įveikė sensacingai į finalą prasibrovusią Stambulo "Bešiktaš Cola Turka". Lietuvis prie pergalės pridėjo 2 taškus ir 2 rezultatyvius perdavimus.

Vasario 16 diena. Šarūnui Jasikevičiui nepavyko iš gimtojo Kauno grįžti su pergale. Stambulo "Fenerbahce Ulker" Eurolygos Top16 rungtynėse išvykoje neatsilaikė prieš Kauno "Žalgirį" ir po pratęsimo pralaimėjo 84-85. Šarūnas Jasikevičius pelnė 2 taškus ir atliko 3 rezultatyviuus perdavimus.

Vasario 19 diena. Stambulo "Fenerbahce Ulker" Turkijos pirmenybėse pasiekė triuškinančią pergalę. Prieš Turkijos čempionus neatsilaikė Izmiro "Bornova Belediye" ekipa 97-72. Šarūnas Jasikevičius pelnė 10 taškų ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Vasario 24 diena. Turkijos čempionai ir taurės savininkai Eurolygos rungtynėse prieš Pirėjaus "Olympiacos" iššvaistė turėtą pranašumą ir ne tik turėjo pripažinti graikų pranašumą 65-70, tačiau pralaimėjo didesniu skirtumu, nei laimėjo namuose. Tai reiškė, kad "Fenerbahce Ulker" prarado šansus užimti pirmąją vietą grupėje, o jų likimas Eurolygoje paaiškės kitą savaitę po rungtynių su Valensijos "Power Electronics". Šarūnas Jasikevičius į "Olympiacos" krepšį įmetė 7 taškus ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Vasario 26 diena. Stambulo "Fenerbahce Ulker" vos išsigelbėjo Turkijos pirmenybių rungtynėse prieš paskutinėje vietoje žengiančią Bursos "Oyak Renault" komanda. Lietuvių vedama ekipa 73-68 palaužė šeimininkus. Šarūnas Jasikevičius buvo vienas naudingiausių žaidėjų komandoje jis pelnė 14 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Vasario mėnesį Šarūnas Jasikevičius sužaidė 8 rungtynes iš viso per šį mėnesį pelnė 62 taškus ir atliko 19 rezultatyvius perdavimų. Vidutiniškai lietuvis Vasarį mesdavo po 7,7 taško ir atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Linkime Šarūnui Jasikevičiui ir jo komandai sėkmės Kovo mėnesio kovose!

"Olympiacos" klubo savininkas džiaugėsi savo skriaudiko nesėkme

2011-02-26
Panagiotis Aggelopoulos (Pirėjaus "Olympiacos" klubo savininkas) po laimėtų Eurolygos rungtynių prieš Stambulo "Fenerbahce Ulker" komandą pradėjo kalbėti beprotiškus dalykus. Praeityje Šarūnas Jasikevičius daugybe kartų nuskriaudė "raudonųjų" klubo savininką, tad šis dabar rado proga atsakyti tuo pačiu.

Ką pasakė Aggelopoulos? Laimei "Fenerbahce Ulker" vyriausiasis treneris atliko auksinį keitimą rungtynių pabaigoje įleisdamas Šarūną Jasikevičių, o dėl šios priežasties "Olympiacos" klubas laimėjo rungtynes reikiamu taškų skirtumu.

Tai yra logiškas dalykas ką pasakė Aggelopoulos, kadangi niekas nemėgo skriaudos kurią padarė Š.Jasikevičius Pirėjaus klubui ir Panagiotis laukė būtent šio momento. Jis išleido 150 milijonų eurų per pastaruosius tris metus, tačiau jo komanda laimėjo tik vieną taurę, tuo tarpu Šarūnas Jasikevičius iškovojo net 6 titulus.

Jis taip pat sakė, kad "Olympiacos" fanai jau gali rezervuoti bilietus į Eurolygos finalo ketvertą, kuris vyks Barselonoje. Paskutinį kartą P.Aggelopoulas kažką panašaus sakė prieš tris metus, kai laimėjo rungtynes prieš Maskvos CSKA komandą. Tuomet jis sakė rezervuokite bilietus į Madridą, tačiau vėliau "Olympiacos" nelaimėjo nė vienerių rungtynių ir į Ispanijos sostinę taip ir neišvyko.

Š.Jasikevičius pelnė 14 taškų, o "Fenerbahce Ulker" vos išnešė sveiką kailį prieš lygos autsaiderius

Stambulo "Fenerbahce Ulker" su Šarūnu Jasikevičiumi ir Darjušu Lavrinovičiumi išvykoje Turkijos lygos 19-ojo turo rungtynėse po labai atkaklios kovos 68-73 įveikė lygos autsaiderę Bursos "Oyak Renault" (3 pergalės ir 16 pralaimėjimų) komandą. Šarūnas Jasikevičius prie pergalės pridėjo 14 taškų, o Darjušas Lavrinovičius 6.
 
Rungtynės prasidėjo Darjušo Lavrinovičiaus bloku Keremui Ozkanui, o Emiras Preldzičius dviem taikliomis baudomis pelnė pirmuosius taškus "Fenerbahce Ulker" komandai (0-2). Sužaidus kiek daugiau nei 2 minutes pirmajame kėlinyje rezultatas tapo lygus (6-6), Emiras Preldzičius taikliu dvitaškiu vėl išvedė Turkijos čempionus į priekį (6-8). Įpusėjus kėliniui Darjušas Lavrinovičius dvitaškiu savo komandos pranašumą padidino iki 3 taškų (8-11) ir Bursos ekipos treneris paprašė minutės pertraukėlės. Po minutės pertraukėlės Jamesas Mays'as realizavo abi baudas ir sumažino deficitą iki minumumo (10-11). Vėliau sekė svečių spurtas 4-0 ir skirtumas padidėjo iki 5 taškų (10-15). Likus žaisti 2 minutes rezultatas vėl tapo lygus (18-18), Šarūnas Jasikevičius pirmą kartą rungtynnėse išbėgo į aikštelę. Pirmasis kėlinys baigėsi 22-24 Stambulo "Fenerbahce Ulker" komandai esant priekyje.

Antrasis kėlinys prasidėjo dviem Darjušo Lavrinovičiaus taškais (22-24), o kitos atakos metu Šarūnas Jasikevičius taikliai atakavo iš dviejų taškų zonos ir Stambulo ekipos persvara siekė 6 taškus (22-28). Trečiąją kėlinio minutę Omeras Onanas buvo nubaustas nesportinę pražanga ir varžovai sumažino atsilikimą iki 4 taškų (26-30). Įpusėjus kėliniui Emiras Preldzičius stojo prie baudų metimų linijos sumetęs visas 2 baudas padidino "Fenerbahce Ulker" persvarą iki 8 taškų (26-34), o tas E.Preldzičius kitos atakos metu dėjimu iš viršau padidino persvarą iki dviženklio skaičiaus (26-36). Likus žaisti 2 minutes Šarūnas Jasikevičius paleido taiklų dvitaškį metimą (28-38), o kitos atakos metu lietuvis neklydo mesdamas ir tritaškį (28-41). Kėliniui baigiantis Šarūnas Jasikevičius įsmeigė dar vieną tritaškį ir kėlinys baigėsi "Fenerbahce Ulker" komandai pirmaujant 32-45.

Trečiąjį kėlinį Bursos "Oyak Renault" pradėjo pelnydama 4 iš eilės taškus (36-45), tačiau Emiras Preldzičius į tai atsakė tritaškiu (36-48). Šeimininkų atsakymas į tai buvo 4 taškai be atsako sumažinę atsilikimą iki 10 taškų (40-50). Įpusėjus trečiajam kėliniui į aikštelę sugrįžo Šarūnas Jasikevičius, kuris vos tik pasirodęs prasižengė puolime. Savo klaidą lietuvis ištaisė pelnydamas 2 taškus su pražanga ir realizuodamas baudos metimą (40-53). Likus žaisti kiek daugiau, nei 2 minutes Š.Jasikevičius atliko rezultatyvų perdavimą Šonui Mėjui (40-55). Kėliniui baigiantis šeimininkai sumažino skirtumą iki vienženklio skaičiaus ir kėlinys baigėsi rezultatu 50-57.

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo dviem Oguzo Savašo taškais (50-59), vėliau sekė dar 2 Šono Mėjaus taškai po Šarūno Jasikevičiaus perdavimo (52-61). Sužaidus dvi minutes "Oyak Renault" sumažino atsilikimą iki 4 taškų (57-61). Trečiąją kėlinio minutę Šarūnas Jasikevičius pakabino kamuolį Emirui Preldzičiui, kuris padino pranašumą iki 6 taškų (57-63). Įpusėjus kėliniui Emiras Preldzičius buvo nubaustas nesportine pražanga, tačiau šeimininkai tuo nepasinaudojo (59-65). Po kėlių akmimirkų Šonas Mėjus taip pat gavo nesportinę pražangą, tačiau Bursos krepšininkai iš šios pražangos išpešė tik 1 tašką (60-65). Ketvirtą kėlinio minutę Stambulo ekipos persvara ištirpo iki 3 taškų (62-65). Likus žaisti 2 minutes Darjušas Lavrinovičius pelnė 2 taškus padidindamas pranašumą iki 6 taškų (64-70). Prasidėjus paskutiniai rungtynių minutei D.Lavrinovičius prarado kamuolį, tačiau Šarūnas Jasikevičius išprovokavo varžovų pražangą ir realizavo 1 baudos metimą iš 2 (66-71). Baigiantis rungtynės Š.Jasikevičius padarė grubią klaidą perduodamas kamuolį, o tuo pasinaudoje šeimininkai sumažino skirtumą iki 3 taškų (68-71). Per likusį laiką Bursos krepšininkai nesugebėjo išsigelbėti ir "Fenerbahce Ulker" iškovojo pergalę 68-73

Šarūnas Jasikevičius savo komandoje buvo antras pagal rezultatyvumą per 28 žaidimo minutes lietuvis pelnė 14 taškų (3/7 dvitaškiai, 2/4 dvitaškiai, 2/3 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus suklydo ir 3 kartus prasižengė.

ŠARAS vs Olympiacos 2011.02.24 (VIDEO)

2011-02-25

Š.Jasikevičius pasiekė 200 taškų ribą

Šarūno Jasikevičiaus Stambulo "Fenerbahce Ulker" ekipa vakar patyrė pralaimėjimą Pirėjaus "Olympiacos" komandai (65-70) Eurolygos Top16 etape. Lietuvis pralaimėtose rungtynėse pelnė 7 taškus ir po šių rungtynių jo sąskaitoje jau 200 pelnytų taškų šiame sezone.

Šarūnui Jasikevičiui surinkti 200 taškų prireikė 26 rungtynių ir 193 metimų. Šį sezoną Turkijos taurės čempionas iš viso metė 109 dvitaškius, o tikslą pasiekė 55 metimai. Iš trijų taškų zonos metė 50 kartų o iš jų 20 tritaškių buvo taiklūs, prie baudų metimo linijos Š.Jasikevičius stojo 34 kartus ir 30 kartų mesdamas baudas buvo taiklus.

Atstovaudamas Vilniaus "Lietuvos rytui" Šarūnas Jasikevičius pelnė 102 taškus (VTB lygoje 17 taškų, LKL pirmenybėse 41 tašką, o Eurolygoje 44 taškus). Žaisdamas už Stambulo "Fenerbahce Ulker" ekipą pelnė 98 taškus (Eurolygoje pelnė 25 taškus, Turkijos čempionate 51 tašką, o Turkijos taurės varžybose 22 taškus).

Fenerbahce Ulker - Olympiacos |2011.02.24| (FOTO)

2011-02-24

"Fenerbahce Ulker" patyrė antrąjį iš eilės pralaimėjimą Eurolygoje

Šarūno Jasikevičiaus ir Darjušo Lavrinovičiaus Stambulo "Fenerbahce Ulker" savo aikštėje 65-70 turėjo pripažinti Pirėjaus "Olympiacos" komandos pranašumą. Turkijos čempionams tai yra antrasis pralaimėjimas Top16 etape, prieš savaitę jie nusileido Kauno "Žalgiriui". Po šio pralaimėjimo Stambulo ekipa ne tik prarado lyderės poziciją H grupėje, tačiau ir neteko pranašumo prieš Pirėjaus "Olympiacos" komandą, kuris rungtynes laimėjo 15 taškų skirtumu, tuo tarpu "Fenerbahce Ulker" prieš graikus laimėjo 14 taškų skirtumu (84-70). Šarūnas Jasikevičius pelnė 7 taškus, o Darjušas Lavrinovičius 8.

Rungtynių pradžioje abi ekipos apsikeitė klaidomis, o Zoranas Ercegas pelnė pirmuosius taškus rungtynėse išvesdamas "Olympiacos" į priekį (0-3), Roko Leni Ukičius į tai atsakė dvitaškiu (2-3). Vėliau Vasillis Spanoulis pelnė du taškus su varžovo pražanga (2-6), po keturių iš eilės Tarenc'o Kinsey taškų rezultatas tapo lygus (6-6). Įpusėjus kėliniui svečių iš Graikijos persvara siekė 5 taškus (6-11). Penktąją kėlinio minutę aikštėje pasirodė Šarūnas Jasikevičius, tačiau lietuvis antroje "Fenerbahce Ulker" atakoje prametė iš po krepšio. Šarūnas savo klaidą ištaisė pataikydamas tritaškį metimą ir sumažindamas Stambulo komandos atsilikimą iki 4 taškų (11-15). Po Marko Tomaso tritaškio atsilikimas ištirpo iki vieno taško (14-15). Prieš prasidedant paskutiniai pirmojo kėlinio minutei Pirėjaus ekipos persvara išaugo iki 6 taškų (14-20). Marko Tomasas dviem taikliomis baudomis sumažino atsilikimą iki 2 taškų ir kėlinys baigėsi rezultatu 18-20.

Antrasis kėlinys prasidėjo Vasilliaus Spanoulio pražanga prieš Šarūną Jasikevičių atakuojant iš trijų taškų zonos, lietuvis pataikė dvi baudas iš trijų ir išlygino rungtynių rezultatą (20-20). Trečiąją kėlinio minutę po Oguzo Savašo dvitaškio rezultatas vėl tapo lygus (25-25), o Marko Tomasas vienu taikliu baudos metimu išvedė "Fenerbahce Ulker" į priekį (26-25). Įpusėjus kėliniui Radoslavas Nesterovičius vėl išvedė svečių ekipą į priekį (28-29). Likus žaisti mažiau, nei 3 minutes dviem taikliomis baudomis Roko Leni Ukičius sumažino deficitą iki minimumo (30-31), o kitos atakos metu kroatas išvedė Stambulo komandą į priekį (32-31). Darjušas Lavrinovičius taikliais baudos metimais padidino "Fenerbahce Ulker" persvarą iki 3 taškų (34-31). Po dviejų kėlinių priekyje buvo "Fenerbahce Ulker" 36-34.

Trečiajame kėlinyje pirmuosius taškus pelnė Roko Leni Ukičius (38-34), tačiau Zoronas Ercegas į tai atsakė tritaškiu (38-37). "Fenerbahce Ulker" gynėjas T.Kinsey pataikė du dvitaškius iš eilės (42-37), o Darjušas Lavrinovičius įsmeigė tritaškį ir Turkijos čempionų persvara tapo rekordinė 8 taškų (45-37). Net ir po Pirėjaus komandos minutinės pertraukėlė "Olympiacos" krepšininkai nesustabdė turkų, po T.Kinsey dvitaškio persvara tapo dviženklė (47-37). Likus žaisti 4 minutes į aikštelę grįžo Šarūnas Jasikevičius. Pirėjaus klubas artėjant kėliniui į pabaigą pelnė 4 taškus iš eilės ir sumažino atsilikimą iki 6 taškų (51-45). Likus žaisti 2 minutes Šarūnas Jasikevičius įmetė super sudėtingą dvitaškį (53-45). Prasidėjus paskutiniai kėlinio minutei komandas skyrė tik 4 taškai (53-49). Kėlinį užbaigė Zoranas Ercegas taikliu tritaškiu ir iš solidžios "Fenerbahce Ulker" persvaros beliko vos 1 taškas 55-54.

Ketvirtąjį ketvirtį dviem taškais pradėjo Pirėjaus "Olympiacos" komanda susigrąžindama pranašumą (55-56) po dar dviejų Radoslavo Nesterovičiaus taškų rezultatas tapo 55-60. 4 kėlinio minutę po ilgos pertraukos "Fenerbahce Ulker" pelnė taškus (57-64). Likus žaisti dvi minutes Radoslavas Nesterovičius dėjimu padidino svečių persvarą iki dviženklės (62-72). Rungtynių pabaigoje "Fenerbahce Ulker" žaidėjai šaudė pro šalį vieną tritaškį po kito ir patyrė antrąjį pralaimėjmą Top16 etape 65-70.

Šarūnas Jasikevičius per 15 minučių pelnė 7 taškus (1/2 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 2/3 baudos), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 1 kamuolį, 3 kartus suklydo.

Pergalė prieš "Olympiacos" atvertų duris į Top8

Jau šiandien Stambulo "Fenerbahce Ulker" su Šarūnu Jasikevičiumi gali užsitikrinti vietą Top8 etape. Tam reikia savo aikštėje įveikti Pirėjaus "Olympiacos" komandą. Pirmose tarpusavio rungtynėse Turkijos čempionai sugebėjo laimėti 84-70 ir tapo pirmąją komanda laimėjusia prieš "Olympiacos" jų pačių arenoje. Šarūnas Jasikevičius šiose rungtynėse žaidė 8 minutes ir surinko 5 taškus.

Tiesioginė rungtynių transliacija tarp Stambulo "Fenerbahce Ulker" ir Pirėjaus "Olympiacos" komandų įvyks šiandien 20:15 val.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Olympiacos 2008.06.04 Final G5 (VIDEO)

2011-02-23
2007/2008 metų Graikijos lygos finalo penktosios rungtynės. Atėnų "Panathinaikos" ir Pirėjaus "Olympiacos" komandos esant finalo serijai lygiai 2:2 Atėnuose susitiko išsiaiškinti kas šį sezoną stipriausias. Po 40 minučių kovos Atėnų "Panathinaikos" vedamas Šarūno Jasikevičiaus iškovojo šį trofėjų. Lietuvio ekipa 90-76 nugalėjo svečius iš Pirėjaus ir Šarūnas Jasikevičius pirmą kartą tapo Graikijos čempionu. Atėnų "Panathinaikos" finalo seriją laimėjo 3:2 ir apgynė čempionės vardą.

Šarūnas Jasikevičius per 26 minutes pelnė 18 taškų (1/3 dvitaškiai, 4/9 tritaškiai, 4/4 baudos), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išrašė 2 blokus savo varžovams ir padarė 5 klaidas.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Olympiacos 2008.06.01 Final G4 (VIDEO)

2007/2008 metų Graikijos lygos finalo ketvirtosios rungtynės. Jau po šių rungtynių Atėnų "Panathinaikos" krepšininkai galėjo tapti Graikijos lygos čempionais, tačiau iki pergalės pritrūko vieno tolimo metimo. Rungtynes 59-57 laimėjo šeimininkai iš Pirėjaus. Šis pralaimėjimas vėl išlygino finalo serijos rezultatą 2:2 ir tai reiškė, kad paskutinėse penktose finalo rungtynėse Atėnuose paaiškės kas taps čempionais. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 17 taškų pelnę Vasillis Spanoulis.

Šarūnas Jasikevičius per 20 minučių pelnė 13 taškų (2/3 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį, atkovojo 2 kamuolius ir 2 kartus suklydo.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Olympiacos 2008.05.29 Final G3 (VIDEO)

2007/2008 metų Graikijos lygos finalo trečiosios rungtynės. Atėnų "Panathinaikos" po pralaimėjimo Pirėjuje antrose finalo rungtynėse, vėl sugrįžo į savo areną, kad serijos rezultatas persvertų savo naudai. Rungtynės nebuvo lengvos, tačiau šeimininkai sugebėjo iškovoti pergalę 78-67. Po šios pergalės Atėnų "Panathinaikos" komanda atsidūrė per žingsni nuo čempionų titulų, nes serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 2:1. Nugalėjotų gretose sėkmingiausiai žaidė Vasillis Spanoulis pelnęs 15 taškų, o Dimitris Diamantidis pridėjo 14.

Šarūnas Jasikevičius per 26 minutes pelnė 6 taškus (2/4 dvitaškiai, 0/7 tritaškiai, 2/2 baudos), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 1 kamuolį perėmė, atkovojo 2 kamuolius ir padarė 2 klaidas.

V.Jasikevičius rezultatyviausias, o "Kaunas Triobet" patyrė nokdauną Prienuose

2011-02-22
Kauno "Kaunas Triobet" išvykoje 58-93 turėjo pripažinti Prienų "Rūdupio" komandos pranašumą. Kauniečiams tai buvo jau 12 nesėkmės LKL pirmenybese ir su 6 pergalėmis "Kaunas Triobet" turnyrinėje lentelėje rikiuojasi 9-oje vietoje.

Prienų "Rūdupis" jau pirmajame kėlinyje sudavė skaudų smūgį savo varžovams laimėdami kėlinį 25-4. Rungtynės prasidėjo šeimininkų spurtu 9-0, o pirmųjų kauniečių taškų teko laukti net 4 minutes juos pelnė Šarūnas Vasiliauskas. Tačiau net ir po šios sėkmingos atakos "Kauno Triobet" sunkiai sekėsi pralaužti Prienų ekipos gynybą ir per visą kėlinį pelnė vos 4 taškus.

Atrodė, kad svečiai dar nespėjo atsigauti po pirmojo kėlinio nokdauno ir taškų teko laukti daugiau, nei 3 minutes (32-6).  "Rūdupio" komanda susikrovusi solidžią persvarą ją ir toliau išlaikė. Kėliniui einant į pabaigą po truputi krepšys atsirišo ir kauniečiams, kurie po dviejų kėlinių savo sąskaitoje jau turėjo 19 taškų. Antrasis kėlinys baigėsi šeimininkams iš Prienų pirmaujant 51-19.

Trečiajame kėlinyje sėkmingai žaidė Vytenis Jasikevičius, kuris kėlinio pradžioje pataikė dvitaškį ir tritaškį (53-26). Tačiau priartėti prie varžovų svečiam nepavyko. "Rūdupio" komanda ir toliau smaginosi mesdama vieną taiklų metimą po kito. Po trijų kėlinių Prienų "Rūdupis" pirmavo 28 taškų skirtumu 70-42.

Net ir ketvirtajame kėlinyje "Kaunas Triobet" komanda nesugebėjo sumažinti išaugusio triuškinančio pranašumo. Rungtynes be didesnio vargo 93-58 laimėjo šeimininkė Prienų "Rūdupio" komanda.

Vytenis Jasikevičius per 34 minutes pelnė 13 taškų (2/8 dvitaškiai, 3/7 tritaškiai), atkovojo 7 kamuolius, 2 kartus suklydo.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Olympiacos 2008.05.27 Final G2 (VIDEO)

2007/2008 metų Graikijos lygos finalo antrosios serijos rungtynės. Po pergalės Atėnuose "Panathinaikos" krepšininkai su Šarūnu Jasikevičiumi atvyko į Pirėjų siekti antrosios pergalės ir per žingsnį priartėti prie čempionų titulo. Tačiau lengva Graikijos čempionams nebuvo, rungtynėse dominavo šeimininkų komanda, kuri ir sugebėjo 71-55 iškovoti pergalę. Šarūnas Jasikevičius ir vėl buvo rezultatyviausias žaidėjas savo komandoje jis pelnė 13 taškų. Po šio Atėnų "Panathinaikos" pralaimėjimo finalo serijos rezultatas tapo lygus 1:1 ir trečiosios rungtynės bus žaidžiamos Atėnuose.

Šarūnas Jasikevičius per 30 minučių pelnė 13 taškų (3/6 dvitaškiai, 2/8 tritaškiai, 1/1 baudos), atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir atkovojo 1 kamuolį.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Olympiacos 2008.05.24 Final G1 (VIDEO)

2011-02-21
2007/2008 metų Graikijos lygos pirmosios finalo rungtynės. Kaip jau ir įprastai paskutinius kelerius metus Graikijos lygos finale susitinka Atėnų "Panathinaikos" ir Pirėjaus "Olympiacos" krepšininkai. Sostinės ekipa laimėjusi reguliarųjį sezoną užsitikrino ir aikštės pranašumą finalo rungtynėse. Pirmose finalo rungtynėse Atėnuose visų rungtynių metu vyko atkakli kova taškas į tašką. Tačiau Šarūno Jasikevičiaus vedama "Panathinaikos" komanda sugebėjo 83-79 palaužti savo amžinuosius priešus iš Pirėjaus. Rungtynėse nesustabdomai žaidė lietuvis Šarūnas Jasikevičius išviso pelnęs 22 taškus. Po šios pergalės Atėnų "Panathinaikos" komanda finalo serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1:0.

Šarūnas Jasikevičius per 25 minutes pelnė 22 taškus (3/5 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 7/8 baudos), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 2 varžovų metimus.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Olympiacos 2008.02.17 (VIDEO)

2011-02-20
2007/2008 metų Graikijos čempionato reguliarusis sezonas. Du amžini priešai Atėnų "Panathinaikos" ir Pirėjaus "Olympiacos" susitiko Taikos ir draugystės arenoje išsiaiškinti kas yra stipresni. Tačiau intrigos rungtynėse nebuvo daugkartiniai Graikijos čempionai su Šarūnu Jasikevičiumi be gailesčio sutriuškino namuose žaidusią Pirėjaus "Olympiacos" komandą 82-64. Nugalėtojų gretose nesustabdomas buvo klubo naujokas amerikietis Kenedis Winstonas kuris iš viso pelnė net 26 taškus ir pataikė 7 iš 8 tritaškius metimus.

Šarūnas Jasikevičius per 23 minutes pelnė 5 taškus (0/1 dvitaškiai, 1/5 tritaškiai, 2/2 baudos), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 1 kamuolį ir 3 kartus suklydo.

Fenerbahce Ulker - Bornova Belediye |2011.02.19| (FOTO)

2011-02-19

Šarūnas Jasikevičius svariai prisidėjo prie triuškinančios "Fenerbahce Ulker" pergalės

Stambulo "Fenerbahce Ulker" su Šarūnu Jasikevičiumi ir Darjušu Lavrinovičiumi ir toliau sėkmingai skina pergales Turkijos čempionate. Šiandien Turkijos čempionai savo arenoje 97-72 nugalėjo Izmiro "Bornova Belediye" komandą ir su 16 pergalių toliau pirmauja šalies pirmenybėse. Šarūnas Jasikevičius prie pergalės pridėjo 10, o Darjušas Lavrinovičius 13 taškų.

Šarūnas Jasikevičius ir vėl rungtynes pradėjo startiniame penketuke, kartu su Darjušu Lavrinovičiumi, Omeru Onanu, Kaya Pekeriu ir Tarence'u Kinsey. Pirmieji taškus rungtynėse pelnė "Bornova" krepšininkai (0-2), tačiau tuoj pat Darjušas Lavrinovičius išlygino rungtynių rezultatą (2-2). Po svečių komandos žaidėjo Umito Sonkolo tritaškio svečiai išsiveržė į priekį 5 taškų skirtumu (2-7). Vėliau sekė Šarūno Jasikevičiaus ir Darjušo Lavrinovičiaus tikslios atakos ir "Fenerbahce Ulker" sumažino atsilikimą iki minimumo (8-9). Įpusėjus kėliniui Darjušas Lavrinovičius tiksliu dvitaškiu pirmą kartą savo komandą išvedė į priekį (10-9), o likus žaisti 3 minutes iki kėlinio pabaigos aukštaūgis iš Lietuvos pridėjo ir tritaškį (15-12). Roko Leni Ukičius kėlinio pabaigoje pakeitęs Šarūną Jasikevičių pelnė 4 iš eilės taškus (19-12). Kėliniui baigiantis Emiras Preldzičius pataikė dvitaškį ir po dviejų kėlinių komandas skyrė dviženklis skirtumas 26-16.

Sužaidus minutę antrajame kėlinyje Roko Leni Ukičius pataikė tritaškį (29-16) ir pelnė pirmuosius taškus "Fenerbahce Ulker" komandai šiame kėlinyje. Po 4 iš eilės Omero Onano taškų Turkijos čempionų pranašumas šoktelėjo iki 17 taškų (33-16). Sužaidus kiek daugiau, nei 3 minutes antrajame kėlinyje į aikštę vėl grįžo Šarūnas Jasikevičius. Po 4 iš eilės svečių žaidėjo Juliano Sensley taškų skirtumas sumažėjo iki 13 taškų (33-20). Tuomet iniciatyvos ėmėsi "Fenerbahce Ulker" žaidėjas Šonas Mėjus pelnęs dvitaškį ir įmetęs baudą (39-22). Likus žaisti 3 minutes Šarūnas Jasikevičius tiksliai atakavo iš dviejų taškų zonos pelnydamas savo 4 tašką (41-24). Vėliau lietuvis atliko rezultatyvų perdavimą Oguzui Savašui (45-27). Kėlinys baigėsi "Fenerbahce Ulker" komandai pirmaujant 17 taškų skirtumu 48-31.

Trečiasis kėlinys prasidėjo taikliu Tarence'o Kinsey dvitaškiu (50-31), vėliau tikslūs iš dvitaškio zonos buvo ir Emiras Preldzičius su Roko Leni Ukičiu, kurie "Fenerbahce Ulker" pranašumą padidino iki 20 taškų (53-33). Emiro Preldzičiaus ranka nedrebėjo ir metant iš toli po kurio metimo komandas jau skyrė 23 taškai (57-34). Įpusėjus kėliniui Darjušas Lavrinovičius pelnė savo 13-ąjį tašką (61-36), o "Bornova" ekipos treneris buvo priverstas paprašyti minutės pertraukėlės (63-36). Po minutės pertraukėlės į aikštelę sugrįžo Šarūnas Jasikevičius. Likus žaisti kiek mažiau, nei 3 minutes Šarūnas Jasikevičius pataikė dvitaškį (70-43), o vėliau pasižymėjo tiksliu perdavimu Kaya Pekeriui (72-45). Prasidėjus paskutiniai kėlinio minutei Emiras Preldzičius dviem baudomis padidino savo komandos pranašumą iki 30 taškų (75-45). Kėlinys baigėsi "Fenerbahce Ulker" pirmaujant 77-45.

Paskutinio kėlinio pradžioje Šarūnas Jasikevičius pasižymėjo dar vienu tiksliu dvitaškiu (79-47). Trečiąją kėlinio minutę Šarūnas Jasikevičius pataikė dar vieną dvitaškį ir pelnė jau 10-ąjį savo tašką, o "Fenerbahce Ulker" ekipai sugražino 30 taškų pranašumą (85-55). Įpusėjus kėliniui Turkijos čempionai ir toliau užtikrintai pirmavo prieš Izmiro "Bornova" komandą (89-59). Likus žaisti mažiau, nei minutę šeimininkų persvara nepasikeitė ir išliko ta pati 30 taškų (95-65). Rungtynes užtikrintai rezultatu 97-72 laimėjo Stambulo "Fenerbahce Ulker".

Šarūnas Jasikevičius per 21 minutę pelnė 10 taškų (5/9 dvitaškiai), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir 2 kartus prasižengė.

"Krepšinio pasaulyje": Š.Jasikevičiaus interviu po rungtynių su "Žalgiriu" |2011.02.16| (VIDEO)

Sveikiname Šarūną su vardo diena!

SARUNAS13LT Sveikina Šarūną Jasikevičių su Jo vardo diena!

Šarūnas yra vyriškas lietuvių kilmės vardas reiškiantis: šarus „greitas“ (šariuoti „skubiai eiti, šarioti „lakstyti“).

Tad linkime Šarūnui dar ilgai ir greitai, o taip pat ir tiksliai "šarioti" po krepšinio aikšteles džiuginant savo sirgalius nuostabiomis pergalėmis.

"Kaunas Triobet" pralaimėjimu užbaigė BBL antrąjį etapą, tačiau pateko į ketvirtfinalį

Kauno "Kaunas Triobet" vakar patyrė nesėkmę BBL iššūkio taurės varžybose 82-83 nusileido Alytaus "Alytui". Kauniečiai nepaisant pralaimėjimo antrajame etape su 6 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais užėmė grupėje antrąją vietą ir pateko į ketvirtfinalį. Ketvirtfinalyje Kauno ekipos laukia Panevėžio "Techaso" komanda.

Pirmuosius taškus rungtynėse pelnė svečiai iš Kauno (2-0), sužaidus kiek daugiau, nei 2 minutes Aurimas Birgelis išlygino rungtynių rezultatą (6-6). Įpusėjus kėliniui po Šarūno Vasiliausko dviejų taškų "Kaunas Triobet" buvo priekyje (11-10). Likus žaisti pirmajame kėlinyje kiek daugiau, nei minutę Vytenis Jasikevičius įsmeigė tritaškį ir padidino savo komandos pranašumą iki dviženklio (22-12). Kėlinys baigėsi kauniečiams pirmaujant 22-16.

Antrojo kėlinio pradžioje ir toliau dominavo Kauno ekipa. Sužaidus 2 minutes antrajame kėlinyje po "Kauno Triobet" žaidėjo Constantino Motnni dvitaškio svečių persvara buvo 11 taškų (29-18). Tuomet Alytus spurtavo 7-2 ir sumažino atsilikimą (27-31). Likus žaisti 3 minutes "Alytaus" komanda po Sauliau Kazevičiaus dvitaškio priartėjo iki vieno taško (34-35), o kitos atakos metu Paulius Kleiza išvedė Alytų į priekį (36-35). Kėliniui baigiantis kauniečiai sugebėjo susigrąžinti pranašumą, tačiau jo išlaikyti nepavyko ir šeimininkai po dviejų kėlinių pirmavo vienu tašku 40-39.

Sužaidus 2 minutes trečiajame kėlinyje Kristos Saage išlygino rungtynių rezultatą (43-43). Iki pat kėlinio pabaigos vyko atkakli kova taškas į tašką. Likus žaisti 2 su puse minutes po Adomo Drungilo dvitaškio kauniečiai pabandė atitrūkti (57-53), tačiau šeimininkai neleido savo varžovams pabėgti ir baigiantis kėliniui Paulius Kleiza išlygino rezultatą (60-60). Kėlinys baigėsi Kaunui pirmaujant 62-60.

Paskutinio kėlinio pradžioje Šarūnas Vasiliauskas tempė savo komandą į priekį pelnydamas 7 iš eilės savo komandos taškus. Įpusėjus kėliniui Vytenis Jasikevičius dviem baudomis priartino savo komandą iki varžovų ekipos iki minimumo (71-72). Likus žaisti pus antros minutės Vytenis Jasikevičius tikslia bauda išlygino rezultatą (76-76). Likus žaisti 16 sekundžių kauniečiai dar buvo priekyje 3 taškais (82-79), tačiau Aurimas Birgelis pataikė dvitaškį , o Saulius Dumbliauskas dviem baudomis išvedė savo komandą (83-82). Baigiantis kėliniui Vytenis Jasikevičius galėjo išplėšti pergalę, tačiau jo tritaškis skriejo pro šalį.

Vytenis Jasikevičius per 25 minutes pelnė 14 taškų (2/4 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 7/8 baudos), atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir 2 kartus prarado kamuolį.

ŠARAS vs Žalgiris 2011.02.16 (VIDEO)

2011-02-17

Jasikevičius: „Jaučiausi labai senas ir lėtas“

Išėjęs iš persirengimo kambario Jasikevičius skubėjo susitikti su tėvais ir broliu. Apkabinęs ir pabučiavęs pastarojo sūnų, krepšininkas šypsodamasis klausė: „Ar matei kaip mes prastai žaidėme? Ar matei?“

Pasisveikinęs su artimaisiais Jasikevičius tinklalapiui „BasketNews.lt“ pripažino, kad Kauno bei Stambulo ekipos yra vienodo pajėgumo ir atskleidė, kad trečiadienio vakarą neturėjo jėgų kautis su pirmosios pergalės troškusiais žalgiriečiais.

– Šarūnai, ko jūsų komandai pritrūko iki pergalės? – „BasketNews.lt“ žurnalistas paklausė Jasikevičiaus.
– Keista ir sunku rungtyniauti po tokių svarbių pergalių Turkijos taurės varžybose. Mano nuomone, abiems ekipoms nepavyko tinkamai susikaupti, todėl ir jie, ir mes žaidėme labai prastai. Žinoma, „Žalgirio“ komandai buvo kiek lengviau, kadangi kauniečiai rungtyniavo namuose. Tiesa, nesupratau, kodėl jie metė net 40 baudų. Tačiau yra kaip yra, ne dėl to pralaimėjome. Kaip rungtyniavome mes? Kartais žaidėme gerai, o kartais išties prastai.

– Šįsyk prieš „Žalgirį“ nepavyko sužaisti geriausių rungtynių, surinkote neigiamą naudingumo balų skaičių.
– Taip, galbūt ir mano indėlio pritrūko. Jau seniai aikštėje nesijaučiau toks be jėgų ir be energijos. Jaučiausi šiandien labai senas ir lėtas. Kartais pasitaiko tokių dienų, mano karjeroje jų kuo toliau, tuo daugiau. Tiesiog dabar man reikia atsigauti ir psichologiškai, ir fiziškai. Ateityje rungtyniausiu geriau.

– Stambule ir Kaune nugalėtojai paaiškėjo paskutinėmis akimirkomis. Tai rodo, kad ekipos yra vienodo pajėgumo?
– Žinoma, komandos yra apylygės. Man atrodo, kad „Žalgirio“ žaidimas buvo geresnis sezono pradžioje nei dabar. Nepaisant to, kad patys laimime daug rungtynių, nemanau, jog esame ta komanda, kuri, kaip visi kalba, kausis dėl Eurolygos čempionų titulo. Paprasčiausiai nesame tame lygyje. Be to pastaruoju metu pasipylė labai daug traumų. Prieš Kauno komandą žaidėme net be trijų svarbių žaidėjų, galbūt netgi be trijų startinio penketo krepšininkų. Tai nėra gerai.

– Minėjote nuovargį. Jis fizinis ar psichologinis?
– Manau, kad abi komandos šį vakarą jautė ir fizinį, ir psichologinį nuovargį. Tos pačios taurės varžybos pareikalavo daug emocijų, o ypač tai liečia mūsų ekipą. Žaidėme trejas rungtynes, kuriose laimėjome tik paskutinėmis minutėmis. Todėl šiandien greičiau pavargome. Kai kurie iš mūsų, ypač aš, mače su „Žalgiriu“ jautėsi tiesiog išsunkti, lėti ir be energijos. 
šaltinis: BasketNews.lt

Žalgiris - Fenerbahce Ulker |2011.02.16| (FOTO-2)


Žalgiris - Fenerbahce Ulker |2011.02.16| (FOTO)

2011-02-16

"Fenerbahce Ulker" nepavyko išsivežti pergalės iš Kauno

Stambulo "Fenerbahce Ulker" su Šarūnu Jasikevičiumi ir Darjušu Lavrinovičiumi po pratęsimo 84-85 nusileido Kauno "Žalgiriui". Turkijos čempionams tai buvo pirmasis pralaimėjimas Eurolygos Top16 etape. Kauniečiams ši pergalė išsaugojo galimybes prasibrauti į kitą etapą. Šarūnas Jasikevičius "Fenerbahce Ulker" komandai pelnė 2 taškus, o Darjušas Lavrinovičius pridėjo 8.

Šarūnas Jasikevičius pirmą kartą būdamas Stambulo "Fenerbahce Ulker" komandos žaidėjas rungtynes pradėjo startiniame penkete. Pirmuosius taškus rungtynėse pelnė Kaya Pekeris baudos metimu (1-0). Įpusėjus kėliniui Kauno "Žalgiris" po Manto Kalniečio dvitaškio išsiveržė į priekį 3 taškų pranašumu (11-8). Likus žaisti 2 minutes antrajame kėlinyje Kaya Pekeris baudos metimu išlygino rungtynių rezultatą (11-11). Kėlinio pabaigą geriau sužaidę šeimininkai kėlinį baigė pirmaudami 15-11.

Antrąjį kėlinį "Fenerbahce Ulker" pradėjo taikliu Emiro Preldzičiaus tritaškiu (15-14), tačiau į tai Tadas Klimavičius atsakė taip pat taikliu tolimu šūviu  (18-14). Trečiąją kėlinio minutę Emiras Preldzičius vėl išlygino rezultatą (18-18). Po dviejų iš eilės Tarenc'o Kinsey perimtų kamuolių ir pelnytų taškų Turkijos čempionai išsiveržė į priekį (22-18). Įpusėjus kėliniui Šarūnas Jasikevičius pelnė savo pirmuosius, o kaip vėliau paaiškėjo ir vienintelius taškus rungtynėse (24-20). Likus žaisti 3 minutes iki antrojo kėlinio pabaigos Martynas Pocius tritaškiu metimu vėl išlygino rezultatą (24-24). Bėgant paskutiniai minutei "Žalgiris" buvo priekyje 30-29, tačiau paskutinėje kėlinio atakoje Šarūnas Jasikevičius atliko tikslų perdavimą Oguzui Savašui, kuris pelnė du taškus ir išvedė savo komandą į priekį (31-30).

Antrąją trečio kėlinio minutę Omeras Onanas po Šarūno Jasikevičiaus perdavimo pelnė 2 taškus (35-32), tačiau Marcusas Brownas pelnė 2 taškus su pražangą ir vėl rezultatas tapo lygus (35-35). Vėliau keturias minutes komandos negalėjo pelnyti taškų ir šią tylą nutraukė Mindaugas Kuzminskas (39-37), tačiau "Fenerbahce Ulker" klubo lietuvis Darjušas Lavrinovičius atsakė savu dvitaškiu (39-39). Likus žaisti 2 minutes Kauno "Žalgiris" priekyje buvo 4 taškais, tačiau varžovų spurtas 7-0 leido vėl jiems susigrąžinti pranašumą (47-44). Kėlinys baigėsi esant lygiam rezultatui 49-49.

Paskutinį kėlinį dvitaškiu pradėjo Martynas Pocius (51-49), tuomet turkai spurtavo vėl 7-0 ir susikrovė 5 taškų persvarą (51-56). Šeimininkai neleido varžovams nutolti dar labiau ir likus žaisti 4 minutes sumažino atsilikimą iki 1 taško (59-58). Likus žaisti 2 minutes "Fenerbahce Ulker" nutolo 6 taškais (64-58), tačiau "Žalgiris" atsitiesė ir sugebėjo ištraukti pratęsimą 69-69.

Pratęsime pirmieji taškus pelnė turkai (71-69), po Omero Onano dvitaškio Turkijos čempionų persvara šoktelėjo iki 3 taškų (74-71), tačiau tuomet Martynas Pocius pataikė sudėtingą tritaškį su Omero Onano Pražanga ir išvedė savo ekipą į priekį (75-74). Po Oguzo Savašo dvitaškio likus žaisti 3 minutes vėl išsiveržė "Fenerbahce Ulker" (78-75), bet DeJuanas Collinsas į tai atsakė tritaškiu ir vėl tapo pusiausvyra rungtynių rezultate 78-78. 4 pratęsimo minutę Tadas Klimavičius pasiuntė tritaškį (81-78). Pratęsimui artėjant į pabaigą "Fenerbahce Ulker" bandė gelbėtis prasižengdami, tačiau kauniečiai gana tiksliai atakavo nuo baudų metimo linijos. Likus žaisti 1.7 sekundės turkai dar turėjo šansą išplėšti pergalę, tačiau Šono Mėjaus metimas iš pusės aikštės nebuvo tikslus. Stambulo "Fenerbahce Ulker" 84-85 patyrė pirmąjį pralaimėjimą Eurolygos Top16 etape.

Šarūnas Jasikevičius per 33 minutes pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškiai, 0/3 tritaškiai), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 2 kamuolius, prarado 4 kamuolius.

"Žalgiris" - "Fenerbahce Ulker"

Šiandien Stambulo "Fenerbahce Ulker" Eurolygos Top16 etapo 4-ojo turo rungtynėse išvykoje mėgins iškovoti ketvirtąją pergalę iš eilės, o jų varžovė šiandienos rungtynėse bus Kauno "Žalgirio" komanda. Abiems komandoms šios rungtynės svarbios, "Fenerbahce Ulker" pergalės atveju viena koja jau kitame Eurolygos etape, tuo tarpu "Žalgiris" mėgins griebtis šiaudo ir pakovoti dėl teisės žaisti atkrintamosiose varžybose.

Tiesioginė rungtynių transliacija tarp Kauno "Žalgirio" ir Stambulo "Fenerbahce Ulker" prasidės 19:45 val. rungtynes tiesiogiai transliuos Viasat Sport Baltic kanalas.

Šarūno Jasikevičiaus interviu |2011.02.15| (VIDEO)

"Fenerbahce Ulker" komandos laukia antrasis "Žalgirio" išbandymas

Šiandien Eurolygos Top16 4-ojo turo rungtynėse Šarūno Jasikevičiaus ir Darjušo Lavrinovičiaus Stambulo "Fenerbahce Ulker" susitinka su Kauno "Žalgiriu". Vakar į Lietuvą atskridę Turkijos ekipos lietuviai neslėpė jog šiandien jų laukia ypač sunki kova.

Abi šiandienos dvikovos komandos praeitą savaitgalį gėrė pergalės šampaną ir kėlė į viršų šalies taurę. "Fenerbahce Ulker" Turkijos taurės finale 81-72 nugalėjo Stambulo "Bešiktaš Cola Turka", o Kauno "Žalgiris" principinėje dvikovoje 81-69 įveikė Vilniaus "Lietuvos rytą".

Turkams šalies taurės triumfą apkartino sunki Mirsado Turkčano trauma, dėl kurios jis praleis ne tik šiandienos rungtynes, tačiau ir visą likusį sezoną. Tačiau Stambulo ekipa turi kitą atradimą jaunasis Emiras Preldzičius įrodinėja, kad tampa vis svarbesniu komandos žaidėju. Jaunasis talentas savo komanda Eurolygos Top16 išgelbėjo galbūt nuo pralaimėjimo prieš Valensijos "Power Electronics" kai paskutinėje varžovų atakoje galėjusia išplėšti pergalę išrašė du blokus. O šį savaitgali šalies taurės finale įmetė net 35 taškus ir tapo naudingiausiu finalo rungtynių žaidėju.

Prieš dvi savaites vykusias rungtynes tarp šių dviejų komandų laimėjo šeimininkė Stambulo "Fenerbahce Ulker". Tiesa pergalė buvo pasiekta po labai atkaklios kovos ir palaužti varžovai buvo baigiantis ketvirtajam rungtynių kėliniui 80-72.

Šarūnas Jasikevičius prieš dvi savaites į "Žalgirio" krepšį įmetė 7 taškus (2/4 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai) ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Darjušas Lavrinovičius prie pergalės taškais neprisidėjo, tačiau atkovojo 7 kamuolius.

Abiejų komandų situacija H-grupėje yra visiškai skirtinga. "Fenerbahce Ulker" su trimis pergalėmis užtikrintai žengia pirmoje vietoje, o Kauno "Žalgiris" su trimis pralaimėjimais užima paskutinę vietą. Kauniečiai vis dar neprarandantys šansų ir noro pakovoti dėl teisės žaisti kitame etape pabandys šiandien iškovoti pirmąją pergalę Top16 etape. Tuo tarpu turkai jau po šio Eurolygos turo gali užsitikrinti vietą kitame etape.

Rungtynės tarp Kauno "Žalgirio" ir Stambulo "Fenerbahce Ulker" prasidės 19:45 val.

Šaras atvyko į Lietuvą |2011.02.15| (FOTO-2)


Šaras atvyko į Lietuvą |2011.02.15| (FOTO)

Į gimtąjį Kauną sugrįžęs Šarūnas Jasikevičius: žaisti halėje man būna ypač sunku

Braškantį Vilniaus „Lietuvos ryto“ vežimą eiklia karieta pavertęs, tačiau paskui dėl galimybės siekti Eurolygos karūnos į galingą žaidimą demonstruojantį Stambulo „Fenerbahce Ulker“ persikėlęs Šarūnas Jasikevičius antradienį vakare grįžo namo.

Savo karjeros zenitą pasiekęs krepšininkas trečiadienį išbėgs ant Kauno sporto halės parketo, kur mes iššūkį komandai, kurią palaiko nuo pat vaikystės. Niekuomet neslėpęs, jog akistatos su Kauno „Žalgiriu“ jam turi ypatingą reikšmę, „auksiniu berniuku“ vadinamas krepšininkas kiekvieną kartą halėje žalgiriečiams sugeba užkurti tikrą pirtį, į neviltį varančią tiek Kauno ekipos žaidėjus, tiek ir žaliai baltų sirgalius.

Paklaustas, ar panašų šou surengs ir trečiadienį, Š.Jasikevičius šyptelėjo „Stengiuosi žaisti taip, kaip visada. O kaip pavyks, velnias žino“.

Į Stambulo ekipą sezono viduryje persikėlęs 34 metų įžaidėjas kol kas dar nespėjo tapti „Fenerbahce Ulker“ generolu. Per beveik 12 aikštelėje praleidžiamų minučių spėjantis pelnyti po 5 taškus ir atiduoti po vieną rezultatyvų perdavimą, Š.Jasikevičius dėl trenerio Neveno Spahijos pasitikėjimo turi kautis su Kroatijos talentais Roko Ukičiumi ir Marko Tomasu bei Turkijos rinktinės snaiperiu Omeru Onanu.

–Šarūnai, kokių tikitės rungtynių? – žurnalistai antradienį vakare paklausė iš lėktuvo išlipusio Š.Jasikevičiaus.
–Sunkių. Halėje visos rungtynės būna sunkios. Visi tą žino. Savaitgalį abi komandos iškovojo savo šalių taures, tai neaišku, kaip jos abi reaguos po iškovotų titulų. Reikia žaisti, kovoti. Kaune dar niekas lengvai nelaimėjo.

–Prieš dvi savaites rungtyniavote prieš „Žalgirį“. Kokį įspūdį paliko priešininkai?
–Prieš dvi savaites mes sužaidėme labai prastas rungtynes. „Žalgiris“ yra talentinga komanda, kuri žymiai geriau žaidžia namuose nei išvykoje. Stambule mes žaidėme blogai. Jei rytoj norime laimėti, turime sužaisti kur kas geriau.

–Ar jau pritapote Stambulo ekipoje?
–Aš jaučiuosi tikrai visai neblogai, bet į komandą įsisukti prieš pat TOP16 etapą yra labai sunku. Mano fizinė forma gerėja. Galbūt norėčiau aikštelėje praleisti daugiau laiko, bet kai atvažiuoji sezono viduryje, labai sunku kažko tikėtis. Bet jeigu mano forma bus gera, gal teks daugiau pažaisti.

–Jums sporto halėje visą laiką pavyksta pasirodyti labai gerai. Stengiatės prieš savo tautiečius ar taip tiesiog gaunasi?
–Net nežinau. Stengiuosi gerai pasirodyti visose rungtynėse. Aišku, jų būna geresnių, būna ir blogesnių. Žaisti halėje visuomet yra labai sunku. Ypač man. Rytoj stengiuosi žaisti taip, kaip visada. O kaip pavyks, velnias žino.

–Ar šį vakarą leisite su komanda, ar susitiksite su artimaisiais?
–Važiuosiu susitikti su artimaisiais.

šaltinis: 15min.lt

„Žalgirio“ treneris prieš Eurolygos rungtynes: pasistengsime sustabdyti Jasikevičių

2011-02-15
Iki TOP16 turnyro pabaigos likus trims turams, iki šiol šiame turnyro etape pergalės skonio nejutę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patekti į nuvažiuojantį Eurolygos traukinį gali tik skindami pergales. Progą iškovoti pirmąją Lietuvos ekipa turės trečiadienį vakare, kuomet Kauno sporto halėje stos į dvikovą su Stambulo „Fenerbahce Ulker“, kuriam atstovauja Šarūnas Jasikevičius ir Darjušas Lavrinovičius.

Krepšinio specialistas iš Graikijos, paklaustas, ar žino apie ne vieną puikų Š.Jasikevičiaus pasirodymą Kauno sporto halėje žaidžiant su Kauno „Žalgiriu“, šyptelėjo: „Tikiuosi, kad šį kartą tradicijos bus sulaužytos. Mes pasistengsime jį sustabdyti. Jis yra vienas iš geriausių Europos įžaidėjų, idealiai žaidžiantis derinį „du prieš du“ ir puikiai kuriantis progas savo komandos draugams“.


šaltinis: 15min.lt

Klaipėdos "Neptūno" antausis kauniečiams

Kauno "Kaunas Triobet" šiandien BBL iššūkio taurės varžybose 71-100 nusileido Klaipėdos "Neptūnui". Kauniečiai jau pirmajame kėlinyje paleido varžovus į priekį, o vėliau jau atsitiesti nepavyko.

Klaipėdos "Neptūnas" rungtynes pradėjo galingu spurtu 12-3 ir jau kėlinio pradžioje susikrovė solidų pranašumą. Po pirmo kėlinio Kauno "Kaunas Triobet" nuo savo varžovų atsilikinėjo 18 taškų skirtumu 9-27.

Vytenis Jasikevičius antrąjį kėlinį pradėjo 4 iš eilės pelnytais taškais (13-27), tačiau sumažinti išaugusio klaipėdiečių pranašumo taip ir nepavyko. Po dviejų kėlinių komandas skyrė 15 taškų 25-40.

Sužaidus kiek daugiau, nei 3 minutes trečiajame kėlinyje, "Kaunas Triobet" sušvelnino atsilikimą iki 12 taškų (38-50). Vis dėlto "Neptūnas" neleido dar labiau priartėti ir likus žaisti 2 minutes savo pranašumą padidino iki rekordinės 20 taškų (43-63). Kėlinys baigėsi svečiams pirmaujant 65-43.

Ketvirtajame kėlinyje kauniečiai ir toliau negalėjo sustabdyti įsibėgėjusios "Neptūno" komandos. Sužaidus 3 minutes svečiai iš Klaipėdos priekyje buvo 26 taškais (75-49). Nemažindami tempo klaipėdiečiai ir toliau siuntė kamuolį į krepšį ir rungtynes laimėjo triuškinamu skirtumu 100-71.

Vytenis Jasikevičius per 27 minutes pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, tačiau net 8 kartus suklydo.

"Fenerbahce Ulker" triumfą aptemdė rimta Mirsado Turkčano trauma

2011-02-14
Vakar "Fenerbahce Ulker" Turkijos taurės finale 81-72 palaužė "Bešiktaš Cola Turka" ekipą ir apgynė čempionų titulą. Tiesa Turkijos čempionų džiaugsmą aptemdė žinia, kad iš komandos rikiuotės visam sezonui iškrito veteranas Mirsadas Turkčanas. Turkas finalo rungtynėse susidūrė su priešininkų komandos žaidėju kelias į kelią ir buvo priverstas palikti aikštelę. Kaip vėliau paaiškėjo Mirsado Turkčano kairiojo kelio trauma kur kas rimtesnė ir žaidėjas priverstas baigti sezoną. "Fenerbahce Ulker" veteranas pastaruoju metu demonstravo ypač gerą sportinę formą.

"M.Turkčanas buvo labai svarbus žaidėjas komandai ir tai didelis praradimas artėjant svarbiausioms eurolygos kovoms" kalbėjo klubo vadovai.

Eurolygoje turkas pelnydavo po beveik 8 taškus ir sugriebdavo po 7,3 kamuolius per rungtynes. Turkijos lygoje mesdavo po beveik 7 taškus ir atkovodavo po daugiau, nei 5 kamuolius.

Šį trečiadieni Stambulo "Fenerbahce Ulker" eurolygos Top16 etape susitinka su Kauno "Žalgiriu".

Fenerbahce Ulker Triumfas (VIDEO)

2011-02-13

Fenerbahce Ulker - Besiktas Cola Turka |2011.02.13| (FOTO-2)


Fenerbahce Ulker triumfas |2011.02.13| (FOTO)


Stambulo "Fenerbahce Ulker" 2011 Turkijos taurės laimėtoja (FOTO)

Fenerbahce Ulker - Besiktas Cola Turka |2011.02.13| (FOTO)

 

Šarūnas Jasikevičius iškovojo Turkijos taurę

Šarūnas Jasikevičius savo įspūdinga laimėjimų kolekciją papildė Turkijos taurės čempiono titulu. Lietuvio ekipa Stambulo "Fenerbahce Ulker" šalies taurės finale įveikė Stambulo "Bešiktaš Cola Turka" komandą 81-72. Šarūnas Jasikevičius finale pelnė 2 taškus, o Darjušas Lavrinovičius 4.

Rungtynes dviem taikliomis baudomis pradėjo Darjušas Lavrinovičius, o vėliau Roko Leni Ukičius pridėjo dvitaškį (4-0). Ketvirtąją kėlinio minutę "Bešiktaš Cola Turka" žaidėjas Serkanas Erdoganas išlygino rungtynių rezultatą (7-7), o po taiklios baudos išvedė savo komandą į priekį (8-7). Įpusėjus kėliniui Roko Ukičius vėl atsatė pranašumą "Fenerbahce Ulker" komandai (11-8). Likus žaisti kiek daugiau, nei dvi minutes į aikštę išbėgo Šarūnas Jasikevičius. Prasidėjus paskutiniai kėlinio minutei varžovų ekipos žaidėjas Marcelus Kempas sumažino "Fenerbahce Ulker" pranašumą iki minimumo (18-17). Pirmasis kėlinys baigėsi Stambulo "Fenerbahce Ulker" pirmaujant 20-19.

Antrasis kėlinys prasidėjo taikliu "Bešiktaš Cola Turka" tritaškiu (22-20). Vėliau sekė tikslus Šaro perdavimas Oguzui Savašui kuris išlygino rungtynių rezultatą (22-22). Ketvirtaja kėlinio minutę tas pats Oguzas Savašas išvedė į priekį Turkijos čempionus (30-28). Įpusėjus kėliniui Tarence'as Kinsey galingu dėjimu iš viršaus vėl išvedė "Fenerbahce Ulker" į priekį (32-31). Likus žaisti 4 minutes Darjušas Lavrinovičius pelnė du taškus su pražanga, tačiau bauda tikslo nepasiekė (34-31). Aštuntąją kėlinio minutę "Bešiktaš Cola Turka" po Mire Chatmano dėjimo vėl išlygino rezultatą (35-35). Per likusį laiką abi ekipos apsikeitė po tisklia ataka ir rezultatas po dviejų kėlinių tapo lygus 37-37.

Trečiasis kėlinys prasidėjo Taikliu Kaya Pekerio dvitaškiu (39-37). Sužaidus 2 minutes "Fenerbahce Ulker" priekyje buvo 4 taškais (44-40). Po Roko Leni Ukičiaus dėjimo Turkijos čempionai atitrūko 6 taškų skirtumu (49-43). Antroje kėlinio pusėje Emiras Preldzičius paleido taiklų tolimą metimą (52-45). Po dviejų taiklių Oguzo Savašo baudų metimų "Fenerbahce Ulker" susikrovė dviženklį pranašumą (56-45). Likus žaisti 2 minutes į aikštę grįžo Šarūnas Jasikevičius kuris iškart pasižymėjo taikliu dvitaškiu (58-47). Po trijų kėlinių "Fenerbahce Ulker" pirmavo 58-51.

Ketvirtąjį kėlinį dvejais taikliais dvitaškiais pradėjo Emiras Preldzičius (62-51). Po taiklaus Kaya Pekerio dvitaškio su bauda, bei Emiro Preldzičiaus tritaškio "Fenerbahce Ulker" pranašumas šoktelėjo iki 16 taškų (67-51). Ketvirtajame kėlinyje traumą patyrė Stambulo "Fenerbahce Ulker" žaidėjas Mirsadas Turkčanas. Įpusėjus kėliniui "Bešiktaš Cola Turka" sumažino atsilikimą iki 8 taškų (67-59). Likus žaisti mažiau nei 3 minutes "Bešiktaš Cola Turka" sumažino atsilikimą iki 5 taškų (75-70). Per likusi laiką "Fenerbahce Ulker" sugebėjo atlaikyti varžovų spaudimą ir apgynė Turkijos taurės čempionų titulą.

Šarūnas Jasikevičius per 14 minučių pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai), atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Šarūnas Jasikevičius sieks pirmojo trofėjaus šį sezoną

Šarūnas Jasikevičius šiandien stos į kovą dėl pirmojo trofėjaus šį sezoną. Lietuvio ekipa Stambulo "Fenerbahce Ulker" Turkijos taurės finale susitiks su to paties miesto "Bešiktaš Cola Turka" komanda. Rungtynių transliacija 15:00 val. Įžaidėjas iš Lietuvos yra Slovėnijos (2000), Ispanijos (2001 ir 2003), Izraelio (2004 ir 2005) ir Graikijos (2008 ir 2009) šalių taurės laimėtojas ir su malonumu pridėtu dar Turkijos taurės titulą.

Stambulo "Fenerbahce Ulker" kelias iki finalo nebuvo lengvas. Ketvirtfinalyje Turkijos čempionai tik po dramatiškų rungtynių vos vieno taško skirtumu 69-68 palaužė "Banvit" komandą. Pusfinalyje lengva taip pat nebuvo, nors atrodė kad šį kartą intrigos nebus, tačiau rungtynėms baigiantis Stambulo "Galatasaray Cafe Crown" sugebėjo gražinti intrigą, tačiau laimėti jiems nepavyko 77-70.

Šarūnas Jasikevičius paskutinį kartą šalies čempionų taurę į viršų kėlė 2009 metais, kai tapo Graikijos taurės nugalėtoju. O praeitais metais Atėnų "Panathinaikos" finale turėjo pripažinti "Olympiacos" ekipos pranašumą.

Fenerbahce Ulker - Galatasaray Cafe Crown |2011.02.11| (FOTO-2)

2011-02-12

Eglė Balčiūnaitė pagerino Lietuvos rekordą (VIDEO)

Eglė Balčiūnaitė vakar ne tik laimėjo uždarų patalpų 800 m  bėgimo varžybas Vokietijos mieste Diuseldorfe „PSD Bank Meeting Duesseldorf 2011“, bet ir pagerino jai pačiai priklausiusį Lietuvos rekordą. E.Balčiūnaitė distanciją įveikė per 2 min. 1,23 sek. ir 0,14 sek. pagerino savo rekordą, kurį buvo pasiekusi praeitais metais pasaulio čempionate Dohoje. Antroje vietoje likusią čekę Lenka Masna šiaulietė aplenkė 1,11 sek., o trečiojoje vietoje likusi lenkė Angelika Cichocka nuo lyderės iš Lietuvos atsiliko 2,50 sek.

800 m Bėgimo rezultatai:
1. Eglė Balčiūnaitė (Lietuva) 2:01.23
2. Lenka Masna (Čekija) 2:02.12
3. Angelika Cichocka (Lenkija) 2:03.83
4. Annett Horna (Vokietija) 2:04.16
5. Jana Hartmann (Vokietija) 2:04.30
6. Yuliya Krevsun (Ukraina) 2:05.92
7. Mira Raker (Vokietija) 2:07.81
8. Elina Sujew (Vokietija) 2:08.10
9. Diana Sujew (Vokietija) 2:08.20
10. Mirela Lavric (Rumunija) 2:08.31
11. Monika Augustin-Vogel (Šveicarija) 2:09.12
12. Elisabeth Niedereder (Austrija) 2:09.14
13. Monika Merl (Vokietija) 2:09.23
14. Sabrina Buchrucker (Vokietija) 2:10.87
15. Martine Nobili (Liuksemburgas) 2:14.00
16. Kerstin Marxen (Vokietija) 2:15.47   


Fenerbahce Ulker - Galatasaray Cafe Crown |2011.02.11| (FOTO)

Šarūno Jasikevičiaus ekipa žengė į taurės finalą

2011-02-11
Stambulo "Fenerbahce Ulker" su Šarūnu Jasikevičiumi ir Darjušu Lavrinovičiumi Turkijos taurės pusfinalyje 77-70 įveikė Stambulo "Galatasaray Cafe Crown" komandą ir pateko į taurės finalo varžybas. Finale, kuris vyks sekmadieni Turkijos čempionai susitiks su Stambulo "Bešiktaš Cola Turka" ekipa. Šarūnas Jasikevičius prie pergalės pridėjo 9, o Darjušas Lavrinovičius 18 taškų.

Rungtynes taikliu dvitaškiu pradėjo "Galatasaray" klubo žaidėjas Ermalis Kurtoglu, tačiau į tai Roko Ukičius ir Darjušas Lavrinovičius atsakė tritaškiais ir "Fenerbahce Ulker" išsiveržė į priekį (6-4). Vėliau aukštaūgis iš Lietuvos įsmeigė dar vieną tritaškį (9-6). Likus žaisti 4 minutes pirmajame kėlinyje aikštėje pasirodė Šarūnas Jasikevičius ir vos tik pasirodęs aikštėje pelnė 2 taškus kurie padidino "Fenerbahce Ulker" persvarą iki 10 taškų (18-8). Kėliniui baigiantis "Galatasaray" komanda sumažino skirtumą, o "Fenerbahce Ulker" po pirmų 10 minučių priekyje buvo rezultatu 20-16.

Antrojo kėlinio pradžioje po Prestono Shumperto tritaškio "Fenerbahce Ulker" pranašumas ištirpo iki minimumo (23-22). Tada iniciatyvos ėmėsi Šarūnas Jasikevičius, kuris pataikė tritaškį metimą (26-22). Tačiau to nebuvo gana trečiąją kėlinio minutę "Galatasaray" išsiveržė į priekį (27-26). Įpusėjus kėliniui priekyje vėl buvo Turkijos čempionai (36-30), o likus žaisti kiek daugiau, nei 3 minutes "Fenerbahce Ulker" pranašumas vėl išaugo iki dviženklio skaičiaus (45-31). Po dviejų kėlinių "Fenerbahce Ulker" priekyje buvo rezultatu 47-38.

Trečiąjį ketvirtį dviem tiksliais tritaškiais pradėjo Roko Ukičius ir Darjušas Lavrinovičius (53-38). Sužaidus keturias minutes trečiajame kėlinyje "Fenerbahce Ulker" pranašumas išaugo iki rekordinės 21 taško skirtumo (61-40). Likus žaisti 4 minutes į aikštelę sugrįžęs Šarūnas Jasikevičius taikliu dvitaškiu pelnė savo 9-ąjį tašką (68-45). Trečiasis kėlinys baigėsi "Fenerbahce Ulker" pirmaujant 70-49.

Paskutinio kėlinio pradžioje Stambulo "Galatasaray" ekipa spurtavo 7-0 ir priartėjo prie nutolusių varžovų (70-56). Įpusėjus kėliniui "Fenerbahce ulker" pranašumas sumažėjo iki 12 taškų (72-60). Likus žaisti 2 minutes "Galatasaray" nuo varžovų atsiliko tik 8 taškais (74-66). Devintąją kėlinio minutę "Galatasaray" buvo priartėję iki 5 taškų (75-70), tačiau "Fenerbahce Ulker" atsilaikė ir laimėjo rungtynes 77-70.

Šarūnas Jasikevičius per 14 minučių pelnė 9 taškus (2/2 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 2/2 baudos), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo ir 2 kartus prasižengė.