NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Laimės ta komanda, kuri bus geriau pasiruoši rungtynėms"

2012-03-17
Šarūnas Jasikevičius kitą savaitę pirmą kartą per savo profesionalaus krepšininko karjerą susitiks akis į akį su Tel Avivo "Maccabi" komanda. Izraelyje lietuvis praleido du metus ir su šia komanda iškovojo visus įmanomus titulus. Prieš šią dvikovą lietuvis neslėpė sakydamas, kai tai bus ypatingas momentas, o ypač sugrįžti į Yad Eliyahu areną.


- Jei nesuklysime, tai pirmas kartais, kai žaisite prieš "Maccabi" komandą po to kai palikote Tel Avivą.
- Ne tik nuo tada kai palikau "Maccabi", bet apskritai per savo karjerą niekada nesu žaidęs prieš šią komandą. Neįtikėtina, bet tai tiesa.

- Ar gali įsivaizduoti koks bus jausmas?
- Bus labai sunku ypač Izraelyje. Aš esu labai emocingas žmogus ir net ne abejoju, kai įžengsiu į Yad Eliyahu areną mano jausmais pasieks aukščiausią tašką. Bus tikrai nelengva, tačiau, tai yra dalis mūsų darbo, tad stengsiuosi susikoncentruoti ir padaryti viską ką galiu geriausiai.

- Ar bus tam tikri specialūs momentai, kurie sužadins jūsų jausmus?
- Žinoma, tačiau labai sunku visą, tai išreikšti. Pavyzdžiui "Maccabi" arena visada būna pilna ir sirgaliai ten 15 metų sėdi tose pačiose vietose, todėl neišvengiamai su jais susipažini ir tampi dalimi komandos. Tai bus ypatinga akimirka ir papildoma paskata susitelkti vienam tikslui - patekti į finalo ketvertą.

- Kokia tavo nuomonę apie šių metų "Maccabi" komandą?
- Tai visuomet gera komanda nepaisant to ar patenką į finalo ketvertą ar ne. Tai tokia pat stabili komanda kaip ir "Panathinaikos". Jie puikiai žaidžia puolime, o treneris D.Blattas puikiai išnaudoja savo turimus žaidėjus.

- Manai ketvirtfinalis "Panathinaikos" - "Maccabi" bus sunkiausias iš visų?
- Manau pati įnirtingiausia kova turėtu vykti tarp "Montepaschi" ir "Olympiacos", tačiau ir mūsų dvikova nebus lengva. Iš viso manau, kad nebus nė vienų lengvų rungtynių.

- Kai žaidėte "Maccabi" komandoje Pini Gershono asistentu buvo Davidas Blattas, tai vadinasi, kad jūs jį gerai pažįstate?
- Aš su juo esu susitikęs ne vieną kartą, kai žaidžiau Lietuvos rinktinė ar kai D.Blattas treniravo Salonikų "Aris" ekipą. Bet nemanau, kad tai turės didelės įtakos galutiniam rezultatui.

- Paskutinėse rungtynėse atstovaudamas "Maccabi" izraeliečiai sukūrė padėkos video ir prašė jūsų pasilikti. Kokia buvo tavo reakcija, kai pirmą kartą pamatei šį video?
- Aš pradėjau verkti. Tai buvo labai jaudinantis momentas, klubas tuo išreiškė savo padėką, meilę ir tai ką per tuos metus komandai atidaviau.

- Ką iš savo patirties galite pasakyti kokios detalės gali lemti serijos nugalėtoją ir patekimą į finalo ketvertą?
- Įtakos pergalei turės labai smulkios detalės. Pavyzdžiui "Maccabi" mėgsta žaisti greitą žaidimą ir savo žaidimą remti greitomis atakomis. Manau, laimės ta komanda, kuri bus geriau pasiruoši rungtynėms.


- Kitas įdomus dalykas, tai, kad "Maccabi" komandoje bus S.Schortsanitis ir Th.Papaloukas, kurie yra žaidę "Olympiacos" ekipoje, o "Panathinaikos" turi gerą tradiciją sustabdyti ypač "Big Sofo".
- Net ne abejoju šįkart mes būsime visiškai pasiruošę. Kalbant apie S.Schortsanitį, tai jis yra stiprus ir dominuojantis centras, o per paskutinius du metus jis ypač patobulėjo atliekant perdavimus.


- Th.Papaloukas nesenai viename interviu teigė, kad šių metų Eurolygos finaliniame ketverte žais: CSKA, Montepaschi, Maccabi ir Barcelona. Ką jūs į tai galėtumėte atsakyti?
- Papaloukas yra labai pavojingas varžovas. Jis daug metų žaidė tokia lygyje ir turi pakankamai daug patirties. O dėl jo pasirinkimo aš nenustebau, jie galvoja, kad įveiks mus, tačiau kaip bus jau greitai pamatysime.


- Ar iškovotas Graikijos taurės titulas padės psichologiškai kovoti dėl pergalių?
- Po tokių pergalių nereikia užmigti ant laurų, turi toliau stengtis tobulėti. Mums šis laimėjimas buvo labai svarbus, nes mes norėjome kuo geriau pasirengti rungtynėmis prieš "Maccabi", o savo amžinųjų varžovų įveikimas prideda tik daugiau motyvacijos.

0 comments:

Rašyti komentarą