NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Idėja - ilgalaikis projektas Barselonoje, kurio pastaraisiais metais nebuvo"

2021-01-20
Šiandien "Catalunya Ràdio" laidoje kalbėjęs Šarūnas Jasikevičius pasidalino mintimis apie išsiskyrimą su T.Heurteliu, komandos kūrimą, naujojo prezidento atėjimą, ilgalaikį projektą Barselonoje, reiklumą žaidėjams, bei jaunųjų krepšininkų svarbą.

Apie išsiskyrimą su T.Heurteliu: "Kai ateina naujas treneris, viskas keičiasi ir kiekvienas sezonas tampa nauja istorija. Tiesą sakant, kartais dalykai keičiasi nuo mėnesio iki mėnesio, o būna ir taip, kad rungtynės po rungtynių. Gerai, kad abi pusės išsprendė šį reikalą ir mes linkime Thomui geriausio. Jis buvo svarbus komandos žaidėjas, bet dabar turime prisitaikyti prie naujos situacijos. Nesugebėjome išgauti maksimalios naudos iš Heurtelio situacijos, bet mes norime žvelgti tik į priekį."

Apie komandos kūrimą: "Dabar mes kuriame komandą. Kai ateini į naują vietą turi paaiškinti, kaip tu nori dirbti ir eiti ta pačia kryptimi. Pirmi metai visada ir visur yra sudėtingi, o tai visiškai normalu. Žaidėjai bando prisitaikyti prie manęs, o aš prie krepšininkų. Tikėkimės, kad viskas klostosi gerai."

Viltys iš naujojo klubo prezidento: "Neturint klubo prezidento buvo sunku keletą mėnesių, nes mums reikia pastiprinimo, bet negalime to padaryti. Prieš sezoną turėjome keletą idėjų, bet tada jau pamatėme, kad tai negali įvykti. Mūsų mentalitetas - iškentėti ir būti kantriems. Tikimės, kad naujas prezidentas padarys gerų dalykų klubui ir krepšinio srityje."

Apie aukštus reikalavimus: "Žaidėjai žino, kad esu labai reiklus, bet taip pat, kad nesu per daug rezultato siekiantis. Turime žaisti gerai ir nepriklausomai nuo to laimime, ar ne. Sakau dalykus tiesiai šviesiai taip kaip juos matau, norime turėti tokį mentalitetą. Stengiuosi būti sąžiningas sau ir savo žaidėjams. "Barcos" reikalavimai labai aukšti ir tikiu, kad privalome prašyti iš žaidėjų kiek įmanoma daugiau."

Apie ilgalaikį projektą Barselonoje: "Kai ateini į "Barcą" tu negalvoji, kad būsi čia trumpą laiko tarpą. Idėja - ilgalaikis projektas, kurio pastaraisiais metais nebuvo. Tačiau logiškai tai priklauso nuo vadovų, mes laimime dėl įvairių dalykų."

Apie jaunųjų žaidėjų svarbą: "Vietiniai žaidėjai svarbūs kiekvienai komandai. Jie jaučia komandos spalvas ir yra atpažįstami. Būtų kvaila turint tokį rezervą juo nepasinaudoti. Norime vaikinams pasakyti, kad jie treniruosis ir gaus žaidimo laiko. Norime, kad jie tobulėtų ir žaistu pagrindinėje komandoje. "Barcos" sirgaliai nori matyti savus žaidėjus prisidedančius ir atliekančius svarbų vaidmenį komandoje.

0 comments:

Rašyti komentarą