NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

2010-2011 m. Eurolygos startas - be Šarūno Jasikevičiaus

2010-10-18
Šiandien rungtynėmis tarp Pirėjaus "Olympiacos" ir Madrido "Real" komandų bus atidarytas naujasis 2010-2011-ųjų metų Eurolygos sezonas. Dėja, bet Šarūno Jasikevičiaus bent jau Eurolygos starte nebus. Lietuvis yra vis dar laisvasis agentas ir ieškosi komandos, kurioje galėtų žaisti. Šarūnas Jasikevičius taip pat yra daugiausiai kartų kaip žaidėjas laimėjęs Eurolygą, bei tai padaręs su trimis skirtingais klubais 2003-iais su Barselonos "Barcelona", 2004 ir 2005-ais metais su Tel Avivo "Maccabi", o 2009-ais su Atėnų "Panathinaikos". Galbūt Šaras kovoje  dėl penktojo Eurolygos čempiono titulo prisijungs kiek vėliau, tačiau neaišku kurią šį kartą komandą jis mėgins nuvesti iki Europos viršūnės.

Šiais metais Eurolygoje dalyvauja 24 komandos, kurios burtų keliu buvo suskirstytos į keturias grupes po šešias komandas:
A-grupė: Vitorijos "Caja Laboral", Tel Avivo "Maccabi Electra", Belgrado "Partizan", Gdynės "Asseco Prokom", Kauno "Žalgiris" ir Maskvos srities "BC Khimki".
B-grupė: Pirėjaus "Olympiacos", Madrido "Real", Malagos "Unicaja", Romos "Virtus", Šarlerua "Spirou Basket" ir Bambergo "Brose Baskets".
C-grupė: Šolė "Cholet Basket", Vilniaus "Lietuvos Rytas", Zagrebo "Cibona", Stambulo "Fenerbahce Ulker", Sienos "Montepaschi" ir Barselonos "Regal FC Barcelona".
D-grupė: Stambulo "Efes Pilsen", Milano "Armani Jeans", Maskvos "CSKA", Liublijanos "Union Olimpija" ir Valensijos "Power Electronics" ir Atėnų "Panathinaikos".

Lietuviai Eurolygoje
Šiais metais kaip ir praeitais Eurolygoje rungtyniaus du stipriausi Lietuvos klubai Kauno "Žalgiris" ir Vilniaus "Lietuvos rytas". Praeitą sezoną Eurolygoje šiems klubams sekėsi skirtingai. Kauno "Žalgiris" sezoną pradėjo pergale, tačiau sekančios pergalės teko laukti labai ir labai ilgai ji buvo pasiekta tik aštuntajame ture. Tačiau reguliarųjį sezoną užbaigę dviem pergalėmis ir iš viso iškovoję tik tris pergales kauniečiai ne tik, kad pateko į Top 16 etapą, tačiau grupėje užėmė trečiąją vietą. Tuo tarpu Vilniaus "Lietuvos rytas" reguliariajame sezone iškovojo keturias pergales, tačiau to nepakako, kad komanda prasimuštų į Top 16 etapą. Tarp šešiolikos stipriausių komandų Kauno "Žalgiris" savo grupėje su dviem pergalėmis liko paskutinis ir pasitraukė iš tolimesnių kovų.

Be Kauno "Žalgirio" ir Vilniaus "Lietuvos ryto" lietuvių Eurolygoje taip pat dar žais 7 lietuviai rungtyniaujantis užsienio klubuose, bei vienas treneris.

Tomas Pačėsas - Gdynės "Asseco Prokom" vyriausiasis treneris. Šis gana jaunas strategas iš Lietuvos pernai su Gdynės "Asseco Prokom" komanda pasiekė dar neregėtų šiam klubui rezultatų. Lietuvio vadovaujama komanda reguliariajame sezone iškovojo keturias pergales ir grupėje užėmė ketvirtą vietą. Šis rezultatas leido komandai tęsti kovas Eurolygoje. Top 16 etape Lenkijos čempionai iškovojo tris pergales, kurių pakako, kad grupėje užimtų antrąją vietą ir patektų į Eurolygos ketvirtfinalį. Ketvirtfinalyje jų varžovais buvo Pirėjaus "Olympiacos" krepšininkai, tačiau lenkai sugebėjo ne tik pasipriešinti savo varžovams, tačiau ir įkąsti. Ketvirtfinalio seriją Lenkijos čempionai pralaimėjo rezultatu 3-1. Vėliau Tomas Pačėsas su savo komanda tapo Lenkijos čempionais. Strategas iš Lietuvos šiais metais mėgins įrodyti, kad praeitų metų sėkmingas pasirodymas nebuvo atsitiktinumas.

Darjušas Lavrinovičius - Šią vasarą Darjušas Ispaniją iškeitė į Turkiją. Po praleistų metų Madrido "Real" klube lietuvis nusprendė ieškotis naujos komandos, nes įsitvirtinti karališkajame klube nepavyko. Šiais metais Darjušas Lavrinovičius gins Turkijos čempionų Stambulo "Fenerbachce Ulker" komandos garbę. Praeitą sezoną vilkėdamas Madrido "Real" komandos marškinėlius Brolis Eurolygoje vidutiniškai praleisdavo po 20 minučių, pelnydavo po 11.1 taško, atkovodavo po 4.5 kamuolio per rungtynes. Tuo tarpu Madrido "Real" klubas kuris praeitą sezoną neslėpė ambicijų laimėti Eurolygą iš jos pasitraukė po ketvirtfinalio serijos nusileisdama Barselonos "Regal FC Barcelona".


Kšyštofas Lavrinovičius - Praeitas sezonas Sienos "Montepaschi" komandai Eurolygoje nesusiklostė gerai. Daugkartiniai Italijos čempionai iš Eurolygos pasitraukė jau Top16 etape. Tuo tarpu Kšyštofui sezonas nebuvo jau toks ir prastas per 12 sužaistų rungtynių ji pelnydavo vidutiniškai po 13.2 taško ir nusiimdavo po 4.2 kamuolio  per rungtynes.

Rimantas Kaukėnas -  "Sūnus paklydelis", taip turbūt galėtume pasakyti apie Rimantą, kuris po metų pertraukos vėl grįžo į Sienos "Montepaschi" komandą. Praeitas sezonas R.Kaukėnui buvo vienas sunkiausių jo karjeroje, nors lietuvis sezono pradžioje rodė puikų žaidimą, tačiau sezonui artėjant į pabaigą prarado Madrido "Real" komandos vairininko Ettore Messinos pasitikėjimą. Eurolygoje Rimas vidutiniškai praleisdavo po 22 minutes, pelnydavo po 10.3 taško, atlikdavo po 1.3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Rimantas Kaukėnas jau pirmose Italijos čempionato rungtynėse įrodė  ko yra vertas jis į Vanoli-Braga Cremona krepšį šmetė 21 tašką.

Jonas Mačiulis - Lietuvis į Milano "Armani Jeans" komandos gretas grįžo pasidabinęs Pasaulio čempionato bronzos medaliu. Jonas kaip ir praeitą sezoną vėl vilkės Milano marškinėlius. Pernai Eurolygoje Jonas Mačiulis sužaidė 10 rungtynių vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 24 minutes ir rinkdavo po 10.2 taško per rungtynes. Šiais metais Milano klubas sieks prasibrauti į Eurolygos Top16 etapą, o Jonas Mačiulis turėtų būti vienas svarbiausių komandos žaidėjų.

Marijonas Petravičius - Praeitą sezoną šį aukštaūgį kamavo nugaros skausmai, tačiau šiemet Lietuvis jau pasiruošęs grįžti į aikštę pilna jėga. Kartu su Jonu Mačiuliu šis žaidėjas žaidžia Milano "Armani Jeans" klube. Pernai Eurolygoje Marijonas vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 19 minučių, rinkdavo po 9 taškus, atkovodavo po 3.3 kamuolio per rungtynes.

Ramūnas Šiškauskas - Šiais metais Ramūnas Šiškauskas atstovaudamas Maskvos "CSKA" komandai sieks savo trečiojo Eurolygos čempiono titulo. Pernai Lietuvis nužygiavo iki pat finalinio ketverto, tačiau pusfinalyje nusileido Barselonos komandai ir teko tenkintis trečiąja vieta. Ramūnas kaip jau įprasta yra vienas iš lyderių savo komandoje, praeitą sezoną jis vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 31 minutę, pelnydavo po 13.4 taško ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus per rungtynes. Tiesa lietuvis ir šį sezoną ruošiasi būti komandos lyderiu, kuris iki sezoninėse rungtynėse prieš Klivlendo "Cavaliers" komandą įmetė 22 taškus ir padėjo Maskvos "CSKA" komandai laimėti šias rungtynes.

Robertas Javtokas - Lietuvos rinktinės kapitonas šią vasarą pasirašė naują sutartį su Valensijos "Power Ellectronics" komanda. Praeitą sezoną Robertas žaidė Maskvos srities "BC Khimki" komandoje, kuri praeitą sezoną nužygiavo iki eurolygos Top16. Lietuvis aikštėje praleisdavo po 26 minutes, pelnydavo po 10 taškų ir nusiimdavo po 6 kamuolius per rungtynes. Šiuo metu Robertas Javtokas atsigauna po traumos patirtos Pasaulio čempionato metu ir su kiekvienomis rungtynėmis demonstruoja gerėjanti žaidimą.

Su nekantrumu laukiame naujojo Eurolygos sezono, kuriame ir vėl išvysime visas stipriausias Europos komandas, bei geriausius Pasaulio žaidėjus. Kaip visada rungtynėse netruks emocijų, gražių epizodų, skaudžių pralaimėjimų, bei saldžių pergalių. Tegul taip ilgai laukta krepšinio šventė prasideda!

1 comments:

Anonimiškas rašė...

Eurolyga per VSB!!! - http://f1lietuva.com/viewpage.php?page_id=15 Nemeluoju tikrai veikia!!!!

Rašyti komentarą